FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARİH-FELSEFE-KÜLTÜR-SANAT-TURİZM, YEREL GÜNDEM 8 Ekim 2021 270 Görüntüleme

TARSUS Belediyesi KARAVAN PARK İlk Misafirlerini Ağırlamaya Başladı

TARSUS BELEDİYESİ KARAVAN PARK İLK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLAMAYA BAŞLADI

İTALYA, İZMİR VE İSTANBUL’DAN KARAVANLARI İLE TARSUS’A GELEN GEZGİNLER TARSUS KARAVAN PARK’I ÇOK BEĞENDİLER

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın karavan turizmini yaygınlaştırmak ve Tarsus’u karavancıların uğrak noktası haline getirmek amacıyla başlattığı “Karavan Park” projesi kısa sürede tamamlanıp hizmete sunuldu.

Karavan Park hizmete girer girmez İtalya, İzmir ve İstanbul’dan ilk misafirler Karavan Park’taki yerlerini aldılar.

Karavanlarını Şelale’nin serin suları ve eşsiz manzarasına karşı park eden karavancı gezginler böyle bir projeyi hayata geçiren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkürlerini bildirip selamlarını ilettiler.

Geçtiğimiz yıllarda Tarsus’a karavanla gelerek şehri ziyaret ettiklerini ifade eden karavancı gezginler, kente kurulan karavan park sayesinde gelişi güzel yerlerde veya otoparklarda kalmaktan kurtulduklarını, daha uygun koşullar ve daha güvenli bir şekilde konaklama imkânı buldukları için mutlu olduklarını söylediler.

10 bin yıllık tarihi geçmişi olan Tarsus’u görüp gezmek isteyen birçok karavan gezgininin bulunduğu söyleyen ilk konuklar kendi aralarında olan iletişim ağı sayesinde bu karavan parkın tanıtımını gönüllü olarak yapacaklarını dile getirdiler.

Tarsus karavan parkının hizmete sunulduğunu duyar duymaz kontak çevirip Tarsus’a geldiklerini bildiren karavancılar, şehrin doğal ve tarihi güzelliklerini gezmek için sabırsızlıklarını bildirdiler.

Tarsus’un Çağlayan Mahallesi’nde kurulan karavan parkın Şelale kıyısındaki eşsiz güzelliği ve serinliğinde konaklayacak olan misafirler diğer karavan parklardaki tecrübelerini yetkililere aktaracaklarını ve yapılacak ek çalışmalarla karavan parkın daha iyi bir konuma geleceğine inandıklarını ifade ettiler. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a böyle güzel bir hizmeti karavan gezginlerine sunduğu için teşekkür eden karavan parkın İtalya, İzmir ve İstanbul’dan gelen ilk misafirleri ilk günden kaynaştıklarını söyleyerek, daha birçok karavan gezgininin Tarsus’a geleceğini beklediklerini de dile getirdiler.