FLAŞ HABER:
Ana Sayfa BİLİM-SAĞLIK-YAŞAM-TEKNOLOJİ 30 Nisan 2021 254 Görüntüleme

Tam kapanmada marketlerin çalışma saatleri kaça kadar? –

[ad_1]

Marketlerin çalışma saatleri kaça kadar? Türkiye 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00’dan itibaren 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’e kadar sürecek olan tam kapanma dönemine giriyor. Peki bu 17 günlük kapanmada nereler açık, neler serbest olacak? Marketlerin çalışma saatleri kaça kadar? İşte tüm detaylar…

Kafe, restorant, lokanta, kafeterya, gibi yeme-içme yerleriyle online yemek siparişi yapan firmalar ramazan ayı sonuna kadar 24 saat boyunca sadece paket servis yapabilecek.

Marketlerin çalışma saatleri

Halk sadece zorunlu ihtiyaçları karşılamak için araç kullanmamak şartıyla evlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, ve tatlıcılara gidebilecek. Bu uygulama zincir ve süper marketler için haftanın altı günü geçerli olacak, zincir marketler pazar günleri kapalı kalacak.

17 günlük kapanmada market, bakkal, manav, kasap, ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında çalışabilecekler.

Fırın ve/veya unlu mamul satan iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacak. Vatandaşlar araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlar hariç) evlerine yürüme mesafesinde olan fırına gidebilecekler.

3 bin 150 TL ceza

Sokağa çıkma yasağına uymayanlara, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddesi uyarınca 3 bin 150 TL idari para cezası kesiliyor. Bankalar saat 10.00-16.00 arasında sayıları yönetim tarafından belirlenecek şekilde sınırlı sayıda şube ve personel ile hizmet verecek.

Kargo çalışanları, yurt içi ve yurt dışı taşımacılık, depolama ve ilgili faaliyetler kapsamında görevli olanlarda çalışabilecekler.

 

[ad_2]

BSHA Ajans