FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, SİYASET HABERLERİ 13 Mart 2022 210 Görüntüleme

TARSUS İYİ PARTİ İLÇE TEŞKİLATI Partililerle “Büyük Tarsus Buluşması” Gerçekleştirdi

TARSUS İYİ PARTİ İLÇE TEŞKİLATI Partililerle “Büyük Tarsus Buluşması” Gerçekleştirdi

İYİ Parti Tarsus İlçe Başkanı Daniyel MERCAN; “Birlik beraberliğimizi perçinlemeyi hedeflediğimiz, hazırlıklarını hızla sürdürdüğümüz iktidara doğru yürüyüş yolculuğumuzda yeni yol arkadaşlarımızla bir araya gelmeyi amaçladığımız “Büyük Tarsus Buluşmamıza” hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Hepinizi en kalbi, sevgi, saygı ve muhabbetlerimle selamlıyorum.

Bizleri yalnız bırakmadığınız için, buraya kadar geldiğiniz için sizleri gönülden kucaklıyor hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

İYİ’ler hareketi bugün burada; Atatürk’ün onuruna, Cumhuriyetin kazanımlarına, parlamenter demokrasiye sahip çıkan vatanını, milletini, bayrağını, dilini, dinini ve töresini canından çok seven Cesurlarla bir aradadır.

Sizlerle bir arada olmanın onurunu yaşıyor, sizlerle kucaklaşmanın kıvancını yüreklerimizde hissediyoruz. Allah hepinizden razı olsun. Sağ olun, var olun. Bugün kardeşlerin buluştuğu, yüreklerin umut ile dolduğu, kalplerin sevinçle attığı bir gündür. Bugün burada birlik ve beraberliğin, dostluk ve kardeşliğin derinleştiği bir gündür.

Bu birlikteliğe Büyük Tarsus Buluşması dedik çünkü Tarsus’u büyük görmek isteyenler toplantımıza iştirak ediyor.

Çünkü Tarsus’u büyük yapmak isteyenler burada.

Çünkü Tarsus yine, yeni, yeniden büyük olmalı.

Çünkü Tarsus her geçen gün büyümeli.

Çünkü Tarsus büyük olmayı hak ediyor.

Çünkü Tarsus büyük bir aile.

Bu büyük ailenin pek çok parçası var. Liderimiz Sn. Meral Akşener’in “Bayram Sofrasındaki Büyük Türkiye” tarifi gibi Büyük Tarsus’ta dindar var laik var. Milliyetçi var Solcu var İslamcı var. Köylü var kentli var. Kürt var Arap var Alevi var Yörük var.

Hepsi ayrı ayrı bu memleketin bir parçası.

Bunlardan bir tanesi bile eksik olsa Tarsus olmaz.

Bunlar hep bir arada olduğu için Tarsus büyük, görkemli ve anlamlı.

Hepimiz birer nar tanesiyiz. Yüzlerce nar tanesi bir araya geliyor ve nar meyvesini oluşturuyoruz. Yani Büyük Tarsus’u yani Büyük Türkiye’yi meydana getiriyoruz.

Bunların altını neden çiziyorum? Çünkü büyük olmak sadece sayısal üstünlükle elde edilmez. Büyük olmak tek bir kimlik üzerinden açıklanmaz. Biz büyük isek bir arada durduğumuzda, birbirimize kenetlendiğimizde, birbirimize sarıldığımızda, birbirimize sahip çıktığımızda büyüğüz. Bir milleti millet yapan duygular bunlar değil mi?

Acıda, kederde, sevinçte, düğünde, bayramda, cenazede bir araya gelemeyenler sorarım sizlere millet olabilir mi, hemşeri olabilir mi?

İşte son yirmi yılda bir milletin ve bir kentin kaybettiği bu olmadı mı? Birlik ve beraberlik duygusu…

Cenazesine üzülmediğimiz, düğününe sevinmediğimiz insanların sayısı her geçen gün artmadı mı?

Koca bir memleket AK Partili olanlar AK Partili olmayanlar diye ayrımcılığa maruz kalmadı mı?

Sırf benden, benim kabilemden, benim partimden diye oğlunuz, kızınız yakından uzaktan çevrenizdeki insanlar hak ettiği halde iş sahibi olamadı değil mi?

Okullara alınacak temizlik görevlilerine kadar AK Partili olmayan bir vatandaşımıza bu ülkede bir rahat var mı?

Vatandaşlık dedim dikkatinizi çekerim. Vatandaş. Yani 83 milyon insanımızın her biri. Zenginlik, kentlilik, ırk, dil, din ayrımı olmadan hepimizi eşitleyen, aynı vatanın aynı memleketin bir parçası yapan hak.

Bugün aynı vatanda yaşayan vatandaşların eşit muamele gördüğünü hanginiz söyleyebilirsiniz?

Ankara’da dayısı olmayan, AK Parti’de tanıdığı olmayan, yetmez Saray’da bağlantısı olmayan hanginizin bir işi bitirmesi mümkün

Kendilerini vatansever ilan eden bu kesimlere sormak gerekmez mi bu saydığımız eşitsizliklerin, adaletsizliklerin hangisi vatanseverliğe sığıyor? Vatanını seven insan vatandaşını ötekileştirir mi? Zillet der mi? PKK’lı FETÖ’cü dış güçlerin uzantısı diye yaftalar mı?

Bu galiz sözleri gerçekten vatanını seven birisi nasıl söyler?

Bugün baktığınızda Adalet ve Kalkınma Partisi’nin; halktan koptuğu, halkı unuttuğu, halka sağır kesildiği, yandaşların, elitistlerin ve zenginlerin partisi haline dönüştüğü görülüyor. Vatanseverlere sormak istiyorum AK Parti halkın partisi midir?

AK Parti’nin milletin gerçek temsilcisi olma özelliğini kaybettiği, iktidarın kontrolünü yitirdiği, milletin en basit, en temel sorunlarını dahi çözemez hale geldiği acı bir vakıadır. Tabanını kaybetmiş, milletten

kopmuş bir iktidar, kökleri olmayan ağaçlar gibi devrilmeye mahkûmdur.

Bugün Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bırakın halkı birinci sınıf vatandaş yapma mücadelesini vermeyi, AKP’li olanlarla olmayanlar arasında kast sistemi kurmuştur.

Bugün Adalet ve Kalkınma Partisi’nin son yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara’da gördüğümüz üzere sandıktan istemediği bir sonuç çıktığında millet iradesini tanımadığı görülüyor.

Bugün Adalet ve Kalkınma Partisi’nin zengin ile fakir arasında gelir dağılımı eşitsizliğini getirdiği nokta sosyal devletin ortada kalmadığını gösteriyor.

Bugün Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kalkınma diye sunduğu şey arazi rantı, beton ekonomisi, orman talanıdır. Üretmeyen, tüketen ve üzülerek ifade etmeliyim ki tükenen bir Türkiye tablosudur.

Bugün Türkiye’nin yaşadığı sorunlarının en temelinde, ülkenin hür ve demokrat olmaması, devletin

işleyememesi vardır. Bugün Türkiye adeta “siyasi bir fetret” devrinden geçiyor.

Bugün Ak Parti ülkeye ne zenginlik üretiyor, ne adil bölüşüm sağlıyor ne de özgürlük sunuyor.

Bugün Ak Parti Başkanlık sistemi ile Cumhuriyet rejiminin en temel üç taşı; özgürlük, demokrasi ve refah yerine korku, otorite ve yoksulluk üretiyor.

Özetle 2022’lerin Türk siyaseti 1970’ler Türkiye’si ile yarışır gibi, Oysa Türk toplumu 1970’lerin Türkiye’sine göre bugün daha çoğulcu, daha demokrat, daha kentli ve daha ılımlı bir toplumsal yapıya sahip. Dolayısıyla bugün toplum ile devlet, toplum ile siyaset arasındaki mesafeler ne yazık ki açılıyor.

Siyaset olmazsa, Milletin hak ve hukukunu arayabilmesi mümkün olmaz. Siyasetçi; Milletin devletle arasındaki köprüdür. Siyasetçi milletle siyaset arasındaki dengedir. Siyasetçi Milletin sesidir. Ve ne olursa olsun, ne yapılırsa yapılsın Milletin Sesi kesilmez.

İşte İYİ Parti bu ihtiyaçtan doğuyor.

Ne diyor Şair Hasan Hüseyin Ürkmezgil;

Ekmeği bol eyledik

Acıyı bal eyledik

Sıratı yol eyledik

Geldik bugüne

İYİ’ler hareketinin özeti bu dörtlüktür aslında. İYİ’ler hareketi bugünlere; ışıkları kesilen otellerden, tabureler üzerinde yapılan konuşmalara, sokakları parlamento, parkları miting meydanları yaparak; ama gençlerden güç alarak ama cesaret göstererek ama irade göstererek, korku duvarlarını tek tek yıkarak geldi.

İYİ’ler hareketi siyasette hasreti çekilen Hür ve Demokrat bir Türkiye’yi var etmek için geldi. Kaybetmeyi göze almış, kazanmayı kendisi için değil millet için arzulamış bir teşkilat olarak; millet iradesini merkeze alan bir hissiyatla yola çıktı.

İYİ’ler hareketi Millet İradesini yeniden Parlamento’da hâkim kılmak için, Güçlü Meclis Güçlü Türkiye için geldi.

İYİ’ler hareketi işsize iş, aşsıza aş, gençliğe umut, emekliye çare, köylüye çözüm için geldi. Aziz Milletin sadece oyunu değil gönlünü almayı murat etti.

İYİ’ler sadece bizim gibi düşünenler için değil bizim gibi düşünmeyenler içinde geldi. Onların hakkını hukukunu korumak Allah’ın emanetine sahip çıkmak için geldi.

İYİ’ler hareketi siyasetin, sorunları çözmek yerine tahterevalli oyununa dönüşmesine son vermek için kuruldu.

İYİ’ler hareketi tıkanan Türk siyasetine nefes aldırmak, yeni bir soluk kazandırmak için kuruldu.

İYİ’ler hareketi kimlik siyasetine sıkışan Türk demokrasisinin önünü açmak için kuruldu.

Özetle İYİ Parti memleketin her köşesine ve her kişisine hizmet etmek için kuruldu. Sorarım sizlere; Vatanseverlik bu değildir de nedir?

Ne diyor Yunus ata;

Ben gelmedim kavga için,

Benim işim sevgi için.

Dostun evi gönüllerdir,

Gönüller yapmaya geldim.

İYİ’ler hareketi bu duygu ve düşüncelerle çamurlu yollara, dikenli yokuşlara kendini adamıştır. Bu yolda inancımız Toroslar kadar ulu, sevdamız Akdeniz kadar engindir. O yüzden;

Bu gönülde memleket sevdalısı herkese yer vardır.

Bu gönülde millet sevdalısı herkese yer vardır.

Bu gönülde hizmet sevdalısı herkese yer vardır.

Türk Milleti’nin umut kapısı artık İYİ Parti’dir! İYİ Parti kurulduğundan beri artık sunî gündemler değil 83 milyonun istediği gündemler konuşuluyor. Her şehrin meselelerini yerinde tespit ediliyor, çözüm önerileri üst veya dış akılla değil ortak akılla oluşturuarın, unutulanların ve onlardan olmadığı için kapı dışarı edilenlerin sesiyiz, biz gücümüzü de inancımızı da Çukurova’dan, Anadolu’dan dolayısıyla Türk Milletinden alıyoruz.

Milletin Sinesinde kök salan, oradan güç alan partimiz Millet İradesinin ilk tercihi olmaya taliptir. O yüzden kapsama alanımız bütün Türkiye’dir.

Kıymetli arkadaşlar işte bu tablo içerisinde Genel Başkanımız Meral Akşener her geçen gün millet nezdinde itibarını, güvenilirliğini, desteğini artırıyor.

İYİ Parti hareketi hem kamuoyu anketlerinde, hem de sokakta; elini sıktığımız, köylerde gözlerine baktığımız, kentlerde derdi ile dertlendiğimiz vatandaşımızın gösterdiği ilgi ve alakayla Türkiye’de oylarını en hızlı yükselten parti konumuna gelmiştir.

Vatandaşlarımız sadece Ankara’da İstanbul’da, Ardahan’da Konya’da değil hem Mersin’de hem de Mersin’in kalbi Tarsus’ta bizleri bir umut, bir çare ve bir çözüm olarak görüyor.

Bu noktada bizim de Tarsus’ta yürüttüğümüz muhtarlık, köy, mahalle, esnaf, halk, sivil toplum ziyaretleri gösteriyor ki İYİ Parti Tarsus’ta ve Tarsus’un büyük katkıları ile Mersin’de birinci parti olmaya doğru ilerliyor.

İnşallah bu birlik ve beraberlik içinde yapılacak ilk genel seçimlerde en az 4 milletvekilini Mersin’den çıkaracak, ilk yerel seçimlerde de hem Tarsus’u, hem de Mersin’i yönetebilecek bir oy desteğini sandıktan çıkartacaktır.

Kıymetli arkadaşlar, Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemine geçtiğimizden bu yana Türkiye tarihinde görülmemiş bir yoksulluk yaşanıyor. Millet sefaletin pençesine yuvarlanıyor.

Büyük Türkiye özlemi paranızın değeri ile ölçülür. Türk lirası her geçen gün paçavra haline gelirken vatanını sevenler niçin sadece izliyor?

Vatan toprağını canından çok sevenler, Türk Tarımı bitirilirken nasıl sessiz kalabiliyor?

Üretici gübre atamıyor, mazot alamıyor, ekemiyor biçemiyor yahu Türk çiftçisi ölüyor. Vatanseverler bu feryadı nasıl duymazdan gelebiliyor?

Ormanlar göz göre göre yanarken vatanseverler nasıl görmezden gelebiliyor?

Fahiş market fiyatlarını da geçtim artık. Yoksul zaten sahipsiz. Milletimiz parası varken dahi gıda ürünlerine erişemiyorsa, vatanseverler nasıl üzüntü duymuyor?

Uluslararası düzlemde devletinizin itibarı pasaportunuzun itibarıdır. Türk devletinin pasaportu o kadar ucuz bir hale geldi ki Ortadoğu ülkelerine vatandaşlık pazarlıyoruz. Eyy vatanseverler bu durumdan hicap duymuyor musunuz?

Ekmek kadar su kadar aş ve iş kadar değerli olan özgürlük, demokrasi ve çok seslilik olmadan sokaklarında özgür konuşulan bir millet nasıl olunur?

Vatanını sevenlere sormak istiyorum sokaklarında ıspanak fiyatına satılan bir demokraside yaşamaktan mutlu musunuz? Rüşvet ve hileyle çiğnenen, çiğnetilen hukuk düzeninden memnun musunuz?

İşçi açlık sınırının altında yaşama mücadelesi verirken, emekli enflasyonun altında ezilirken, öğrenci işsizliğin pençesinde kıvranırken, dul ve yetimler sahipsiz kalmışken vatanseverlere emanet olan “dik baş tok karın mutlu yarın” hedefi nerede?

Bir ülkede insanlar, düşündüklerini söyleyemiyorsa. İyiye kötü, kötüye iyi demek mecburiyetinde kalıyorlarsa, doğru nasıl bulunacaktır? O nedenle, ülke idaresi de, kalkınması da, özgürlük ve demokrasi içinde olmalıdır.

İktidarlar her rejimde vardır. Rejimi demokratik yapan hür muhalefettir, hür basındır, hür üniversitelerdir. O nedenle TBMM yeniden demokratik sistemin kalbine yerleşmelidir. Başkanlık sistemi halkımıza sadece güvenlik veren ama güvenlik dışında başka bir şey veremeyen rejimin adıdır. Oysa parlamenter demokrasi; hem güvenlik hem özgürlük hem de refahı birlikte veren rejimin adıdır. Zekât bile varlığı olandan alınırken, bugün ülkeyi yönetenler rızıktan vergi alıyorsa Türkiye iyi idare ediliyor denilebilir mi? İyi idare ediliyor diyenler boş laf etmektedir. Millet, ıstırap içinde kıvranmaktadır.

Bizim;

· Susan Türkiye’den Konuşan Türkiye’ye

· Yasaklı Türkiye’den Yasaksız Türkiye’ye

· Otoriter Türkiye’den Demokrat Türkiye’ye

· Korkulu Türkiye’den Korkusuz Türkiye’ye

· Fakirleşen Türkiye’den Zenginleşen Türkiye’ye

Ulaşmak için yaptığımız mücadelenin hedefi neticede gerçek demokrasiye ulaşmaktır. Bunu aramak ve istemek bizim görevimiz değil de kimin görevidir? Biz bu görevi yapmazsak, kim yapacaktır?

Kıymetli arkadaşlar işte bu nedenle İYİ Parti’nin siyasi kaderi tek başına iktidar olmaktır.

Ancak bunu gerçekleştirmek için çare sizin elinizdedir. Çare siz’siniz. Hakkınıza, hukukunuza sahip çıkın. Kaderinize el koyun. İşbirliği yapın. Güç birliği yapın. Biz gidersek ne olur diyenlere; bundan kötü daha ne olacak deyin!

Özetle kıymetli dostlar, milliyetçilik sadece terörle mücadele değildir. Milliyetçilik milletine faydası olmayan bir devleti ayakta tutmak değildir. Milleti yaşatmayan bir devlet zaten ayakta duramaz. Önce devlet değil önce millet yaşamalı, yaşatılmalıdır.

Vatanseverlik memleketi diğer devletlerle özgürlükte, adalette, kalkınmada, teknolojide, sanayide, ticarette rekabet ettirebilmek, diğer milletlerin önüne geçirebilmektir.

Hamaset hiçbirimizin karnını doyurmuyor. Popülist söylemler kimseye açlığını unutturmuyor. Sloganlar pasaportumuzun değerini artırmıyor. Duvarlara yazılan yazılar işsizliğe çare olmuyor.

Kıymetli arkadaşlar 20 yıllık bu korku düzeninin artık sonuna gelinmiştir. Artık karanlık bitmekte, tan ağarmakta, güneş ufuktan doğmaktadır. Vakit kabustan uyanmak vaktidir. Artık ülkemiz için vakit değişim vaktidir. Vakit ülkenin bölünmez bütünlüğü, parlamenter demokrasi ve özgürlüklerin yeniden temini, hukuk devletinin yeniden inşasıdır. Vakit yeniden Türkiye’nin kurtarılma vaktidir.

Bunu başarabilmek için ayrışmayı, kutuplaşmayı, korkuyu değil umudu konuşacağız, birliğe davet edeceğiz, kaynaşmayı yücelteceğiz, millet için memleket için çareleri anlatacağız.

Kavgaya taraf değil milletin tüm fertlerinin eşit onurlu bir gelecek hayallerini paylaşacağız.

İşte bu ahval altında gerçekten vatanını sevenleri, samimi olarak milletine aşık olanları, toprağını sevenleri, Aziz Atatürk’ün emaneti Cumhuriyet’e sahip çıkanları, 83 milyon vatandaşı birbirinden ayırmadan ötekileştirmeden kucaklayan tüm vatanseverleri İYİ Parti çatısı altında birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz.

Büyük Tarsus, Büyük Türkiye ancak ve ancak bu birlik duygusu ile inşa edilebilir. Milleti merkeze alan bir devlet anlayışı ile yücelebilir. Bu yeni dönemde birbirimize destek olacak, birbirimize kenetlenecek ve hep birlikte ilk seçimlerde Mersin’de önemli başarılar elde edeceğiz. Ben buna inanıyorum çünkü ben sizlere güveniyorum. Güneşli yarınlar cesurlarla gelecektir.

Hiç kaygınız olmasın, en güzel günlerimizi henüz yaşamadık. Türkiye en güzel günlerini İYİ Parti iktidarında yaşayacak. Biz kadrolarımıza güveniyor, milletimizin potansiyeline inanıyoruz.

Gelin millet iradesini saraylardan parlamentoya hep berber taşıyalım.

Gelin milleti yeniden söz sahibi yapalım.

Gelin milleti güçlü, devleti kutlu yapalım. Vatandaşı mutlu, kurumları işler kılalım.

Gelin gücümüze güç kattın. İnancımıza inanç kattın. Umudumuza umut kattın.