FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 8 Temmuz 2021 239 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 6 TEMMUZ 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım.

 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

6 TEMMUZ 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım.

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

…………OOO……….

TARSUS’TA 4 NOKTADA GÜNEŞ ENERJİ PANELLERİ YERLEŞTİRİLDİ

Büyükşehir’in biri Toroslar ilçesi Demirtaş’ta, 4’ü ise Tarsus ilçesi Fahrettinpaşa, Mithatpaşa, Çağlayan ve Girne Mahallelerinde bulunan Mahalle Mutfakları’nın çatı bölümüne güneş enerji panelleri yerleştirildi.

………OOO……….

“ŞAHMERAN: BİR TARSUS EFSANESİ” KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

Aratos Felsefe Dergisi bünyesinde yeni kitaplar ve tükenen kitapların yeni baskılarını yapılmaya devam ediyor. İlk baskısı 2007 yılında yapılan “Bir Tarsus Efsanesi: Şahmeran” kitabı geliştirilmiş 5. baskısı ile okurlara sunuluyor.

………OOO……….

CHP’DE GÖREV YAPAN GENÇLİK KOLLARI BAŞKANLARININ YAPTIĞI ORTAK AÇIKLAMA

Cumhuriyet Halk Partisi Tarsus Gençlik Kolları Başkanı olarak görev alan isimler  yaptığı ortak açıklamayla Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’a sahip çıktı.
………OOO……….

BÜYÜKŞEHİR, TARSUS’TA İSTİKLAL CADDESİ İKİNCİ KISMINI DA ASFALTLADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus’ta bulunan birçok noktada yol yapım, bakım ve asfalt atağını sürdürüyor. Büyükşehir ekipleri, kent merkezinde yoğun olarak kullanılan ve zeminindeki deformasyon nedeniyle oldukça yıpranmış olan İstiklal Caddesi’nde ki çalışmalarını büyük oranda tamamladı.

………OOO……….

MESKİ’DEN SU FATURASI BORÇLARI İÇİN  TARSUS DAHİL YAPILANDIRMA FIRSATI

MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması’ hakkındaki kanun kapsamında su borcu bulunan abonelerin borçlarının yeniden yapılandırılacağı bildirildi.Aboneler 30 Nisan 2021 tarihinden önce tahakkuk etmiş borçlarını yapılandırabilmek için en geç 31 Ağustos 2021’e kadar başvuru yapabilecek.

………OOO……….…

ŞEHİR TİYATROSU İLÇELERDE “PERDE” dedi. SIRADA 8 TEMMUZ’DA TARSUS VAR

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, usta şair ve yazar Sabahattin Ali’nin hikâyelerinden sahneye uyarlanan ‘Ölümü Ardında Gezdirenler’ oyununu ilçelerde vatandaşlarla buluşturuyor. Şehir Tiyatrosu  8 Temmuz’da Tarsus’ta, 13 Temmuz’da Anamur’da, 14 Temmuz’da Bozyazı’da halkla buluşacak.

…..……OOO……….

BBP’DEN AYRILANLAR PARTİ KURACAK

Yeni bir parti daha kuruluyor.. Türkiye siyasetinde yeni kurulması planlanan bir partinin Milli Yol Hareketi Mersin il istişare toplantısı Tarsus’ta gerçekleştirildi.

………OOO……….

HIZLI OKUMA YAZILIMI  HEDİYE

Mersin Ülkü Ocakları Başkanlığınca Çamlıyayla Belediye Başkan Vekili Osman Yasin’e Odak 2023 (Anlayarak Hızlı Okuma Yazılımı) taktim edildi.

…………OOO……….

SANATÇILARIMIZIN YANINDAYIZ

Tarsus Belediyesi Yerel sanatçılarımızı desteklemek amacıyla başlattığımız ‘Tarsus’un Sesleri’ konserleri başladı. Etkinlik programı kapsamında bugün Hacıhamzalı mahallemizde Tarsus Türk Halk Müziği Derneği sanatçıları halkla buluştu.

…………OOO……….

TÜRKİYE’DE VEFAT SAYISI  49.954 Kişi OLDU

Türkiye’nin Günlük Koronavirüs Tablosu  yenilendi. Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinden paylaşılan tabloya göre; dün vefat sayısı 49.954 kişi olarak yer aldı.

………..ooo…………

Yakup BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

Yakup BONCUK

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi