FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, SPOR HABERLERİ, YEREL GÜNDEM 25 Mart 2022 218 Görüntüleme

TARSUS Belediye Başkanı Dr. Haluk BOZDOĞAN; “Tarsus Şampiyonlarıyla Anılan Bir Şehir Oldu”

BAŞKAN BOZDOĞAN ŞAMPİYONLARLA BİR ARAYA GELDİ

BOZDOĞAN; “ TARSUS ŞAMPİYONLUKLARIYLA DA ANILAN BİR ŞEHİR HALİNE GELDİ ”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan Mersin, Türkiye ve Dünya şampiyonalarında şampiyon olmuş ve derece yapmış Tarsus Belediyesispor sporcularıyla makamında bir araya geldi.

Tarsus Belediyesispor yönetim kurulu, hocalar, şampiyonlar ve derece alan tüm sporcuları makamında ağırlayan Başkan Bozdoğan;” Her zaman için sporun ve sporcunun yanındayız. Bizler Tarsus’un sadece tarih, kültür ve sanatla değil sporla da gündeme gelmesini istiyoruz. Bugün burada olan sporcularımız sadece kentimizde değil ülkemizde ve dünyada da çok önemli başarılara imza attılar, onlar Tarsus’un gururudur ve onlar sayesinde Tarsus artık şampiyonluklarıyla da anılan bir şehir haline geldi. Onları yürekten kutluyorum ve daha da başarılı olacaklarına inanıyorum” dedi.

Genç sporcuların başarılarının kamuoyuyla paylaşılmasının onların başarısını arttıracağını ifade eden Başkan Bozdoğan;” Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, Ankara Spor Salonunda oynanan maçta Rize Belediyesi Kadın Basketbol Takımını 70-53’lük skorla mağlup ederek Türkiye Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi grubunu şampiyon olarak tamamladı. Ayrıca Tarsus belediyesi genç kızlar voleybol takımımız Mersin’i bölgeler arası şampiyonada temsil etmeye hak kazanmıştır. Milli sporumuz olan güreş dalında 04-07 Mart Yozgat’ta yapılan U17 Grekoromen Türkiye şampiyonasında 51 kg’da Veli Kaan Seymen, 65 kg’da Batuhan Çakmak Türkiye şampiyonu olmuştur. Ayrıca Türkiye boks şampiyonasında Abuzer Topaloğlu 91 kg’da Türkiye şampiyonu olmuştur. Dünya çapındaki başarılardan bahsedecek olursak; Bulgaristan’ın Plovdiv şehrinde yapılan U23 Avrupa şampiyonasında Tarsuslu İsmet Çiftçi 74 kg’da Ermenistanlı Menua Yarınekyan’ı 3-1 skorla yenip Avrupa üçüncüsü olmuştur. Yine farklı olarak 05-16 şubat 2022 tarihleri arasında Antalya Kemer Türkiye Wushu şampiyonasında Ahmet Can POLAT Türkiye birincisi olmuştur. 13-21 şubat 2022 İstanbul Avrupa Muaythai şampiyonasında Hümeyra Kara Muaythai Avrupa ikincisi olmuştur. Şampiyon olan ve derece yapan tüm sporcuların olduğu listeyi de detaylı olarak kamuoyuna sunacağımız bu gençlerimiz Tarsus’un gururudur ve gururu olmaya da devam edecektir. Onların daha da başarılı olması için gereken tüm desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

Tarsus BelediyesiBasın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü