FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, YEREL GÜNDEM 10 Haziran 2021 240 Görüntüleme

MERSİN Büyükşehir Belediyesi 2014 Öncesi Belde Belediyesi Olan, Son Yıllarda Belediye Hizmetinin Gitmediği YENİCE’nin CADDELERİNİ Yeniliyor

MERSİN Büyükşehir Belediyesi 2014 Öncesi Belde Belediyesi Olan, Son Yıllarda Belediye Hizmetinin Gitmediği YENİCE’nin CADDELERİNİ Yeniliyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, cadde ve bulvarlar üzerinde yıpranan zeminlerin sökülerek yenilenmesi, trafik akışının güvenli şekilde sağlanması ve yayaların uygun kullanımı için kaldırım yenileme çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Tarsus’a bağlı Yenice mahallesinde yoğun olarak kullanılan Atatürk Bulvarı, Uğur Mumcu Caddesi ve Sıtkı Baba Caddesi’nde Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan kaldırım, orta refüj bordör ve asfalt yenileme işlemi tüm hızıyla devam ediyor.

Yenice’nin Tarsus yönü girişinden başlayıp, boydan boya geçtikten sonra Adana istikameti çıkışına kadar uzanan ve oldukça yoğun şekilde işleyen 2 bin 500 metre uzunluğundaki Atatürk Bulvarı üzerinde yıpranan kaldırım taşları ve orta refüj bordörleri sökülürken, aynı şekilde asfalt zeminde sökülecek.

Yeniden kaldırım döşeme faaliyetinin başladığı çalışma kapsamında yıpranan asfalt söküm işleminin ardından zemin revize ve sıkılaştırma uygulaması da yapılacak. Orta refüjünde yenilenmesinin ardından asfalt serim işlemi yerine getirilecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından, Yenice merkezde bulunan ve sık kullanılan Uğur Mumcu Caddesinde kaldırım parke taş ve orta refüj bordör yenileme çalışmaları da uygulanırken, Sıtkı Baba caddesinde de kaldırım parke taş döşeme işlemi yerine getiriliyor. Her iki yolda da işlemler tamamlandıktan sonra asfaltlama çalışması da yerine getirilecek.