FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ, SPOR HABERLERİ, YEREL GÜNDEM 13 Mayıs 2022 388 Görüntüleme

Beyhan BALABAN Yazdı: TİY Spor AMED Maçında Neden ÇEKİNGEN Oynadı?

TİY Spor AMED Maçında Neden ÇEKİNGEN Oynadı?

Tarsus İdman Yurdu Spor PLAY-OFF’ta RİSKE Girdi

Tarsus İdman Yurdu Play-Off mücadelesinin ilk maçını, kendi evinde 12 Mayıs akşamı saat 20.00’de Tarsus Şehir Stadyumunda AMED Sportif ile oynadı. Maç 0-0 berabere bitti.

Peki, ne oldu da son 10 maçta, 10’da 10 yaparak maçları üst üste kazanan bir futbol takımı Play-Off’a çıkma mücadelesinin son maçı İzmir’in BUCA takımıyla geçen hafta ilk yenilgisini aldı.

Gurubunda ilk 5’te ligi bitirerek Play-Off’a kalan Tarsus İdman Yurdu Spor dün akşam Play-Off mücadelesinde ilk maçına çıktı. Diyarbakır’ın AMED Sportif takımıyla Tarsus’ta kendi evinde oynayan TİY böylesine önemli maçta gol atamadı. Ya da atmak istemedi.

Tarsus İdman Yurdu Sporun AMED Sportifle 16 Mayıs 2022’de Diyarbakır’da oynanacak rövanş maçının etkisinde kaldığı kendi evinde oynadığı maçın izlenimlerinde belliydi. TİY kendi sahasındaki AMED maçına gerektiği kadar motive olmamıştı. 0-0 biten maçı iyi izleyen sporseverler bu gerçeği net gördüler.

Akla şu sorular geliyor:

TİY, Buca Spor maçı öncesinde son 10 maçta 10 galibiyetle ligdeki başarına devam ederken, Play-Off’un ilk maçındaki beraberliği AMED Sportif karşısında özellikle mi korudu?

Çekingen oynayarak maçı 0-0 bitiren TİY, neden berabere kalma eğilimiyle maçı bitirdi?

       Baskı altında oynadıklarını açıkça belli eden TİY, AMED Sportifle ikinci rövanş maçının etkisinde neden kaldı? Ya da neden kalmak istedi?

        TİY, GERÇEK ve BEKLENEN futbolunu neden oynamadı?     

       Maçı izleyerek sorguladığımız, Play-Off’a çıkmasını çok istediğimiz şehrimizin Cumhuriyetle yaşıt olan güzide futbol takımının maçtaki performansına istinaden düşüncemizden geçen bu sorulara şöyle yanıt verebiliriz.

Play-Off’a kalan diğer iki futbol takımı KARACABEY Spor ile ISPARTA Spor. Dün akşam 12 Mayıs 2022 Perşembe saat 20.00’de aynı saatte karşı karşıya geldikleri maçı KARACABEY Spor kazandı. Üstelik deplasmanda Isparta Sporu 2-0 yenen Karacabey finale kalmayı neredeyse garantiledi. Play-Off’a Beyaz Guruptan TİY, AMED, KARACABEY ve ISPARTA çıkmıştı. 4 takımın rövanşları sonrası kazananlar final oynayacak. Sonra finali kazanan takım diğer gurupta finale çıkan takımla karşı karşıya gelerek kazanan 1.Lige çıkacak. Play-Off’a iki guruptan 4’er takım çıkıyor. Toplam 8 futbol takımından sadece 1 takım 1. Lige çıkabiliyor.

Eğer Tarsus İdman Yurdu Spor kendi evinde AMED Sportife karşı 1 gol atsaydı Diyarbakır’da deplasmanda oynanacak maçın sonucunda daha yüksek bir dezavantaj yakalayacaktı. Dezavantajı avantaja çevirebilmek için beraberliği tercih etti. Tabi ki aynı durum AMED Sportif içinde geçerli, sonuçta deplasmanda maçı beraberlikle bitirip rövanşı kendi evlerinde oynayacaklar. AMED Sportif rövanş maçında TİY’ndan daha avantajlı duruma geçti. Fakat TİY’nun böyle bir yolu özellikle tercih ettiği oynağı futboldan belliydi. Play-Off’a çıkmadan önce, gurubunun son maçı olan Buca Spor’a özellikle Play-Off mücadelesinde KARACABEY Spor ile eşleşmemek için yenildiğini tahmin ettiğimiz TİY’nun bu düşüncesinin 16 Mayıs AMED Sportif rövanş maçında tutup tutmayacağını hep birlikte göreceğiz.

16 Mayıs 2022 Pazartesi günü saat 20.00’de Diyarbakır’da oynanacak maç için TİY Teknik Kadrosu ve Futbol Takımı bizlerin analiz ettiği bu düşünce ile elbette yola çıkıyor. Tarsus’ta 0-0 beraberliği özellikle bu düşünce ile isteyen TİY, düşüncesini Diyarbakır’da ve Diyarbakır seyircisi karşısında ne kadar hayata geçirebileceğini merakla bekliyoruz. Ayrıca Pazartesi akşamı aynı saatte 16 Mayıs günü sonuçlanacak Karacabey Spor ile Isparta Spor futbol karşılaşmasında KARACABEY berabere de kalsa final oynayacak şansı yakaladı. Bir futbol takımı için kendi evinde kazanma şansını yakalamak mı önemli, yoksa kendi evinde berabere kalmak mı rövanş maçında daha iyi sonuç getirecek, doğrusu Bende sporu takip eden bir leştirmen olarak merakla bekliyorum…

Tarsus İdman Yurdu Spora 16 Mayıs 2022 Pazartesi saat 20.00’de oynayacağı AMED Sportif Futbol maçında başarılar diliyoruz.

Beyhan BALABAN

Tarsus İnternet Gazetesi 

TARİGDER Başkanı

Aşağıda Fotoğrafı ölçekte büyüttüğünüzde, Tarsus Şehir Stadyumunun tribünleri yetersiz kaldığı için maçı izleyemeyen binlerce Tarsuslu gibi mağdur olan, Tarsus Endüstri Meslek Lisesinin çatısına çıkarak maç izleyen GENÇLERİMİZİ görebilirsiniz.