FLAŞ HABER:

TARSUS’un GURURU; Çağan COŞKUNER

TARSUS’un GURURU; Çağan COŞKUNER

Çağan COŞKUNER, Mersin Büyükşehir’e ULUSAL ÖDÜL Kazandırdı

Mersin Büyükşehir Sosyal Hizmetler Dairesinde görev yapan Çağan COŞKUNER, göreve başladığından bu yana projeler konusunda çok başarılı çalışmalar üretiyor. Son aylara kadar hem Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığında hem de öğleden sonraları Strateji ve Proje Geliştirme Dairesi Başkanlığında yoğun çalışan şimdi ise Dış İlişkiler ve Projeler Şube Müdürü olan TARSUSLU Çağan COŞKUNER çalışmalarının karşılığını başarılarıyla ardı ardına almaya başladı. Güney Kore’ye giderek ödülü bizzat alan Çağan COŞKUNER fotoğrafta kongre görevlisinin hemen yanında bulunuyor. 

Daha önce Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığını yapan, şimdi Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı olan Serdal GÖKAYAZ’ın ekibinde çalışan ve çok güven duyduğu gençlerden biri olan Çağan COŞKUNER kendisine duyulan güveni boş çıkarmadı…

Sosyal Uyum Merkezi Projesi ile “3. UCLG BARILŞ ÖDÜLÜ”ne layık görülen Çağan COŞKUNER’in Projesi Mersin Büyükşehir Ekibine bir ONUR daha kazandırdı. Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Kongresi, Dünya Yerel ve Bölgesel Liderler Zirvesi’nin gerçekleştirdiği 7. UCLG Kongresi, 10-14 Ekim tarihleri arasında Güney Kore’nin Daejeon kentinde yapıldı.

7. UCLG Kongresi İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin kabulünün 60. Yıldönümü olmasından dolayı; barışın yaygınlaştırılarak uygulanması, çatışmaların kargaşaların önlenmesi, çatışma sonrası yeniden yapılanma ve uzlaşma konularında başarılı girişimler uygulayan yerel yönetimlere verilen KÜRESEL ÖDÜL olan, 3. UCLG Barış Ödülü Yarışması kongre heyeti tarafından düzenlenmişti.

MERSİN Büyükşehir’e MANSİYON ÖDÜLÜ

Dış İlişkiler ve Projeler Şube Müdürlüğü ile birlikte projelendirilen Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan ve Uluslararası Göç Örgütü işbirliğiyle yürütülen “Sosyal Uyum Merkezi Projesi” ile bu yarışmaya başvuruda bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi, MANSİYON Ödülüne layık görüldü.

30’un üzerinde ülkeden 55 Belediyenin başvurduğu UCLG Barış Ödülüne; Kolombiya, Brezilya, Meksika ve Burundi’den şehirlerle birlikte son 5’e kalarak finalist olmaya hak kazanan Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Proje sahibi Çağan COŞKUNER’in, hayata geçirdiği “Sosyal Uyum Merkezi Projesiyle” küresel çapta bir ödül hayat buldu. Mersin Büyükşehir Belediyesi, 7. Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Kongresi’nde, “3. UCLG Barış Ödülü Yarışması” kapsamında MANSİYON Ödülü aldı. Ulusal çapta ses getiren bir ödül olmasıyla da ayrıca değer kazandı.

Sosyal Uyum Merkezinin Amacı; “Göçmenlerin Uyum Sürecine Kapı Aralamak”

Mersin Büyükşehir Belediyesinde projeler ve uygulanması konusunda Uzman olan Çağan COŞKUNER Uluslararası Göç Örgütü işbirliği ile kurulan Sosyal Uyum Merkezi’nin temel amacından bahsederek, “Merkezin temel amacı, Mersin’de yaşayan göçmenlerin burada uyum sağlamaları açısından bir kapı oluşturmak. Sosyal Uyum Merkezi’nin Mersin’de bulunması, buraya gelen göçmenlerin hayatlarını kolaylaştırmaya neden oluyor. Çünkü insanların artık nereye gelmeleri gerektiğini ve burada aldığı hizmetten dolayı nereye gitmesi gerektiğini öğrenmeleri için tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte yardımcı olmaya çalışıyoruz. Hizmetlerimizle bireylerin hem kültürel anlamda yaşadıkları kentleri tanımasına, hem de kültürel kaynaşmanın oluşmasına zemin yaratmaya çalışıyoruz. Sosyal Uyum Merkezimizde düzenlediğimiz aktiviteler farklı yaş guruplarından, farklı kültürlerden birçok bireye ev sahipliği yapıyor. Katılımcılarımız çalışmalarıyla ortak paylaşımlarından ortak ürünler ortaya çıkardıklarında, kendileri için çok faydalı paylaşımlar oluyor. Birbirleriyle kenetlenerek evrensel anlamda yaşamanın insancıllığı büyüttüğünü fark ederek hayata motive olup, mutlu olup, yaşama daha güçlü sarılabiliyorlar…” diyerek görüşlerini belirtti.

TARSUSLU GURURUMUZ Çağan COŞKUNER ve Ekip Arkadaşlarına başarılarının devamını dileriz.

Beyhan BALABAN

Tarsus İnternet Gazetesi