FLAŞ HABER:

Tarsus-Çamlıyayla’da Türk Sanat Müziği Sanatçısı Süleyman YILMAZ Unutulmadı

Tarsus-Çamlıyayla’da Türk Sanat Müziği Sanatçısı Süleyman YILMAZ Unutulmadı

2021 yılının Şubat ayı içerisinde elim bir trafik kazası sonucu kaybettiğimiz değerli Türk Sanat Musikisi Hocası Süleyman YILMAZ’ı; TARSUSLU SANAT MÜZİĞİ Sanatçı Kadroları 21 Ağustos 2021 Cumartesi günü akşam saatlerinde, Çamlıyayla’nın SEDA Sitesinde açık alanda anlamlı bir konserle andılar.

Türk Sanat Müziği yerel sanatçıları ve dostları; “Yıllardır yaz sezonunda, Çamlıyayla’da bulunan musikiyle uğraşanları toplayarak, Çamlıyayla Belediye Başkanlığı ve Halk Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak, kendilerine tahsis edilen mekânda, kendisinin şefliğinde koro çalışmaları yapan ve sezon sonunda genellikle 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda çalışmaları verdikleri konserlerle taçlandıran Hocamız Süleyman YILMAZ’ı, Seda Sitesi sakinleri, müzisyen arkadaşları, yakınları ve dostlarıyla saygıyla andık…” dediler.

Anma etkinliğine katılan Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail TEPEBAĞLI’da şarkılarla anma konserinde Süleyman YILMAZ’ı anlattı. Onu rahmetle andığını belirtti.

Müzisyen arkadaşı Ali BEYBOLAT tarafından Kur’anı Kerim okunması ve duasından sonra, arkadaşları sırayla Süleyman YILMAZ’ı anlattılar. Daha sonra, anısına düzenlenen Türk Sanat Musikisi Konseri başladı.

Tarsus Türk Sanat Musikisi Derneği Başkanı Ahmet DENİZ, Şef Mahmut ATDAĞ başkanlığında; dernek koro sanatçıları ile Adana’dan getirilen; Kemanda Mehmet ÇAMLI, Klarnette Cemal ÇAMLI ve Kanunda Gökhan SOYGÜN’ün oluşturduğu heyet koro fasıl yaptılar. Koro fasıldan sonra sanatçı yorumcular Özden GERÇEKER, Nilgün GÜLYÜZ, Handan DİZDAR, Aycan ALMACI, Ahmet DENİZ, Resmiye TURGUT, Mahmut ATDAĞ, Tezcan Ünlü, Adil ARUNDAR, Emel ÖZSUNYEL, Ali BEYBOLAT Türk Sanat Musikisi eserlerini sırayla seslendirdiler.

Konser finalinde, Tarsus’umuzun değerli sanatçısı Yılmaz TAŞOĞLU sahne aldı. Kendine has yorumuyla konsere çok anlamlı renk kattı.

Tamamen gönüllü olarak konserimize katkı sunan Tarsus Türk Sanat Musikisi Derneği Başkanı Ahmet DENİZ’e, koro şefi Mahmut ATDAĞ’a, dernek mensubu olan tüm sanatçılarımıza, konsere katılım sağlayan misafirlere, müzisyenlere Tarsuslular adına sanatçı bir değerimizi andıkları ve adını yaşattıkları için çok teşekkür ediyoruz.

Süleyman YILMAZ Hocamızı Sevgi, Saygı ve Rahmetle Anıyoruz.

Seni Unutmayacağız Hocam. Ruhun Şad Olsun.

 

Osman HOMURLU

Emekli Cumhuriyet savcısı

TARSADER Başkanı

TARİGDER Koordinatörü