FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, Kutlamalar, TARİH-FELSEFE-KÜLTÜR-SANAT-TURİZM, YEREL GÜNDEM 1 Mayıs 2022 255 Görüntüleme

MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap SEÇER, 1 MAYIS’TA İŞÇİ ve EMEKÇİLERLE BULUŞTU

BAŞKAN SEÇER, 1 MAYIS’TA İŞÇİ VE EMEKÇİLERLE BULUŞTU

SEÇER: “BUGÜN; İŞ, EMEK, DEMOKRASİ, ADALET TALEPLERİNİN ÖZGÜRCE DİLE GETİRİLDİĞİ BİR GÜN”

“EMEĞİN DAHA DEĞERLİ OLDUĞU, SÖMÜRÜNÜN OLMADIĞI BİR ÜLKE DİLİYORUM”

Başkan Seçer, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde işçi ve emekçilerle Cumhuriyet Meydanı’nda buluştu. Korteje katılan ve işçilerle yürüyen Seçer, kutlama programına da katıldı. Seçer, “Emeğin daha değerli olduğu, sömürünün olmadığı, özellikle ülkemde demokrasinin kurum ve kurallarıyla işlediği, hakkın, hukukun, adaletin olduğu bir ülke diliyorum” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde işçi ve emekçilerle Cumhuriyet Meydanı’nda buluştu. Korteje katılan ve işçilerle yürüyen Başkan Seçer, yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda organize edilen kutlama programına katıldı.  Başkan Seçer, 1 Mayıs’ın emekçiler için özel bir gün olduğunu söyleyerek, “Mersin halkına hizmet eden emek sınıfı ile beraber, mesai arkadaşlarımızla beraber; onların bayramını kutlamaya geldim” dedi.

“Alın teri döken herkes bizim mesai arkadaşımız”

Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlama programında, Mersin Emek ve Demokrasi Platformu adına DİSK Genel İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, 1 Mayıs için hazırlanan ortak metni okudu.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Bugün işçi sınıfı için özel bir gün. İş, emek, demokrasi, adalet; bu taleplerin özgürce dile getirildiği bir gün. Daha iyi bir dünya için işçilerin sesini duyurduğu bir gün. Ben de burada Mersin halkına hizmet eden, emek sınıfı ile beraber, mesai arkadaşlarımızla beraber onların bayramını kutlamaya geldim. Kol gücüyle çalışan, beyniyle, düşüncesiyle, zekâsıyla kente değerler katan, alın teri döken herkes bizim mesai arkadaşımız. Biz de yöneticiler olarak onların emeklerinin karşılığının yerine getirilmesi, haklarının verilmesi adına onların yanında durarak, değerlendirmeler yapıyoruz, kararlar veriyoruz. Emeğin daha değerli olduğu, sömürünün olmadığı, özellikle demokrasinin kurum ve kurallarıyla işlediği, hakkın, hukukun, adaletin olduğu bir ülke diliyorum. Elbette sadece dilek değil, bunun için çabalıyoruz, gayret ediyoruz, bunun için hizmet ediyoruz, halkımızla iç içe oluyoruz. Bütün işçi, emekçi sınıfının Emek ve Demokrasi Günü’nü kutluyorum. Nice bayramlar diliyorum”  dedi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde sanatçı İlkay Akkaya da şarkılar seslendirdi.