FLAŞ HABER:

TARSUS Kent Konseyi SANAT ve KÜLTÜR Çalışma Grubu Toplantısı Yapıldı

SANAT ve KÜLTÜR ÇALIŞMA GRUBU TOPLANTISI YAPILDI

17.11.2021

Tarsus Kent Konseyi Sanat ve Kültür Çalışma Grubu Toplantısı 17 Kasım 2021 Çarşamba günü saat 17:00’de, Güner Baykal Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıya; Tarsus Kent Konseyi Başkanı Reşit Tok, Tarsus Kent Konseyi Genel Sekreteri Remzi Karabulut, üyeler; Canan Bağ, Doğukan Alper, Eren Kaya, Fatma Nur Çıtak, Tarsus İnternet Gazetecileri Derneği Temsilcimiz Fatma Özger Bilgiç, Hikmet Öz, Hürriyet Aslanpençe, Hüseyin Yener Anıtoğlu, Salih Yedican, Şefika Çam ve Uğur Pişmanlık katıldılar.

Toplantı katılan üyelerin kendini tanıtmasıyla başladı.

Toplantıda görüşülen konular ve alınan kararlar;

1. 16 Kasım 2021 Salı günü, İncirgediği Mahallesinde bulunan Halil Atılgan Kültür ve Sanat Evi ziyareti hakkında bilgilendirme (Reşit Tok)

2. Tarsus’ta farklı alanlara yönelik müze çeşitliliğinin artırılması için girişimlerde bulunulması (Gaziantep Örneği) (Reşit Tok)

3. Resim, fotoğraf, edebiyat ve sinema gibi sanatsal konularda her üyenin olası farklı fikirlerinin değerlendirilmesi ve bu yönde çalışmalar yapılması (Remzi Karabulut)

4. Tarsus’a sanatsal ve kültürel anlamda kalıcı festivaller kazandırılması (Gençlik Festivali vb.) (Uğur Pişmanlık)

5. Turistik bölgelerin (Antik Yol) bakımlarının yapılması ve sürekli temiz tutulması (Canan Bağ)

6. 4 Ağustos 2020 de Belediye ile imzalanan protokol ile Antik Yolun Bakanlığa devir olması. 2022 yılında restorasyon çalışmalarının başlaması ve Antik Yol için yürütülen proje ile(cafeler, hediyelik eşya dükkanları vb.) cazibe merkezi haline getirilmesi (Doğukan Alper)

7. Belirlenen okullarda belli zamanlarda çocuklarla ve gençlerle bir araya gelinerek tarihi ve kültürel mekanlarımızın temizliğinin yapılması, bu kapsamda bu mekanların anlatılarak gençlerimizin tarihimiz ve kültürümüz konusunda bilinçlenmelerinin sağlanması. Eğitimin küçük yaşta ailede ve okulda başladığı belirtilerek boyama kitaplarının zararlı yönleri konusunda okullarda öğrencilere ve öğretmenlere eğitim verilmesi.(Hikmet Öz)

8. Kızılmurat Mahallesinde bulunan cafelerin ve tarihi yerlerin yeniden düzenlenmesi ve yerli ve yabancı turistler için daha uygun hale getirilmesi (Salih Yedican)

9. Tarsus Müzesinin (projeler kapsamında) öğrenciler tarafından belli günlerde ve saatlerde gezdirildiği; ayrıca ilerleyen günlerde Milli Eğitimden uzman hocalar eşliğinde, çocuklar için atölye çalışmaları (hamur şekillendirme, resim vb) ve etkinliklerin yapılacağı belirtildi.(Doğukan Alper)

10. 27 Aralık Tarsus’un Kurtuluşunun 100. yılı kapsamında neler yapılabileceği konusunda üyeler fikirlerini söylediler. Bunlar; 27 Aralık Kurtuluş Bisiklet Turu, Mehmet Bal’ın Tarsus’un Kurtuluşu çizgi romanının yeniden basılması ve animasyon haline getirilmesi, 27 Aralık Tarsus’un Kurtuluşu Şiir Yarışması, Kurtuluş Anıtı yapılması, 27 Aralık Kurtuluş Türküleri Konseri’dir.

11.Tarsus’ta Felsefe konusunda resim sergisi ve Tarsus Objeleri (kibrit kutusu, milli piyango bileti vb) Sergisi açılması (Uğur Pişmanlık)

12. Yapılacak projeler kapsamında her ay bir şairin ağırlanması ve sanat alanında farkındalık yaratılması (Fevzi Karabulut)

13. Karacaoğlan Şiir Akşamlarının tekrar yapılması (Fatma Özger Bilgiç)

14. Tarsus Kent Konseyi ve Tarsus Müzesi işbirliği ile pul sergisi vb. sergiler yapılması (Doğukan Alper)

15. Yapılan etkinliklerle ilgili basılan afişlerin sosyal medya ve tüm kurumlarla, kurum temsilcilerinin de kendi üyeleriyle paylaşması (Reşit Tok)

16. Sanat ve Kültür Çalışma Grubu Başkanı’nın Remzi Karabulut olması oy birliği ile kabul edildi.

17. Bir sonraki toplantının 24 Kasım 2021 Çarşamba günü saat 17:00’de yapılması kararlaştırıldı. Bu Toplantının Tarsus Müzesinde yapılması önerildi.

Toplantı iyi dilek ve önerilerle bitti.

Tarsus Kent Konseyi