FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 24 Temmuz 2022 173 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 18-19-20-21-22-23-24 TEMMUZ 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

18-19-20-21-22-23-24 TEMMUZ 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus’tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

18 TEMMUZ 2022’de TARSUS

BAŞKAN DR. HALUK BOZDOĞAN GADİR-İ HUM BAYRAMINI  KUTLADI.

Tarsus  Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, halkımızın  Gadir-i Hum Bayramı’nı  kutladı. Bozdoğan sosyal medyadan yaptığı açıklamada ‘’Birlik,beraberlik ve kardeşlik duygularının pekiştiği, dayanışmanın ön plana çıktığı Gadir-iHum Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar, bu anlamlı bayramın ülkemize, şehrimize sevgi, barış ve huzur getirmesini diliyorum’’ dedi.

………….OOO………..

POLİSİ YARALAYAN 2 KİŞİ TUTUKLANDI

Tarsus’ta bir  kafede polisi bacağından yaralayan 2 zanlı tutuklandı.Alınan bilgiye göre, Beydeğirmeni Mahallesi’nde bulunan kafede oturan polis memuru E.Y. henüz bilinmeyen bir nedenle 2 kişi ile tartıştı.

………….OOO………..

TÜM MAHALLELERİMİZDE HİZMET ATAĞI BAŞLADI

Tarsus  Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın kentimizde bulunan tüm mahallelerimizi ziyaretinin ardından aldığımız talep ve istekler doğrultusunda belediyenin tüm birimleri ile mahallelere hizmet seferberliği başladı. Park ve Bahçeler, Temizlik İşleri, Fen, Muhtarlık İşleri, Veterinerlik İşleri, Tarımsal Hizmetler Müdürlükleri mahallelerimizde vatandaşlarımızın talep ve isteklerini karşılamak üzere çalışmalarını sürdürüyor.

………….OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ’NDEN KÖYLERE HİZMET SEFERBERLİĞİ 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus’ta bulunan tüm kırsal mahalleleri ziyaret ederek eşit hizmet götürme gayesi ile muhtar ve vatandaşların taleplerini not almıştı. Bu kapsamda ziyaretlerin ardından gelen talepleri anında çözen Tarsus Belediyesi, köylerde hizmet seferberliği başlattı.

………….OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN, ‘’ALINAN NOTLARIMIZI TÜM BİRİMLERİMİZLE KARŞILAMAYA DEVAM EDİYORUZ’’

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, köylerde yapılan çalışmaların artarak devam edeceğini belirterek, ‘’Tarsus Belediyesi büyük ve güçlü bir belediyedir.dedi.

………….OOO………..

BOZDOĞAN,  MERKEZ MAHALLE MUHTARLARI İLE  TOPLANTI YAPTI

Tarsus Belediyesi Başkanı Sayın Dr. Haluk Bozdoğan’ın merkez mahalle muhtarları ile yaptığı toplantı verimli oldu.

………….OOO………..

NÖBETÇİ NOTER UYGULAMASI TEKRAR BAŞLADI

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Tarsus ta nöbetçi noter uygulaması tekrar başladı. Bayram sonrası resmi işleri olanlar  16.07.2022 cumartesi günü çarşı merkezde ilçe Tarım Müdürlüğü  ara sokağında 3. Notere gelip işlemlerini yaptırdı. Uygulama yaz ayları  boyunca devam edecek.

………….OOO………..

TSK  VAKFI FAHRİ TANITIM BAŞKANI ASLAN: “VAKFIMIZIN BAŞARILI  OLMASI İÇİN ÇABA SARFEDİYORUZ”

TSK Güçlendirme Vakfı Tarsus Şubesi Fahri Tanıtım Kurulu Başkanı  Elife Aslan gazetecileri ziyaret etti. Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Fahri Tanıtım komitesi başkanı Elife Aslan “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin arkasındaki en önemli güçlerden biri de TSK vakfımızdır. Vakfımızın ülke genelinde olduğu gibi  Tarsus’ta da başarılı çalışmalara imza atması için çalışıyoruz. Çalışmalarımızda kaymakamımızın ve yönetim kurulu üyelerinin katkıları yadsınamaz. Bu hususta bize destek veren emek veren herkese teşekkür ederim” dedi.

………….OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN “ŞAMPİYONLUĞUN EN İDDİALI TAKIMINI KURUYORUZ”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Stoper Eyüpcan Delibalta transferinin ardından şampiyonluk yolunda en iddialı Takımı kuracaklarını belirtti. Başkan Bozdoğan, şampiyon adayı değil, şampiyon olacak takımın kadrosunu kuracaklarını kaydetti.

………….OOO………..

CHP GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI ADİL BAL EVLENDİ

Tarsus CHP Gençlik Kolları Başkanı Adil Bal’ın düğün Töreni Yunus Düğün salonunda  yapıldı. Bu mutlu gününde Adil Bal ve eşi Dünya hanımı CHP yönetimi, partililer ve arkadaşları yalnız bırakmadı.

………….OOO………..

KAMYONETİN KALDIRIMA ÇARPMASI SONUCU 2 KİŞİ YARALANDI

Tarsus’ta dün bir  kamyonetin kaldırıma çarpması sonucu 2 kişi yaralandı. İ.M.A’nın (23) kullandığı 33 BLS 63xx plakalı kamyonet, Öğretmenler Mahallesi Sait Polat Bulvarı’nda, Çanakkale Zaferi Kültür Parkı’nın çevresindeki kaldırıma çarptı. Kazada otomobilin sürücüsü ile yanındaki C.T. (24) yaralandı. Yaralılar  Tarsus Devlet Hastanesine kaldırıldı.

………….OOO………..

TARSUS İDMANYURDU’NUN MAÇLARI ZORLU GEÇECEK

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus idmanyurdunun bu sezonki maçları zor.. Fikstür çekimi ile maçların proğramı belli olurken Tarsus idmanyurdu ilk maçını deplasmanda Anagold Erzincansporla yapacak. İç sahadaki ilk maçımız ise 2. haftada Biteksen Düzcesporla…

19 TEMMUZ 2022’de TARSUS 

TARSUSLU İNFAZ MEMURU  KALP KRiZİNE YENİLDİ

Tarsus’lu İnfaz koruma memuru Adana  Karaisalı ilçesindeki dağ gezisi sırasında kalp krizi geçirip vefat etti. Dağ ve doğa gezgini Erdem Karapınar’ın (36) cenazesi Karaisalıdan Tarsus’a oradan Çamlıyayla ilçesine getirildi. Burada yakınlarına teslim edildi. Cenaze,  Çamlıyayla ilçesi Fakılar Mahallesi mezarlığında toprağa verildi.

………….OOO………..

TARSUS’TA 2 ÖLÜMLÜ KAZA

Tarsus’ta dün bir otomobilin devrilmesi sonucu 2 kişi öldü. 43 DY 555x  plakalı otomobil, Tarsus-Adana- Gaziantep (TAG) Otoyolu’nda Kütüklü mevkisinde sürücüsünün kontrolünden çıktı. Bariyere çarptıktan sonra devrilen aracın sürücüsü ve otomobildeki 5 kişi yaralandı. Yaralılar Tarsus Devlet Hastanesine kaldırıldı ancak 2 kişi öldü.

………….OOO………..

MERSİN’DE TOPLU TAŞIMA ÜCRETLERİNE ZAM GELDİ, SIRA TARSUS’TA

Mersin’de toplu taşıma ücretlerine yeni bir zam daha yapıldı. Sivil yolcu taşıma ücreti 7 TL oldu. Zamlı yeni tarifeye göre Mersin’de şehir içi ulaşımda sivil yolcu ücreti 7 TL, öğrenci 3 TL, öğretmen 6 TL, indirimli yolcu 5.50 TL, öğrenci abonman ise 1  TL olarak uygulanacak.

…………….ooo…………..

JANDARMA UYUŞTURUCU OPERASYONU YAPTI

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri uyuşturucu madde satışı yapan şahıslara yönelik operasyon gerçekleştirdi. Silifke ilçesi Atakent Mahallesinde (5) şahsın uyuşturucu madde satışı yaptığını tespit edildi.

…………….ooo…………..

TARSUS ÖTÜKEN VADİ PARKINDAKİ ATÖLYEDE  KADINLAR HARİKALAR YARATIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde faaliyet yürüten Tarsus Ötüken Vadi Parkı Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde dikiş eğitimi alan kadınlar, harikalar yaratıyorlar. Modern dikiş makinalarının bulunduğu ve uzman eğitmenlerin verdiği kurslarda kısa zaman içerisinde el becerilerini arttıran kadınlar hem sosyalleşme imkanı buluyor, hem de ürettikleri ürünleri satarak ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar.

…………….ooo…………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN YAYLALARA EK OTOBÜS VE EK SEFER

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sıcak yaz günlerinde soluğu yaylalarda alan vatandaşlar için otobüs sayısını ve sefer sayılarını artırdı. Yaz sezonunun girmesiyle birlikte yeni bir çalışma cetveli düzenleyen Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na bağlı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü, Mersinlilerin yaylalara ulaşımını daha konforlu ve daha çabuk hale getirdi.

………….OOO………..

BBP TARSUS İLÇE BAŞKANIDA GÖREVDEN ALINDI

Büyük Birlik Partisi (BBP) Mersin il teşkilatı ve bazı ilçe başkanları görevden alındı. Aralarında il başkanı  Alpay Yalman ile Tarsus ilçe başkanı Hikmet Arık’ın da olduğu bazı ilçe başkanları görevden alındılar. Genel merkezce görevden alınan ilçeler içinde Anamur ilçe başkanı, Erdemli ilçe başkanı, Akdeniz ilçe başkanı ve Toroslar ilçe başkanı da bulunuyor.

………….OOO………..

ZİRAAT ODASI BAŞKANI VEYİS AVCI ”ÜZÜM ALIM FİYATI ÇOK DÜŞÜK”

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı ”Üzüm alım fiyatı çok düşük’. Üretimdeki girdi fiyatlarının %200 arttığı bir dönemde bu fiyatı çiftçilerimize layık görmek en hafif deyimle lakaytlıktır” dedi.’

………….OOO………..

ARMAĞAN HOCADAN BEKLENEN ONURLU İSTİFA

Tarsus idmanyurdunda beklenen onurlu istifa ederek görevini bırakan Armağan Yapıcı kendine yakışır bir açıklama yaptı.

………….OOO………..

TARSUS İDMAN YURDU, TEKNİK DİREKTÖR SERDAR BOZKURT İLE ANLAŞTI..

TFF 2.Lig Beyaz Grup ekiplerinden Tarsus İdman Yurdu, Teknik Direktör Serdar Bozkurt ile anlaştı.

………….OOO………..

TARSUS İDMANYURDUNUN İLK MAÇI ERZİNCAN İLE

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus idmanyurdunun bu sezonki maçları belli oldu. Fikstür çekimi ile maçların proğramı belli olurken Tarsus idmanyurdu ilk maçını deplasmanda Anagold Erzincansporla yapacak. İç sahadaki ilk maçımız ise 2. haftada Biteksen  Düzcesporla..

20 TEMMUZ 2022’de TARSUS

TARSUS’TA 16 MİLYON BOŞ MAKARON ELE GEÇİRİLDİ

 Tarsus’ta bir kamyon ve kamyonette yapılan aramada 16 milyon adet boş makaron ele geçirildi. Araçların sürücüleri gözaltına alındı.

………….OOO………..

TARSUS’TA YAZ EĞLENCELERİ BAŞLIYOR

DUAYEN OYUNCULAR TARSUS’TA SAHNE ALACAK

Tarsus Belediyesi tarafından kentin kültür ve sanat hayatını canlı tutmak amacıyla düzenlenen Tiyatro Günleri (20.07.2022) Çağlayan Mahallesi’nde başlıyor. Birbirinden duayen oyuncuların yer alacağı ‘’Bir Yaz Eğlencesi’’ tiyatro oyunu dev kadrosu ile yaklaşık 1 ay boyunca çeşitli merkez ve kırsal mahallelerde ücretsiz sahnelenecek.

………….OOO………..

TARSUS’TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETLERİNE ZAM GELDİ

Mersin’de toplu taşıma ücretlerine yeni bir zam daha yapıldı. Sivil yolcu taşıma ücreti 7 TL oldu. Tarsus’ta da dolmuşlara zam geldi. Sivil yolcu 7 TL, öğrenci taşıma ücreti ise 5 TL oldu.

…………….ooo…………..

SEÇER TARSUS’A KÜLTÜR SANAT MERKEZİ YAPACAĞIZ DEDİK, TIK YOK”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus’a bir statü değişikliği istedik, Kültür Sanat Merkezi yapacağız diye tık yok. “ dedi.

…………….ooo…………..

TARSUSLU GAZİLER MERSİN’E DAVET EDİLDİ

Tarsus’lu Muharip Gaziler Kıbrıs Barış harekatının  48. yıldönümü münasebetiyle 20 Temmuz’da  (bugün) Mersin’e gidecek. Muharip Gaziler Derneği başkanı Rasim Yuvarlakoğlu,  Kıbrıs Barış harekatının yıldönümü kutlamaları için Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan tarafından davet edildiklerini ve katılım göstereceklerini söyledi.

…………….ooo…………..

ÇUKUROVA SİFED : “ADANA VE MERSİN ARASI HIZLI TREN YA DA METRO ÇUKUROVA’YA İVME KAZANDIRIR”

Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, ortak sosyokültürel ve ekonomik kaderi paylaşan Adana ve Mersin’i bir birine bağlayacak hızlı tren ya da metro hattının büyük önem taşıdığını kaydetti.

………….OOO………..

TARSUS GAZİPAŞA HEMZEMİN GEÇİDİNDE ASFALT YAPIMI

 Mersin Büyükşehir Belediyesi ile TCDD ekipleri, aşırı kullanım nedeniyle yıpranmalar oluşan hemzemin geçitlerde, düzenleme ve asfalt zemini yenileme çalışmalarını sürdürüyor

………….OOO………..

SOSYAL MEDYA FENOMENLERİ İÇİN TARSUS GEZİSİ DÜZENLEDİ

Tarsus Belediyesi, sosyal medya üzerinden çok sayıda takipçiye sahip sosyal medya fenomenleri için Tarsus gezisi düzenledi.’Tarsus’a Bir de Böyle Bak’ isimli gezi etkinliğinde fenomenler; Tarsus’un tarihi ve doğal güzelliklerini ziyaret ederek anılarını sosyal medya üzerinden takipçileriyle paylaştı.

………….OOO………..

BAŞKAN CAN’IN ACI GÜNÜ

Geçmiş dönem Tarsus Belediye Başkanı Şevket CAN’ın Sevgili Dayısı Ahmet Uyan geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntü içinde öğrenmiş bulunuyoruz… Merhuma Allah’tan rahmet, Uyan ve Can Ailelerine, akraba, dost ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

………….OOO………..

TARSUS İDMANYURDU’NUN KAMPI ERZURUM’DA

 TFF 2.Lig  Beyaz Grup ekiplerinden Tarsus idmanyurdu Basın Sözcüsü Hakan Canan Can,  2022-2023  futbol sezonu hazırlıklarının ilk etabına  Erzurum’da başlayacaklarını  bildirdi. Takım bugün gidecek.

………….OOO…………

TİY KİMLERLE ANLAŞTI

Teknik  Direktör  Serdar Bozkurt’a Takımı emanet ettiklerini vurgulayan TİY  Basın Sözcüsü Hakan Canan Can, yarın sabah Kulüp otobüsü ile tesisten hareket ederek  Erzurum’da kampa girerek nefes açarak güç depolayacaklarını ifade etti. Bu arada Tarsus ekibi dış transferde  Burhan Eşer,  Yılmaz  Can Taşkıran, Taha Balcı, Eyüpcan Delibalta ve Fatih Somuncu’yu  kadrosuna dahil etmişti.

Haber: Fırat Maktay

21 TEMMUZ 2022’de TARSUS

BAŞKAN SEÇER, ‘TARSUS VE ÇAMLIYAYLA TARIMSAL DESTEK DAĞITIM TÖRENİ’NE KATILDI

Başkan  Vahap Seçer, ‘Tarsus ve Çamlıyayla Üzüm Sıkma Makinesi, Hamur Yoğurma Makinesi, Küçükbaş Hayvan ve Yem Dağıtım Töreni’ne katıldı. Tarsus Mezbahanesi’nde düzenlenen törende, Tarsuslu 15 ve Çamlıyaylalı 2 yetiştirici olmak üzere, toplam 17 yetiştiriciye 25’er adet küçükbaş hayvan ve yemleri teslim edildi.

 ………….OOO………..

TARSUS VE ÇAMLIYAYLA’DA 17 ÜRETİCİ DAHA SEVİNDİ

Çamlıyayla’dan 2, Tarsus’tan da 15 olmak üzere toplam 17 üreticiye daha küçükbaş hayvanlarını teslim edeceklerini ifade eden Başkan Seçer, “Tarsus-Çamlıyayla hattında 3 yılda 50 yeni işletme kurduk. Burada esas olan; yaptığımız iş, attığımız taş gediğine otursun. dedi..

………….OOO………..

TARSUS VE ÇAMLIYAYLA’DA HAMUR YOĞURMA MAKİNESİ DAĞITILDI

 “Tarsus Çamlıyayla hattına 25 adet hamur yoğurma makinası vereceğiz”. Tarımsal alanda üreticiye bir diğer dağıtımın da alet ekipman olduğunu dile getiren Başkan Seçer, “Bu bölge üzüm diyarı. Dağıttığımız üzüm sıkma makinaları hayırlı olsun. Yine 25 adet hamur yoğurma makinası vereceğiz Tarsus Çamlıyayla hattına” dedi.

………….OOO………..

TARSUS’TA DA ESNAF PRİM VE VERGİ YÜKÜ ALTINDA EZİLİYOR

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer,  asgari ücrette yaşanan artışla birlikte kendi primini kendi cebinden ödeyen ve yanında çalıştırdığı personelinde SGK yükünü üstlenen esnaf ve sanatkarların 1 Temmuz 2022 tarihi itibarıyla ödediği 4/b (Bağ Kur )priminin 2 bin 232 lira, yüzde 5 indirimli primin ise bin 908 lira seviyesine çıktığını belirterek, Mersin, Tarsus ve tüm ilçeler dahil  hiçbir esnafın bu prim yükünün altından kalkamayacağını söyledi.

………….OOO………..

TARSUS TSO’DAN YENİ BİR HİZMET DAHA

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası sayısal takograf kartı (dijital ehliyet) hizmeti verme yetkisini alarak yeni bir hizmet daha sunmaya başladı. Kamyon, kamyonet, otobüs sahipleri bundan böyle Mersin’e gitmeden işlemlerini Tarsus TSO’da sonuçlandırabilecekler.

…………….ooo…………..

TARSUSLU GAZİLER, MERSİN’DE KIBRIS BARIŞ HAREKATINI KUTLADI

Tarsus’lu Muharip Gaziler Kıbrıs Barış harekatının  48. yıldönümü münasebetiyle 20 Temmuz’da  dün Mersin’e gidip geldi. Muharip Gaziler Derneği başkanı Rasim Yuvarlakoğlu,  Kıbrıs Barış harekatının yıldönümü kutlamaları için Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan tarafından davet edildiklerini ve katılım gösterdiklerini söyledi.

…………….ooo…………..

‘TARSUS-KAZANLI TURİZM PROJESİ’ BİR AN ÖNCE HAYATA GEÇİRİLMELİ

Çukurovalı iş adamları  Mersin Valisi Ali Hamza  Pehlivan’la yapılan görüşmede ‘Otomotiv Köyü Projesi’, ‘Bölgesel Havalimanı’, ‘Çeşmeli-Kız Kalesi Otoyol Projesi’, ‘Tarsus-Kazanlı Turizm Projesi’ konularını dile getiren, Adana ve Mersin’i birbirine bağlayacak hızlı tren veya metro projesinin hayata geçirilmesi durumunda Çukurova’nın ivme kazanacağını vurgulandı.

………….OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ BAĞLAR VE GAZİLER MAHALLESİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Tarsus Belediyesi vatandaşların yaşam konforunu iyileştirmek ve kentin cazibe merkezi haline gelmesini sağlamak amacıyla Bağlar ve Gaziler Mahallesinde kentsel dönüşüm çalışmalarına başladı. Bu kapsamda Belediye Meclis Salonunda, yerinde dönüşüm, vizyoner ve çözüm odaklı olarak hayata geçirilecek dönüşüm çalışmalarına ilişkin hak sahiplerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

………….OOO………..

ŞİŞECAM’DAN TARSUS’A MÜJDELİ HABER GELDİ

Cam ve kimyasallar sektörünün global oyuncusu Şişecam, Türkiye’ye değer katan yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor

………….OOO………..

ÇAMLIYAYLADA  MEYDANA GELEN KAZADA İKİ KİŞİ YARALANDI

Çamlıyayla ilçesinde meydana gelen iki ayrı kazada iki kişi yaralanırken, motorsiklet kazası ise kameraya yansıdı. İlk kaza ilçeye bağlı Sebil Mahallesinde meydana geldi.

………….OOO…………

TARSUS’UN YÜZ AKI OLAN FİRMALARA TEŞEKKÜR

İstanbul Sanayi Odası (İSO), KOBİ’lerin karnesi niteliğindeki İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu raporunu açıkladı. ListeyeTarsus Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı 2’si yeni olmak üzere 4 firma yerleşti.

………….OOO…………

TARSUS’TA GÖREVLİ POLİS MEMURU TRAFİK KURBANI OLDU

 Tarsus ‘ta görevli 38 yaşındaki trafik polisi bir tırın çarpması sonucu hayatını kaybetti. Olay, Pozantı gişelerinde meydana geldi. Tarsus Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik amirliğinde görevli polis memuru Kemal Eren, Tarsus’taki görevini tamamladıktan sonra Pozantı’daki ailesine gitmek için Tarsus’tan ayrıldı.

22 TEMMUZ 2022’de TARSUS

BAŞKAN SEÇER, KIBRIS BARIŞ HAREKÂTI’NIN YILDÖNÜMÜNDE ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERLE BULUŞTU

Başkan  Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 48. yıldönümü kutlama programı dolayısıyla düzenlenen yemeğe katıldı. Başkan Seçer, Suphi Öner Öğretmen Evi’nde gerçekleşen organizasyonda şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

…………OOO………..

TARSUS İDMAN YURDU ERZURUM’DA KAMPA BAŞLADI

TFF 2.Lig Beyaz Grup ekiplerinden Tarsus İdman Yurdu Yönetim  Kurulu, 20 Temmuz’da başlayan Erzurum kampı  konusunda bilgilendirdi. Konu ile ilgili olarak Yapılan açıklama şöyle: Tarsus İdman Yurdu’muz, 1. Etap Kamp Programı için kadromuzda bulunan futbolcularımız, aramıza yeni katılan transferlerimiz ve takımımıza kazandırmayı hedeflediğimiz genç yetenekli altyapımızda yetişen oyuncularımız ile Erzurum’a gidildi..

…………….ooo…………..

BAŞKAN HALUK BOZDOĞAN’A TİY ONURSAL ÜYELİĞİ VERİLDİ

Cumhuriyetimiz ile yaşıt Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü 100. Yılında emin adımlarla ilerlerken Tarsus belediyesi Başkanı Dr. Haluk BOZDOĞAN’a“Onursal Üyeliği” verildi.

…………….ooo…………..

TİYATRO AKŞAMLARINDA MÜTHİŞ BAŞLANGIÇ

Tarsus’ta gelenekselleştirdiğimiz mahalle tiyatro gösterimlerinin ilki olan ve Fevzi Çakmak-Çağlayan mahalle sakinlerine ithafen sahnelenen oyun, müthiş bir açılış yaparak seyirciyle buluştu. İlk akşam saat 21.00’de Fevzi Çakmak Mahallesi İŞGEM-1 karşısında sahnelenen BİR YAZ EĞLENCESİ adlı komedi oyununun duayen sanatçıları Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’la bir  araya geldi. Yıllarca Levent Kırca ile birlikte birçok çalışmaya imza atmış, birbirinden kıymetli sanatçılarımıza teşekkür ediyoruz.

…………….ooo…………..

TARSUS TERZİLER ODASI BAŞKANININ MUTLU GÜNÜ

Tarsus terziler Odası Başkanı Nevzat Topacık dede oldu. Nevzat ve Ayfer Topacık çiftinin kızları Aydan hanım ile eşi Ömer Saygı’nın bir erkek çocukları dünyaya geldi. Minik yavruya NEVZAT ALİ adı verildi. Bizde genç anne ve babayı kutlar, dedelerini ve ninelerini tebrik ederiz.

…………….ooo…………..

“JANDARMADAN KAÇAK AKARYAKIT OPERASYONU”

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri akaryakıt kaçakçılığı yapan (5) şahsa yönelik operasyon gerçekleştirdi. Jandarma ekipleri Akdeniz İlçesinde bulunan iki işyerinde atık yağ ve solvent ele geçirildi.

…………….ooo…………..

 YABAN DOMUZLARI BAZI ÜRÜNLERDE ZARARA NEDEN OLDU

Tarsus ‘ta, ekili alanlara giren yaban domuzları büyük zararlar vermeye devam ediyor. Sağlıklı köyünde, ağustosta yapılması planlanan hasat öncesinde tarlalara giren yaban domuzları ürünlere zarar verdi.

…………….ooo…………..

TARSUS’TA KUYUMCUDAN EL ÇABUKLUĞU YÖNTEMİYLE ALTIN ÇALINDI

Mersin İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; Şehit Mustafa Mahallesi Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan  bir kuyumcudan el çabukluğu yöntemiyle altın çalındığı ihbarında bulunuldu.

…………….ooo…………..

TARSUS GÖKKUŞAĞI SPOR KULÜBÜ FUTBOLDA DA VAR

Tarsus futbolda yeni bir kulüp daha kazandı. Tarsus idmanyurdu eski futbolcularından Ali Altunkeser’in kurucusu ve sahibi olduğu Gökkuşağı Spor kulübü artık futbolda da faaliyet gösterecek.

…………….ooo…………..

TARSUS’TA BİR SULAMA KANALINDA ERKEK CESEDİ BULUNDU

Tarsus Karaçerçili Mahallesi’nden geçen sulama kanalında ceset görenler, durumu jandarmaya haber verdi.İhbar üzerine olay yerine AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi.Ekiplerin sudan çıkardığı ceset, kimlik tespiti ve otopsi için Tarsus Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

…………….ooo………….

TARSUS’TA OTOMOBİL İLE ELEKTRİKLİ BİSİKLETİN ÇARPIŞTI

Tarsus’ta dün, otomobil ile elektrikli bisikletin çarpışma anı bir iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi.

23 TEMMUZ 2022’de TARSUS

14. ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU’NUN BAŞLANGIÇ ÇİVİSİ ÇAKILDI

23 EKİM’DE YAPILMASI PLANLANAN TARSUS YARI MARATONU’NUN YENİ PARKURU BELİRLENDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi’nin bu yıl 23 Ekim 2022’de gerçekleştirmeyi planladığı 14. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu’nun başlangıç çivisi çakılarak, parkur ölçümü yapıldı.

…………….ooo…………..

YENİCE’DE ÖLÜMLÜ TREN KAZASI

Tarsus Yenice de dün  meydana gelen tren kazasında 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Adana istikametinden Mersin istikametine giden yük treni, asfalt firmasının taşeronluğunu yapan 34 TY 6352 plakalı kamyonete çarptı. Kazada kamyonette bulunan Ö.U. (34) ile Mehmet İ. (40) yaralandı. Tarsus Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan Mehmet İ. hayatını kaybetti.

…………….ooo…………..

MERSİN-TARSUS YOLUNDA FECİ TRAFİK KAZASI

 Mersin-Adana  D-400 karayolu  Huzurkent kavşağında  Seyir halinde bulunan tıra,   içerisinde  5 kişinin  bulunduğu  otomobil arkadan çarptı. Meydana  gelen feci  kazada otomobilde bulunan gençlerden 3’ü olay yerinde hayatını kaybetti.  Ağır şekilde yaralanan 2 kişi ise ambulansla  hastaneye kaldırıldı. Tırın altında kalan otomobil vinç yardımıyla bulunduğu yerden çıkarıldı. Olayla ilgili olarak kolluk  kuvvetleri tarafından soruşturma başlatıld

…………….ooo…………..

TARSUS TSO ODAMIZ, SAYISAL TAKOGRAF HİZMETİ VERMEYE BAŞLADI

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası sayısal takograf kartı (dijital ehliyet) hizmeti verme yetkisini alarak yeni bir hizmet daha sunmaya başladı. Kamyon, kamyonet, otobüs sahipleri bundan böyle Mersin’e gitmeden işlemlerini Tarsus TSO’da sonuçlandırabilecekler.

…………….ooo…………..

ALİ ALTUNKESER’E TEBRİK

Tarsus idmanyurdu eski futbolcularından Ali Altunkeser’in kurucusu ve sahibi olduğu Gökkuşağı Spor kulübü artık futbolda da faaliyet gösterecek. Ali Altunkeser “Kulübümüz 2021 yılında kurulmuş olup Muay Thai Futsal Atletizm ve özel sporcuların tüm dallarına tescili var idi. Bugünlerde Futbol takımımızın da tescili yapılmıştır. Tarsusumuza hayırlı uğurlu olsun inşallah.” dedi. Tebrikler..

…………OOO………..

TARSUS İDMAN YURDU ERZURUM’DA KAMPA DEVAM EDİYOR

TFF 2.Lig Beyaz Grup ekiplerinden Tarsus İdman Yurdu , Erzurum kampı  neşe içinde verimli olarak geçiyor.

…………….ooo…………..

 SUMALIK ÜZÜM FİYATI KONUSUNDA İYİ PARTİNİN GÖRÜŞÜ

İyi parti Tarsus ilçe başkanı Daniyel Mercan partisi tarafından Tarsus dedeler köyü Kirlik mevkiinde konuştu.Mercan  “Tarsus suma fabrikası sumalık üzüm fiyatını kendi başına belirlememelidir. Tarsus İlçe Tarım, Ziraat Odası ve Muhtarlardan katılım alınarak bir komite kurulup  sumalık üzüm fiyatı birlikte belirlenmelidir” dedi..

…………….ooo…………..

İYİ PARTİ İL BAŞKANI TARSUS’TA

İyi parti Mersin il başkanı Mehmet Dutar Tarsus’a geldi. Dutar partisinin Tarsus ilçe teşkilatı tarafından üzümcülerle yapılan toplantıya katıldı. Dutar “Partimiz her zaman üreticinin çiftçinin yanındadır. Bugün üzümcünün durumunu,yarın domates, buğday ve diğer ürünleri üreten çiftçimizin sorununu konuşacağız. İyi parti iktidarında çiftçi hak ettiği ücreti alacak” dedi.

…………….ooo…………..

TARSUS İDMANYURDU’NUN ERZURUM KAMP KADROSU BELLİ OLDU

Tarsus İdmanyurdu’nun Erzurum kamp kadrosu belli oldu. Kampa  henüz katılmamış futbolcularımız mevcut ve transfer görüşmelerimizin devam ettiği futbolcularımızda var. Yeni katılacak futbolcularımız geldiğinde listeye eklenecek.

24 TEMMUZ 2022’de TARSUS 

KIBRIS GAZİSİ VEFAT ETTİ

 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı Gazisi, Hemşehrimiz Yusuf Mutlu vefat etti. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Vefat eden 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı Gazisi, Kıymetli Hemşehrimiz Yusuf Mutlu’nun ailesine taziye ziyaretinde bulunarak, başsağlığı dileklerini iletti. Hayatını kaybeden  Kıbrıs Gazimize  bizde  Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Mekanı cennet olsun.

…………….ooo…………..

 İLHAMİ MERCAN’IN VEFAT ETTİ

Tarsus’un mümtaz şahsiyetlerinden Hacı Hikmet Mercan Efendi’nin kardeşi İLHAMİ MERCAN’ın vefatını büyük bir teessürle öğrendik. Merhumun cenazesi  dün (23.7.2022) ikindi namazına müteakip Tarsus Şehir mezarlığında toprağa verildi.

Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesi ile dost, akraba ve yakınlarına sabrı cemil niyaz ederiz.

…………….ooo…………..

TARSUS’A GARNİZON KOMUTANI  BELLİ OLDU

Tarsus  Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus’a Garnizon Komutanı olarak atanan Mühimmat Yüzbaşı Tabur Komutanı Volkan Göçmez’i ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti. Garnizon Komutanımıza yeni görevinde başarılar diliyor, misafirperverliği için teşekkür ediyoruz.

…………….ooo…………..

KAZADA ÖLEN 4 GENÇ DÜN TOPRAĞA VERİLDİ

Tarsus-Mersin karayolunda önceki gün otomobilin tıra çarpmasını sonucu ölen 4 kişinin cenazesi Tarsus’ta  toprağa verildi. Kazada hayatını kaybeden Ahmet Özmen (23), Diyar Özmen (18), Deniz Akbudak (23) ve Mehmet Furkan Can’ın (22) Yakınlarınca teslim alınan cenazeleri, Sucular Mahallesi’ndeki Yeni Ashab-ı Kehf Mezarlığına getirildi.

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

YAKUP BONCUK-MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi