FLAŞ HABER:
Ana Sayfa EĞİTİM-TİYATRO-EDEBİYAT-ŞİİR-MÜZİK, SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ 22 Mayıs 2021 266 Görüntüleme

TARSUS Ticaret Borsası’nda Prof. Dr. Erkan ALTAŞ’ın Sunumuyla Türkiye’de Tarımın İstatistik Bilgileri Değerlendirildi

TARSUS Ticaret Borsası’nda Prof. Dr. Erkan ALTAŞ’ın Sunumuyla Türkiye’de Tarımın İstatistik Bilgileri Değerlendirildi

Tarsus’un, Mersin ve Türkiye Tarımındaki Yeri Değerlendirildi.

“Sürdürülebilir bir tarım, ne insanları ne de toprağı tüketmeyen bir tarımdır.” 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 81 İl’e, 81 akademik danışman projesi kapsamında görevlendirilen Mersin Oda ve Borsa Ekonomik Danışmanı Prof.Dr. Erkan Aktaş’ın Borsa’ya ziyaretinde Tarsus’un, Mersin ve Türkiye tarımındaki yerinin istatistiksel değerlendirmesi yapıldı. 

Borsa Meclis Başkan Yardımcısı Fatma Temel, Genel Sekreter Hasan Şanlı ve Borsa Dış Ticaret Uzmanı Pınar Alegöz ile birlikte gerçekleştirilen, değerlendirme toplantısında, Tarsus’un tarımsal üretimi ve çeşitliği konusunda Mersin İli ile Türkiye kıyaslaması istatistik veriler ışığında Aktaş tarafından sunumu yapıldı.

Tarımsal üretim ve deşesini konusunda kaynak çalışmalarını tamamlayan Aktaş, “Mersin Ekonomisi
2020 Yılı Görünümü “ çalışmasını da paylaşarak bölge olarak kaynakların nasıl değerlendirildiği hususunda bilgiler verdi.

Prof. Dr. Erkan Aktaş, “Tarsus Türkiye’nin tarımsal potansiyeli en büyük ilçelerinden biri. Bu gücünü “Tarsus’un, Mersin ve Türkiye Tarımındaki Yeri “ analiz çalışmamızla daha net görünmesini sağladık” dedi.

Prof.Dr. Erkan Aktaş’ın “Tarsus’un, Mersin ve Türkiye Tarımındaki Yeri “ konulu analiz çalışması Tarsus Ticaret Borsası web sayfasında yayınlanmaktadır.