FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, YEREL GÜNDEM 11 Ekim 2021 259 Görüntüleme

TARSUS’TA YAYA GÜVENLİĞİ İÇİN YAPILAN ÜST GEÇİT İNŞAATINDA SONA YAKLAŞILDI

BÜYÜKŞEHİR’İN TARSUS ATATÜRK CADDESİ ÜZERİNDEKİ YAYA ÜST GEÇİDİ ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

 TARSUS’TA YAYA GÜVENLİĞİ İÇİN YAPILAN ÜST GEÇİT İNŞAATINDA SONA YAKLAŞILDI

 Mersin Büyükşehir Belediyesi, kısa süre önce Tarsus’ta Atatürk Caddesi üzerinden bulunan  ve altından demiryolu hatlarının geçtiği Sunay Atilla Üst Geçiti’nin yanına yeni bir yaya üst geçidi projesi başlatmıştı. Taban ve ana taşıyıcı çalışmalarının büyük oranda tamamlandığı ve montaj işlemlerine geçilen çalışmada sona yaklaşıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşların güvenliğini önceleyerek sürdürdüğü çalışmaları ile kent estetiğine değer katacak projeleri devam ediyor. Büyükşehir ekipleri, kısa süre önce Tarsus’ta Atatürk Caddesi üzerinde bulunan ve altından demiryolu hatlarının geçtiği Sunay Atilla Üst Geçiti’nin yanına yeni bir yaya üst geçit projesi başlatmıştı. Ekiplerin hızlı çalışmasıyla projede sona yaklaşıldı.

Öncelik yaya güvenliği

Uzun yıllardan bu yana üzerinde bulunan yürüyen merdivenin sürekli arızalanmasından dolayı vatandaşların şikâyetlerine neden olan eski yaya geçit platformu tamamen söküldü. Büyükşehir ekipleri, Sunay Atilla Üst Geçiti yanında başlatılan yaya üst geçidi projesinde taban ve ana taşıyıcı çalışmalarını büyük oranda tamamlayarak, montaj işlemlerine geçti. Son teknolojik malzemelerin kullanıldığı, bittiğinde kent estetiğine değer katacak proje kapsamında, geçit üzerinde güvenlik kameraları ve led aydınlatmaları da yer alacak.

Proje tamamlandığında, demiryolu ağı nedeniyle zorunlu geçiş yapılan bölgede vatandaşlara karşıdan karşıya geçmede büyük kolaylık sağlanmış olacak.