FLAŞ HABER:
Ana Sayfa BİLİM-SAĞLIK-YAŞAM-TEKNOLOJİ, EKONOMİ-TİCARET, GÜNDEM 21 Mayıs 2021 482 Görüntüleme

MERSİN-ADANA-HATAY’da Proje Üreten KA Mentorluk Eğitim Danışmanlık; Model Fabrika ve Yenilik Merkezi ile Mentorlar Programı Kapsamında İşbirliğine Başladı

MERSİN-ADANA-HATAY’da Proje Üreten KA Mentorluk Eğitim Danışmanlık;

Model Fabrika ve Yenilik Merkezi ile Mentorlar Programı Kapsamında İşbirliğine Başladı

Mersin, Adana ve Hatay Bölgesinde faaliyetlerini yürütmekte olan KA Mentorluk Eğitim Danışmanlık Proje firması Mersin Model Fabrika ve Yenilik Merkezi ile Mentorlar Programı kapsamında işbirliğine başladı.

Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliğinde yürütülen Suriye Krizine Yanıt Olarak Türkiye’de Dayanıklılık Projesi (TDP) kapsamında, üç Model Fabrika ve Yenilik Merkezi İzmir, Gaziantep ve Mersin’de faaliyete geçti. Merkezlerin firmalara girişimcilik, kurumsallaşma, süreç inovasyonu, dijitalleşme ve yalın üretim konularında rehberlik ederek rekabet güçlerini artıracağı ve şirketleri yeni sanayi devrimine hazırlayacağı belirtiliyor.

Mersin’de 3 bin 800 m2 kapalı alan olmak üzere toplamda 5 bin m2 alan üzerinde faaliyetlere başlayan Model Fabrika ve Yenilik Merkezi, verimlilik konularında Çukurova Kalkınma Ajansı, girişimcilik alanında ise KOSGEB ile ortak çalışmalar yürütmekte ve Merkezden eğitim ve danışmanlık alan firma ve girişimcilere maddi destek de sağlanmaktadır.

Mersin’de faaliyete geçen Model Fabrika ve Yenilik Merkezi, yerel işletmeler, KOBİ’ler ve girişimciler için yatırım ve girişimcilik ekosistemini geliştirmekte, şirketlere dijital dönüşümlerinde rehberlik etmekte, inovasyon ve yalın üretim uygulamaları yoluyla imalat sanayiinde verimlilik artışları sağlamaktadır. Bu yolla şirketlerin rekabet güçlerine de katkıda bulunarak, ihracat için yeni kanallar açılmakta ve nitelikli istihdama katkıda bulunulmaktadır.

Gerçek bir fabrika gibi kurgulanan Model Fabrika’da CNC torna ve freze, abkant, lazer kesme makinesi, montaj hattı ve operatörlerin bulunduğu bir üretim hattı da yer alıyor.

Model Fabrikadan yararlanacak KOBİ’lerin zaman, sermaye ve enerjiden tasarruf etmesi, üretim ve ürün geliştirme maliyetlerini düşürmesi ve böylelikle daha fazla yatırım yapabilmesi, dolayısı ile işlerini büyüterek yeni çalışanları işe alacak kaynaklara sahip olması hedeflenmektedir.

Mersin Model Fabrika ve Yenilik Merkezi, Bölgenin inovasyon ve girişimcilik alanında ulusal ve uluslararası bir merkeze dönüşmesini ve girişimcilik ekosistemini destekleyerek yeni şirketler için cazibe merkezi olmasını sağlamaya çalışmaktadır. Girişimciler için kapasite geliştirme hizmetleri, ihtisas programları (İnovasyon Yol Haritası, Ticarileştirme Yol Haritası, Büyüme Hızlandırıcı vs.), laboratuvar ve ofis hizmetleri, farkındalık ve ekosistem geliştirme faaliyetleri sunmaktadır.

Mersin Model Fabrika ve Yenilik Merkezi, girişimcilik ekosistemini destekleme faaliyetlerini yürütmek amacıyla konusunda uzman kişilerden oluşan Mentorlar ile birlikte çalışmaktadır. Mersin merkezli KA Mentorluk Eğitim Danışmanlık Proje firması 2016 yılından beri sürdürmekte olduğu Mentorluk çalışmaları ve öncesinden 30 yıllık iş yaşamı tecrübeleri ile girişimcilik ve inovasyon metorluğu konularında birikimlerini paylaşmak üzere Mersin Model Fabrika ile Mentorlar Programı kapsamında işbirliğine başladı. İki kurum bundan sonra yapılacak olası yeni projeler ve girişimci desteği amaçlı yeni mentorluk programlarının planlamasında da birlikte çalışacak. Bu birliktelik ile oluşacak olan sinerjinin bölgemiz ekonomisine önemli katıları ve olumlu yansımaları olacağına inanıyoruz.