FLAŞ HABER:

TİY’nun MİLLİ Futbolcusu KALECİ Mustafa CEVLAN

TİY’nun MİLLİ Futbolcusu KALECİ Mustafa CEVLAN

1960 Tarsus doğumlu olan ve Tarsuslu taraftarlar tarafından “Kıvırcık Mustafa” olarak bilinen yerli ve ulusal futbolcumuzdur. Futbol hayatına başladığı yıllarda takım arkadaşı olduğumuz Mustafa CEVLAN’ın resmi olarak futbola başlaması dış saha olarak bildiğimiz stadyumun yanındaki sahada, Tarsus İdman Yurdu alt yapı sorumlusu Toroslu Yaşar’ın onu izleyip lisans çıkarmak istemesiyle başlar.

TİY Genç ve Amatör takımlarında oynarken bir gün Sayman Mutlu evine gelir ve o hafta kaleci sorunu yaşadıklarından Mustafa CEVLAN’ı A takımla birlikte Amasya Deplasmanına götürür. O haftadan sonra kalecimiz Hasan BAŞARAN’ın yedeği olarak A Takımda yer alır.

Ertesi sezon Hasan BAŞARAN Adana Demirspor’a transfer olduğunda Tarsus İdman Yurdu’nun kalesini korumaya Mustafa CEVLAN başlar. Başarılı maçlar çıkarınca Genç Milli Takıma davet edilir ve arkasından da 17 yaşındayken Galatasaray’a transfer olur. Galatasaray’da Eser ÖZALTINDERE’nin yedeği olur. İlk yarının sonlarına doğru bir Türkiye Kupası maçında Eser’in parmağı kırılınca Galatasaray kalesini devralır. Galatasaray’da önemli oyuncularla takım arkadaşlığı yapar. 1,5 sezon oynadığı Galatasaray’dan Adana Demirspor’u çalıştıran Coşkun ÖZARI’nın isteğiyle ayrılır ve belki de futbol hayatının en mutlu yıllarını Adana Demirspor’da geçirir.

Fotoğraflarda KIVIRCIK Saçlarıyla Tarsus’un bağrında yetişmiş arkadaşımız Mustafa CEVLAN’ın göze çarptığını görüyorsunuz. Gururumuz futbolcularımız… 

 

Süper ligde 7 yıl mavi lacivertlilerin formasını giyer. Ümit Milli Takımında ve 1 maçta da A Milli Takımda oynar. Toplamda 54 kez MİLLİ olmuştur.

Adana Demirspor günlerinden sonra Toma KALOPEROVİC’in çalıştırdığı Bursaspor’a transfer olur. 1.5 yıl sonra MEZÖLY yönetimindeki Altay’a transfer olur. 2 sezon Altay’da oynadıktan sonra Balıkesirspor, Üsküdar Anadolu Spor, Beylerbeyi Spor, Beykoz Spor, Gebzespor, Gönenspor ve Mezitlispor gibi takımlarda futbolunu en etik, en güzel şekilde oynar.

 

Üsküdar Anadolu, Beylerbeyi ve Mezitlispor takımlarıyla şampiyonluk yaşar. Beylerbeyi günlerinde kursa giderek Kaleci Antrenörlüğü Diploması alan ve futbolu bıraktıktan sonra da uzun yıllar Adana Demirspor alt yapısında Kaleci Antrenörü olarak çalışan takım arkadaşım Mustafa CEVLAN kendisini hayatını futbola adadığı için çok mutlu hissettiğini söylüyor. TİY’ndan takım arkadaşım Mustafa CEVLAN ve hayatta olan tüm takım arkadaşlarıma sağlıklı uzun ömür, aramızdan ayrılanlara ruhları şad olsun diyorum.

         Spor yapmayan toplumlar sağlıklı bedene ve beyine sahip olamazlar…

 

Uğur UYAR

TİY Eski Futbolcusu

TARİGDER-TİG Spor Koordinatörü