FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 12 Haziran 2021 278 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 11 HAZİRAN 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

11 HAZİRAN 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

………….ooo…………

TARSUS’TA 7 DÖNÜM KUNDURU BUĞDAYI HASAT EDİLDİ

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın başlattığı “Miras Ata Tohumu” projesi kapsamında belediyenin arazilerine ekilen ata tohumlarının verdiği ürünlerin hasat şenliği devam ediyor.

………..OOO……….

TARSUS ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİNASI YAPTIRILACAK

Tarsus Üniversitesi Mühendislik Fakültesi için yeni bina  yaptırmak için ihaleye çıkıt. Yerel gazetelere verilen ihale ilanında Tarsus Üniversitesi Mühendislik Fakültesi binası yaptırılacağı belirtilerek ihalenin 29 Haziran 2021 tarihinde saat 10.00’da yapılacağı duyuruldu.

………..OOO……….

ORMAN BÖLGE MÜDÜRÜ ÇAMLIYAYLA’YI ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Kararı ile kurulan Çamlıyayla Orman İşletme Müdürlüğü; Tarsus Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Çamlıyayla İlçesindeki Çamlıyayla İşletme Şefliği, idare binasında hizmet verecektir.

…………..ooo………..

TOPRAKSU 400 KİLO BUĞDAY SATIŞI YAPACAK

Tarsus’ta kurulu bulunan  Topraksu Araştırma Enstitüsü tarafından üretilen 400 kilo buğday satılacak. İhale 15 Haziran günü saat 14.00 de açık artırma suretiyle yapılacak

…………..ooo………..

TARSUS ÖZEL BÜROYA GEÇEN AY 82 BAŞVURU YAPILDI

Tarsus Kaymakamlığında oluşturulan “Kaymakamlık Özel” bürosuna geçen ay 82 vatandaş başvuruda bulundu. Bu başvuruların tamamı sonuçlandırıldı. Başvurulardan 52’si  vatandaş lehine, 25’i mevzuattan kaynaklanan sebeplerden dolayı olumsuz olduğu, 5’inin ise takip edildiği belirtildi.

,………..ooo…………

DOLUNUN ZARARI TESBİT EDİLİYOR

Tarsus ‘ta  etkili olan dolu yağışı nedeniyle sebze ve meyve bahçeleri büyük zarar gördü. Dün gece saatlerinde yaklaşık 20 dakika etkili olan dolu yağışı Böğrüeğri Mahallesi ile Boztepe Mahallesi’nde de bazı bahçelere zarar verdi.

,………..ooo…………

YARENLİK GİRİŞİNDE ÇÖKEN YOL ONARILDI

Tarsus’ta  meydana gelen çökme onarıldı. Yarenlik Alanı girişinde  yaklaşık 1  metre çapında ve 2 metre genişliğinde çukur oluşmuş, yetkililer, çukurun etrafında güvenlik önlemleri almıştı. Sözkonusu çöken bölüm belediye tarafından  onarıldı.

,………..ooo…………

TÜM EMEKLİLER DERNEĞİ  KONUK EVİ ANKARA’DA HİZMET VERMEYE BAŞLADI

Tüm Emekliler Derneği Tarsus Şube başkanı Bülent Gözener,  Tüm Emekliler Derneği üyelerinin ve yakınlarının  faydalanacağı konuk evinin, Tarsus şubesi dahil  tüm şubelerin katkılarıyla Ankara’da  açılıp hizmet vermeye  başladığını  bildirdi.

………….ooo………….

TARSUS İDMAN YURDU STORE MAĞAZASI BUGÜN AÇILIYOR

Tarsus idman yurdu Store açılışa hazır olduğu öğrenildi. Şehitmustafa  mahallesi  Eliyeşil  İlköğretim Okulu yanında düzenlenecek görkemli bir tören ile Tarsus halkı ve taraftarlarının hizmetine açılacak.

,………..ooo…………

TÜRKİYE’DE VEFAT SAYISI  48.524 Kişi OLDU

Türkiye’nin Günlük Koronavirüs Tablosu  yenilendi. Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinden paylaşılan tabloya göre; dün  vefat sayısı 48.524 kişi olarak yer aldı.

………..ooo…………

 Yakup BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

Yakup BONCUK

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi