FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 26 Temmuz 2021 374 Görüntüleme

Gazeteci Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 19-20-21-22-23-24-25-26 Temmuz 2021 Tatil Günlerinde Tarsus’ta Neler Yaşandı? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

19-20-21-22-23-24-25-26 Temmuz 2021 Tatil Günlerinde

Tarsus’ta Neler Yaşandı? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

 

19 TEMMUZ 2021’de TARSUS

DİKENLİ İNCİR İNCİRİ ÜRETİCİLERİ ile TOPLANTI YAPILDI

Tarsus’ta Dikenli İncir (Hint inciri) yetiştiriciliğinin yoğun yapıldığı mahalle Muhtarları ile ürünün Pazarlanması ve  yaygınlaştırılması konularında istişare toplantısı gerçekleştirildi.

…………OOO……….

TARSUS’TA ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ UNUTULMADI

Tarsus’ta Kurban Bayramı arifesinde, Aziz şehitlerimizin  aileleri ve gaziler unutulmadı. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada “Aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan Şehit Ailelerimizi ve kahraman Gazilerimizi evlerinde ziyaret ederek Bayramlarını tebrik edip şükranlarımızı sunduk…’” denildi.

…………OOO……….

YENİDOĞAN FAALİYETİ KAPSAMINDA ZİYARETLER

Tarsus’ta Projesi Yenidoğan Faaliyeti kapsamında ziyaretlere devam edildi. Tarsus Kaymakamlığı koordinesinde yürütülen Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi Yenidoğan Faaliyeti kapsamında; Kavaklı, Barbaros, Bağlar, Mithatpaşa ve Gazipaşa Mahallelerinde yenidoğan bebekler ve aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Jandarma ve Emniyet personeli tarafından ziyaret edildi. Çeşitli hediyeler verildi.

…………OOO……….

DOKTORDAN BAYRAM KUTLAMASI

Tarsus’un sevilen göz doktorlarından, Maya Göz Hastanesi kurucu ve doktorlarından Mehmet Yunus Seven, Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

…………OOO……….

TARSUS’TA DOĞUP BÜYÜYENLER DERNEĞİ  GÖREV BÖLÜMÜ

Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Derneği 1. genel kurulu yapıldıktan sonra görev bölümü de yapıldı. Yeni yönetim ve görevleri şöyle oluştu:

Başkan Bayram Yıldız,  Başkan Yardımcısı Zuhal Küçük, Genel Sekreter Murat Bal, Sayman Duygu Dartar,  Üyeler Cavidan Demirağ, Vedat Uzunbağ, Uğur Uyar, Fahri  Bülent Esen.

Yeni yönetimi kutlar, başarılar dileriz.

…………OOO……….

SEÇER TARSUSTA BAYRAM KUTLADI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ve CHP Tarsus İlçe Teşkilatıyla birlikte esnaf ziyaretleri ve bayram kutlamaları yaptı.

…………OOO……….

CHP’DEN KUTLAMA

CHP İlçe Başkanı Ozan Varal ‘”Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in Tarsus’ta gerçekleştirdiği ziyaretlere İlçe Örgütümüz ile birlikte katıldık” dedi.

…………OOO……….

DÜĞÜNDE ÜZÜCÜ OLAY

Tarsus ‘ta bir  düğünde av tüfeğiyle havaya ateş açılması ile 10 kişi yaralandı. Esenler köyünde  yapılan düğünde av tüfeğiyle havaya ateş açıldı.

…………OOO……….

KARABUĞDAY, ÖNÜMÜZDEKİ SEZONDA EKİLECEK

 Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Tarsus Ticaret Borsası tarafından ortaklık yapılan “Karabuğdayla Ak Günler” Projesi kapsamında İncirgediği Mahallesinde ekimi yapılan Karabuğday bitkisi yeni sezonda da ekilecek..

………….o0o…………

TARSUS DOĞA PARKI’NA YOĞUN TALEP

İçerisinde barındırdığı onlarca tür hayvan çeşitliliği ve güzellikleriyle yurt içi ve dışından her yıl binlerce vatandaşın ziyaret ettiği Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi’ne bağlı Tarsus Doğa Parkı’nda bulunan canlıların hava sıcaklığından olumsuz etkilenmemesi için çeşitli serinletme yöntemleri uygulanıyor.

………….o0o…………

EDEBİYAT MEKTEBİNDE İLK TUR BİTTİ

 Tarsus Edebiyat Mektebi projesi 12 Temmuz’dan itibaren yeniden başladı. 18 Temmuzda ilk etap bitti.
– Kapanış ve kısa filim gösterimi (7 Eylül 2021, saat 18.00’da Kubadpaşa Medresesi önünde yapılacak.

…………OOO……….

HALKA MANTAR TANITIMI VE İKRAMI

Tarsus Belediyesi  Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Halk Market işbirliğiyle belediye bünyesinde faaliyet gösteren mantar yetiştiriciliği kursunda elde edilen istiridye ve kültür mantarları halka sunuldu. Mantarlar , çeşitli pişirim teknikleri uygulanarak vatandaşlarımızın damak tadına sunuldu.

20 TEMMUZ 2021’de TARSUS

KUTLAMA.. Gününüz aydın, neşeniz, huzurunuz yerinde olsun… Ailenizle ve sevdiklerinizle birlikte  Kurban Bayramınız mübarek olsun… YAKUP BONCUK

…………OOO………..

TARSUS’TA BAYRAMLAŞMA

Tarsus’ta Kurban bayramı bayramlaşma programı belli oldu. Tarsus Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamaya göre  19 Temmuz’da  saat 09.30’da Şehitlik ziyareti yapıldı. Bugün 09.30 da Parkta bayramlaşma var.

………….ooo………….

BAŞKAN SEÇER, BAYRAM ARİFESİNDE ŞEHİTLİĞİ ZİYARET ETTİ

Kurban Bayramı arifesinde ilk ziyaretini Mersin Şehitliği’ne yapan Başkan Seçer, şehit mezarlarına karanfil bırakarak, şehit aileleri ile bayramlaştı.

…………OOO………..

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN TARSUS VE ÇAMLIYAYLA’DA BAYRAM KONSERLERİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “Yaz Dostum” konserleri, Kurban Bayramı boyunca kent genelinde gerçekleştirilecek: Tarsus-20 Temmuz Salı Saat:20.00 “İsa Yazırlıoğlu Konseri” Yer: Kırklarsırtı Mah. Muhtarlığı Önü

…………OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN ‘’ HER GÜNÜMÜZ BAYRAM SEVİNCİ İLE MUTLU BİR ŞEKİLDE GEÇSİN”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Bozdoğan mesajında; “Geçtiğimiz yıllarda sevgi, hoşgörü, saygı, barış, kardeşlik ve yardımlaşma içerisinde kutladığımız, Mübarek Kurban Bayram’nı bu yıl Covid salgını nedeniyle biraz sıkıntılı ve buruk bir şekilde kutlayacağız. ’’ dedi.

…………OOO………..

ÇAMLIYAYLA BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL TEPEBAĞLI’DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı “Bayramlar; Yardımlaşmanın ve dayanışmanın en yüce manası bulduğu, Yüreklerimizde kurduğumuz gönül köprüleri ile şefkat ve merhamet duyguların yoğun olarak yaşandığı bayramlar, kardeşlik duygularımızı en sıcak bir şekilde hissettiğimiz günlerdir” dedi.

………….OOO………….

TARSUS KAYMAKAMI KADİR SERTEL OTCU;KURBAN BAYRAMINDA DA COVİD KURALLARINA UYALIM’”

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel  Otcu, 20 Temmuzda başlayacak olan  kurban bayramı münasebetiyle bir  mesajı yayınladı.

………….OOO………….

TARSUS KADELLİDE AHIR YANGINI

Tarsus’ta  bir  ahırda çıkan yangında 13 büyükbaş hayvan telef oldu.Olay Kadelli Köyünde meydana geldi.

………….OOO………….

KURBANLIK HAYVAN SATIŞI YAPILAN YERLER DENETLENDİ

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Kurban Bayramı dolayısı ile İlçe merkezindeki kurbanlık hayvan satışı yapılan yerleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Kurbanlık satan ve alan vatandaşlarla görüşüp bayramlarını kutladı, bereket diledi.

………….OOO………….

ŞEHİTLİK ZİYARETİ YAPILDI

Kurban Bayramı arifesinde Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU ve İlçe Protokolü, Şehit Aileleri ile birlikte Tarsus Şehitliğini ziyaret edip Şehitlerimize dualar ettiler.  Kabirlerine çiçek koydular.

Kadir Sertel OTÇU; “Bu vesile ile tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz’’ dedi.

………….OOO………….

TARSUS BELEDİYESİNDE BAYRAMLAŞMA

Belediye  Başkanı Sayın Dr. Haluk Bozdoğan, önce belediyede sonra birimlerde bayramlaştı. Park ve Bahçeler, Tarımsal Hizmetler ve Veterinerlik İşleri Müdürlüklerimize bağlı personelleri ile de bayramlaştı. Bozdoğan “Tüm çalışanlarımızın Kurban Bayramını tebrik ediyoruz” dedi.

………….OOO………….

TARSUS İDMAN YURDU ANKARA’DA KAMPTA

Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü’nün sezon hazırlık kamp çalışması Ankara Kızılcahamam’da başladı. Fırat Maktay’ın haberine göre, TFF 2. Lig’de mücadele edecek olan Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü güç depolamak için Kızılcahamam Çam Otel Tesisleri’nde kampta bulunuyor…

 

21 TEMMUZ 2021’de TARSUS

 

TARSUSTA PROTOKOL BAYRAMLAŞMASI

Tarsus’ta kurban bayramı resmi bayramlaşma Kültür Park içinde yapıldı. Kutlamaya kaymakam Kadir Sertel Otcu, Tarsus Belediye Başkan Yardımcıları Osman Polat, Hakan Yıldırım, Emniyet Müdürü Ercan Elbir, Sosyal Hizmetler Müdürü Hüseyin Çelik, SYDV Müdürü Ahmet Sarman, İlçe Sağlık Müdürü Orhan Acehan, TSD Tarsus Şube başkanı Ali Çelik, Görme engelliler Derneği Başkanı Fikri Topuz , Otizm Dernek Başkanı Fatıh Düzenli,

Talasemi Federasyonu genel başkanı Bülent Koçer, Tarsus Talasemi Derneği Başkanı Emine Türkel ile STK Yöneticileri dernek üyeleri, basin mensupları katıldı. Katılımcılar arasında bayramlaşma yapıldı.

…………OOO……….

BAŞKAN BOZDOĞAN BELEDİYE PERSONELİ ile BAYRAMLAŞTI; “Eliniz, Diliniz, Yüreğiniz Temiz Olduğu Sürece Sizin Yanınızdayım” dedi.

Belediye personeli ile bayramlaşan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Eliniz temiz, diliniz temiz, yüreğiniz tertemiz olduğu sürece her zaman sizlerin yanındayım” dedi. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli ile bayramlaştı.

…………ooo…………

KABİR ZİYARETİ YAPACAK VATANDAŞLAR İÇİN HER AYRINTI DÜŞÜNÜLDÜ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki 340 ve 13 ilçenin tamamındaki 4 bin 68 mezarlığın temizlik, ilaçlama, budama, çiçek ekimi ve yol yapım çalışmalarını gerçekleştirerek, mezarlıkları Kurban Bayramı ziyaretlerine hazır hale getirmişti. .

………..OOO……….

BAŞKAN SEÇER, BAYRAMIN İLK GÜNÜ KENT PROTOKOLÜYLE BAYRAMLAŞTI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, paylaşma ve yardımlaşma duygularının arttığı Kurban Bayramı’nın ilk günü yoğun bayram ziyaretlerinin ardından Mersin Valiliği’nin gerçekleştirdiği bayramlaşma programına katıldı.

………..ooo…………

BAŞKAN SEÇER, 23. DİNLER BULUŞMASI’NA KATILDI

Tüm dinlerin huzurla bir arada yaşadığı, barış ve hoşgörü kenti Mersin’de geleneksel hale getirilen ‘Dinler Buluşması’ etkinliğinin bu yıl 23’üncüsü gerçekleştirildi.

……….ooo…….…..

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN TARSUS VE ÇAMLIYAYLA’DA BAYRAM KONSERLERİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “Yaz Dostum” konserleri, Kurban Bayramı boyunca kent genelinde gerçekleştirilecek.

* Çamlıyayla-21 Temmuz Çarşamba Saat:19.30 “Gece Görüşü Konseri” Yer: Zevzek Tepesi

* Çamlıyayla-22 Temmuz Perşembe Saat:19.30 “Naba Konseri” Yer: Zevzek Tepesi

* Tarsus-23 Temmuz Cuma Saat: 20.00 “Serhat Erdem Konseri” Yer: Kleopatra Kapısı Meydanı

* Tarsus-24 Temmuz Cumartesi Saat: 20.00  “Filozof Kedi Konseri” Yer: Kültür Park

………OOO……….

TARSUS İDMANYURDU’NUN MAÇLARI 4-5 EYLÜL’DE BAŞLAYACAK

TFF 2. Lig’de gruplar belli   oldu. Tarsus idmanyurdu yeni sezonda beyaz grupta yer alırken müsabakalar 4-5 Eylül 2021’de oynanacak maçlar ile başlayacak. 2. ligde normal sezon 30 Nisan 2022’de sona erecek.

Tarsus idmanyurdu,  güçlü bir kadro ile TFF 1. lige çıkmaya çalışacak.

…………OOO……….

TARSUS TENİS KULÜBÜ, YAZ TENİS KURSLARI  27 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR

Tarsus’ta tenis sporu sevgisini arttırmak ve daha geniş kesimlere yaymak için yoğun çaba harcayan Tarsus Tenis Kulübü, çalışmalarını sürdürüyor.

22 TEMMUZ 2021’de TARSUS

GÜLEK’TE BAŞKANLAR ve MUHTARLAR BULUŞMASI

 Tarsus Belediye Başkanı Dr.Haluk BOZDOĞAN ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap SEÇER’in Gülek Mahallemizde Vatandaşlarımızla Bayramlaşma ve Sohbet Toplantısı yaptılar.

…………ooo………..

BOZDOĞAN ve SEÇER KÖYLERDE HALKLA İÇ İÇE

Dörtler, Çamalan ve Gülek Mahallelerini Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan  ziyaret ederek, vatandaşlarımızın bayramlarını kutladı.

Dr. Haluk Bozdoğan “Ziyaret yerlerimizde bizlere eşlik ederek, buluşmalarımızı onurlandıran tüm muhtarlarımıza teşekkür ederim. Birlik ve beraberliğimizin daim olduğu nice bayramlar geçirmemizi temenni eder, iyi tatiller dilerim” dedi.

…………ooo………..

KURBAN BAYRAMINDA TARSUS’TA GEÇİM KAYNAĞI; “KELLE ÜTÜCÜLÜĞÜ”

Kurban bayramında Tarsus ta Kelle ütmek geçim kaynağı oldu. Hemen hemen her köşe başında bir kelle ütücü tezgah açtı. Kelle 25  TL, 4 ayak ise 10 TL’den ütüldü. Geçen yıl kelle 20 TL idi, ayak  ise 5 TL’den ütülüyordu.

…………ooo………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, İLK GÜN 4 BİN 279 KURBAN KESİMİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 31 kesim noktasında bayramın ilk günü toplam 4 bin 279 kurban kesildi. Sabah saat 07.00’de başlayan kesimler 18.00’e kadar sürdü. 

Vatandaşlar, Büyükşehir’in hijyenik koşullarda ücretsiz sunduğu kurban kesim hizmetinden memnun kaldı.

…………ooo………..,

 KURBAN BAYRAMI’NIN İLK GÜNÜNDE TARSUS’TA İSA YAZIRLIOĞLU SAHNE ALDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “Yaz Dostum” konserleri, Kurban Bayramı boyunca da kent genelinde gerçekleştiriliyor. Tarsustaki  konserde  İsa Yazıroğlu sahne aldı.

…………ooo………..

OLİMPİYAT OYUNLARINDA TARSUSLU SPORCULARDA YER ALACAK

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları açılış seremonisinde Ay yıldızlı bayrağımızı yüzme branşında yarışacak olan milli sporcularımızdan Merve Tuncel ve Berke Saka’nın taşıyacağını duyurdu.

…………ooo………..

DOHAYKO TARSUS’UN GÜÇLÜ YÜREKLER BESLENME GRUBU ÜYELERİ TEŞEKKÜR ETTİ

DOHAYKO Tarsus’un Güçlü Yürekler Beslenme Grubu Üyeleri Tarsus belediyesini ziyaret etti. Ziyarette konuk ekip, Tarsus belediyesi tarafından sahipsiz hayvanlar için gerek barınak gerekse sokakta yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür ziyaretinde bulundu. Değerli misafirlerimizin nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkür ediyorum

…………ooo………..

BELEDİYE HİZMETLERİNE SALDIRI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tesislerine saldırılar sürüyor. Sahilde bulunan Kültür Park’ta vatandaşların kullanımına kazandırılan sosyal tesisler, şehir magandalarının hedefi haline geldi.Bir süre önce halka açık tuvaletleri ve personel odalarını talan eden saldırganların yeni hedefi engelli vatandaşların kullanımı için yapılan tuvaletler oldu.

…………ooo………..

TARSUS MUHARİP GAZİLER DERNEĞİNDEN “KIBRIS BARIŞ HAREKATININ YILDÖNÜMÜ KUTLAMASI

Tarsus Muharip Gaziler Derneği başkanı Rasim Yuvarlakoğlu; “Kıbrıs Barış Harekatının  47. Yıl dönümü kutlu olsun “ dedi.

23 TEMMUZ 2021’de TARSUS

 

HUZUREViNE BAYRAM KUTLAMASI…
Tarsus protokolü kurban bayramında Yaşlıları da unutmadı. Kaymakam Kadir Sertel OTÇU ve beraberindekiler,  Yaşlılar  ve huzur evini ziyaret etti. Yaşlılara kutlamada bulunup çiçek ve hediyeler verdiler.
………ooo…………

EMNİYET GÜÇLERİNE BAYRAM MORALİ
Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU ve İlçe Protokolü, bayramda da görev başında olan Emniyet ve Jandarma Personelini karakol ve uygulama noktalarında ziyaret ederek bayramlarını kutladı. Kaymakam OTCU ve İlçe Protokolü uygulama noktalarında seyahat eden şoför ve yolcuların da bayramlarını kutladılar.
…………OOO……….

ÖMER KURNAZ’DAN ÜYELERE TEŞEKKÜR

Türkiye Emekliler Derneği Genel Mali Sekreteri ve Tarsus Şube Başkanı Ömer Kurnaz, Kurban Bayramını kutlayan bir mesaj yayınladı. Mesajında, korona virüs nedeniyle yaşanan zorlukların aşılması için kurallara uymaya devam etmenin önemine dikkat çeken Kurnaz bayramda sevdiklerimizle birlikte olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

………..ooo…………

TARSUS’TA MOTOR KAZASI 1 ÖLÜ..
Tarsus Kaleburcu köyünde bir genç motoruyla kaza yaptı. Olayda  35 yaşındaki Serkan Taş motoru ile kaza yaptı. Talihsiz genç olayda hayatını kaybetti.
…………OOO……….

MİLLETVEKİLLERİ TARSUS ve ÇAMLIYAYLA’DA..
Ak Parti, MHP ve CHP Mersin milletvekilleri bayramda Tarsus ve Çamlıyayla ilçeleri ile köyleri gezerek halkın Bayramını kutladı
…………OOO……….

YOLCU OTOBÜSÜ ALEV ALDI
Tarsus -Pozantı TEM otoyolunda meydana olayda yolcu otobüsü alev aldı. Süleyman Dindar idaresindeki 34 NG 8922 plakalı yolcu minibüsü Damlama mevkiinde seyir halinde iken dumanlar yükselmeye başladı. İçinde yolcuları bulunan otobüsü güvenli şeride çeken şoför itfaiyeye haber verdi.35 yolcuyu Allah korudu..

…………OOO……….

ESKİŞEHİR KÖYÜNDE KAZA. 2  ÖLÜ

 Tarsuun Eskişehir köyünde  otomobilin çarptığı iki yaya hayatını kaybetti. Olay, Tarsus-Pozantı TEM Otoyolu Eskişehir Mahallesi yakınlarında sürücüsünün kimliği ve plakası henüz belirlenemeyen otomobil, karşıdan karşıya geçmeye çalışan Hüseyin Z. ve H.Ç’ye çarptı..Kaza yerine gelen sağlık ekipleri iki kişinin de öldüğünü gördü.

 

24 TEMMUZ 2021’de TARSUS

SEÇER TARSUS’TA AÇIKLADI; “KAÇAK SU KULLANANLARA  MÜSAMAHA YOK!”

Suyu kaçak kullananlara müsaade etmemeleri konusunda vatandaşlara çağrıda bulunan Başkan Vahap Seçer, “Her şeye müsamaha gösteriyoruz ama kaçak tespitlerinde asla cezalar affedilmeyecek” dedi.

……….ooo…….…..

İKİ BAŞKAN BAYRAMDA EL ELE

Tarsus Belediye Başkanı  Dr. Haluk Bozdoğan, TİY’nun başarısı için TİY  Başkanı Şahin Kırbıyık ile el ele vereceklerini söyledi.

 ……….ooo…….…..

GAZETECİLER, BUGÜN 24 TEMMUZ’U KUTLAYACAK

Mersin Gazeteciler Cemiyeti olarak 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışının 113. yıl dönümü sebebiyle  (24 Temmuz Cumartesi) saat 10:00’da Cumhuriyet Meydanında tören gerçekleştireceğiz. Törene tüm basın mensupları davetlidir..

……….ooo…….…..

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU 23 TEMMUZ ERZURUM KONGRESİNİN 102. YILINI KUTLADI.

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu 23 Temmuz Erzurum Kongresinin 102. Yılını kutladı. Kaymakam Otcu ‘’Milli sınırları içinde vatan bölünmez bir bütündür. Parçalanamaz diyen Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle ve saygıyla anıyor Erzurum kongresinin 102. Yılını kutluyorum’’ dedi.

Kaymakam Otcu, kutlama ile ilgili sosyal medyadan paylaşımda bulundu.

……….ooo…….…..

TARSUS’UN GURURLARI OLİMPİYATLARDA

Tarsus Belediye Başkanı  Dr. Haluk Bozdoğan, Olimpiayatlara katılan Tarsuslu sporcularımız Milli voleybolcu Tuğba Şenoğlu ve milli güreşçi Osman Göçen’e Tokyo 2020 olimpiyatlarında başarılar diledi. 2 sporcumuzun fotoğraflarının yer aldığı afişler hazırlatıp kentin dört bir yanına astırdı.

…………ooo………..

BOZDOĞAN “ATA TOHUMUNUZ ÖNEMİNİ HERKES KAVRADI”

Tarsus Belediyesinin, Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile imzaladığı işbirliği protokolü kapsamında toprakla buluşturulan ayçiçeğinin önemi ve ata tohumunun önemi ortaya çıktı.

…………ooo………..

KAYGISIZ ‘’HERŞEY MEMLEKET İÇİN’’

Memleket Partisi Mersin İl Başkanlığı bayramlaşma ve istişare toplantısı yapıldı. İl Başkanı Tarsuslu Mehmet Kaygısız “Her şey memleket partimizin büyümesi için elimizden ne geliyorsa üzerimize ne görev düşerse elimizi taşın altına değil gövdemizi koyarız bundan kimsenin şüphesi olmasın’’ dedi.

………….ooo……….

İYİ PARTİ TARSUS İLÇE  BAŞKAN YARDIMCISI ALİ ATAY,  KALP KRİZİ GEÇİRDİ

İYİ Parti Tarsus İlçe Başkanı Daniyel MERCAN, “Arkadaşımız Ali  ATAY geçirdiği kalp krizi nedeniyle anjiyo olmuştur. Konya Numune Hastanesinde yatmaktadır. Sağlık durumu iyiye gitmektedir. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, acil şifalar diliyoruz” dedi.

25 TEMMUZ 2021’de TARSUS

 

Dr. HALUK BOZDOĞAN’DAN BASINA KUTLAMA

Tarsus Belediye Başkanı  Dr. Haluk Bozdoğan basına kutlamada bulundu. Bozdoğan “Türk basınında sansürün kaldırılışının 113. yıl dönümünde, şehrimizde görev yapan tüm ulusal ve yerel basın çalışanlarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlar, çalışma hayatlarında başarılar dilerim’’ dedi.

…………OOO……….

MEDYAD BAŞKANI OKAN ÇALIŞKAN: ”24 TEMMUZLAR BAYRAM DEĞİLDİR”

MEDYAD Başkan Okan Çalışkan, “24 Temmuzun basında sansürün kaldırılışının yıldönümü” olması münasebetiyle yaptığı açıklamada, “Ancak günümüzde sansür, maalesef dolaylı veya dolaysız biçimde sürüyor” dedi.

…………OOO…………..

KAYNAR KAZAN DEVRİLDİ BİR KADIN HAYATINI KAYBETTİ

Üzerine reçel pişirilen kazan devrilen kadın hayatını kaybetti. Olay  Çamlıyayla ilçesinde meydana geldi.
…………OOO……….

KALİGRAFİYE USTASI  ETEM ÇALIŞKAN TARSUS’TA

Tarsus Belediye Başkanı  Dr. Haluk Bozdoğan, günümüzün duayen sanatkarlarından, Kaligrafiye Ustası  İstanbul’da yaşayan TARSUSLU Etem Çalışkan ile bir araya geldi. Ziyarette Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı dolayısıyla yapılabilecek sanatsal ve kültürel etkinlikler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Başkan Bozdoğan ‘’Sayın Çalışkan’a ve beraberindeki misafirlerimize nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkür ediyoruz’’ dedi.

…………OOO……….

CHP TARSUS İLÇE BAŞKANI AV. OZAN VARAL, “TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN BATI TARAFINDAN KABULÜNÜN ADI LOZAN’DIR” DEDİ.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, “Tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin Batı tarafından kabulünün adı Lozan’dır” dedi.
…………OOO……….

UĞUR İŞ HANINA HIRSIZ GİRDİ

Tarsus ta elindeki tahrayı kullanarak kırtasiyeye giren şüpheli, bilgisayarı ve çekmecedeki paraları çaldı. Alınan bilgiye göre, kırtasiye işleten İbrahim Ulus, Şehit Mustafa Mahallesi Atatürk Caddesi’ndeki iş yerine girdiğinde bilgisayar ve çekmecedeki paralarının çalındığını görünce durumu polis ekiplerine bildirdi.

…………OOO……….

DAMLAMAYA İTFAİYE VE ACİL MÜDAHALE MERKEZİ ŞART

Tarsus  Damlama mevkide daha kaç araç yanması gerek? Neden buraya acil müdahale istasyonu kurulmaz.. Otobüslerde ve tırlarda yeterince yangın söndürme cihazı neden bulundurulmaz?

………….o0o…………

EDEBİYAT MEKTEBİNDE 30 TEMMUZ PROGRAMI

Tarsus Edebiyat Mektebi projesi 12 Temmuz’dan itibaren yeniden başladı. 18 Temmuzda ilk etap bitti. Kısa film çekimleri (9 Temmuz- 9 Ağustos tarihleri arasında)
– Fuat Sezgin (Savaş Tulgar),Görünmeyen Üniversiteler (Nazif Gürdoğan), Kendini Tanıma ve Aşma söyleşileri (Sinan Canan), Din ve Bilim (Abdullah Demir) 30-31 Temmuz, saat 14.00’da Müftülük Aile ve Gençlik Merkezinde) yapılacak.

 

26 TEMMUZ 2021’de TARSUS 

 

TARSUS’TA BAKKALLAR “SATTIĞIMIZ ÜRÜNÜ AYNI PARAYA ALAMAZ OLDUK”

Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Erdoğan Yalçın, borçlu esnaflara yeni yasal düzenleme ile getirilen ödeme kolaylığından yararlanma çağrısında bulundu.

………….ooo………..

TARSUS KAYMAKAMINDAN TAZİYE

Tarsus  kaymakamı Kadir Sertel Otcu, dün Fırat kalkanı harekat  bölgesinde teröristlerin düzenlediği hain saldırıyı kınadı. Otcu “Fırat kalkanı harekat gölgesinde teröristlerin düzenlediği hain saldırıda şehit olan askerimize Cenabı Allah’tan rahmet dilerim. Yaralılarımızda da şifa diliyoruz’’ dedi.

…………OOO…………

TARSUS’TA SİLAHLI OLAY

Tarsus’ta dün akşam saatlerinde Kızılmurat Mahallesinde silahlı bir saldırı oldu. Bir dernek lokalindeki olayda bir kişi yaralandı. Saldırgan kaçtı. Yaralı şahıs tedavi altına alındı.

………….ooo…………

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK TARSUS’TA

Milli Eğitim Bakanı  Ziya  Selçuk  bugün Tarsus’a geliyor. Bakanın Karabucak’ta bir törene katılması bekleniyor. Ayrıca Milli eğitim ile ilgili bir toplantıya katılacak.

………….ooo…………

LAP İNCİRİ YİNE GÖZDE

Tarsus’ta Lapcinciri dikenli incir hasad zamanı… Lapcinciri dikenli incir hasad  ediliyor. Tanesi piyasada 1 TL den satılıyor.

…………OOO………..

TAŞKUYU MAĞARASINI  GEZDİNİZ Mİ?

Tarsus’ta bulunan Taşkuyu Mağarasını gezdiniz mi?

Gazeteci Ferhat Günaştı ‘’ Eshabı Kehf mevkiindeki Taşkuyu Mağarasını gezdik.. Bana eşlik eden İnci Franklin Pollakis ve Leo Franklin Pollakis’e teşekkür ediyorum’’ dedi.

…………ooo………..

TİY’DE 13 YENİ OYUNCU

  1. Lig Beyaz grup ekiplerinden Tarsus idman Yurdu Spor  dış transferde 13 oyuncuyla anlaşarak kadrosunu güçlendirdi.

………….ooo………….

KIRBIYIK: HİÇBİR FEDAKARLIKTAN KAÇINMAYACAĞIZ

Tarsus İdmanyurdu Kulüp Başkanı Harun Şahin Kırbıyık, hedefledikleri şampiyonluk yolunda maddi ve manevi hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağını belirterek,  herkesin ve herkesimin Tarsus idman yurdu etrafında buluşmaya ve destek vermeye davet etti.

………….ooo………….

BAĞLARBAŞI’NDA  İNCİR FİDANLARI  TOPRAKLA BULUŞTU

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Türkiye’de siyah incir üretiminin ilk hasat noktası olan Bağlarbaşı Mahallesinde  muhtarımız, vatandaşlarımız ve üreticilerimiz ile bir araya geldi, mahallemizin baldan tatlı incirlerinin tadına baktı. Etkinliğe Tarsus’tan da katılım oldu.

Yakup BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

Yakup BONCUK

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi