FLAŞ HABER:
Ana Sayfa EKONOMİ-TİCARET, GÜNDEM 26 Nisan 2021 335 Görüntüleme

BEYAZ ALTIN TARSUS TOPRAKLARINDA YENİDEN IŞILDIYOR Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk BOZDOĞAN; Tarsus’un Yok Edilen Üretim Geçmişine Sahip Çıkıyor. Tarlalar Yeniden BEYAZ ALTIN Verecek. Dr. Haluk BOZDOĞAN; Tarsus Pamuğuna Hayat Vermek İçin Traktör Kullandı, Toprağı Sürdü. 

BEYAZ ALTIN TARSUS TOPRAKLARINDA YENİDEN IŞILDIYOR

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk BOZDOĞAN; Tarsus’un Yok Edilen Üretim Geçmişine Sahip Çıkıyor. Tarlalar Yeniden BEYAZ ALTIN Verecek. Dr. Haluk BOZDOĞAN; Tarsus Pamuğuna Hayat Vermek İçin Traktör Kullandı, Toprağı Sürdü. 

Çukurova yöresiyle özdeşleşmiş, yörenin gelişip kalkınmasında önemli payı olan beyaz altın, Tarsus Belediyesinin projesi ile Tarsus topraklarında yeniden ışıldamaya başlayacak. Tarsus Belediyesi yerli ve milli 3 farklı pamuk tohumunu toprakla buluşturdu. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk BOZDOĞAN; yerli tohum seferberliğine ve Tarsus Pamuğuna dikkat çekmek için traktör kullandı, toprağı sürdü.

Tarsus Belediyesi, Ata Mirası projesi kapsamında yöreye özgü çok sayıda sebze ve meyvenin yerli, özgün tohumlarını üreticiyle buluşturdu, belediyenin arazisine buğday ekerek atalık tohum konusunda farkındalık yarattı. Tohum konusunda uzmanlaşmış kurumlarla işbirliği içinde çalışan Tarsus Belediyesi yerli tohum çalışmalarına, beyaz altın olarak bilinen pamuğu da ekledi.

Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında Mahmutağa Köyünde 6 dönümlük araziye C 92, May 455 ve Ceykot 340 adıyla anılan yerli ve milli pamuk tohumu çeşitleri ekildi.

 

200 DÖNÜME YERLİ TOHUM EKTİK

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk BOZDOĞAN yerli tohum seferberliğine ve beyaz altın olarak bilinen Tarsus Pamuğuna dikkat çekmek için traktör kullandı, toprağı sürdü.

Şimdiye kadar bir yandan üreticiye yerli tohum dağıttıklarını, bir yandan da belediye olarak ekim yaptıklarını ifade eden Başkan Bozdoğan, yerli tohumla buluşturdukları alanların 200 dönüme ulaştığını söyledi.

BOZDOĞAN; ”Bizim değer verdiğimiz şey yerli tohum, ata tohumu. Ata tohumuyla ilgili baştan beri, her safhada özel önem gösterdik. Çiftçimizin hep yanında olduğumuzu göstermek için aslında bunları yapıyoruz çünkü çiftçilerimizin durumu gerçekten iyi değil. Onların alacağı bir üründe en azından katkı verme veya sonucunun iyi olması için belediyenin elinden ne geliyorsa göstermesi gerekiyor. Biz de o konuda destek olacağız” dedi.

Tarsus Belediyesi’nin toprakla buluşturduğu tohumları ıslah eden yüksek ziraat mühendisi Ayten DOLANÇAY da ekim çalışmalarına katıldı.