FLAŞ HABER:
Ana Sayfa BİLİM-SAĞLIK-YAŞAM-TEKNOLOJİ 1 Mayıs 2021 224 Görüntüleme

Twitter pandemi döneminde yüzde 20 büyüdü

[ad_1]

Twitter, 2021’in ilk çeyreğine ait finans raporuyla pandemi dönemindeki büyümesinin detaylarını gözler önüne seriyor. Mikro blog servisinin günlük aktif kullanıcı sayısı 199 milyona ulaştı. Geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinde bu sayı 166 milyon seviyesindeydi. Bu da Twitter’ın pandemi döneminde yaklaşık yüzde 20 oranında büyüdüğünü gösteriyor.

Twitter’ın ABD dışındaki büyümesinin daha hızlı olduğu da finans raporunda görülenler arasında yer alıyor. Mikro blog servisinin 2020’nin ilk çeyreğinde 133 milyon olan uluslararası kullanıcı sayısı geçtiğimiz çeyrek itibarıyla 166 milyona ulaştı. Bu da yüzde 22’lik bir artış kaydedildiği anlamına geliyor.

Twitter’ın pandemi ve ABD seçimlerinin hakim olduğu gündemde kullanıcı sayısını artırmasına çok şaşırmamak gerekiyor. İnsanların üzerinde tartışmayı sevdiği kutuplaştırıcı konular, mikro blog servisinin büyümesine ciddi katkı sağlıyor.

Kullanıcı sayısındaki artış, Twitter’ın gelirlerine de yansıyor. Şirketin çeyrek gelirleri, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 28 artarak 1.04 milyar dolar oldu. Net kâr ise 68 milyon dolar oldu. Twitter, 2020’nin ilk çeyreğini 8 milyon dolar zararla tamamlamıştı. Dolayısıyla bu alanda belirgin bir iyileşme olduğu söylenebilir.

Twitter, 2020’de pandemi etkisiyle yaşadığı büyümenin 2021’de tekrarlanamayabileceği konusunda yatırımcıları şimdiden uyarmayı ihmal etmedi. 2021 genelindeki büyümenin “düşük çift haneli” sayılar seviyesinde olacağını belirten Twitter, büyümenin en düşük seviyesinin de 2021’in ikinci çeyreğinde görüleceği öngörüsünde bulundu. Açıklanan sonuçlar, Donald Trump’ın hesabının tamamen kapatılmasının Twitter’ı etkilemediğini de gösteriyor.

[ad_2]

BSHA Ajans