FLAŞ HABER:

TARSUS Belediyesi 3 GÜN Boyunca GENÇ MÜZİK Akşamlarıyla Gençleri Büyüledi

TARSUSLULAR 3 GÜN BOYUNCA GENÇ MÜZİK AKŞAMLARINDA BULUŞTU

BİRBİRİNDEN BAŞARILI GENÇ YETENEKLER MÜZİK AKŞAMLARINDA BİR ARAYA GELDİ

 Tarsus Belediyesi tarafından 3 gün boyunca süren Genç Müzik Akşamları eşsiz bir dinletiyle gerçekleştirildi. Tarsus’u sanatla, kültürle buluşturmaya devam eden Tarsus Belediyesi, klasik müzik ile geleneksel müziği sanatseverlerle bir araya getirdi. Birbirinden özel parçaları çalan genç sanatçılar, müzikseverlerden tam not aldı. Başkan Bozdoğan, Tarsus’un aydınlık yüzünün bu kentin mayasında var olduğunu söyleyerek, gençlerle gurur duyduğunu ifade etti.

Tarsus kültürü, kentin sanat dokusuyla bir araya gelerek unutulmaz dinletilere ev sahipliği yaptı. Dünya çapında Türkiye’yi temsil eden genç yetenekler, Saint Paul Kilisesi’nde sahne alarak eşsiz bir dinletiye imza attı. Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen konser ile Tarsus sanatla bir araya geldi. 3 gün boyunca süren Genç Müzik Akşamları’nın ilk gününde kemanda Ada Yalın, piyanoda ise Deniz Akalın konser verdi. İkinci gün piyanoda Deniz Akalın, klarnette ise Gizem Nur Bodur sahne aldı. Konserin son gününde ise bağlamada İsmail Enis Anıtoğlu ve Nuri Efe Sel birbirinden güzel eserleri çaldı. 3 gün boyunca yoğun katılımın olduğu konserde unutulmaz eserler seslendirildi. Genç sanatçılar, Tarsuslular tarafından büyük bir beğeni ile dinlendi.

“TARSUS’UN O AYDINLIK YÜZÜ BU KENTİN ZATEN MAYASINDA VAR”

 Tarsus’un her dokusunda sanatın var olduğunu söyleyen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan  “ Bu kentte eşikler medeniyeti dediğiniz zaman o deyime farklı bir açıdan bakabilirsiniz. Güvenlik olarak bakabilirsiniz. Özgürlük olarak bakabilirsiniz. Ya da daha ileri giderseniz sınırsız ve sınıfsız toplumdan bahsedebilirsiniz. Ama bunun ötesinde Tarsus’ta var olan 10 bin yıllık bir kentin kimliği, kültürü ve bunun getirdiği çok önemli bir bilinç var. Ama bu kentin çok güzel gençleri, kadınları ve insanları var. Özellikle gençlerimiz ve kadınlarımız bu kentin havasını dokusunu hangi şart olursa olsun, neye niyet ettiklerini hiçbir zaman unutmadan sadece kısmetine düşenlerle yetinmeyecekler. Tarsus’un o aydınlık yüzü geçmişten gelen o çağdaşlaşma yüzü bu kentin mayasında zaten var.” ifadelerini kullandı.

“ONLARIN HER TÜRLÜ EĞİTİMİNDE, BAŞARILARINDA BELEDİYE OLARAK YANLARINDA OLACAĞIZ”

 Gençlerle gurur duyduğunu belirten Başkan Bozdoğan “Onlar bizim evladımız. Eminim yurt dışında da bizi çok iyi temsil edecekler. Onların her türlü eğitiminde, başarılarında belediye olarak yanlarında olacağız. Aynı zamanda son başvurusu 3 Aralık’a kadar olan 100 kişilik bir çocuk korosu oluşturuyoruz. Bunlar yurt dışında bizi temsil edecekler. Bu konuda duyuruları yapıyoruz ama sizlerde yardımcı olursanız Tarsus’un o muhteşem çocuk korosunu ortaya koyarsak çok mutlu olurum.” dedi ve teşekkürlerini iletti.

Tarsus BelediyesiBasın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü