FLAŞ HABER:
Ana Sayfa ETKİNLİKLER, GÜNDEM 1 Mart 2022 217 Görüntüleme

MERSİN Büyükşehir ARSLANKÖY’ün 102. Kurtuluş Yaşını Kutladı

ARSLANKÖY’ÜN KURTULUŞUNUN 102. YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ BEDRİ DURSUN: “NE MUTLU BİZE Kİ BÖYLE BİR ECDADIN TORUNLARIYIZ”

“102. KURTULUŞ YIL DÖNÜMÜMÜZ KUTLU OLSUN”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bedri Dursun, Arslanköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. Kurtuluş meşalesinin Arslanköy’de yandığını ifade eden Dursun, şehitleri rahmet ve minnetle anarak, “Ne mutlu bize ki böyle bir ecdadın torunlarıyız102. kurtuluş yıl dönümümüz hepimize kutlu olsun” dedi.  

Mersin’de Kuvayi Milliye mücadelesinin başladığı yer olarak tarihe geçen Arslanköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yıl dönümünde Toroslar Kaymakamlığı tarafından kutlama töreni düzenlendi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bedri Dursun, Arslanköy Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törene katıldı. Şehitleri rahmet ve minnetle anan Bedri Dursun, “102. kurtuluş yıl dönümümüz hepimize kutlu olsun” dedi.

“Ne mutlu bize ki böyle bir ecdadın torunlarıyız”

Etkinliğe; Başkan Vekili Bedri Dursun’un yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet, Toroslar Belediye Başkan Vekili Şeyda Gülden, Arslanköy Mahalle Muhtarı Erdal Cengiz, Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Toroslar Kaymakamlığı, Toroslar Belediye Başkanlığı ve Arslanköy Mahalle Muhtarlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Başkan Vekili Bedri Dursun, konuşmasına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer adına herkesi saygı ve sevgiyle selamlayarak başladı. Dursun, şunları söyledi:

“Kurtuluş Savaşımızda kahramanlık destanı yazan Arslanköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yıl dönümü hepimize kutlu olsun.  Çukurova’da ilk Kuvayi Milliye hareketini yaşadığımız bu topraklarda önemli gelişmeler olmuştur. Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcıdır diyebiliriz. Arslanköy, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Biz Türkler, bütün tarihimiz boyunca hürriyet ve istiklâle timsal olmuş bir milletiz’ sözlerinin adeta vücut bulmuş bir halidir. 102 yıl önce bugün bağımsızlığımıza ve hürriyetine sahip çıkan Arslanköylüler, amansız saldırıları kahramanca defetmiş, asla teslim olmamışlardır. Atalarımız vatanı için canını vermekle kalmamış, ihanet içerisinde bulunanları da bu topraklardan kovmuştur.  Bu zafer, Mustafa Kemal Atatürk’ün onayı ile Türkiye Büyük Millet Meclisimizde taçlanmış ve 1 Mart Arslanköy’ün kurtuluşu olarak tarihimize altın harflerle geçmiştir. Ne mutlu bize ki böyle bir ecdadın torunlarıyız, böyle ataların torunlarıyız. Ne mutlu bize ki çetin mücadeleler sonrası bu topraklarda barışı ve huzuru sağlayan dedelerin torunlarıyız.”

“Bu direnişlerin sonunda Atatürk gibi bir liderin dehasını gördük”

Dursun, Milli Mücadele’de Arslanköy’ün çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayarak, “Hakikaten bu mücadeleler çok zorlu geçmiştir. Önemli direnişler olmuştur. Bu direnişlerin sonucunda da Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi bir liderin dehasını gördük. Bu liderin öngörüsüyle Cumhuriyet’i kurduk. Bugün kurduğumuz bu Cumhuriyet’in ilkeleri ile ilelebet yaşama azmi içerisindeyiz. Görüyorsunuz etrafımızı bir ateş çemberi sardı. Milli Mücadele’de gösterilen gayreti gösteremeyenlerin, bizim ülkemizdeki bu gayreti gösteremeyenlerin, ulusların halini bugün görüyoruz. Dolayısıyla ülkemizdeki barış ve huzurun ne kadar kıymetli olduğunu bugün daha iyi algılamaktayız. Çevremizde bunu yakinen görmekteyiz. Her zaman bu barış ve huzuru sürdürme azim ve kararlılığındayız. Tüm milletçe bu azim ve kararlılıkta olmamız gerektiği inancındayım. Bu barış, kardeşlik ve huzuru bize armağan eden başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyorum. Gazilerimizi şükranla yâd ediyorum” dedi.

Etkinlikte öğrenciler ve vatandaşlar tarafından Arslanköy’ün kurtuluş destanı ile ilgili şiirler okundu. Bölge halkı tarafından o günlerde Arslanköy’de yaşanan olayları temsil eden gösteriler sunuldu. Temsilin ardından Toroslar Belediyesi Halk Oyunları Ekibi performanslarını sergiledi.