FLAŞ HABER:
Ana Sayfa DERNEĞİMİZİN HABERLERİ, GÜNDEM, SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ, YEREL GÜNDEM 23 Nisan 2021 564 Görüntüleme

TARSUS İNTERNET GAZETECİLERİ DERNEĞİ ve TARSUS İNTERNET GAZETESİ

TARSUS İNTERNET GAZETECİLERİ DERNEĞİ

       TARSUS İNTERNET GAZETESİ

18 Mart 2021’de kurduğumuz Tarsus İnternet Gazetecileri Derneğimizin internet gazetesini yönetim kurulu kararıyla yayına hazırlamış bulunuyoruz. Öncelikle TARSUS İNTERNET GAZETESİ; memleketimiz TARSUS’UN ve HEMŞERİLERİMİZİN SESİ olacaktır. Gazetemizin iletişim e-posta adresi; tarsusinternetgazetesi@gmail.com’dur. Gazetemizde yayınlanacak tüm haberler, kutlamalar ve etkinlikler,  toplumsal gündem duyurularının tamamı ücretsizdir. Zira gazetemiz bir dernek gazetesidir, para kazanma amacı ile kurulmamıştır. Gazeteciler arasında böylesi büyük çıkışlar anlaşılmadan küçük ve boş ağızlarda konuşulur, fakat doğru tektir. Gazetesi olan üyelerimiz kendi kazançlarından mesuldür, dernek gazetesinin ayrıca bir kazancı olursa iki ayrı kazanç olur ki, bu da basın yayın ahlakına yakışmaz. Bu yüzden ücretsizdir ve gazetemize reklam dahi verilemez.

Derneğimizin Amblemi aynı zamanda Gazetemizin Logosudur. Siyah çizgili dairenin üstünde İNTERNET GAZETECİLERİ DERNEĞİ, altında TARSUS ve 2021 yazan iki yazının ortasında yaldızlı forsla içinde kırmızı renkte Tarsus’un MERKEZİ Haritası çizimi bulunmaktadır. Orta dairede Dünya İnternet İletişim-Erişim Şekli, üzerinde altın renginde TÜRKİYE HARİTASI, haritanın üzerinde derneğimizin kısaltılmış ismi olan TARİGDER yazısı, Tarigder yazısının “İ” harfinin noktasında MAVİ renk ile ışıklı Wİ-Fİ Korumalı İLETİŞİM Erişim Şekli, haritada TARSUS’un olduğu bölgede MAVİ renk ile ışıklı YER İMİ Şekli bulunmaktadır. Logomuzun içi; Türkiye Haritasının arkasında üst tarafta Bilgisayar Monitörü resmi, altında Bilgisayar Klavyesi resminden oluşan dairedir. Derneğimizin Amblemi ve Gazetemizin Logosunun şekli gazetemizde bayrak-flama ve logo şeklinde mevcuttur, ayrıca aşağıda yazının içinde gösterilmiştir.

Derneğimiz ve Gazetemiz; öncelikle Tarsus’ta faaliyet gösteren İnternet Haber Sitelerinde, internet alanlarında gazetecilik niteliğindeki görevlerde çalışanları ve çalıştıranları, (Gazete Sahibi, Genel Yayın Müdür veya Genel Yayın Yönetmenleri, Genel Yayın Koordinatörleri, Editör, Yazı İşleri Müdürleri, Köşe Yazarları, Kameramanlar, Webmaster, Muhabir, Matbaacı, Yayımcı, Reklamcı, Tasarım ve Mizanpaj çalışanları, Kitap Söyleşileri düzenleyenler, Aydınlarımızı, Şairlerimizi, Tiyatrocularımızı ve Düşünürlerimizi Konferanslar düzenleyerek halkımızla buluşturan kişiler …) ile kuruluşların Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler bölümlerinde internet alanlarında gazetecilik niteliğindeki görevlerde çalışanları bir araya toplamak, mesleki ve sosyal haklarını korumak, geliştirmek, meslek ilkelerini savunmak, insan haklarının korunduğu, özgürlükçü ve çoğulcu demokrasi kurallarının işlediği ulusal, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti anlayışı çerçevesinde, düşünce, iletişim ve basın özgürlüğünün tam olarak gerçekleşmesini sağlamak, bu alanda gazetecilik mesleğinin özel amaç ve çıkarlara alet edilmesini engellemek, gazeteciler için sosyal çalışmalar ve halkımıza sosyal çalışmalar sunabilmek çalışmalarını gerçekleştirmek amacı ile kurulmuştur.

Derneğimize ve Gazetemize; gazetede veya hangi gazete-yayın sektöründe görev yapıyorlarsa; bir şahıs, kurum-kuruluş veya platform hakkında; belden aşağı hoş olmayan çirkin yazılar, fotoğraflar, mizanpajlar yayınlar, şantaj içerikli, küfürlü yazılar yayınlar, tehdit içerikli gözdağı veren yazılar yayınlar, özel hayatları toplumu ilgilendiren haberler içerisinde işleyen yazılar yayınlar yapanlar; asla üye olamazlar. Üye olanlar içerisinde bu tüzük maddemizi ihlal edenler yönetim kurulu kararınca derneğimizden ihraç edilir, gazetemizden çıkarılırlar.

Derneğimize, ADLİ SİCİL BELGESİ ile üye olunur, üye olmak isteyenlerin ADLİ SİCİLİ TEMİZ OLMASI ŞARTTIR. Geçmişi temiz olması esastır, her hangi bir yüz kızartıcı suçtan ceza alalar veya toplumda kabul görmeyen kişiler üye yapılmaz. Gazeteciliğin yeniden NİTELİK kazanması ve NİCELİK bakımından akıllı gazetecilik nasıl yapılır? İspatı açısından tüzüğümüzün bu maddesi önem arz eder. Akıllı bir gazeteci; en etkin yazısını gündemi ve yasaları takip ederek yazabilen, hem gündem yaratabilen hem de yasal ceza almadan yayın yapabilen gazetecidir…

Derneğimize her hangi bir radyo ve televizyon sahibi veya radyo ve televizyon şirketi sahibi kişiler üye olamazlar. Radyo ve Televizyon çalışanlarından TEMSİLCİLERİ olarak 1 veya en fazla 2 kişi derneğimize üye olabilir. Zira bu durumda olan kişiler diğer yerel gazetelerin yeterli para kazanmadığı çağımızda zor geçinirken ve yerel gazetelerin maddiyatsızlıktan kapandığı son yıllarda, radyo-televizyon şirket ve kuruluşu çalıştıranların çalışanlar sayısı çoğunlukta olduğu için, gazeteci derneklerine çalışanlarının tamamıyla birlikte üye olup, dernekleri üstün çoğunlukla ele geçirip gazeteciler adına faydalı çalışmalar yapmamaktadırlar. Dernekleri kendi şirketlerinin ve çevrelerinin, ortaklarının menfaatlerine kullanmaktadırlar. Bu yüzden yerel gazeteciliğin ve yerel-ulusal internet gazeteciliğinin çıkmazlarını çözmeyi amaç edindiğimiz derneğimizin amaçlarını korumak zorundayız. Tüzüğümüz Maddesi gereği, derneğimizin güç odaklı düşüncelerin eline geçmemesi için alınan tedbir ve önlem maddesidir. Günümüz şartlarında yerel gazetecilikte resmiyette sigortası yatmadan gönüllü çalışanlar üye olabilmeye dâhildir, çünkü çalıştıkları toplumca bilinen sektörlerin sitelerinde adları yer alıp aktif olduklarından üye olabilirler. Örneğin; Köşe Yazarlarının vs. yerel ve internet gazeteciliğinde maaş almadıkları halde aktif şekilde gazetelerde yazı yazdıkları ve bilindikleri gibi. Üyelerimiz; Tüzüğümüzün şartlarını taşıyan, gazete-basın-yayın-kitap-şiir vs. sektörleri görevlerinden her hangi birini yapan veya aktif olan kişilerden oluşur.

       Tarsus İnternet Gazetecileri Derneğimiz ve Tarsus İnternet Gazetemizin Kuruluş Amacı ve Basın Yayın Ahlakımızla ilgili tanıtım amaçlı yazımızla aynı zamanda Basın Yayın hayatına başlamış bulunuyoruz. Tarsus ve Bölge Halkı gazetemize tarsusinternetgazetesi@gmail.com adresine her türlü yazılarını göndererek ulaşabilir. Yukarıdaki tüzük kurallarımızı ihlal etmeyen yazılarınız ücretsiz olarak yayınlanacaktır.

       Tarsus ve Bölge Halkına Uğurlu Olsun.

       Saygılarımla

 

       Beyhan BALABAN

       Tarsus İnternet Gazetecileri Derneği Adına

       Tarsus İnternet Gazetesi İmtiyaz Sahibi

       Kurucu Başkan