FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Eylemler, GÜNDEM 12 Haziran 2021 270 Görüntüleme

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Tarsus’un Günyurdu Mahallesi Atrgirmez Mevkiinde Kadın ve Çocuk Atölyesinde Çevre Etkinliği Düzenledi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Tarsus’un Günyurdu Mahallesi Atrgirmez Mevkiinde Kadın ve Çocuk Atölyesinde Çevre Etkinliği Düzenledi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Tarsus’a bağlı Günyurdu Mahallesi Atrgirmez mevkiinde açtığı Kadın ve Çocuk Atölyesi, farklı etkinliklere imza atmayı sürdürüyor. Her geçen gün daha fazla insana hizmet eden ve ilgi gören atölyeye okuma-yazma kursuna gelen kadınlarla, oyun atölyesinde eğitim gören çocukların katılımı ile Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında çevre temizliği gerçekleştirildi. Çocukların, annelerinin ve hatta anneannelerin katıldığı çevre temizlik etkinliğinde, ellerinde Çevre Günü’ne özel olarak hazırlanmış resimleri tutan çocuklar, müzik eşliğinde çevre duyarlılığı gösterdiler.

ATGİRMEZ’İN ANNELERİ VE ÇOCUKLARI ÇEVRE TEMİZLİĞİ YAPTI

BÜYÜKŞEHİR’İN KADIN VE OYUN ATÖLYESİNDEN ÇEVRE GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Ellerinde eldivenlerle, kiminin kucağında bebeği bulunan annelerde, sokakları gezerek yerlerde bulunan evsel atıkları toplayarak, etkinliğe destek verdiler. CHP Tarsus İlçe Kadın Kolları Başkanı Belda Boroğlu’da etkinliğe katılım gösterdi ve kadınları yalnız bırakmadı.

Büyükşehir Belediyesi Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi birim sorumlusu ve öğretmeni Ela Canbolat, “Atölyemizde her yaştan kadınlarımıza yönelik okuma-yazma kursu ve 4 ila 12 yaş arası erkek ve kız çocuklarımıza gelişimlerini, yaş gruplarını destekleyici eğitimler veriyoruz. Burada çeşitli atölyelerle aktiviteler yapmaktayız. Matematik, dans, değerler eğitimi, zarafet; bununla birlikte görsel sanatlar atölyelerimizde bulunmakta.

 Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında anneler, nineler ve çocuklarla birlikte el ele vererek sokakları temizledik. Aynı zamanda da atölyelerde yaptığımız materyallerde de geri dönüşüm malzemelerinden yararlanıyoruz” dedi.

Oyun atölyesinin ve okuma-yazma kursunun Atgirmez’de yaşayan birçok kişiye büyük fayda sağladığını kaydeden mahalle sakinlerinden Canan Denizedalan, “Sayın Vahap Seçer Başkanımıza ve burada görev yapan tüm öğretmenlerimize bu hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Çocuklarımız artık evde boş durmuyorlar. Etkinlikler ve gezilerle çok güzel şeyler öğreniyorlar. Altyapımız da yapılıyor. Çok memnunuz. Bugünkü etkinliğe de biz anneler olarak destek verdik ve çocuklarımızın çevre duyarlılığı kazanması da güzel” dedi.