FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 8 Temmuz 2021 276 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 7 TEMMUZ 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım.

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

7 TEMMUZ 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım.

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

…………OOO……….

BOZDOĞAN KILIÇDAROĞLU’NU KARŞILADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu nu Mersin ziyareti için geldiği Adana hava alanında kalabalık bir grupla karşıladı. Tarsus belediye başkanı Haluk Bozdoğan da Adana’da Kılıçdaroğlunu karşıladı ve “Genel Başkanımıza hoşgeldin diyoruz” dedi.

…………OOO……….

KAYMAKAMDAN ZİYARETLER

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU dün bir dizi ziyaretlerde bulundu. Kaymakam Otcu ; Türkiye Muhtarlar Derneği Tarsus Şubesi, Türk Telekom Tarsus Şubesi ve S.S Tarsus Yeni Esnaf Ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifini ziyaret etti. Ziyaretlerde kurumların çalışmaları hakkında bilgi aldı.

…………OOO……….

ÖMER KURNAZ ‘’EMEKLİNİN MUTFAĞINDAKİ YANGIN ÖNLENEMİYOR’’

TÜİK tarafından açıklanan Haziran ayı enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmaktan çok uzak olduğuna vurgu yapan, TÜED (Türkiye Emekliler Derneği) Genel Mali Sekreteri Ömer Kurnaz, “Bu rakamlar yanlış. TÜİK bu hesaplamaları hangi çarşıda, hangi pazarda yapıyor, biz anlayamadık” dedi.

…………OOO……….

MERSİN EMNİYET MÜDÜRÜ MEHMET ŞAHNE İZMİR’E ATANDI

Mersin’de gece gündüz demeden halkın içinde olan,Tatlı dil Güleryüz kişiliğiyle sorunlarını çözen,Yasal mevzuatla görevinde başarılara imza atan,kapısı halka açık, Mersin il emniyet müdürü Mehmet ŞAHNE, İzmir Emniyet il müdürlüğüne atanmıştır. Başarılarının devamını dileriz..

…………OOO……….

Şevket CAN’a YENİ GÖREV

Önceki dönem Tarsus Belediye Başkanı  Şevket Can Tarım ve Orman Bakanlığı Çölleşme ve Erezyonla Mücadele Genel Müdürlüğü Havza Planlama ve Arazi Islahı Daire Başkanlığına atandı. Tarsus’un babacan başkanına yeni görevinde başarılar dileriz.

………..ooo…………

SULAMA HAVUZUNA DÜŞEN TİLKİYİ BÜYÜKŞEHİR İTFAİYE EKİPLERİ KURTARDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Tarsus Grup Amirliği kurtarma ekipleri, Tarsus’a bağlı Kozoluk Mahallesi’ndeki tarımsal sulama havuzuna düşen tilkiyi kurtardı. .

………..ooo…………

ESNAF KEFALET KOOPERATİFİNİN GENEL KURULU 10 TEMMUZ’DA YAPILACAK

Tarsus 1 Nolu Esnaf Kefalet kooperatifinin genel kurulu 10.07.2021 cumartesi günü saat 10.00’da yapılacak.

………..ooo…………

EMNİYET MÜDÜR YARDIMCISI ADNAN ÜNSAL EMEKLİ OLDU

Tarsus İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı iken emekliye ayrılan Adnan ÜNSAL, kaymakam Kadir Sertel Otcu’yu ziyaret etti.

………..ooo…………

KARABULUT ve YILMAZ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ

Tarsus Belediyesi personelinden  Ozan Karabulut ile Merve  Yılmaz hanımın  düğün merasi yapıldı. Yılmaz ile Karabulut ailelerini tebrik eder, genç çiftimize bir ömür boyu mutluluklar dileriz.

………..ooo…………

ÇAMLIYAYLA’NIN YİNE EN BÜYÜK SORUNU OTOPARK VE SU!

Çamlıyayla , eskiden Tarsus’a bağlı bir kasaba idi. İlçe olunca Mersin’in 13 ilçesinden biri oldu. Burası Tarsus, Mersin ve Adanalıların rağbet ettiği önemli bir yaylamız.. Ama bu ilçemizde en önemli  sorun yine trafik, otopark yokluğu ve susuzluk.. bugünlerde yaylada nüfus 100 bini geçti ve yine trafik ile su sorunu  yaşanıyor

………..ooo…………

TARSUS SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ KONGRESİ YAPILDI

Tarsus Süt Üreticileri Birliği’nin kongresi 06.07.2021  tarihinde  yapıldı. Süt Birliği Başkanı  Danyal Avşar tekrar güven tazeledi. Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan kongrede divan  başkanlığını, Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı yaptı.

………..ooo…………

TÜRKİYE’DE VEFAT SAYISI  49.996  Kişi OLDU

Türkiye’nin Günlük Koronavirüs Tablosu  yenilendi. Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinden paylaşılan tabloya göre; dün  vefat sayısı 49.996 kişi olarak yer aldı.

………..ooo…………

Yakup BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533 324 88 00

Yakup BONCUK

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi