FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Eylemler, GÜNDEM, SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ, SPOR HABERLERİ, VİDEO GALERİ, YEREL GÜNDEM 25 Ağustos 2022 420 Görüntüleme

Serdar BOZKURT; “ŞAMPİYONLUĞU ŞEHİR YAŞAR”

Serdar BOZKURT; “ŞAMPİYONLUĞU ŞEHİR YAŞAR”

Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü (TİY) 2022-2023 Futbol Sezonunun ilk basın toplantısını gerçekleştirdi. Basın toplantısına Tarsus Basınının neredeyse tamamı katıldı.

TİY yepyeni bir Teknik Kadro ile yaz kampında 2022-2023 Futbol sezonuna hazırlandı. TİY Teknik Direktörlüğüne getirilen Serdar BOZKURT Spor Akademisi ve aynı zamanda üç üniversite mezunu. Sakarya Bandırma Spor Teknik Direktörlüğünü de yapmış olan ve daima şampiyonluğu hedefleyerek futbol takımları çalıştıran Serdar BOZKURT öncelikle Tarsus Basınıyla bir ayara gelerek tanıştı, görüşlerini anlattı ve basının görüşlerini alarak konuştu.

TİY Teknik Direktörü Serdar BOZKURT; “2022-2023 Futbol Sezonuna hazırlık dönemi Bayram sonrasına kaldığı için 35-36 günlük Kamp yapabildik. 2021-2022 Futbol sezonu sonunda hazırlık çalışmalarında değerlendirilecek 80 günlük bir süreyi kayıpla işe başladık. 36 günlük yaz kampımız verimli ve iyi geçti. Arayı kapatmaya çalıştık. Bu sorun Türkiye’deki tüm futbol takımlarının sorunudur sadece TİY bu sorunu yaşamamıştır. Süper Lig takımlarımızı da Bayrama kadar ki süreyi değerlendirememişlerdir. Tabi ki son 3 yıldır Pandeminin etkisi de Futbola çok büyük zararlar vermiştir. Ne yazık ki Türk Futbolu bu sebeplerden dolayı ANTREMANSIZ KALIYOR. Tam da burada PLANLAMA ÇOK ÖNEMLİ. Antrenmansızlıkta arayı kapatmak için kampta çalışmalar fazla arttığında futbolcularımızda ufak-tefek sakatlanmalar olabiliyor. Bu durum çok doğaldır. İyi bir kamp ile sakatlanmanın önüne biraz geçtiğimize inanıyorum. İyi bir takım bu sınavı atlatmışsa sezona kolay adapte olacaktır. Türkiye’de Süper Lig dâhil tüm takımlar 8 ile 10. Hafta sonrasında hedeflediği yolu daha iyi görerek ilerler ve hangi takımların yarışacağı belli olur. Tarsus İdman Yurdu Sporun kendi gurubunda yine ilk sıralarda yarışacağının garantisini verebilirim. Kampımızın iyi geçmesi sezona iyi başlayacağımızın göstergesidir.

Teknik Direktör olarak TİY Futbolcularını çalıştıracağımdan dolayı çok heyecanlıyım. Çünkü Türkiye’de kaç takım şu an 100. Yaşını kutluyor veya 100. Yaşında bu derece özlemle ŞAMPİYON olmak istiyor ki? Tarsus İdman Yurdu Spor Cumhuriyet’in Kuruluşuyla yaşıt bir takım. Şampiyonluğa hasret bir takım ve hasret bir şehir var. Bu nedenle tıpkı Bandırma Sporu nasıl şampiyonluğa hazırladıysam TİY’nun kesinlikle şampiyon olması lazım. Bu sezon TİY’nun 100. Yaşının sezonudur, HEDEFİM 1. LİG ŞAMPİYONLUĞUDUR.

TİY Kesinlikle ŞAMPİYON OLMALI

Burada hepimize tüm Tarsus’a görev düşüyor. Sadece Belediye Başkanı ile bizimle, futbolcularla başarıya ulaşamayız. Birlik ve Beraberlik olmalıdır. Tarsus Basınına bu konuda çok büyük iş düşüyor. Basın birlik ve beraberliği sağlamak için elinden geleni yapmalı.

ŞAMPİYONLUĞU SADECE TAKIM YAŞAMAZ! ŞAMPİYONLUĞU BİR ŞEHİR YAŞAR!

  1. Yılda Hedefim Şampiyonluktur. Hedefsiz ve Plansız başarı gelmez. Çok zor bir gurupta yarışacağız, iddialı olan takımlar fazla. Ligin ilk ortasına doğru takım güven kazanarak hedefine oturur. Takımıma ve kendime güveniyorum. Devamlı şampiyonlukta yarışmış bir teknik direktörüm. Bu zorlu gurupta hedefimize ulaşacağımızı umuyorum. İnşallah başarıyı herkese göstereceğiz.

TRANSFER TAHTASI AÇILACAK

TİY’nun transfer tahtası açılacak. Sezona bu kadar para dökerek tüm teknik ekibi değiştiren, yeni futbolcular transfer eden bir yönetim elbette transfer tahtasını kaldırır. Bu tür konularla futbolcularımızın moralini bozmayalım.

TARSUS BASINININ BÜYÜK DESTEĞİNE İHTİYAÇ VAR

Tarsus Basınının tamamı AYRIŞMADAN TİY’na destek vermeli. Şehrin tüm ellerinin, kollarının şampiyon olma yolunda birleşmesi için gündem yaratmak, halkımızı maçlara ve takımıza desteğe motive etmek, futbolcularımızı kazanmak için motive etmek sizlerin elinde. BU ŞEHİR SİZİN ŞEHRİNİZ. Bana verilen bilgilere göre sosyal medyada ve bazı basın haberlerinde konuları farklı aktararak paylaşım ve haberlerin yapıldığıdır. HİÇBİR FUTBOLCU VEYA HİÇBİR TEKNİK DİREKTÖR BAŞARISIZ OLMAK İSTEMEZ. OLURSA YAŞAYAMAZ, bu nedenle futbolcuları halkımıza tanıtmak, sevdirmek, maçlara adapte etmek varken, olur olmaz haber yaparak morallerini bozmak dönem olarak bizlere zarar verebilir. FAKAT TARİH OLARAK TARSUS ZARAR GÖRÜR. TİY’na basının sahip çıkması gerekir. Tarihini başarılarla yazdırması gerekir. Ne öğrenmek istiyorsanız biz buradayız geliniz bizlere sorunuz, her türlü açıklamayı yaparız.

       100.YIL İÇİN ÖZEL ÇALIŞMALAR HAZIRLANMALI

Tarsus İdman Yurdu Sporun 100. Yaşı için özel programlar, etkinlikler hazırlanmalı. Örneğin 100. Yıl reklamları yapılmalı. 100. Yıla özel tişörtler, formalar hazırlanabilir ve satılabilir. TİY’nun eski futbolcularının resimlerinin basıldığı tişörtler ve örneğin 100. Yıl Formaları hazırlanabilir ve bunlar satışa sunulabilir. Tarsus Halkının TİY’na maddi-manevi destek vermesi mutlaktır.

BU İŞE ASLA SİYASİ BAKMAMALIYIZ!

Bu güzel düşünceleri asla siyasetle karıştırmamalı, siyasi duygu ve düşüncelerle bakmamalıyız, konuşmamalıyız. Önemli olan TİY’nun Şampiyon olmasıdır. “Bu Yönetim Belediye Başkanının Yönetimi” gibi laflar duyuyorum, peki Belediye Başkanı takıma el atmasaydı ne olacaktı? Türkiye’de her şehir takımlarına Belediye Başkanları yardım ediyor, etmezlerse takımlar ayakta duramaz ve en acısı takımlar kapatılır. Bu şekilde kapatılan çok takım var. Lütfen TİY’nu sahiplenelim ve bu işe siyasi bakmayalım. Her kim Belediye Başkanı olursa olsun şehrin takımına elbette sahip çıkacaktır, çıkmazsa zaten eleştiri alır.

Bandırma Sporu destekleyen Bandırmalılar da bir gelenek vardır. Asla Bandırma Halkı maç izlemeye ücretsiz girmez. Sahaya girerken mutlaka bilet alır. Takımlarına öyle bir sevgileri var ki orada, çok azda olsa katkı veremiyorlarsa maç izlemeye gidecek adımı atmayacak bir Halk. Asla siyaseti futbola bulaştırmıyorlar, ayıp sayıyorlar. Bunu gelenek haline getirmişler. Mutlaka takımlarına yardım ediyorlar ve bilet alıyorlar. Biletlerle ilgili TİY Spor Kulübü Yönetimi çok güzel çalışmalar yaptı. Sizlere kendileri anlatacaklar.

Tarsus İdman Yurdu için Türkiye Kupasını da değerlendirebiliriz. Şampiyon olmak için hücuma oynamak lazım. Aynı zamanda savunmayı da çok iyi yapmak lazım. Bir sol ve sol bek oyuncuya ihtiyacımız var. Eksikliklerimizi de en yakın zamanda tamamlayacağız. Tarsus Basınına ve Tarsus Halkına başarılar diliyor hep beraber TİY çatısı altında buluşalım diyerek hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Tarsus Basınıyla TİY Teknik Direktörü Serdar BOZKURT’un tanışması ve istişare etmesi için yapılan toplantı çok anlamlı geçti.

Basın Mensupları birçok soruya yanıt buldu. Yönetim gündemi değerlendirmek ve Maç Biletleri için şu açıklamaları yaptı.

Yöneticilerden Tarsuslu İş İnsanı Hakan Canan CAN; “Tarsus’ta huzurla, inançla, birlikte kenetlenerek şampiyon olacağımıza inanıyorum. Tarsus Basınının sosyal medyada özellikle futbolcularımızın moralini bozacak paylaşımlar, takım olarak değil de futbolcuları birey olarak hedef alıp yanlış bildikleri veya kulaktan duyma sözlerle haber yapmamaları lazım. Sizlerden takımımıza bizlerle birlikte samimi olarak destek vermenizi önemle rica ediyoruz. Sormak istediğiniz ne varsa bizlere ulaşıp, tesislere gelip sorabilir doğrusunu öğrenebilirsiniz…” diyerek anlamlı bir konuşma yaptı.

       Yöneticilerden Tarsuslu İş İnsanı Hüseyin KAPLAN; “Maçlarımız için KOMBİNE BİLETLER SATIŞA ÇIKARILDI.

       MAVİ KOLTUKLAR: 1.000 TL

       KIRMIZI KOLTUKLAR: 2.500 TL

       Vatandaşlarımız Kombine bilet alarak maçları rahatlıkla izleyebilecekler. Çünkü koltuklara bu yıl numara vereceğiz. Kombinesi olan seyirci maça geldiğinde ayakta kalmayacak. Karışıklıkları çözmek için elimizden geleni yaparak, tribünlerdeki tüm sorunları çözmeye çalışıyoruz. ENGELLİ İNSANLARIMIZIN DA Kapalı Tribünde maçları seyredebilmesi için çözüm yaratacağız. Kombinelere numara vereceğiz. Protokole numara vereceğiz.

       TARSUS BASININA 50 ADET KOMBİNE AYIRDIK!

Tarsus Basınına 50 Adet Kombine vereceğiz. Basın Mensupları için hazırlanan bu Kombineler ücretsiz. Sezon sürecinde yine sizlerden gelen sıkıntıları çözeceğiz. Tarsus Basın Mensuplarına teşekkür ederiz. TİY Yönetimi olarak sizlerle birlikte takımımız için birlikte çalışmak istiyoruz…” diyerek önemli bilgiler verdi.

Bizler Tarsus Basını içerisinde Tarsus İnternet Gazetecileri Derneği olarak TİY Yönetiminin sadece sahaya inebilen Türkiye Spor Yazarlarına üye olan gazetecileri dinlemelerini değil yine onların yönetimi yönlendirmelerini değil, tüm Tarsus Basınına TİY Yönetiminin EŞİT BAKMASINI, EŞİT DAVRANMASINI ve EŞİT DEĞERLENDİRMESİNİ önemle rica ediyoruz. Bizler yazı yazıyoruz, yeri geldiğinde kişileri, kurumları karşımıza alıyoruz. Sadece spor sonucu yazıp bu işten para kazanmıyoruz. Bu nedenle artık Tarsus Basınında kişi, kurum, kuruluş ve mülki amirleri daima yerine göre basından birkaç kişinin yönlendirmesinden, bizleri yok saymalarından, Basına eşit bakılmamasından rahatsızız. Herkesin konumuna, yayınına göre eşit davranılması lazım…

TİY Teknik Ekibine, Futbolcularına ve Yönetimine Başarılar Diliyoruz.

       2022-2023 Futbol Sezonunda 1. LİG ŞAMPİYONLUĞUNU YAŞAMAK UMUDUYLA

Beyhan BALABAN

Cumhuriyet’in KALEMİ

Tarsus İnternet Gazetesi

Tarsus İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı