FLAŞ HABER:
Ana Sayfa EĞİTİM-TİYATRO-EDEBİYAT-ŞİİR-MÜZİK, GÜNDEM 13 Ağustos 2021 274 Görüntüleme

TARSUS Belediye Başkanı Dr. Haluk BOZDOĞAN’dan Bölgede İlk Kez Uygulanacak DİJİTAL SINIF Projesi

TARSUS Belediye Başkanı Dr. Haluk BOZDOĞAN’dan Bölgede İlk Kez Uygulanacak DİJİTAL SINIF Projesi

Tarsus Belediyesi VİZYON PROJESİ DİJİTAL SINIF Yakında Açılıyor

BÖLGEDE İLK ve TEK OLAN DİJİTAL SINIF PROJESİNDE SONA DOĞRU

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, bölgede ilk kez uygulanacak ve aynı anda binlerce öğrenciye hizmet verecek Dijital Sınıf projesinde sona yaklaştıklarını söyledi. Proje ile Anaokulu dâhil 1. Sınıftan 12. Sınıfa kadar tüm sınıfların müfredat ve sınav programları ile KPSS B Grubu derslere uygun toplam 2000 saat ders anlatımı sisteme yüklenecek. Öğrenciler cep telefonundan, bilgisayar ya da tabletten bu dersleri takip edebilecek.

Göreve geldiğinden bu yana “Her Mahalleye Okuma Salonu” sloganıyla onlarca okuma salonunu mahallelere kazandıran Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, öğrencilerin ihtiyaçlarıyla teknolojinin olanaklarını buluşturan bir projeye daha imza attı.

Dijital Sınıf adı verilen proje, her eğitim kademesinden öğrencilerin, üniversite öğrencisi adaylarının ve KPSS’ye hazırlanan memur adaylarının, özel dershane ya da etüt merkezlerine gitmesine gerek kalmadan ders anlatımı, soru bankası, eşzamanlı online deneme sınavı gibi olanaklardan faydalanmasını öngörüyor.

2 BİN SAAT DERS ANLATIMI

Proje kapsamında 1. Sınıftan 12. Sınıfa kadar tüm sınıfların müfredat ve sınav programlarına uygun 2000 saat ders anlatımı sisteme yüklenecek. Öğrenciler bir yandan kendi okullarında derslerine devam ederken bir yandan da diledikleri saatte sisteme girerek Dijital Sınıf derslerini dinleyecek. Böylece öğrenciler etüt yapma şansı yakalayacak, ders konularını pekiştirecek.

KPSS ADAYLARI DA FAYDANALANACAK

Dijital Sınıf projesinde ders anlatımının yanı sıra sınavlara hazırlananlara yönelik soru bankası da olacak. 30 bin sorunun yüklendiği sisteme giren öğrenciler diledikleri kadar soru çözebilecek ve böylece test tekniğini de geliştirme şansı bulacak. Bu hizmet KPSS’ye hazırlanan adayları da kapsayacak.

ONLİNE DENEME SINAVLARI

Sistemde ayrıca online deneme sınavları yapılacak. Adaylar, bu sınavlarda Mersin ve Türkiye sıralamasındaki yerlerini görme şansı yakalayacak. Önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek Dijital Sınıf uygulamasına cep telefonundan, bilgisayardan ya da tabletten dijitalsinif.tarsus.bel.tr adresine tıklanarak ulaşılabilecek.