FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARİH-FELSEFE-KÜLTÜR-SANAT-TURİZM 7 Mayıs 2021 269 Görüntüleme

Tarsus’un Seslerin Biri Olan; “ARATOS’UN PENCERESİNDEN FELSEFE” Programı SUN TV’de Devam Ediyor

Tarsus’un Seslerin Biri Olan; “ARATOS’UN PENCERESİNDEN FELSEFE”

Programı SUN TV’de Devam Ediyor

Daha önce İçel Tv.’de başlayan “Aratos’un Penceresinden Felsefe” başlıklı program SUN TV’de devam ediyor.

Antik çağda yaşamış şair, matematikçi ve gökbilimci (astronom) Tarsuslu filozof Aratos’un adını taşıyan program 2019 yılında İçel Tv’de başlamış, pandemi nedeniyle bir süre ara verilen program şimdi SUN TV’de yayınını sürdürüyor.

SUN TV’de İbrahim Öngü ile “Hayalimdeki Yaşam” programının yapımcı ve sunucusuyla birlikte Uğur Pişmanlık’ın gerçekleştirdiği “Aratos’un Penceresinden Felsefe”de şu ana kadar çok sayıda akademisyen ve yazar canlı yayın konuğu oldu.

Edinilen bilgiye göre, ayda bir gerçekleştirilen ve 23 Ekim 2019’da Prof. Dr. Zehragül Aşkın ile İçel Tv.’de “Aratos’un Günümüze Yansıyan Yüzü ve Felsefeylemek” konusuyla başlayan “Aratos’un Penceresinden Felsefe” programında bugüne kadar katılan konuklar ve konuları şöyle;

Prof. Dr. Kamuran Elbeyoğlu ile İçel Tv.’de “Felsefe Yaşamın Neresinde”, Yazar Remzi Karabulut ile “Geçmişin İzlerine Yolculuk”, Çukurova Üniversitesi Resim Heykel Bölümünden Prof. Dr. Suat Karaaslan ile “Kent Kültürü ve Heykel”, Mersin Üniversitesi Arkeoloji Bölümünden Doç. Dr. Ümit Aydınoğlu ile “Mersin Çevresinin Arkeolojisi ve Uzuncaburç Kazısı”, “Pandemi Süreci, Çukurova Tıp Tarihi ve Felsefe”, Çukurova Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden Prof. Dr. Tolga Ünlü ile “Değişen Kent ve Planlama”.

Aratos Dergisi yayın yönetmeni Uğur Pişmanlık konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada Tarsuslu Aratos’un adına televizyon kanalında bir felsefe programı olması son derece anlamlı. Şimdi Sun Tv’de devam eden “Aratos’un Penceresinden Felsefe” başlıklı programı “Hayalimdeki Yaşam”ın yapımcısı ve sunucu İbrahim Öngü’yle birlikte en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Akademisyen yazar ve sanatçılarla yaptığımız bu televizyon programları konu çeşitliliği açısından da oldukça zengin. “Aratos’un Penceresinden Felsefe” başlık bu çabamız belki de Türkiye’de televizyondaki tek felsefe programıdır. Günümüz toplumunun aydınlanmak için en çok felsefeye gereksinimi olduğuna inanıyorum. Bu nedenle Sun Tv’de yaptığımız felsefe programı çok değerli” diye konuştu.

Yapılan açıklamada, ayrıca “Aratos’un Penceresinden Felsefe” programının 23 Aralık’taki konuğunun da Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. İlter Uzel’di.

 

Uğur Pişmanlık

Aratos Felsefe Dergisi

Yayın Yönetmeni

 İletişim:

Uğur Pişmanlık

Tel: 0 533 723 47 89

aratosdergisi@gmail.com

ugurpismanlik@gmail.com

 Adres:

Aratos Kültür Sanatevi

Gözlükule Mah. Abdi İpekçi Cad. No: 86 Tarsus