FLAŞ HABER:
Ana Sayfa BİLİM-SAĞLIK-YAŞAM-TEKNOLOJİ, GÜNDEM, KADININ SESİ, YEREL GÜNDEM 28 Temmuz 2021 629 Görüntüleme

Adana-TARSUS ve Mersin GÖNÜL ABLASINI Son Yolculuğuna UĞURLADI…

ADANA-TARSUS ve MERSİN GÖNÜL ABLASINI SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI…

Gönül Hanımefendi Çukurova’nın en sıcakkanlı, en sevecen, anaç, mücadeleci, korkusuz kızıydı… Çukurova Milli Mücadelesinde önemli yeri olan Adana’nın sayılı KARAERASLAN Ailesinin kızı Gönül KARAERASLAN Tarsus’un eski Belediye Başkanı Bedrettin SARPKAYA’nın Eşidir. Tarsusluların Gelini ve Ablası Gönül Hanımefendiyi 27 Temmuz 2021’de Adana ASRİ Mezarlığında son yolculuğuna uğurladık. Ardından Tarsus Rauf DENKTAŞ Parkında çok yoğun katılımla duası okutuldu. Dualar ve yardımlar kabul olsun.

Gönül KARAERASLAN SARPKAYA Işıklarda Uyusun.

 

         DEVRİMCİ MÜCADELENİN KIZIYDI!

1970’lerde ve öncesinde Tarsus’ta ve Türkiye’nin birçok yerleşim yerinde ilçelerde siyasi parti teşkilatları yoktu. Tarsuslu CHP’liler Adana CHP Teşkilatında toplanarak çalışır, siyasi mücadele verirlerdi. Gönül KARAERASLAN ve Sevgili Merhum Kardeşi YÜCEL KARAERASLAN Adana’nın Devrimci mücadele gençlerinin içinde yer alıyordu.

Rus Savaşında Çukurova’ya sığınan Ailelere, Kurtuluş Savaşında, Milli Mücadelede, KAÇKAÇ Dönemi zorda kalan vatandaşlara Adana’da ve Çukurova Bölgesinde maddi-manevi destek veren KARAERASLAN Ailesi, 68 ve 78 Kuşağını da destekleyen sayılı ailelerdendi. 68 ve 78 Kuşağı uğruna aile maddi-manevi büyük bedeller ödedi.

Gönül KARAERASLAN’ın ne yazık ki; biricik kardeşi, fikir yoldaşı YÜCEL KARAERASLAN 18 Ağustos 1979’da siyasi olaylarda özellikle öldürüldü. Ailede çok büyük yaralar açan, hala etkisinin devam ettiği bu durum Gönül Ablanın ve Ailesinin mücadelesini asla etkilemedi. Ailesiyle birlikte Devrim Şehidi kardeşinin yolundan fikir davasını devam ettirdiler. Gönül Hanımefendi Kardeşinin adını oğlu Yücel Çağlar SARPKAYA’ya vererek yaşattı.

DEVRİM ŞEHİDİ Merhum Yücel KARAERASLAN’ın Ruhu ŞAD Olsun.

        

Halkçı Anlayışın ANASIYDI!

Gönül KARAERASLAN SARPKAYA; hayatını Bedrettin SARPKAYA ile birleştirdikten sonra Halkçı Anlayışla yaşamını devam ettirdi. Tarsus onu çok severek bağrına bastı. Çünkü SARPKAYA Ailesinin gönül direğiydi. Eşini, Kayınlarını, tüm Aileyi hem aile içinde, hem de dışarıda siyasi yaşamlarına hayatını adayarak maddi-manevi destekledi. Tarsusluların sıkıntılarında kapısını çaldığı, dertlerini anlattığı, sorunlarını çözdüğü anasıydı. Adı gibi GÖNÜL KAPISIYDI. Gönül Abla yaşamadı, çevresini yaşattı…

 

Bu yazıyı yazarken bildiğim birçok konuyu ne yazık ki, yazamıyorum. Gönül Abla gerçek bir hanımefendiydi. ANAÇTI. Babadan gelen varlıklı bir ailenin kızı olarak nasıl ki mücadele ettiği yıllarda hiç kimseye tepeden bakmadıysa, bir belediye başkanının eşi olarak ta hiç kimseye tepeden bakmadı. Çevresinin kalkınmasını, işsizlerin iş bulmasını sağlamak onun görev addettiği tarafıydı. Eskilerin deyimiyle herkesi, her şeyi sıtır ederdi. Halkın içindeydi. Hep her şeyi organizeye dikkat eder, eksiklikleri giderir, aç insan varsa karnını doyurur, neyin nasıl yapılması gerekiyorsa, hiç kimse söylemeden kendisi görürdü ve yapardı. Hiçbir zaman zengin görünmedi, zengin olmadı, fakirlerle yaşamını paylaştı. Süse, püse değil İNSANA İNSAN GİBİ DEĞER VERDİ.

İngilizce Öğretmeni olduğu halde, öğretmenliği bırakıp halkla iç içe işlere hayatını adayan DEVRİMCİ Gönül KARAERASLAN’ı veya HALKÇI Gönül SARPKAYA’yı anlatmak sayfalara sığmaz. Ancak Gönül KARAERASLAN SARPKAYA olarak özetlenebilir…

 

Her Başarılı Erkeğin Arkasında Bir GÖNÜL Vardır

         Gönül KARAERASLAN SARPKAYA Tarsus Belediye Başkanı Bedrettin SARPKAYA’nın yanında ve arkasında bir dağ gibiydi. Irkı, dini, dili, mezhebi fark etmeksizin halkın her kesimiyle görüşür, yolları açar, tüm çıkmazlara çare bulur, çözüm yaratırdı. “Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır” sözünü tam anlamıyla taşıyan, toplumda ağırlığı olan ve halkın çok sevdiği, gönülden kabullendiği GÖNÜL Ablasıydı. Bu yüzden onun ruhu için; “Her Başarılı Erkeğin Arkasında Bir GÖNÜL Vardır” diyorum…

 

         Gönül KARAERASLAN SARPKAYA’nın Adana ASRİ Mezarlığındaki son yolculuğuna;

          KARAERASLAN Ailesi, Akrabaları ve Sevenleri, SARPKAYA Ailesi, Akrabaları ve Sevenleri, Adana’nın önde gelen iş adamı ve siyasileri, eski Kültür Bakanı Fikri SAĞLAR, Tarsus eski CHP Milletvekili Ali OKSAL, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap SEÇER, CHP Aday Adaylarından İş Adamı Ramazan AVŞAR, emekli Komutan Ali ÇATIKKAŞ, CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan VARAL, eski TEMA Temsilcisi ve CHP Aday Adaylarından Nilgün NOKAY YILMAZ, Büyükşehir Meclis Üyesi Ali UYAN, Tarsus CHP Meclis Üyesi Gürbüz GÜNAŞTI ve birçok meclis üyesi ile Cumhuriyet’in KALEMİ Ben Beyhan BALABAN, Gazeteciler, Siyasiler, Çukurova’nın önde gelen aileleri katıldılar.

         Defin Töreninde Gönül Hanımefendinin evlatları; YÜCEL ÇAĞLAR SARPKAYA, Duygu SARPKAYA ve İbrahim Cenk SARPKAYA’nın üzüntüleri derin ve acıydı.

         Tarsus Rauf DENKTAŞ Parkında akşam namazıyla okunan duasına başta; Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk BOZDOĞAN ve Belediye Personeli, eski Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin KOCAMAZ ve ekibinden Kerim TUFAN, Halil SAÇIKARA, Uğur UYAR, Fatih AKTAŞ ve yol arkadaşları katıldılar. Tarsus İYİ Parti temsilcilerinin tüm ekipleri duada yerlerini aldılar.

         Duaya YENİCE’den CHP Aday Adaylarından Alptekin ESER ve Yenice Siyasileri, Mersin’den, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah ÖZYİĞİT ve CHP Aday Adaylarından Seyit ÖZANANAR, Yenişehir CHP İlçe Başkanı Tayar Tahiroğlu, diğer parti ilçe temsilcileri, birçok Adana-Tarsus-Mersin geneli belediye meclis üyeleri ve tüm siyasi parti temsilcileri, yöneticileri yoğun katılım sağladılar…

         Duaya katılan ve Gönül Hanımı çok seven HALKIN İÇİNDEN vatandaşlar çoğunluktaydı. Parkın içini, yanındaki yol ve tüm park kapıları halk tarafından doluydu.

Her İnsana Nasip Olmayacak Bir Uğurlama ile Çukurova HALKI Gönül Ablasını Sonsuzluğa Uğurladı…

        

27 Temmuz 2021’in adı Gönül Ablamızı uğurladığımız gün olarak gönlümüze kazındı. Gönül Ablamızın Ruhu ŞAD olsun, ışıklarda uyusun.

Defin ve Dua Törenlerine katılan veya katılamayıp duasını eden her İnsanın ve her Ailenin, KARAERASLAN ve SARPKAYA Ailelerinin tüm geçmişleri nur içinde uyusunlar.

Ailesine, Sevenlerine SABIR ve SAĞLIKLI UZUN ÖMÜR Diliyoruz.

 

Beyhan BALABAN

Cumhuriyet’in KALEMİ