FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, SİYASET HABERLERİ, YEREL GÜNDEM 28 Ekim 2021 283 Görüntüleme

Tarsus Belediyesi; MHP’nin Yayınladığı Konulara İstinaden KAMUOYU BİLGİLENDİRMESİ Yayınladı

KAMUOYU BİLGİLENDİRMESİ

Değerli Tarsuslular,

Geçtiğimiz günlerde Milliyetçi Hareket Partisi Tarsus İlçe Başkanlığı’nca yayınlanan ve içerisinde kamuoyunun aydınlatılması gerektiğine inandığımız muğlaklıkların açıklığa kavuşması için, bu bilgilendirme metnini sizlerle paylaşmaktayız.

1- ‘’Tarsus Belediyesi iştiraki olan İMAR BETON LTD. ŞTİ. Tarafından kullanılmakta olan, 2010 model 2 adet beton mikserinin 290 bin TL’ye satılarak, yerine 4 adet mikserin 821 bin TL’ye kiralanması, bu 4 mikserin kiralama yerine ‘’leasing’’ yoluyla satın alınabileceği fikri’’

Yanıt: Artık miadını doldurmuş olan 2010 model 2 adet beton mikserinin yıllık bakım onarım, yedek parça değişimlerinin kuruma yansıyacak yüksek rakamları, bölgemizin saygın ve tanınmış firmalarından MERCEDES BENZ İSA USTA OTOMOTİV tarafından refere edilmiş, kurum yetkililerinin değerlendirmeleri sonucunda da yorgun 2 mikserin satışına karar verilmiştir. 2 mikser yerine 4 mikserin kiralanması gündemdeyken ‘’leasing’’ yoluyla satın alınması da düşünülmüş, fakat 1 mikserin kuruma maliyeti yaklaşık 1.250.000 TL’den başlamakta, 4 mikser, vergiler hariç; 5.000.000 TL gibi bir külfete sebep olmaktadır. Pandemi koşullarının büyük bir bilinmeze sebep olmasından ötürü; yatırım ve harcama politikalarını yeniden gözden geçirmemiz sebebiyle adedi 1.250.000 TL + vergiler olan 1 adet mikser satın almak yerine, bu mikserlerden 821 bin TL tutarında ve 2006 model 4 adet şeklinde kiralama yoluna gidilmiştir. Bu işlem yapılırken bilirkişi incelemeleri ve raporları dosyalanmış, 24 saat esasına uygun olarak çalışan İMAR BETON LTD. ŞTİ. Kurumunda, iş aksamasına sebep olunmamıştır.

2- ‘’Piyasa Şartlarının Çok Altında Yapılan Kat Karşılığı Sözleşme İDDİASI’’

Yanıt: Yapılan Açıklamada: ‘’Piyasa şartlarının %35 olduğu Tarsus’ta…’’ gibi, hiçbir veri ve yazılı kaynağa dayanmayan, tamamen öngörü ve kulaktan dolma bilgilerle, İlkem Yapı firması ile ‘’sokaktaki çocuğun bile kabul etmeyeceği, akıllara zarar’’ bir sözleşme imzalandığı iddia edilmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi Tarsus İlçe Başkanlığı yetkilileri, kat karşılığı anlaşmaların piyasa değerlerini iyi biliyor olsalar gerek (!) sokaktaki çocukları bile örneklemeye cüret ederek, ‘’akıllara zarar’’ bir açıklamaya imza atmışlardır. 15.06.2020 günü, Tarsus Belediye Başkanlığı’nda ‘’kayıt altına alınan’’ bir ihale gerçekleştirmiştir. İhaleye, Tarsus’ta faaliyet gösteren üç büyük firma, Mevsim İnşaat, İlkem Yapı ve Aydoğanlar İnşaat teklifleriyle katılmışlardır. Bu üç büyük firma, Milliyetçi Hareket Partisi Tarsus İlçe Başkanlığı yetkililerince ‘’akıllara zarar’’ teklifler önermiş olmalılar ki, aralarından en uygun ve belediyemiz için en makul rakamları öneren firmayla anlaşma sağlanmıştır. Şimdi, Milliyetçi Hareket Partisi Tarsus İlçe Başkanlığı yetkililerini biraz geçmişe götürerek, bu belediyede kişilerin bireysel zenginleşmesine yönelik imzalar atılırken nasıl sus pus olduklarını, ‘’çocukları bile üstünüze güldürdüğünüz’’ parsel parsel arsa satışlarına nasıl ses çıkarmadığınızı, bugün gündeme taşıyarak kamuoyunu bilgilendirme çalışmalarınızı o günlerde nasıl örtbas etmeye çalıştığınızı gösterir bilgiler paylaşacağız. Yıl 2017… 12. Ayın 27’si… Tarsus Belediye Encümeni’nde M.A ve M. H. G. ÖZEL SAĞLIK HİZM. İNŞ. TUR. GIDA. TAR. SAN. Ve TİC. AN. ŞİRKETİ’ne daha önce baraj yolunda metrekaresi 200 TL

tutarla satılan yerlerin, ‘’apar topar’’ metrekaresi 425 TL bedelle geri alındığı Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyelerince imza altına alınmıştır. Bugün kiralık 4 mikserin alımına akıl sır erdiremeyen yetkililerin dün bu komediye nasıl imzalar attıklarını, Milliyetçi Hareket Partisi Tarsus İlçe Başkanlığı’nın niçin ses çıkarmadığını, ‘’2 katı bedelle aynı kişilerden geri alacağınız gayrimenkulleri niçin komik ücretlerle apar topar satıldığını’’ kamuoyuna açıklayamadıklarını görmekteyiz. Yani, Milliyetçi Hareket Partisi Tarsus İlçe Başkanlığı yetkilileri için, 2 mikserin 290.000 TL tutara satılıp, aynı mikserlerin aynı kişilerden 580.000 TL’ye geri alınmasının savunulacak bir tarafı var demektir. Kuruma, aynı malı satıp 2 kat bedelle ve aynı kişilerden geri alınmasında yansıtılan zararı resmileştiren imzaların Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyeler K. T., A. Ş., H. Ş. tarafından atıldığını belirtmek isteriz. Bu noktada, ‘’akıllara zarar’’ tüm bilgi ve belgelerin, şeffaf belediyecilik anlayışımızla ilgililerine teslim etmeye ve bu ‘’muhalefet etme komedisini’’ halkımızla paylaşmaya hazır olduğumuzu belirtmek isteriz.

3- ‘’Cumhuriyet Konutları’ndaki Zarar İDDİASI’’

Yanıt: Tarsus Belediye Başkanımız Dr. Haluk BOZDOĞAN, göreve geldiğinde hem Cumhuriyet Konutları’nın hem de bu konutlardan faydalanan halkımızın permeperişan hali karşısında kolları sıvayarak, kendi seçim vaatleri ve 5 yıllık hizmet politikası arasında yer almayan; fakat halkın perişan edilmesi ve tabiri caizse yapayalnız bırakılması karşısında şu tutumları sergilemiştir:

A- 9.000.000 TL tutarındaki TEFE-TÜFE farkını vatandaşlarımızdan tahsil etmemiştir.

B- %5,6 tutarında kira indirimi yapmıştır.

C- Şerefiye ücretlerini vatandaşlarımızdan tahsil etmemiştir.

D- Tapu Harçlarının tamamını vatandaşlarımızdan tahsil etmemiştir. Bu harçlardan doğan ücrette %50 indirim yaparak, vatandaşlarımızı bir nebze de olsa rahatlatmıştır.

Aksine, Milliyetçi Hareket Partisi Belediyesince yapılan sözleşmede yer alan ‘’BİMS BRİKET’’ aldatmacasını gözler önüne sererek, vicdani hesaplaşmalarını kendilerine bırakmak kaydıyla daire sahiplerini bilgilendirerek sorumluluk almıştır. Akabinde gelişen sürece istinaden hem taksit ödeme hem de yukarıda belirtilen konularda büyük fedakarlıklar yaparak mağdur edilip yalnız bırakılan halkımızın yanında olup, sorunlarına sahip çıkmıştır. Hal böyleyken, yanlış hesaplar yapılarak tasarlanan bu projenin sorumlusu Dr. Haluk BOZDOĞAN değildir. Milliyetçi Hareket Partisi Tarsus İlçe Başkanlığı yetkililerinin, mağdur edilen halkımızın yanında olmak yerine bakkal hesabı yaparak şirket zararı iddiasıyla kamuoyu yaratmaya çalıştıklarını anlamak zor değildir.

4- ‘’ESNAF ve SSK Borçları Eleştirisi’’

Yanıt: Tarsus Belediyesi’nin 8.500.000 TL esnaf, 17.000.000 TL SSK borcu olduğu, belediyenin milyonlarca lira borç bataklığına sürüklendiği eleştirisi getirilmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi Tarsus İlçe Başkanlığı yetkililerine ve halkımıza gerçeklerin neler olduğunu açıklıyoruz.

Tarsus Belediyesi, 1 Nisan 2019 günü itibariyle 97.000.000 borçla asıl bataklığa terk edilmiştir. 1 Nisan 2019 itibariyle, yani 2.5 yıl içerisinde önceki yönetimden devralınarak, yalnızca bankalara olan 79.204.615,01 borcun 59.272.232,56 TL’sini ödemiştir. Tarsus Belediyesi; bırakın esnafa, SSK’ya borçlanmayı, halkın üstünde yürüdüğü parke taşlarının parasını ödeyemeyecek, araçlarımızın üzerinden geçtiği asfalt parasını ödeyemeyecek halde; yani ‘’borç batağının tam ortasında’’

bırakılmıştır. Parke taş borçlarından doğan hak ediş bedeli 4.128.406,31, asfalt borçlarından doğan hak ediş bedeli ise 16.105.589,64 TL’dir. Yani, 59.272.232,56 TL bankalara yapılan borçları ödeyen Dr. Haluk BOZDOĞAN Yönetimi, yetinmeyerek tam tamına 20.233.995,95 TL tutarında borç ödemiştir. Çiçeği burnunda bir belediyenin 79.506.228,51 TL borç ödemesi, bu borcun katlanarak çoğalmasını önlemesi, Halkın Parasına sahip çıkması takdire şayanken; Tarsus Belediyesi’ni ‘’olası’’ borçlarından ötürü eleştirmeye kalkmak gülünçtür. Milliyetçi Hareket Partisi Tarsus İlçe Başkanlığı yetkililerine, Tarsus Halkının haklarını korumak adına soruyoruz; yalnızca bankalara 80.000.000 borç bırakan bir belediye yönetimi için tarafınızdan 1 tane basın açıklaması yapılmış mıdır? Belediyeyi, çektiği kredilerde kullanılmayan paralarla zor durumda bırakan bir yönetim biçimi eleştirilmiş midir? 79.506.228,51 TL borç ödemiş bir belediye yönetimini onurlandırmak için teşekkür etmek yerine, 8.500.000 TL gibi bir borç için kamuoyu algısı yaratmaya çalışmanın ismi nedir, Tarsus Halkının vicdanına bırakıyoruz!

5- ‘’ÇUVALA GİRMEYEN MIZRAK BELEDİYECİLİĞİ SÖYLEMİ’’

Yukarıdaki tüm açıklamalarımız, şeffaf belediyeciliğin temelini oluşturur. Milliyetçi Hareket Partisi Tarsus İlçe Başkanlığı yetkilileri gibi, tüm Meclis Üyelerimiz, diledikleri belgeyi diledikleri zaman, zaman ve mekan fark etmeksizin temin edebilmektedirler. Tarsus Belediyesi’nde kapalı kapı bulunmamaktadır. Her Müdür, her Başkan Yardımcısı ve Belediye Başkanımız; kendilerinden talep edilen bilgi ve belgeleri ‘’seve seve’’ teslim etmişlerdir ve teslim etmeye de devam edeceklerdir. Çünkü, Tarsus Belediyesi Halkın Belediyesidir. Parası halkın parası, başarıları halkımızın başarısı; varlığı halkımızın refahı ve mutluluğuyla anlam kazanmaktadır.

‘’Tarsus’un kötü koktuğu eleştirisi doğrudur’’

Tarsus’ta hala ‘’kötü kokuları’’ temizlemekle meşgul olan ve kötü kokuların kaynağını bulup yok etmeyi görev bilmiş bir yönetim, 24 saat çalışmaktadır. ‘’Daha Yeşil Bir Tarsus’’ sevdamızı ‘’3-5 fidan dikmek’’ olarak algılayan bir zihniyetle zihinsel düzeyde savaşımız sürmüştür, sürmeye de devam edecektir. Halkın 3-5 fidan da olsa ‘’bir avuç yer’’ de olsa yeşil alan haklarını baklavacılara ‘’peşkeş’’ çekmek, bu şehre ihanetin ta kendisidir! Parklarımız, yeşil alanlarımız, ailelerimizin ve çocuklarımızın yaşam alanları yandaşlara peşkeş çekilirken 1 açıklama dahi yapmayıp, aksine tüm bu ranta göz yumanlar; attıkları imzalarla anılmaya devam edeceklerdir! Bugün, Tarsus’u beton yığını yapmaya devam etme sözü vermiyoruz! Tarsus’ta ‘’elle tutulur bir şey yapmayan Belediye’’ eleştirilerinin odağında, hangi müteahhitlik manevralarının olduğunu biliyoruz. Tarsus, Bilimin, Kültürün, Yeşilin, Üretimin Kenti olmaya devam edecektir. Şehrimizde, betona teslim edilmemiş, satılmamış, peşkeş çekilmemiş 3 fidanlık yer bulduğumuzda; bu şehri yeşillendirmek için var gücümüzle çalışacağız. Tekstil Atölyeleri açıp, kadınlarımıza iş imkanları sağlamaya devam edeceğiz, Et ve Halk Marketler açıp Halkımızın temel gıdalara doğrudan ve daha ucuz ulaşmasını sağlayacağız, çocuklarımız için bilim akademileri açmaya devam edeceğiz, tarımsal çalışmalarımızı uluslararası boyutlara taşımayı sürdüreceğiz, 100.000.000 TL’lik asfalt hizmetimizle şehrimizi baştan başa yepyeni ve insana yakışır yollarla buluşturmayı sürdüreceğiz; spor salonları, müzeler açmaya, kültür merkezleri açmaya devam

edeceğiz, kütüphaneler ve okuma salonları yapmaya, köylerimize doktor odaları yapmaya, sanatçılarımızı ve sporcularımızı desteklemeye devam edeceğiz. Tüm bunları hizmetten saymayanların, kadın için, çocuk için, gençler için, aile için ve insan için yapılanları küçümseyerek aşağılamalarını, Tarsuslu vatandaşlarımızın takdirine bırakıyor; halkımızı ‘’Tarsus’taki Kötü Kokuları Temizlemeye’’ davet ediyoruz!

Şirket İnceleme Komisyonlarının kapatıldığı Tarsus Belediyesi’nden, Şirket Komisyonlarından gelecek raporlarla, incelemeler yapmak üzere müfettişlerin davet edildiği bir yönetime geçilmesi, şeffaf belediyeciliğimizin iftiharla anılacağı özelliklerinden yalnızca bir tanesidir.

‘’Bu kentin hakları için savaşıyor, çalmıyor ve çaldırmıyoruz’’

İftiralardan arındırılmış her türlü eleştirinin destekçisi olduğumuzu belirtir, kamuoyunun siyasi parti temsilcilerince doğru bilgilendirilmesinin bir kamu görevi olması gerektiğini hatırlatır, tüm bu bilgileri; kamuoyunun kıymetli bilgisine sunarız.

 

TARSUS BELEDİYESİ YÖNETİMİ