FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, SİYASET HABERLERİ 14 Mayıs 2021 367 Görüntüleme

CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan VARAL; İKTİDARIN Milletimize Reva Gördüğü Sözde Bayram Algısını Değerlendirdi

CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan VARAL; İKTİDARIN Milletimize Reva Gördüğü Sözde Bayram Algısını ve Kutlamasını Değerlendirdi

Av. Ozan VARAL; “2002 yılından bu yana milletimizin kazançlarında, her alanda maaşlarında, işçi sözleşmelerinde, emekli maaşlarında, işsizlere verilmesi gereken desteklerde sanki dilenciye ekmek parası verir gibi iktidarın milletimizi inletmesi hak, adalet ve insanlığa yakışmıyor. AKP’nin iktidar olmasından bu yana ülkemizde eskiden orta direk diye nitelendirdiğimiz kesimler kalmadı. Emperyalizmin istediği gibi ülkemde milletimiz; ya yoksul ya da zengin. Zengin kesimlerde artık yatırım yapmakta zorlanıyor, durumlarını kredilerle borçlanarak koruyorlar. Ekonomi ülkemizde çöktü. Esnafın hali perişan. Üniversite mezunları işsiz ve artık devlete güvenle bakamıyor, gelecekle ilgili hiçbir planı dahi düşünemez oldular.

Üretilen COVİD 19 belası da ülkemizde, yine iktidarın milletimize sahip çıkmamasından dolayı çok ağır yaşanıyor. Bir yılı geçti esnaflar iş yapamıyor. 65 yaş üstü kapanma yasaklarıyla evlerde resmen psikolojik sorunların içinde bırakıldı. Pandemi dönemi iktidarın durumdan yararlanma planına dönüştü. “Nasıl olsa devletin kasası boş, 128 Milyar Dolar ortada yok, borç çok, ne yapalım? Vatandaşı pandemiyi bahane ederek kapatalım”. Kapat elbette, eğer sağlık için eve kapatıyorsan vatandaşını korumalısın. AŞILARI yaptırmalısın. Eve kapanma kararı alıyorsan milletini evinde aç bırakmamalısın. Hele de RAMAZAN AYINDA. Ramazan Ayında milletinin halini görmezden gelenlerin dinden, ibadetten, bayramdan söz etmeleri caiz midir? 

Vatandaş ne yiyecek? Vatandaş ne içecek? Vatandaş faturalarını nasıl ödeyecek? Vatandaş Ramazan Ayı fitresini nasıl verecek? Esnaf borçlandıkça borçlandı, iş yerini nasıl açacak?  Ülkemizde küçük esnaf nasıl toparlanacak? Emekliler 2 Bin küsür maaşla nasıl geçinecek? İşsizler ne olacak? Asgari ücret insana yakışır yaşayabilmek için, ne zaman yaşam şartlarını karşılayacak miktara yükselecek? Soracağımız çok soru var…

Bu kadar eksikliğin, ülkeyi iç ve dış siyasette, iç ve dış ekonomide yönetememe başarısızlığının ve millet üzerinden nemalanarak öz milletini yoksullaştıran bir iktidarın; İslam Dinini kullanarak Bayram Kutlamaya hakkı var mı? Müslüman olmanın farzlarına, İslamın şartlarına ters gelen ne kadar haksızlık varsa milletine yaşatan, “ekmek alabiliyorsa aç değildir” diyen bir parti liderinin milletinin bayramını kutlamaya hakkı var mı!!!?  

Bu kadar olumsuz yaşam şartlarının içinde ve pandemiden dolayı ne yazık ki; Halkımızla birebir buluşamıyoruz. Yaşadıkları yerlerde dış alanlarda ziyaret edip dertlerini dinliyoruz. Sıkıntılarını dile getiriyoruz. Halkımızın kan ağlayan yüreğini bildiğimiz için Ramazan Bayramını sözde kutlamak için kutlamak bizlere yakışmaz. Böyle bir dönemde ekip arkadaşlarımızla birlikte reklam panolarından hemşehrilerimizin bayramını yaşadıkları zor şartlara vurgu yaparak kutlamak istedik. Fakat sıradan bir kutlama olmaması için azami mesai harcadık. Reklamlarımıza bayramı kutlamak dışında vatandaşlarımızın çektiği sıkıntıları, esnafların derdini, aşıya ulaşmakta güçlük çekenleri de reklamlarımıza işledik. Ve dedik ki; Halkın iktidarında bayramları bayram gibi neşe içinde yaşayacağız. Ben bu vesile ile hemşehrilerimizin Ramazan Bayramını üzüntüleri üzüntümdür diyerek kutluyorum, Halkın iktidarında güzel bayramlar göreceğimizi bir kez daha belirtmek istiyorum. Halkımızın iktidarı seçimleri kazandığı zaman, tüm bu sıkıntıların çözüleceğini hatırlatıyorum. Milletimizi sağlıklı yaşama haklarını devletten alabilmeleri için iktidarın yanlış kararlarını sorgulamaya davet ediyorum. İbadet ettiğimiz böylesine zor geçirdiğimiz Ramazan Ayı sonrasında milletimize yakışan da budur. Hak verilmezse; alınır. Yanlışları sorgulasınlar, seslerini yükseltsinler, biz daima milletimizin yanındayız, ama önce milletimizin kendi haklarını korumayı ve istemeyi başarması lazım” dedi.

CHP Tarsus İlçe Başkanlığının Şehir genelinde 15 Billboard çalışması büyük panolara asıldı. Şehrin belirli noktalarına asılan vatandaşın halini yansıtan reklamlar vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı. Pandemi dönemi nedeni ile bir arada olamayacağımız bayram kutlamasını “Yan yana olamasak da omuz omuza” sloganı ile atıfta bulunulan reklamlar vatandaşların çektiği sıkıntılarda sloganlar ülke gerçeğini yansıttı. Tarsuslular yüreklerindeki sıkıntılara, CHP İlçe Teşkilatı tarafından asılan bu afişlerle bir nebze su serpildiğini konuşuyor. Panoları görünce göz yaşlarını tutamayan vatandaşlar bile var. Halkın iktidarının zaferini görmek umuduyla bu günlerin de geçmesini diliyoruz. 

 

Haber-Yorum: Beyhan BALABAN