FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 30 Ocak 2022 322 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 24-25-26-27-28-29-30 OCAK 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım.

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

24-25-26-27-28-29-30 OCAK 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım.

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

24 OCAK 2022’de TARSUS

TARSUS BELEDİYESİ’NDEN ÖRNEK DAYANIŞMA ATÖLYESİ

-İLMEK İLMEK SEVGİ ÖRDÜLER

Tarsus Belediyesi örnek belediyecilik anlayışı ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde Dayanışma Atölyesi gerçekleştirdi. Huzurevinde yaşayanlar için küçük de olsa mutluluk aşılanmak için düzenlenen atölyede gönüllü katılımcılar tarafından örülen diz battaniyeleri, hediye edilmek üzere huzurevinde kalan yaşlılara verilecek.

…………OOO………..

KARLA MÜCADELEDE 7/24 SAHADAYIZ

Tarsus’umuzda ihtiyaç duyulan her noktada, işimizin başındayız. Kar küreme çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Yüksek kesimlerde olup karla kaplanan Boztepe, Böğrüeğri, Dorak, Karakütük, Ereze, Yeniköy, Sandal, Kurtçukuru, Boğazpınarı, Sarışık, Kuşçular, Tepetaşpınarı, Kaklıktaşı, Pirömerli, Belen, Gülek Mahallelerimizde ve Tarsus ana yol hattımızda yolları açıyoruz. Ulaşımın aksamasına izin vermiyoruz.

…………OOO……….

TEPEBAĞLI UYARDI

Çamlıyayla ilçesine dün akşam saatlerinde yoğun kar yağışı bugünde devam ediyor. Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, halen etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle ilçede kar kalınlığının 70 santimetreyi bulduğumu söyledi.

…………OOO………..

BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ, KAR NEDENİYLE MAHSUR KALAN VATANDAŞLARA YARDIM ELİNİ UZATTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ülke genelinde olduğu gibi kentin yüksek kesimlerinde de etkili olan kar yağışı nedeniyle yaşanan olumsuzlukların asgariye inmesi için yoğun şekilde çalışıyor.

…………OOO………..

ÇAMLIYAYLADA MAHSUR KALAN VATANDAŞLARA ULAŞILDI

Özellikle yaylacıların kış aylarında da kaldığı Çamlıyayla’da, aşırı kar yağışı nedeniyle mahsur kalan vatandaşlarda, Büyükşehir ve diğer birim personelleri tarafından kurtarıldı.

…………OOO………..

MUMCU’NUN MERSİN’DEKİ ANMA PROGRAMINA TARSUS’TA KATILACAK

Mersin Gazeteciler Cemiyeti, Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun 29. ölüm yıldönümü sebebiyle 24 Ocak  Pazartesi günü saat 10:00’da Atatürk Parkındaki Uğur Mumcu anıtı önünde anma töreni gerçekleştirecektir. Tarsus dahil tüm basın mensuplarına duyurulur.

…………OOO………..

TARSUS’TA SERVİSÇİ KONGRESİ YAPILDI

Tarsus Servisçiler Odası kongresi  yapıldı.. Kongre  23 Ocak 2022 günü saat 10.00 da Şoförler Odasında yapıldı.. Başkan Mehmet Tıraş yeniden aday oldu ve 2 rakibi geçip tekrar  seçildi.

25 OCAK 2022’de TARSUS

TARSUS BELEDİYESİ KARLA MÜCADELEDE 7/24 SAHADA

Tarsus Belediyesi, yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı sonrası yol temizleme çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor. Son günlerde yoğun kar yağışı ile birlikte ekipler karla mücadele çalışmalarını 16 ayrı mahallede aralıksız olarak sürdürüyor. .

 …………OOO………..

TARSUS’TA YÜKSEK KESİMLERDE YOL AÇMA SEFERBERLİĞİ DEVAM EDİYOR

Tarsus Belediyesi etkili olan yoğun kar yağışı sonrası başlattığı kar temizleme ve yol açma çalışmalarına güçlü bir ekip ve iş makineleri ile aralıksız devam ediyor. Özellikle yüksek ve kırsal mahallelerde yolların açık tutulması için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

…………OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN ‘’ FATMA GİRİK’İ KAYBETMENİN DERİN ÜZÜNTÜSÜ İÇİNDEYİZ.’’

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, ‘’Yeşilçam’ın usta oyuncusu Fatma Girik’i kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. ‪Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine sabır ve baş sağlığı diliyoruz’’ dedi.

…………OOO………..

TARSUS’TA KARDA MAHSUR KALAN AİLE KURTARILDI

 Tarsus’ta dün kar ve tipi nedeniyle yolda kalan 9 kişilik aile belediye ekiplerince kurtarıldı.

…………OOO………..

TARSUSLU SİNEMA SANATÇISI Ayberk PEKCAN VEFAT ETTİ

Sinema Sanatçımız Hemşehrimiz Ayberk Pekcan Vefat Etmiştir. Cenazesi Bugün 25.01.2022 Salı Günü Öğle Namazına Müteakip Mersin Muğdat Camii’ den Alınarak Tarsus Şehir Mezarlığına Defnedilecektir. Merhuma Cenab-ı Allah’tan Kederli Ailesine, Yakınlarına, Sevenlerine, Sinema Severlere Sabır ve Başsağlığı Diliyoruz..

…………OOO………..

ŞEHİDİMİZE TARSUS’TA ANMA

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okan ile birlikte şehit olan polis memurları Tarsuslu hemşehrimiz Sabri Kün’ü andı.

…………OOO………..

TARSUS CHP’DEN ŞEHİTLİKTE ANMA

CHP Tarsus ilçe teşkilatı da Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okan ile birlikte şehit olan polis memurları Tarsuslu hemşehrimiz Sabri Kün’ü Şehitlikte andı. Kün’ün kabri başında kuran ve dualar okundu. CHP Tarsus ilçe teşkilatı başkanı Ozan Varal ve yönetim kurulu üyeleri anma proğramına katıldı. Ayrıca Tarsuslu Emniyet mensuplarıda Şehit polisleri andı.

…………OOO………..

ŞİNASİ DEVELİ ÖDÜLÜ SAHİBİNE YARIN KAVUŞUYOR

 Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destek ve katkılarıyla gerçekleştirilen “Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü”nün sahibi, araştırmacı yazar Aydın Sevim oldu. Ödül töreni, 26 Ocak 2022 Çarşamba günü Mersin Kültür Merkezi’nde yapılacak.

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ HAYDİ ÇOCUKLAR KAR’A GİDELİM

Çocuklarımızla karı doyasıyla yaşayacağımız etkinliğimize tüm HALKIMIZ davetlidir. Not.Kayıt Yaptırmayı Unutmayınız.

3 Şubat 2022|Perşembe

10.00| Eski Adliye Önü(Yeni Müze)

Bilgi için| 0535 714 42 58

26 OCAK 2022’de TARSUS

BESTE YARIŞMASINDA TARSUSLU MURAT BAL ÖDÜL ALDI

Tarsuslu Müzik öğretmeni Murat Bal’ın İstanbul Öncü Yöneticiler Derneğinin açtığı “ULUSAL BESTE YARIŞMASI” na yolladığı “SEN DÜŞÜRDÜN SEVGİLİM BENİ BU HALE” adlı şarkısı İstanbul Altunizâde Kültür Merkezinde yapılan final konseri sonucunda jüri tarafından Mansiyon ödülüne layık görüldü. Kendisini kutluyoruz.

…………OOO………..

TARSUS’TA YALNIZ YAŞAYAN BİR ŞAHIS EVİNDE ÖLÜ  BULUNDU.

Kızılmurat mahallesinde Kaymakamlık binası arka sokağında yalnız yaşayan Turgay K. adlı 59 yaşındaki  şahsı dün sabah evinin avlusunda ölü bulundu. Komşularının polise haber vermesi üzerine yapılan incelemede şahsın cansız bedeni bulundu. Cenaze otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp kurumuna kaldırıldı.

…………OOO………..

TARSUS   POLİSİ SUÇLULARA GÖZ AÇTIRMIYOR

Tarsus   polisi ilçe genelinde  yaptığı denetim ve uygulamalarla suçlulara göz açtırılmıyor. Mersin il emniyet müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre Tarsus ilçesinde geçtiğimiz günlerde  yapılan denetim ve uygulamalarda 25 bin 785 şahsın GBT sorgusu yapıldı.

…………OOO………..

TARSUS İDMANYURDUNUN 3 PUAN KAYBI ÜZDÜ

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan şehrimiz temsilcisi Tarsus İdmanyurdunun ilk yarısını 1-0 önde kapattığı maçı kaybetmesi üzüntü yarattı. Tarsus İdmanyurdunun Erzican da 1-0 öne geçtiği maçta 2. yarıda 2 gol yemesi ve sahadan mağlup ayrılması taraftarı üzdü.

…………OOO………..

DOKTOR AHMET KALMIŞ’TAN SÜPRİZ AÇIKLAMA “TARSUS BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAYIM”

Tarsus’un tanınmış kalp doktorlarından ve Memleket Partisi Tarsus ilçe başkanı Dr. Ahmet Kalmış   katıldığı bir Canlı yayında  Tarsus Belediye Başkan adaylığını açıkladı.  Kalmış “Ben Tarsus’tan kopamam. Önümüzdeki  yapılacak belediye başkanlığı seçimlerinde Tarsus Belediye Başkan adayıyım” dedi.

…………OOO………..

TERZİLER ODASINDA NEVZAT TOPACIK YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

Tarsus Terziler Odası olağan genel kurul toplantısında  Başkan  Nevzat Topacık güven tazeledi.

…………OOO………..

TIR SÜRÜCÜSÜ YANDI

Tarsus-Adana- Gaziantep (TAG) Otoyolu Yenice yakınlarında kazada sürücü yandı. Kaza dün gece saatlerinde Veli Ş. yönetimindeki kamyon, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu önce Mehmet Ç.’nin kullandığı kapalı kasa minibüse, ardından da Namık Batay yönetimindeki TIR’a çarptı. TIR alev alırken, çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerince alevlere müdahalede bulunulurken, TIR’da sıkışan sürücü Batay’ın yanarak, hayatını kaybetti

…………OOO………..

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ MHP TARSUS İLÇE TEŞKİLATI’NDAN ‘KAHVALTILI İSTİŞARE TOPLANTISI’

Milliyetçi Hareket Partisi Tarsus İlçe Teşkilatı ‘Kahvaltılı İstişare Toplantısı’ düzenledi. Toplantıya, Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekilleri Baki Şimşek ve Olcay Kılavuz, M.K.Y Üyesi Serdar Soydan, Milliyetçi Hareket Partisi Mersin İl Teşkilatı’nın temsilcileri, katıldı.

…………OOO………..

‘MÜZİK, DANS VE ŞİİR SANAT ETKİNLİĞİ’ SANATIN VE DUYGULARIN AHENGİNE BÜRÜNDÜ

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu’nun düzenlediği ‘Müzik, Dans ve Şiir Sanat Etkinliği’ Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma Evi’nde gerçekleşti.

…………OOO………..

ALZHEİMER HASTA YAKINLARI İLE ÇAY SAATİ

Alzheimer sadece 1 kişiyi değil bütün bir aileyi etkileyen uzun soluklu bir hastalıktır. Bakım veren kişilerin hastalığı kabullenmesi, tanıması ve baş edebilmesi oldukça zordur. ‘ diyerek çay saatine davet etti.

…………OOO………….

TARSUS’TA BIÇAKLAMA

 Tarsus’ta bir kız, parkta tartıştığı bir kişi tarafından 5 yerinden bıçaklandı. Genç kız tedaviye, şüpheli ise gözaltına alındı.

27 OCAK 2022’de TARSUS

BAŞKAN BOZDOĞAN ‘’KENTİN İKİYE BÖLÜNMESİNİ İSTEMİYORUZ’’

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Mersin-Adana-Gaziantep Yüksek Standartlı Demiryolu Projesine ilişkin gerçekleştirilen toplantıda sert konuştu. Başkan Bozdoğan, “Bizler kentimizin ikiye bölünmesini istemiyoruz. Paydaş olan halkla bütünleşik yerel yönetimler projeye ilişkin olarak iyi dinlenmelidir. Gerekli yerlerden detaylı açıklama bekliyoruz” diye konuştu.

 …………….OOO…………….

‘’KENTİMİZİ 2.7 KM’LİK TREN PROJESİ İLE YOK ETMEYİN’’

Gerçekleştirilen projede yerel yönetimlerin ve vatandaşların dinlenmesi gerektiğine değinen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan,’’ Bu kentin bir kültürü ve kimliği var. Bu kentin ciddi bir belleği var. Burada paydaş diye anlatılan, halk ve yerel yönetimdir. Biz 2 yıldır bu proje için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. dedi.

…………….OOO…………….

 ‘’TREN ALT YOLDAN GEÇERSE 207 DÖNÜM YEŞİL ALAN KAZANDIRILACAK’’

Tren yolu projesinde alt yolun kullanılmasını gerektiğini ifade eden Başkan Bozdoğan, ‘’ Kentimizin öyle bir yaşantısı var ki ve insanların öyle birbirine bağlılığı var ki görmenizi isteriz.” dedi.

…………….OOO…………….

KAYMAKAM 10 MAHALLE MUHTARINI KABUL ETTİ

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU; Anıt, Ergenekon, Duatepe, Kadelli, Hacıhamzalı, Tozkoparan, Kızılçukur, Muratlı, Şehitlertepesi ve Sağlıklı Mahalle Muhtarları ile bir araya geldi.

…………….OOO…………….

TARSUS İLÇE ASAYİŞ VE GÜVENLİK TOPLANTISI YAPILDI

Tarsus İlçe Asayiş ve Güvenlik Toplantısı; Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU Başkanlığında, Başsavcı Vekili Osman TEZCAN, Cezaevi Tabur Komutanı Binbaşı Cüneyt YÜKSEL, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İnanç MARIM ve İlçe Emniyet Müdürü Ebubekir FİL’in katılımıyla Kaymakamlık Makamında gerçekleştirildi

…………….OOO…………….

BAKKALLARDAN  VEFALI DAVRANIŞ

Tarsus Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası’nın genel kurul toplantısı da geçen gün yapıldı. Katılım gösteren tüm  üyelerinin güven oyu verdiği Tarsus Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası başkanı Erdoğan Yalçın ve ekibi bir hizmet dönemi için daha iş başına getirildi. Genel kurulda Tarsus Bakkallar ve Bayiler Odası başkanı Erdoğan Yalçın emek verenleri unutmadı.4 kişiye plaket verdi.

…………….OOO…………….

UYUŞTURUCUDAN GÖZALTINA ALINAN 5 KİŞİDEN İKİSİ TUTUKLANDI

Tarsus’ta önceki gün  uyuşturucu operasyonunda yakalanan 5 şüpheliden 2’si tutuklandı.

…………….OOO…………….

ÇAMLIYAYLA’DA GECE-GÜNDÜZ KAR’LA MÜCADELE ÇALIŞMASI

Bölgenin en yüksek rakımlı ilçelerinden biri olan Çamlıyayla’da son günlerde yağan aşırı kar yağışından dolayı, vatandaşların yaşadıkları sıkıntıların asgariye inmesi için Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri özverili şekilde çalışıyor.

…………….OOO…………….

TREN OTOMOBİLE ÇARPTI

Tarsus’ta dün gece bir  yük treni, demiryolu üzerine bırakılan otomobile çarptı. Kaza, Kemal Paşa Mahallesi’nde meydana geldi. ölü yaralı yok.

…………….OOO…………….

TAVUK ÇİFTLİĞİNDE YANGIN

Tarsus’ta bir tavuk çiftliğinde çıkan yangın maddi hasara neden oldu. Tarsus’un Özbek (köyünde)  Mahallesi’nde boş durumda ki tavuk çiftliğinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Bildirim üzerine yangın  Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri tarafından söndürüldü. Yangınla ilgili soruşturma sürüyor.

…………OOO………….

TFF 2. LİG’DE 26 OCAK’TA OYNANACAK 22. HAFTA MAÇLARI ERTELENDİ

TFF 2. Lig Beyaz ve Kırmızı Grup’ta hafta arası oynanması gereken maçlar ertelendi. 26 Ocak Çarşamba günü oynanması planlanan 22. Hafta karşılaşmalarının  her iki gruptaki müsabakaları tamamı ileri bir tarihe ertelendi.

28 OCAK 2022’de TARSUS

TARSUS BELEDİYESİ ZORLU KIŞ SÜRECİNDE KÖYLERDE HANELERE MİSAFİR OLDU, İHTİYAÇ SAHİPLERINE EL UZATTI

Tarsus Belediyesi gıda yardımlarına devam ediyor. Yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı sonrası kentte seferberlik ilan eden Tarsus Belediyesi, yol açma ve küreme çalışmalarının yanı sıra ihtiyaç sahibi vatandaşları da ihmal etmiyor. Dorak ve Böğrüeğri Kırsal Mahallerinde olumsuz hava koşullarından vatandaşların en az derecede etkilenmesi sağlanmak amacıyla ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı gerçekleştirildi.

…………ooo………….

HER DAİM VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ

Tarsus Belediyesi  ‘’Kar yağışının bol olduğu Böğrüeğri ve Dorak Kırsal Mahallelerimizde, yol açma ve küreme çalışmalarımızın yanı sıra olumsuz hava koşullarından kaynaklı olarak mağduriyet yaşanmaması için ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gıda yardımı gerçekleştirdik.

…………OOO………..

KENT KONSEYİ YÖNETİM KURULU BOZDOĞAN’I ZİYARET ETTİ

Tarsus Kent Konseyi Yönetim Kurulu ve çalışma grupları  Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ı ziyaret etti. Ziyarette  kurumlar arası gerçekleştirilecek çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Başkan Haluk Bozdoğan ‘’Nazik ziyaretleri için Kent Konseyi Başkanı Reşit Tok ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ediyoruz.’’ Dedi.

…………OOO………..

BÜYÜKŞEHİR, ÖĞRENİM YARDIMLARININ OCAK AYI ÖDEMESİNİ YATIRDI

Büyükşehir Belediyesi, Tarsus dahil  ön lisans ve lisans öğrencilerine nefes aldıran öğrenim yardımı ödemelerinin Ocak ayı tutarlarını hesaplara yatırdı. 5 bin 933 lisans öğrencisine 1 milyon 974 bin lira, 2 bin 740 ön lisans öğrencisine ise toplam 822 bin lirayatırıldı.

…………OOO………..

TRENİN ÇARPTIĞI OTOYU OĞUL BABASINDAN HABERSİZ ALIP KULLANMIŞ

Tarsus ‘ta tren raylarının hemen yanında park halinde bulunan arabaya tren çarptı. Olay Fahrettin Paşa hemzemin geçidini yaklaşık 4 km geçince, Adana istikameti eski Ankara yolu yakınlarında yaşandı.
…………OOO………..

BORSADA OCAK AYI TOPLANTISI

Tarsus Ticaret Borsası Ocak Ayı Meclis Toplantısı, fiziki katılımla gerçekleştirildi. Gerçekleşen Meclis Toplantısı, 2021 yılı değerlendirmeleri ile Meclis Başkan Yardımcısı Fatma Temel başkanlığında yapıldı.

…………OOO………..

TERZİLER ODASINDAN TEŞEKKÜR

Tarsus Terziler Odası Olağan Genel Kurulu’nda yeniden Başkan seçilen  Nevzat Topacık  ile Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri, oda üyelerine teşekkür etti.

……………..ooo……………..

TANRIVERDİ’DEN ELEKTRİKÇİ ESNAFINA TEŞEKKÜR

Tarsus Elektrik Teknisyenleri Odası önceki dönem yönetiminde başkan vekili olan Mükafat Tanrıverdi, oda üyelerine teşekkür etti.

……………..ooo……………..

TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ YAKALANDI

Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Büro Amirliğince, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında PKK/KCK-PYD/YPG silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 1 şahsın yakalanmasına yönelik operasyon gerçekleştirildi. Yapılan operasyonda M.E.B. isimli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.
……………..ooo……………..

TURİZMCİLER TARSUS’U YAKINDAN TANIMAYA BAŞLADI

Tarih, inanç, kültür ve gastronomi turizmiyle Türkiye’nin bilinen önemli cazibe merkezlerinden Tarsus, Türkiye’deki seyahat acentesi ve tur operatörleri tarafından yakın markaja alındı.
……………..ooo……………..

TARSUS İDMANYURDU , ISPARTA HAZIRLIĞI YAPIYOR

TFF 2. lig beyaz grupta mücadele eden Tarsus İdmanyurdu 30 Ocak 2022 Pazar günü kendi sahasında Ispartaspor ile oynayacak.

29 OCAK 2022’de TARSUS

SIFIR ATIK KÜTÜPHANELERİ AÇILDI

Mersin genelinde Tarsus dahil  13 ilçede oluşturulan Sıfır Atık Kütüphaneleri Tarsus dahil açılmaya başlandı. Mersin Valimiz Ali İhsan Su’nun katılımı ile eş zamanlı olarak Tarsus’ta da bir kütüphanemiz  törenle hizmete girdi. Tarsus’ta Eczacı Sabri Aydın Ortaokulunda oluşturulan Sıfır Atık Kütüphanesinin açılışına Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU da katıldı.

…………OOO………..

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI OSMAN POLAT’IN ACI GÜNÜ

Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Osman Polat’ın Kıymetli Annesi Kezban Polat vefat etmiştir. Başkan Haluk Bozdoğan ‘’Merhumeye Allah’tan rahmet, Polat ailesine ve sevenlerine baş sağlığı ve sabır diliyoruz.’’ Dedi.

…………OOO………..

YERYÜZÜ PAZARI TARSUS’TA 30 OCAKTA AÇIK

15 günde bir açılan Tarsus  Yeryüzü pazarı bu hafta sonu 30 ocakta açık olacak. Makam mevkiinde Hz. Danyal makamı yanında Pazar günü sizleri bekliyoruz. İ𝙮𝙞, 𝙩𝙚𝙢𝙞𝙯, 𝙖𝙙𝙞𝙡 𝙜ı𝙙𝙖.. 𝙂𝙤𝙤𝙙, 𝙘𝙡𝙚𝙖𝙣, 𝙛𝙖𝙞𝙧 𝙛𝙤𝙤𝙙

…………OOO………..

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN TARSUS’TA YAŞAYAN ÇOCUKLARA KAR SÜRPRİZİ 

Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı Tarsus-Çamlıyayla Koordinasyon Şube Müdürlüğü ekipleri, Tarsus’ta bulunan çocukların kar sevinci yaşaması için Cumartesi günü Yarenlik Alanı’na, Torosların zirvesinden alınacak kar’ları dökecek.

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYESİNDEN BASINA VE KAMUOYUNA 

Tarsus İmar Tic. Ltd. Şti. bünyesinde yapımı gerçekleştirilen Cumhuriyet Konutları inşaatımız hakkında, son günlerde sosyal medya üzerinde gerçekleştirilmeye çalışılan asılsız karalama kampanyalarına yönelik açıklama yapma gereği hâsıl olmuştur” denildi ve kamuoyu bilgilendirildi.

…………OOO………..

TARDOBDER OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU 30 OCAK’TA

Kısa adı TARDOBDER olan Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Derneği, 2021 yılında kuruldu. 2021’in yaz aylarında ilk olağan genel kurulunu yapan Tardopder 6 ay sonra olağanüstü genel kurula gidiyor. Edinilen bilgiye göre dernek hakkında yerli yersiz konuşmalar yapan yönetici veya üyeleri duyunca ya da öğrenince, dernekten ihraç etme maddesi getirilmek üzere tüzük değişikliği yapılacağından bahsediliyor. Aynı konuyu Tardopder Başkanı Bayram Yıldız Tardopder’in sosyal medya sayfasında bizzat kendisi yazı ile açıklamış. Tardopder Olağanüstü Genel Kurulu yarın 30 Ocak 2022 Pazar günü saat 14.00’te yapılacak.

…………OOO………..

BAŞKAN SEÇER, 9 GÜN İZOLASYON ARDINDAN GÖREVİNİN BAŞINDA

Başkan Seçer, yakalandığı Koronavirüs dolayısıyla evde kaldığı 9 günlük izolasyon sürecinin ardından Büyükşehir Belediyesi’ne gelerek mesaisine başladı.

…………OOO………..

TARSUS TİCARET BORSASI’NDA 2022’NİN İLK TOPLANTISI

Borsa personelleri 2022 yılının” İlk Personel Toplantısını” gerçekleştirdi Toplantıda, 2022 yılına ait işlerin ve programların zamanında yapılması için ilgili birimlere gerekli bilgiler aktarılırken, yıl sonu hedeflerine ulaşabilmek için alınması gereken önlemler, yeni yöntemler, ihtiyaçlar, sorunlar ve çözüm önerileri de görüşüldü.

…………OOO………..

TARSUS PAMUKLUK BARAJINDA SU SEVİYESİ YÜKSELDİ

Tarsus sınırları içinde kurulan Pamukluk Barajı’nda su seviyesinin 52 metreye ulaştığı açıklandı. Baraj alanında yaklaşık 23 milyon metreküp su depolandığı bildirildi.

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYE BAŞKANI BOZDOĞAN’DAN ODALARA ÇAĞRI

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, geçtiğimiz haftalarda Tarsus’ta faaliyet gösteren esnaf odalarında yapılan seçimlerin ardından göreve seçilen oda başkanları ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek görevlerinde başarılar diledi. Başkan Bozdoğan gerçekleştirdiği oda ziyaretlerinde, kentin sosyo-ekonomik kalkınması noktasında beraber hareket edilmesi için birlik çağrısı yaptı.

…………OOO………..

ÜÇ İLDE HIRSIZLARA DARBE

Tarsus ve Mersin dahil üç il merkezli hırsızlık operasyonunda zanlılar yakalandı. Alınan bilgiye göre, Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı meydana gelen hırsızlık olaylarıyla ilgili M.K.Z., H.Z. ve L.K. adlı şüpheliler hakkında soruşturma başlattı.

…………OOO………..

TARSUS İDMANYURDU , PAZAR GÜNÜ ISPARTAYI KONUK EDECEK

TFF 2. lig beyaz grupta mücadele eden Tarsus İdmanyurdu 30 Ocak 2022 Pazar günü kendi sahasında Ispartaspor ile oynayacak.

30 OCAK 2022’de TARSUS

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİNİN ÇAMLIYAYLA’DA KARLA MÜCADELESİ SÜRÜYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bölge genelinde kardan kapanan yolları açma çalışmaları devam ediyor. Özellikle son 10 günden bu yana teyakkuz halinde olan Büyükşehir Belediyesi, kurduğu onlarca ekiple kritik noktalarda 7/24 çalışma yürütüyor.

…………OOO………..

TARSUS, YAZA DENİZİNİ İSTİYOR

Tarsuslu emekli öğretim  görevlisi Osman Gülşen ‘’Tarsus kendisini denize hızlı ve konforlu bir şekilde ulaştıracak çok güzel bir yol yapılmış olmasına rağmen D400 kavşağındaki bir köprü eksikliği yüzünden yıllardır mahrum. Aşağıda CİMER e yazdığım başvuru bulunmaktadır. Desteklerinize ihtiyaç var. Hep beraber kamuoyu oluşturalım Tarsus Denize Kavuşsun Artık.’’ Dedi.

…………OOO………..

TARSUS’TA ÇOCUKLARIN KAR SEVİNCİ

Dağlardan Tarsus’a getirilen kar, çocukları mutlu etti. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin yüksek kesimlerden Tarsus’a getirilen kar, çocukları sevindirdi.Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kemalpaşa ve Tozkoparan mahalleleri ile Atatürk Caddesi’ndeki Yarenlik Alanı’na yüksek kesimlerden getirilen karlar döküldü.Kar görmek için sabahın ilk saatlerinden itibaren alana gelen çocuklar, kartopu oynadı ve eğlendi. Etkinliklerde çocuklara kek ve süt de ikramı yapıldı.

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ’NİN ÇİFTÇİLERE ÜCRETSİZ DAĞITTIĞI FİDELER MEYVE VERMEYE BAŞLADI

‘’Ulusal Güç, Genetik Hazine, Sağlıklı Gıda, Sağlıklı İnsan’’ ifadesi ile tarımsal üretime her daim destek veren Tarsus Belediyesi, yerli ve milli tohumlar üzerine başlattığı proje kapsamında, çiftçilere ücretsiz olarak dağıtılan ve meyvelerini vermeye başlayan kışlık sebze fidelerinin takibini gerçekleştirerek verimli üretim ve hasat için teknik destek sağlıyor.

 …………OOO………..

ÇİFTÇİ MUTLUYSA TARSUS MUTLUDUR

Tarsus Belediyesine tarımsal hizmetlere verdiği önemi ve sağladığı desteklerden dolayı teşekkürlerini sunan Aliağa Mahallesi’nden  Abip Bahçeci,’’ Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan her daim yerli üretime destek oldu. Tarıma dayalı bir bölgede bu tür çalışmalar yapması çiftçilerimizi ve bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. dedi.

…………OOO………..

BORSA SEKRETERİ HASAN ŞANLI PERSONELE TEŞEKKÜR ETTİ

Fiziki ve telekonferans ortamında gerçekleşen personel toplantısında Borsa genel sekreteri, Hasan Şanlı  “Geçtiğimiz 2021 yılındaki yoğun çalışmalarımıza devam edeceğiz. 2021 yılında başarılı çalışmalar yaptık, başarı hiçbir zaman tesadüf değildir. Doğru planlama, azimli, çalışkan personel ve uyumlu ekip çalışması ile mümkündür. Aynı şekilde bu yılda tüm programlarımızı eksiksiz olarak tamamlayarak yıl sonu hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.

…………OOO………..

YERYÜZÜ PAZARI TARSUS’TA BUGÜN AÇIK

15 günde bir açılan Tarsus  Yeryüzü pazarı bu hafta sonu 30 ocakta açık olacak. Makam mevkiinde Hz. Danyal makamı yanında saat 11 den akşama kadar Pazar günü sizleri bekliyoruz.

…………OOO………..

TARSUS İDMANYURDU , BUGÜN ISPARTAYI KONUK EDİYOR

TFF 2. lig beyaz grupta mücadele eden Tarsus İdmanyurdu 30 Ocak 2022 Pazar günü kendi sahasında Ispartaspor ile oynayacak. Maç saat 13 de başlıyor.

…………OOO………..

HAYDİ ÇOCUKLAR KARA GİDELİM

Çocuklarımızla karı doyasıya yaşayacağımız etkinliğimize tüm HALKIMIZ davetlidir.❄

Not: Kayıt Yaptırmayı Unutmayınız.

3 Şubat 2022|Perşembe

10.00| Eski Adliye Önü(Yeni Müze)

Bilgi için| 0535 714 42 58

Yakup BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

Yakup BONCUK

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi