FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 28 Ağustos 2022 204 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 22-23-24-25-26-27-28 AĞUSTOS 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

22-23-24-25-26-27-28 AĞUSTOS 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus’tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

22 AĞUSTOS 2022’de TARSUS

20 BİN TAVUK TELEF OLDU

Tarsus ‘ta dün bir çiftlikte hava temizleyici fanının bozulması nedeniyle 20 bin tavuk telef oldu. Olay  İbrişim  (köyünde) Mahallesi’nde bir çiftçiye ait çiftlikte meydana geldi. Çiftlikte  bulunan hava temizleme fanının henüz belirlenemeyen nedenle bozulması sonucu 20 bin tavuk telef oldu. Tavuklar toplu şekilde gömüldü.

………….OOO………..

ESKİ HAL CAMİSİNİN ELEKTRİKLİ SÜPÜRGESİ ÇALINMIŞ

Tarsus merkezde bulunan Eski Hal Camisinin Elektrikli Süpürgesi Çalınmış. Tarsus Ekspresin haberine göre daha öncede camiden elektrik uzatma kabloları çalınmıştı.

………….OOO………..

 TARSUS’TA AFGAN UYRUKLU 6 KİŞİ YAKALANDI.

Tarsus’ta  düzensiz göçmen olarak tabir edilen  TEM Damlama mevkiinde durdurulan bir araçtan Tarsus’ta Afgan uyruklu 6 kişi yakalandı. Afgan uyruklu 6 kişi yakalandı. Gözaltına alınan şahıslar İl Göç idaresine teslim edildi.

………….OOO………..

 MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN OTOGAR KADIN DANIŞMA MERKEZİ 575 KİŞİYE DESTEK VERDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde 2021 yılının Ocak ayında kurulan “Otogar Kadın Danışma Merkezi” hizmetlerini sürdürüyor. Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde (MEŞOT) hizmet veren merkez, kurulduğu günden bu yana 575 vatandaşa el uzattı. Kadınları her alanda destekleyen Büyükşehir, herhangi bir sorun sebebiyle evlerinden uzaklaşıp Mersin’e gelen kadınların dayanışma noktası oldu.

………….OOO………..

TARSUS GÜCÜNE YARDIM

Tarsus’un sevilen esnaflarından Hacı Karabulut (Ayrancı Hacı) Tarsus Gücü Spor Kulübüne malzeme yardımında bulundu. Hacı abi Önümüzdeki Genel Kurulda Yönetim Kurulunda Tarsus Gücünde  As Başkan olarak görev alacak

………….OOO………..

KAVRAMDAN İNDİRİM

Tarsus Süt Birliğinden üyelerine hizmet. Başkan Danyal Avşar ‘’İlçemizde faaliyet gösteren Çukurova kavram koleji ile Birliğimizin arasında Protokol imzaladık. Bu Protokol kapsamında birlik üyelerimizin çocukları ve yakınları yararlanacaklardır hayırlı olsun inşallah.’’ Dedi.

………….OOO………..

ZABITADAN DENETİME DEVAM

Tarsus Belediyesi Sağlık İşleri ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri haftasonu da vatandaşlarımızın sağlığı ve güvenliği için denetimlerine devam ediyor.

………….OOO………..

CEVDET İNANDIOĞLU TOPRAĞA VERİLDİ

Şehrimizin tanınmış sendikacılarından Necdet İnandıoğlu’nun kardeşi Cevdet İnandıoğlu vefat etti. Cevdet İnandıoğlu dün Tarsus Şehir mezarlığında toprağa verildi.

………….OOO………..

Gazeteci GÜNDOĞDU HOMURLU’YU RAHMETLE ANIYORUZ

Yenises gazetesi kurucusu  ve sahibi merhum Gündoğdu Homurlu’ua bugün rahmetle anıyoruz. Refikimiz Tarsus Yenises Gazetesi Kurucusu merhum Gündoğdu Homurlu, vefatının 11. yıldönümünde bir kez daha rahmet ve özlemle anılıyor. Homurlu sürekli Basın Şeref kartı sahibi idi. Vefatından sonra  yerine oğlu Cem Homurlu gazetenin sahipliğini üstlendi.

23 AĞUSTOS 2022’de TARSUS

BOZDOĞAN’IN SİTEMİ!

Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı BEKTAŞ  ASLAN’ın  verdiği aşure günü toplantısında Tarsus Belediye başkanı Haluk Bozdoğan  bir konuşma yaptı. Bozdoğan oradaki konuşmasında Huzurkent’i ve oradaki  Mersin -Tarsus Organize Sanayi Bölgesini  gündeme getirdi. Bozdoğan “Burası konusunda defalarca konuştuk. Ama kimse sesini çıkarmadı. Siyasiler sesçıkarmadı” dedi.

………….OOO………..

BEKTAŞ ASLAN’DAN TARSUS PROTOKOLÜNE TEŞEKKÜR

Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Bektaş Aslan, her yıl olduğu gibi geleneksel hale getirdiği aşure gününü yine Kooperatif binasında yaptı.

 ………….OOO………..

ÇAMLIYAYLA’DA GECEYE DAMGASINI VURAN İŞ ADAMI!

Geçtiğimiz gün Çamlıyayla’da 6. Geleneksel İğne Oyası Festivali vardı. 18 Ağustosta Ankaralı Ayşe sahne aldı. Ankaralı Ayşe söyledi de söyledi. Sanatçı sonra sahneye Protokolü çağırıyor, plaket alıyor ve bu arada Mustafa Bobuş’u da çağırıyor. O geceye damgasını vuran  genç işadamı Mustafa Bobuş’tur.  Ankaralı Ayşe, Belediye başkanlarından daha çok MUSTAFA BOBUŞ’u anons etti.

 ………….OOO………..

TARSUS DEMİRSPOR KULÜBÜNÜN KONGRESİ ERTELENDİ

Tarsus’taki amatör spor kulüplerinden Tarsus Demirspor kulübünün kongresi 21 Ağustos 2022 tarihinde yapılacaktı ertelendi..

………….OOO………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN ATGİRMEZ KADIN VE ÇOCUK ATÖLYESİ’NDE YOK YOK

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde, Tarsus’un Günyurdu Mahallesi’nde hizmet veren Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde birbirinden güzel çalışmalar yapılırken, hem anneler hem de çocuklar bilgi ve eğlence dolu dersler alıyor.

………….OOO………..

İHRACATTA SAĞLANAN DEVLET DESTEKLERİNDE DEĞİŞİKLİK

Tarsus Ticaret Borsası İhracat Destek Ofisi Birimi ve URGE takımı tarafından 18 Ağustos 2022 tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren “İhracat Destekleri Hakkında Karar” ile İhracatta sağlanan devlet desteklerinde yapılan değişikliklerin neleri kapsadığı incelendi.

………….OOO………..

TARSUS’TA MERSİN DEVLET VE OPERA BALESİ KONSERİ

TC Kültür Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Mersin Devlet Opera ve Balesi bugün Tarsus’ta bir etkinlik yapacak. Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu imzasıyla yapılan davette 23 Ağustos 2022 günü saat 15.30’da bir konser verilecek.

………….OOO………..

TARSUS YENİCE’DE YANGIN

Tarsus’a bağlı Yenice Mahallesi D-400 yolundaki geri dönüşüm tesisinde yangın çıktı. Dün çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin 3 saatlik müdahalesi ile kontrol altına alındı. Yangında 50 tonluk geri dönüşüm malzemesi, kullanılamaz hale geldi.

……….OOO………..

TARSUS İDMANYURDU KENTE  DÖNDÜ

TFF 2. lig beyaz grupta mücadele edecek olan Tarsus İdmanyurdu , Erzurum ve Afyon kamp proğramlarını tamamladı. Kendi sahasında çalışmalara başladı.

24 AĞUSTOS 2022’de TARSUS

TARSUS BELEDİYESİ 6 TON KARPUZU HALKA ÜCRETSİZ DAĞITTI

Tarsus Belediyesi üreticilere desteğini sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Tarsus Belediyesi desteğiyle üreticinin tarlasından hasat edilen 6 ton karpuz vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Karpuzları satın alarak bir yandan üreticiye destek olan Tarsus Belediyesi, bir yandan da vatandaşların sofralarına karpuz ulaştırdı.

………….OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN, ‘’HEM ÜRETİCİMİZİ HEM DE VATANDAŞIMIZI DESTEKLİYORUZ’’

Tarsus Belediyesi Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz ile beraber yaptığımız hizmetle, hem üreticimizi hem de vatandaşımızı memnun ediyoruz. Hedefimiz bu sayede üretimi destekleyerek çiftçimizin zararını en aza indirmek. Aynızamanda hasadı tamamlanan ürünleri üreticiden alarak, dar gelirli vatandaşlarımızın sofralarımıza ulaştırıyoruz’’ diye konuştu.

………….OOO………..

JANDARMA ARANAN 26 ŞAHSI GÖZALTINA ALDI

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri; aranan şahısların yakalanmasına yönelik çok ayıda adrese operasyon düzenledi. Jandarma ekipleri 296 personelin katılımı ile çeşitli suçlardan haklarında yakalama kararı bulunan şahıslara yönelik eş zamanlı operasyon icra etti. Operasyon esnasında Jandarma 3 bin 821 şahsı kontrol etti ve arandığı belirlenen toplam 26 şahsı yakalayarak gözaltına aldı. Yakalanan 26 şahıstan 8’i sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

………….OOO………..

TARSUS MÜZESİNDE  OPERA KONSERİ SANAT SEVERLER İLE BULUŞTU

Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü, dün saat 15.30 ‘da, Tarsus Müzesinde konser düzenledi. Konserde yer alan sanatçılar Soprano Ceren GÖĞÜŞ, Soprano Gülin DÖNMEZ, Tenor Mahmut Uğur NAS ve piyanoda Artem REUTOV, Fagotta İrem Sude ER, Klarnette ise Sultan İpek ÇELİK sanatseverlere muhteşem bir konser sergiledi.

………….OOO………..

TARSUS’A YENİ KENT MEYDANI KAZANDIRILIYOR

Tarsus’ta yeni  “Kent Meydanı” projesi yakında  hayata geçiyor… Başkan Haluk Bozdoğan ‘’Tarsus’ta bulunmayan ve her defasında savunuculuğunu yaptığımız “Kent Meydanı” projemiz hayata geçiyor…

………….OOO………..

SPORCU İLKE NAZ’DAN BAŞKANA ZİYARET

Türkiye A Paravoley Milli Takım ve Yelken Türkiye Şampiyonası sporcusu İlke Naz Hoş, Tarsuslu İş İnsanı Ozan Vezir ve Tarsus Otizm Derneği Başkanı Fatih Düzenli Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ı ziyaret etti. Başkan, Sporcumuz İlke Naz Hoş için valilik kararı ile başlatılan protez kol kampanyasına desteklerini esirgemeyeceğini belirtti.

………….OOO………..

‘’HASTALIKTA SAĞLIKTA HEP BİRLİKTE’’ PROJESİ

Tarsus  Zübeyde Hanım Bütünleşik Gündüz Yaşam Evi ekiplerimiz ‘’Hastalıkta Sağlıkta Hep Birlikte’’ projesi kapsamında yaş almış vatandaşlarımızı ziyaret etmeye devam ediyor.

………….OOO………..

TARSUSLU ALTAN ABİ  ÜNİVERSİTELİ OLDU

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Tarsus Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nin sunduğu eğitim hizmeti meyvesini veriyor. Kurstan faydalanan  Tarsuslu 58 yaşındaki Altan Güven, yaşam şartları nedeniyle gençlik yıllarında gidemediği üniversite hayaline kavuşarak gazetecilik öğrencisi oldu.

………….OOO………..

TARSUS İDMAN YURDU  KULÜBÜNDEN KAYMAKAMA ZİYARET

Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı  Hakan YILDIRIM ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Tarsus Kaymakamımız sayın Kadir Sertel OTCU’yu makamında ziyaret etti.

………….OOO………..

TARSUS İDMAN YURDU SPOR KULÜBÜNDE BASIN TOPLANTISI

TFF 2. Ligde yer alan Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübünde basın toplantısı yapılacak. Yönetim ve teknik direktör Serdar Bozkurt tesislerde saat 14 de basın ile buluşacak.

25 AĞUSTOS 2022’de TARSUS

YİDAŞ’IN MAĞDUR İŞÇİLERİ ALACAKLARINI İSTİYOR

Tarsus’ta 23 yıl evvel kapanan  ve kısa adı YİDAŞ olan Yavuzlar İplik ve Dokuma Fabrikası çalışanlarından bir grup işçi hak arayışında. İflas ettiği için kapanan Yavuzlar ailesine ait YİDAŞ fabrikasına TMSF tarafından el konulup daha sonra malları satılmış ve borçları karşılanmıştı. Ancak 250 kadar çalışanı alacaklarını ve tazminatlarını alamayınca işvereni mahkemeye vermişti. 

………….OOO………..

GAZETECİ ÖZBOZKURT AİLESİNİN ACI GÜNÜ

Yeşilyurt Mahallesi sakinlerinden Süleyman Özbozkurt, Yeni Ömerli mahallesi muhtarı Yusuf Özbozkurt, Sabahattin ve Gazeteci Selahattin Özbozkurt’un enişteleri Fikri Konucu vefat etti.

………….OOO………..

TARSUS İL OLMAYA HAZIR MISIN AFİŞİ İLGİ ÇEKTİ

Tarsus’u il yaptırabilmek için  yeni bir kampanya başlatılıyor. Tarsus belediye başkanı Dr.Haluk Bozdoğan göreve geldiği günden bu yana Tarsus’un il olması için çaba harcarken dün kentin dört bir yanına yeni afişler astırdı. Afişte İL olma Lansmanının günü ve yeri yazıldı. STK’ların, Oda ve Vakıfların logoları yer aldı. Bazı Vakıf, Oda ve Dernekler logolarını afiş için  vermediler. 

Tarsus’ta bulunan 5 Gazeteci Cemiyetinden 3 Cemiyet Afişe Dernek LOGOLARINI ve Gazete LOGOLARINI vermedi. Birçok Oda Başkanı belediye başkanının telefonlarına bakmadı. Nasıl bir çalışma olacağı bilinmeyen bir lansmana nasıl logo verileceği de ayrı bir düşünce… 

…………ooo…………

ÇAMLIYAYLA’DA ORMANLIK ALANA DÖKÜLEN ÇÖPLERE BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ MÜDAHALE ETTİ 

Doğal güzelliği ve yayla turizmi açısından cazibe merkezi olan Çamlıyayla’da ormanlık alana dökülen çöplere Mersin Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon birimi ekipleri müdahale etti. Çamlıyayla’nın Belçınar Mahallesi Atdağı mevkii Kule yolu su deposu arkasında ki ormanlık sahaya kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce evsel ve inşaat atıkları döküldü.

…………ooo…………

TARSUS İDMANYURDU, LİGE HAZIR          

Teknik direktör Serdar Bozkurt, “Lige hazırız. İlk haftada Erzincan maçını kazanarak lige iyi bir başlangıç yapacağız”. TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu  lige hazır. TİY  kuruluşunun 100. Yılda  şampiyonluk hedefliyor.

………….OOO………..

100. YILDA HEDEF ŞAMPİYON OLMAK

Tarsus idmanyurdu bu sezon  şehir olarak şampiyonluğa hazır. Teknik direktör Serdar Bozkurt “Taraftarımızla,  oyuncularımızla, teknik heyetimizle ve yönetimimizle şampiyonluk hedefliyoruz. ” dedi.

………….OOO………..

3 MAHALLEDE 3 PROJE DAHA TAMAMLANIYOR

Tarsus Belediyesi ‘Yatırım Yılı’ ilan ettikleri 2022 yılında hayata geçirilecek olan projeleri tamamlama çalışmalarına son hızla devam ediyor. Vatandaşın Tozkoparan ve Şahin Mahallesi’nde eksikliği yüzünden uzun yıllardır mağduriyet yaşadığı aile sağlığı merkezi, kreş ve okuma salonu çalışmaları hızla devam ederken, Şehitler Tepesi Mahallesi’nde ise semt pazarı çalışması tamamlanıyor.

………….OOO………..

TARSUS EKSPRES GAZETESİ 43. YILINA ADIM ATTI

Tarsus yerel basınında en eski ikinci gazete olan Tarsus Ekspres gazetesi 43. yılına adım attı. 25 Ağustos 1980 tarihinde ilk sayısı çıkan gazete bütün zorluklara göğüs gererek 42 yılı tamamladı

………….OOO………..

EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE KONFERANSI

Toplumsal güvenlik ve sağlık sorunu haline gelen uyuşturucu suçlarıyla güçlü bir mücadelenin sürdürülmesi için Büyükşehir Belediyesi’nde görevli personelin uyuşturucu madde ve kullanıcı profilini tanıması ve anlık ihbarda bulunması adına En İyi Narkotik Polisi Anne, Narkorehber, Gençlik Modülü Eğitimi düzenlendi.

26 AĞUSTOS 2022’de TARSUS

TARSUS FAHRETTİNPAŞA HEMZEMİN GEÇİT TADİLATA ALINIYOR

Tarsus’ta kent merkezinde yoğun olarak kullanılan hemzemin geçitlerde raylı sistemlerin revize edilmesi ve bozuk zeminin düzenlenmesi için bakım çalışmaları sürüyor. Geçtiğimiz günlerde 100. Yıl ve Gazipaşa hemzemin geçidinde yapılan çalışmanın ardından, yine araç trafiğinin yoğun olarak aktığı Fahrettinpaşa hemzemin geçidinde de TCDD ekipleri tarafından raylı sistemin bulunduğu noktalarda revize ve düzenleme işlemi yerine getirilecek.

………….OOO………..

TARSUS İDMANYURDUNUN 100. YILDA HEDEF ŞAMPİYON OLMAK

Tarsus idmanyurdu bu sezon  şehir olarak şampiyonluğa hazır. Teknik direktör Serdar Bozkurt “Taraftarımızla,  oyuncularımızla, teknik heyetimizle ve yönetimimizle şampiyonluk hedefliyoruz.  Bu kulübün kuruluşunun 100. yılında 1. lige çıkacağımıza inanarak sezona başlıyoruz. Tek başına oyuncu veya yönetim , taraftar şampiyon olmaz. Tüm şehir el ele vererek şampiyon olunur. Bizde şampiyonluğa hazırız” dedi.

………….OOO………..

TARSUS’TA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMA PROĞRAMI BELLİ OLDU

Tarsus’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle hazırlanan kutlama proğramı belli oldu. Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu başkanlığında toplanan Tertip komitesinin aldığı karara göre kutlamalar saat 09.30’da Cumhuriyet alanında Atatürk anıtı önünde yapılacak.

………….OOO………..

KONSER HAZIRLIĞI

Tarsus’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle Bir konser düzenlenecek. Tarsus belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan konserde ünlü sanatçı Emre Aydın sahne alacak. Emre Aydın , Rasim Dokur bacası yanındaki meydanda saat 21.00’de bir konser verecek. 100. Yıl konserine katılım ücretsiz olup tüm halkımız davetlidir.

………….OOO………..

TARSUS YANIKKIŞLA’DA KÖY ŞENLİĞİ

Tarsus’a bağlı Yanıkkışla Köyümüzde dün Köy Bizim, Şenlik Bizim! etkinliği yapıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliğimize tüm çocuklarımız, aileleri, katıldı. Yanıkkışla Köy Meydanındaki etkinlikte çocuklar gönüllerince eğlendi. İsmet Karabulut ve müzik ekibi birbirinden güzel şarkılar söylediler.

………….OOO………..

İÇEL SANAT GÜNLERİ ARALIK AYINDA TARSUS’TA YAPILACAK

Mersin’de kurulu bulunan İçel Sanat Kulübünün İçel sanat Günleri önümüzdeki Aralık ayında Tarsus’ta yapılacak.

………….OOO………..

EĞİTİM-ÖĞRETİM İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ile Özel Tarsus Çukurova Kavram Koleji arasında eğitim-öğretim işbirliği protokolü imzalandı. Tarsus TSO Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak ve İlkokul-Anaokul Müdürü Süheyla Taş Engin arasında imzalanan protokole göre, Oda üyeleri kolejin eğitim hizmetlerinden indirimli yararlanabilecek. Protokol imza etkinliğinde Muhasebe Müdürü Bahar Yıldırım da yer aldı.

………….OOO………..

TARSUS HALK BANKASINA YENİ MÜDÜR ATAMASI

Türkiye Halkbankası Tarsus Şube Müdürlüğüne atanan Mustafa Kılıç Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

………….OOO………..

MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE EĞİTİMLERİ SÜRÜYOR

Tarsus belediyesi ile Emniyet ve Jandarmadan Ardıçlı ve Olukkoyağında seminer.. Tarsus belediyesi, Dr.Erdinç Şahin Gençlik Merkezimiz koordinatörlüğünde İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı işbirliğiyle, merkez ve kırsal Mahallelerimizde madde bağımlılığı ile mücadele eğitimleri verildi.

27 AĞUSTOS 2022’de TARSUS

‘TARSUS SARIULAK ZEYTİNİ ANIT AĞACI  KORUMA ALTINA ALINDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Tarsus Ticaret Borsası işbirliği ile yürüttüğü “Zeytin Bütün Ağaçların İlkidir Projesi” kapsamında, Tarsus’un Karadiken Mahallesi’nde bulunan ‘Tarsus Sarıulak Zeytini Anıt Ağacı’nın koruma alanında, restorasyon ve çevre düzenleme faaliyeti gerçekleştirildi.

………….OOO………..

HASAT EDİLEN 20 TON SİRAJLIK MISIR, HAYVAN ÜRETİCİLERİNE ÜCRETSİZ DAĞITILACAK

Tarsus Belediyesi, verim getirecek ekilebilir arazilerinin değerlendirilmesi kapsamında küçük ölçekli hayvan üreticilerine desteğini sürdürüyor. Tarımsal kalkınma hamleleri doğrultusunda Tarsus Belediyesi bünyesine ait olan arazide, ekimi gerçekleşen “Silajlık Mısır” tohumu, çiftçilere ücretsiz dağıtılmak üzere hasadı gerçekleşti.

………….OOO………..

VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ OLARAK MISIR SİLAJLARI DAĞITILACAK

Tarsus Belediyesi Ziraat Mühendisi Mehmet Özer, “Bugün burada Tarsus Belediyesi arazilerinde silajlık mısır tohumlarının hasadını gerçekleştiriyoruz. Arazimiz 8 dekarlık bir arazi. Dönüm başına ise 3 ile 5 ton arası silajlık mısır düşüyor. 3 buçuk ay içerisinde ise hasat zamanı geliyor.’ dedi.

………….OOO………..

TARSUS’TA ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURULARI BAŞLADI

Yeni eğitim ve öğretim dönemi yaklaşırken Tarsus’ta ücretli öğretmenlik için başvurular başladı. Okullarda ve kurumlarda görev yapan sınıf ve branş öğretmenlerinden askere giden, doğum iznine ayrılan raporlu olanlar gibi eğitimcilerin yerine ve ataması yapılmayan öğretmenlerden ücretli öğretmenlik yapmak isteyenlerin başvuruları  kabul ediliyor. Başvurular  e-devlet üzerinden yapılıyor.

………….OOO………..

TARSUS KENT KONSEYİ OLAĞAN ÜSTÜ KONGRESİ 8 EYLÜL’E KALDI

Tarsus Kent Konseyinin 25.Ağustos 2022 tarihinde yapılması gereken Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı, toplantı yeter sayısının sağlanamaması nedeniyle ertelendi. Daha önce yapılan çağrı metninde belirtildiği üzere, Güner Baykal Toplantı ve Konferans Salonunda  kongre 08 Eylül 2022 Perşembe günü saat 16:00’da salt çoğunluğa bakılmaksızın yapılacaktır.Üyelerimize, basınımıza ve Tarsus kamuoyuna duyurulur.

Reşit TOK

TARSUS KENT KONSEYİ BAŞKANI

………….OOO………..

YİDAŞ’IN MAĞDUR İŞÇİLERİ AVUKAT AYHAN ORANLA GÖRÜŞTÜ

Tarsus’ta 22-23 yıl evvel kapanan  ve kısa adı YİDAŞ olan Yavuzlar İplik ve Dokuma Fabrikası çalışanlarından bir grup işçi  hakkını almak için Av. Ayhan Oranla görüştü.

………….OOO………..

TARSUS İL OLMAYA HAZIR MISIN KONULU TOPLANTI 30 AĞUSTOS’TA YAPILACAK

Tarsus’u il yaptırabilmek için  yeni bir kampanya başlatılıyor. Tarsus belediye başkanı Dr.Haluk Bozdoğan göreve geldiği günden bu yana Tarsus’un il olması için çaba harcarken  kentin dört bir yanına yeni afişler astırdı. Kampanyanın startı 30 Ağustos 2022 Salı günü saat 14.00 de Tarsus Kapalı spor salonunda yapılacak toplantıda verilecek.

…………ooo…………

EMŞAV’DAN AŞURE ETKİNLİĞİ

EMŞAV Tarsus İlçe Başkanlığı dün Cuma Namazından Sonra Ulu Camiinde Aşure Dağıtımı Yaptı. Başkan İbrahim Özdemir ‘’Davetimize İcabet Eden  herkese Çok Teşekkür Eder, Saygılarımı Sunarım.’’ Dedi.

…………ooo…………

PROTOKOL TARSUS İDMAN YURDU TESİSLERİNİ ZİYARET ETTİ

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Tarsus İdman Yurdu Tesislerini ziyaret ederek kulüp Yönetimi, Teknik Ekip ve Futbolcularla bir araya geldi.

…………ooo…………

TARSUS İDMANYURDU, ERZİNCAN’A GİTTİ

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu  bu sezonki ilk maç için Erzincan’a gitti. Teknik direktör Serdar Bozkurt,  Erzincan’a puan için gittiklerini söyledi.  Başkan Haluk Bozdoğan da takımı tesislerde ziyaret edip moral verdi, destek sözü verdi ve Erzincan’a puan almaları umuduyla uğurladı.

28 AĞUSTOS 2022’de TARSUS

TARSUS’UN İL OLMA HAKKINI VERECEK SİYASETÇİYİ TARİH YAZACAKTIR!

Türkiye genelinde zaman zaman yeni iller yapılacağı dillendirilirken TARSUS adı hep ilk sıralarda yazılmaktadır. Ancak bu yazılan çizilenlere rağmen İL HAKKIMIZ verilmemiştir. Bizim Tarsuslular  olarak kesinlikle bu dönem ilk olma beklentimiz artarak devam ediyor. Elbette, Tarsus il olmalı.

………….OOO………..

TARSUS’TA HUMUS FİYATI 40 TL OLDU

Zam furyasına humus da katıldı. Bir tabak humus yemeği 40 TL oldu. Yine kaşarlı veya sucuklu gibi ek ürünler katılması halinde bir tabak yemek fiyatı 50 TL’yi buluyor. Kentimizde geçen hafta bir paça 50 TL ye çıkarken bir tavuk çorbası 30 TL, bir mercimek çorbası tabağı da 25 TL’den servis edilmeye başlanmıştı.

………….OOO………..

DİKKAT! FAHRETTİNPAŞA HEMZEMİN GEÇİT TADİLATTA

Tarsus’ta  Fahrettinpaşa hemzemin geçidinde de TCDD ekipleri tarafından raylı sistemin bulunduğu noktalarda revize ve düzenleme işlemi  başladı. Geçit bugün de kapalı..

………….OOO………..

TARSUS DAHİL.. BÜYÜKŞEHİR ÖĞRENİM YARDIMI BAŞVURULARI BAŞLIYOR

YKS sonucu üniversitelerin ön lisans ve lisans programlarına yerleşmeye hak kazanan öğrencilere, Büyükşehir Belediyesi tarafından verilecek öğrenim yardımı için ön kayıt başvuruları 29 Ağustos – 11 Kasım tarihleri arasında yapılabilecek.

………….OOO………..

TARSUS’TA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMASI HAZIRLIĞI TAMAM

Tarsus’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle hazırlanan kutlama hazırlığı tamam.. Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu başkanlığında toplanan Tertip komitesinin aldığı karara göre kutlamalar saat 09.30’da Cumhuriyet alanında Atatürk anıtı önünde yapılacak. Burada Atatürk anıtına çelenk sunumu ve saygı duruşu ile başlayacak etkinliklerde İstiklal marşımız söylenecek.

………….OOO………..

OLCAY TUR SAHİBİNİN JESTİ

Tarsus idmanyurdunun Erzincan maçı için otobüs tahsis edildi. TİY taraftarlar Derneği başkanı Halil İbrahim Oğul ‘’Olcay Tur sahibi Olcay Başer taraftarın çağrısına sessiz kalmayarak verilen desteklere ek olarak 1 otobüsü  tahsis etmiştir.Kendisine Tarsus İdmanyurdu Taraftarlar Derneği olarak sonsuz teşekkürler ederiz.’’ Dedi.

………….OOO………..

TARSUS İDMANYURDU, BUGÜN ERZİNCAN MAÇINA ÇIKIYOR

Tarsus idmanyurdunun Erzincan maçı bugün.. TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu  bu sezonki ilk maç için Erzincan’a gitti. Maç saat 20.00 de başlıyor.

………….OOO………..

YAYLA YOLUNDA ULAŞIM SIKINTISI BİTTİ

Çamlıyayla Tarsus yolu,heyelan sebebi ile kapanan Ulaş bölümü,onarımı tamamlanarak bugün itibarı ile ulaşıma açıldı. Çalışmaların devam ettiği diğer bölümlerde de asfalt yapım çalışmaları devam ediyor. Kazasız belasız yolculuklarınız olsun

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

YAKUP BONCUK-MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi