FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 11 Eylül 2022 189 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 5-6-7-8-9-10-11 EYLÜL 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

5-6-7-8-9-10-11 EYLÜL 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus’tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

5 EYLÜL 2022’de TARSUS

TARSUS İL OLMAYI HAK EDİYOR İMZA KAMPANYASI

Tarsus’un il olması için imza kampanyası açıldı. Sen de Tarsus il olsun diye elektronik imza ver Tarsus il olsun. Tarsus Belediyesi, 22 oda ve 58 medya kuruluşunun desteği ile hayata geçirilen ‘’İl’le de Tarsus’’ projesi kapsamında yıllardır il olma mücadelesi veren Tarsus için imza kampanyası başlatıldı.

………….OOO………..

‘KADIN-GENÇLİK-ÇOCUK’ MECLİSİ TOPLANIYOR

Tarsus  ‘Kadın-Gençlik-Çocuk’ Meclisi Toplanıyor. 5 Eylül 2022 Pazartesi günü belediye tarafından düzenlenecek olan  ‘KADIN-GENÇLİK-ÇOCUK’ meclisinde  basın mensupları da davet edildi. Fakat edinilen bilgiye göre kadın dernek başkanlarının tamamı ve Tarsus’ta dünden bu güne gönüllü çalışan bilinen birçok kadının davet edilmediği, bir seçicilik yapıldığı biliniyor. Örneğin Tarsus İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Beyhan BALABAN bu çalışmaya ne kadın dernek başkanı olarak, ne de basın mensubu olarak davet edilmedi.

………….OOO………..

FAHRETTİNPAŞA HEMZEMİN GEÇİDİ DAHA GÜVENLİ HALE GETİRİLDİ

Geçtiğimiz günlerde Tarsus kent merkezinde bulunan 100. Yıl ve Gazipaşa kontrollü hemzemin geçitlerinde yürütülen faaliyetin benzeri, Fahrettinpaşa hemzemin geçidinde de yürütüldü.

………….OOO………..

TARSUS İDMANYURDUNUN MAÇ BİLET ÜCRETLERİ BELLİ OLDU

TFF 2. Ligde yer alan Tarsus İdmanyurdunun maç bilet ücretleri belli oldu. Kapalı 50 TL, maraton bileti 20 TL olarak belirlendi. Taraftarların Tİ’na destek için  maça bilet alarak girmesini bekliyoruz. Bilet satışı Tarsus Şehir Stadı gişelerinde olacaktır

………….OOO………..

HOŞ GELDİN MUHAMMET ÖMER ÇAKI!

Takımımız Adanaspor’dan Fenerbahçe altyapısında yetişmiş ve birçok kategorisinde forma giymiş ardından profesyonel imzada atmış genç sol bek Muhammet Ömer ÇAKI ile anlaşma sağlamıştır. Kıymetli oyuncumuza ve takımımıza anlaşmanın hayırlısı olmasını diliyoruz.

………….OOO………..

TARSUSLU AKADEMİSYEN ONUR ÖZBOZKURT’A PORTEKİZDE “EN İYİ BİLDİRİ” ÖDÜLÜ ..

Tarsuslu Doç. Dr. Onur Özbozkurt’un Akademik Çalışması Portekiz’de En İyi Bildiri Ödülüne Layık Görüldü Akademi Derneği Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı, Tarsus Üniversitesi Öğretim Üyesi akademisyen, yazar ve stratejist Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt’un akademik çalışması Portekiz’de “En iyi bildiri” ödülüne layık görüldü.

………….OOO………..

MERSİN MUTFAK KÜLTÜRÜ TANITILACAK

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, 2021 yılı Eylül ayında ihalesi yapılan ve Ekim ayında çalışmalarına başlanan ‘Mersin Mutfak Kültürü Evi ve Karamancılar Konağı’nın restorasyon yapım işi çalışmaları hızla devam ediyor. Yapıda farklı alanlarda eğitim verilecek atölyeler bulunacak

………….OOO………..

TARSUS İDMANYURDU, DÜZCE MAÇINDA BERABERE 1-1

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu  bu sezonki ilk iç saha maçını sahasında Düzce ile yaptı. Maç 1-1 bitti.

………….OOO………..

TARSUS’TA HACİZ KALDIRILDI

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden temsilcimiz Tarsus İdman Yurdu’nun başı eski başkan Şahin Kırbıyık nedeniyle dertten kurtulmuyor. Kırbıyık döneminde yapılan kontratlar nedeniyle kulübe haciz gelirken, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın araya girmesiyle haciz kaldırıldı. 

…………ooo…………

 MİY 2-1 KAZANDI

TFF 3. Lig 1. Grup’ta mücadele eden Yeni Mersin İdman Yurdu, sezonun açılış maçında Amasyaspor’u konuk etti. MİY 2-1 kazandı.

 …………ooo…………

TRAKTÖRDEN DÜŞTÜ

Tarsus’ta seyir halindeki traktöre bağlı römorktan düşen kadın yaralandı. Olay,  Alifakı Mahallesi’nde  meydana geldi.

6 EYLÜL 2022’de TARSUS

EYLÜL AYI, KADIN, GENÇLİK VE ÇOCUK MECLİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Demokratik ve katılımcı belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Tarsus Belediyesi, kadınların, gençlerin ve çocukların yerel yönetimlerde karar alma mercilerinin tamamına dâhil edilmesinin önemine değinerek; demokratik, özgür ve doğrudan katılımı sağlamak amacıyla Eylül ayı kadın, gençlik ve çocuk meclisini gerçekleştirdi.

………….OOO………..

TARSUS BELEDİYE MECLİSİ BUGÜN TOPLANIYOR

Tarsus Belediye Meclisi bugün toplanıyor. Yapılan duyuruda 06.09.2022 Salı günü saat 14.00’de toplanacak olan, 2022 yılı 9. Birleşimin 1. Oturumu Olağan Meclis Toplantısı Gündemi açıklandı.

………….OOO………..

MİLLİ YOL PARTİSİ ÇAMLIYAYLA İLÇE BAŞKANI ÇİRKİN “MYP MUHSİN YAZICIOĞLU’NU SEVENLERİN PARTİSİDİR”

Geçtiğimiz aylarda kurumlan ve bölgemizde teşkilatlanmasını tamamlayan , kısa adı MYP olan Milli Yol Partisi Çamlıyayla ilçe başkanı Veli Çirkin Tarsus Ekspres gazetemizi ziyaret etti. Veli Çirkin gazeteye çiçek göndererek, yeni yayın yılını kutladı.

………….OOO………..

MEZARLIKTAKİ KAVGAYA 3 TUTUKLAMA

Tarsus’ta geçen hafta mezarlıktaki cenazede 6 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya karıştıkları iddiasıyla  üç kişi  tutuklandı.

………….OOO………..

TARSUS SINAV KURS MERKEZİ AÇILDI

Tarsus’ta eğitim camiasına yeni bir dershane açıldı. Sınav kurs Tarsus şubesinin ana merkez binası dün törenle açıldı. Kent merkezinde Merkez PTT binası üstünde bulunan Sınav Kurs gelecek nesillere daha iyi bir eğitim sunmak için açıldı.

………….OOO………..

81 ve 82 PLAKALAR KARŞI KARŞIYA GELDİ

Sporda bir ilginçlik.. 81 ve 82  Plakalar karşı karşıya geldi. Tarsus Belediye Başkanı Dr Haluk Bozdoğan’ın

İL’LE DE TARSUS çalışmasına Tarsus İdman Yurdu – Taraftar Grubu Korsanlar’dan Büyük Destek Geldi.

………….OOO………..

BELEDİYE OTOBÜSÜ KAZA YAPTI

Tarsus’ta otomobilin belediye otobüsü ile çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı.Kaza ilçeye bağlı Çamalan Mahallesi Cevizalanı mevkiinde meydana geldi.

………….OOO………..

TARSUS İDMANYURDU, DÜZCE MAÇINDA 2 PUAN KAYBETTİĞİ İÇİN ÜZGÜN

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu  bu sezonki ilk iç saha maçında Düzcesporu elinden kaçırdı. İlk haftada deplasmanda  Erzincan’da 2 puan bırakan TİY, bu kez kendi sahasında 2 puan kaybetti.

7 EYLÜL 2022’fe TARSUS

TARSUS SUCULAR ŞEHİR MEZARLIĞI TAMAMLANDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl yapımına başladığı Tarsus Sucular Şehir Mezarlığı tamamlandı. İki etaplı bir çalışma programı neticesinde tamamlanan ve 140 bin metrekarelik alana sahip mezarlıkta; Tarsus ile Mersin merkezde bulunan Çay, Çilek, Akbelen ve Şevket Sümer mahallelerindeki cenazelerin defin işlemleri yapılacak.

………….OOO………..

TARSUS BELEDİYE MECLİSİ DÜN TOPLANDI

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısında, Tarsus’un il olması için hazırlanan “İl’le de Tarsus’’ projesinin lansman etkinliği hakkında konuştu.

………….OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN, ‘TARSUS’U HALKIMIZLA BERABER VİLAYET YAPACAĞIZ’’

Başkan Bozdoğan, “Tıpkı Kuvayı Milliye kıvılcımlarıyla başlayan Kurtuluş Savaşı gibi, Tarsus’u halkımızla birlikte vilayet yapacağız ve kurtuluş zaferini ilan ettiğimiz gün geldiğinde, zafer takının altından bugünün korkaklarını geçirmeyeceğiz.’’ ifadelerini kullandı.

………….OOO………..

ÜCRETSİZ DÜĞÜN SALONU YAKINDA HALKIN KULLANIMINA AÇILIYOR

Toplantıda, Tarsus Belediyesi tarafından vatandaşların hizmetine sunulacak olan Düğün Salonu işletmesinin yer tahsisinin ücretsiz, genel diğer gider masraflarının 2 bin 880 TL olarak belirlenmesi oy birliğiyle karara bağlandı.

………….OOO………..

ŞEHİDİN SİLAHINI ÇALMIŞLAR

  1. Irakta pençe  kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan, Tarsus i’ta  2 Eylül’de toprağa verilen Astsubay Kıdemli Çavuş Okan Meteöz’ün evinden tabancası ile av tüfeğini çalan 4 şüpheli yakalandı. Adliyeye sevk edildi.

………….OOO………..

ŞAHİN FIRINI SAHİBİ VEFAT ETTİ

Tarsus’un en eski fırınlarından Şahin fırını sahibi Kerim Şahin vefat etti. Atatürk caddesi üzerinde Gaziler-Yenimahalle hattında bir dönem Tarsus’un en güzel ekmeğini üreten Şahin Fırınının sahibi Kerim Şahin dün vefat etti. Haberi oğlu Dr. Mehmet Akif Şahin sosyal medya hesabından duyurdu. Allah rahmet eylesin der Şahin ailesinin acısını paylaşırız. Kerim Şahin’e de Allahtan rahmet dileriz.

………….OOO………..

TARSUS’TA KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

Tarsus’ta bir araç içerisinde  bin 240 paket kaçak sigara ele geçirildi. Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Grup Amirliği ekipleri ilçe genelinde Gümrük kaçağı sigara ve tütün ürünleri ve doldurulmuş veya bandrolsüz makaron ticareti yapan 2 şahsı yakaladı. Y.Ş ve B.Ş isimli şahısların bulunduğu araçta arama yapan ekipler,bin 240 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirdi. Y.Ş. ve B.Ş.  adlı şüpheliler  adli mercilere sevk edildi

………….OOO………..

ALMAN MEZARLIĞI’NDA RESTORE ÇALIŞMASI

Tarsus  Çamalan Mahallesinde bulunan Alman mezarlığında çalışma yapılıyor. Tarsus belediye başkan yardımcısı Ali Dinsever, Çamalanda Alman mezarlığında restorasyon çalışması devam eden Alman Mezarlığı’nda, Adana Alman Emekli Fahri Konsolosu Tevfik Kısacık ve Çukurova Gazeteciler Cemiyet Başkanı Cafer Esendemir ile birlikte incelemelerde bulundular..

………….OOO………..

MİNİKLERE İNGİLİZCE KURSU

Tarsus Belediyesi Dr. Erdinç Şahin Gençlik Merkezimizde 6-13 yaş aralığına verilen ingilizce kursumuza katılarak başarı elde eden öğrencilerimize katılım belgeleri takdim edildi. Öğrencilerimize öğrenim hayatlarında başarılar diliyoruz.

………….OOO………..

TARSUS’TA İÇMESUYU ŞEBEKELERİNE YENİLEME

MESKİ, Tarsus Kaleburcu, Toros ve Mücahitler Caddeleri’nde içmesuyu şebeke yenileme çalışmalarını tamamladı.

8 EYLÜL 2022’de TARSUS

TARSUS’TA ATATÜRK’ÜN ANNESİNE 4. SALDIRI

Tarsus’ta Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım heykelinin kaidesinin üzerindeki büstteki gözlük 5 yıl içinde 4. kez çalındı.

………….OOO………..

DÜNYA BASINININ GÖZÜ DOÇ. DR. ONUR ÖZBOZKURT’UN “NÖROSTRATEJİK YÖNETİM” PROJESİNDE

Dünyanın medya devi, Amerikan Forbes Dergisi’nin Avrupa yayınlarında Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt tarafından literatüre kazandırılan “Nörostratejik Yönetim” kavramının ilk uygulamalı projesiyle ilgili gerçekleştirilen röportaja yer verildi.

.………….OOO………..

TARSUS TİCARET BORSASI’NDA PAMUK SORUMLU DENETÇİ EĞİTİMİ DÜZENLENECEK

Tarsus Ticaret Borsası’ ndan  yapılan açıklamada “T.C. Ticaret Bakanlığı Orta Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü Tarafından 14-16 Eylül 2022 Tarihleri arasında Tarsus Ticaret Borsası’nda Pamuk Sorumlu Denetçi Eğitimi Düzenlenecektir” denildi.

………….OOO………..

TARSUSLU GÖRME ENGELLİ MİHRİBAN’A DESTEK

Tarsus’ta yaşayan yüzde yüz görme engelli Mihriban Boyacı ya Mersin Büyükşehir belediyesinden destek geldi.  Büyükşehir Belediyesi’nin 5 Eylül’de başlattığı ve 11 Kasım’a kadar sürecek olan ve online yapılması gereken öğrenim yardımı başvurusunu sistem üzerinden gerçekleştiremeyen Mihriban’ın yardımına, Mersin Büyükşehir Belediyesi koştu ve başvurusunu gerçekleştirdi.

………….OOO………..

KÖSEBALCI’DA CAN PAZARI

Tarsus Kösebalcı’da çayda suyun yükselmesi sonucu mahsur kalan 2 kişi kurtarıldı. Kösebalcı Mahallesi yakınlarında bulunan Tarsus Çayı civarına piknik yapmaya giden Tuncer Altundağ (42) ile Mehmet Ali Gül (24),  çaydan  kurtarıldı.

………….OOO………..

SAĞLIKLI’DA TIR DEVRİLDİ

Tarsus’ta Sağlıklı’da hafriyat yüklü tırın devrilmesi sonucu bir kişi yaralandı.Ş.O. (42) idaresindeki 01 AAE 333x plakalı hafriyat yüklü tır, D-750 karayolu Sağlıklı Mahallesi mevkisinde sürücüsünün kontrolünden çıkarak devrildi.Kazada yaralanan tır sürücüsü sağlık ekiplerince Tarsus Devlet Hastanesine kaldırıldı.

………….OOO………..

OKUL DUVARINA ÇARPTI

Tarsus’ta sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirdiği otomobilin okul duvarına çarptığı kazada 3 kişi yaralandı.

………….OOO………..

TARSUS İDMANYURDU, MENEMEN’E PUAN İÇİN GİDECEK

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu  bu sezonki 3. maçını bu hafta sonu İzmir’de yapacak. Basın sözcüsü Hakan Canan Can  “Takımımız Tarsus idmanyurdu 3. hafta maçında deplasmanda Menemenspor ile karşılaşacak” dedi.

9 EYLÜL 2022’de TARSUS

CHP 99 YAŞINDA

Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluşunun 99. yıldönümü bugün tüm yurtta olduğu gibi Tarsus’ta da kutlanacak. Başkan Ozan Varal ”Partimizn 99. kuruluş yıldönümü nedeniyle bugün çelenk sunumu 9 Eylül 2022 Cuma günü saat 09.30 da Cumhuriyet Alanı Atatürk Anıtı’nda düzenlenecektir. Saat 12:00 ‘de İlçe Binamızda kutlama programı kapsamında partililerimiz ile buluşacağız. İkinci yüzyıla birlikte yürüyoruz. Tüm halkımız davetlidir.” dedi.

 ………….OOO………..

TİYATRODA 2. TUR BAŞLADI

Tarsus Belediyesi Yunus Emre Mahallemizde vatandaşlarımızı ‘Bir Yaz Eğlencesi’’ tiyatro oyunumuz ile buluşturdu.Belediye yetkilileri ‘’Duayen oyuncularımızın sahnelediği oyun ile vatandaşlarımız keyifli bir akşam geçirdi. Katılım sağlayan hemşehrilerimize teşekkür ederiz.’’ Dedi.

 ………….OOO………..

GÜLNAR’DAKİ YANGIN SÖNDÜRMEYE JANDARMA DA DESTEK VERDİ

Mersin’in Gülnar İlçesi Büyükeceli mahallesinde 07 Eylül 2022 günü başlayan ve halen devam eden orman yangınına Mersin İl Jandarma Komutanlığı, teknik imkân ve olanaklarının yanı sıra Komando, Asayiş ve Trafik ekipleri ile destek veriyor.

………….OOO………..

 TARSUS’TA KAÇAK İÇKİ ÜRETİMİ YAPANLARA OPERASYON

Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri tarafından, hakkında kaçak alkol üretip sattığına dair CİMER ihbarı bulunan T.S. isimli şahsın evinde arama yapıldı.Yapılan aramada bir adet pompalı tüfek, toplam 24 litre el yapımı rakı bin 250 litre el yapımı rakı yapımında kullanılan mayalanmış üzüm fermenteleri, 5 kök Hint kenevir bitkisi, ve 20 adet sentetik ecza hap ele geçirilerek el konuldu.

 ………….OOO………..

 BAŞKAN SEÇER YANGIN BÖLGESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, orman yangınlarının devam ettiği Gülnar ve Silifke ilçelerine giderek vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Bölge halkının acısını paylaşan Başkan Seçer, çalışmalar hakkında da yetkililerden bilgi aldı.

10 EYLÜL 2022’de TARSUS

TARSUS KENT KONSEYİ SEÇİMİ YAPILDI..

Tarsus Kent Konseyi Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu  Güner Baykal Toplantı ve Konferans Salonunda gerçekleşti. Toplantının açılış konuşmasını ilk olarak Tarsus Kent Konseyi Genel Sekreteri Yazar/Ressam Remzi KARABULUT yaparak, konuşmasının ardından sözü Tarsus Kent Konseyi Başkanı Reşit TOK’a bıraktı. Enson yeni başkan seçildi. Seçimde başka bir aday olmadığından Ayşe BUTCHER kendini tanıttıktan sonra yapılan açık oylamasonucunda oy birliği ile Tarsus Kent Konseyi Başkanı olarak seçildi. Tarsus’taki STK’lar Kent Konseyine Tarsus Belediyesinin sahiplenme duygusunun eksikliğinden dolayı katılım olmadığını sürekli söylüyorlar. Bakalım seçilen kadın kent konseyi başkanı ne kadar katılım sağlayabilecek?

 ………….OOO………..

CHP ANITA ÇELENK SUNDU

Tarsus’ta da  Kurtuluşun ve Kuruluşun Partisi CHP  99 Yaşını kutladı. İlçe başkanı Ozan Varal ‘’Cumhuriyet Halk Partimizin kuruluşunun 99. yıldönümünde çelenk sunumunda bulunduk. Cumhuriyet Alanı Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk sunumundan sonra Saat 12:00 ‘de İlçe Binamızda kutlama programı kapsamında partililerimiz ile buluştuk’’ dedi.

………….OOO………..

BOZDOĞAN, CHP’Yİ KUTLADI

CHP’nin kuruluş yıldönümünün 99. Yılı sebebi ile başkan Haluk Bozdoğan,  Tarsus İlçe Başkanlığı, örgütü ve partililerle buluştu. Bozdoğan ‘’Bu inanç ve kararlılıkla yürüdüğümüz nice yıllara… Partimizin 99.Yılı kutlu olsun.’’ Dedi.

Fakat CHP’den seçilen Dr. Haluk BOZDOĞAN ne Tarsus CHP binasında düzenlenen, ne de akşam Mersin’de düzenlenen partinin kutlama etkinliklerine katılmadı. 

………….OOO………..

TARSUS ENGELLİLER PLATFORMU EMNİYET MÜDÜRÜNÜ ZİYARET ETTİ

Tarsus Engelliler Platformu yeni atanan Tarsus ilçe Emniyet Müdürü Ali Garanlı’ya  Hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.Tarsus Engelliler Platformunda Tarsus OTİZM Derneği,  Tarsus Görme Engelliler Derneği,  Tarsus Sakatlar Derneği başkanları yer aldı. Dursun Aslan ‘’ İlgisine ve de alakasindan dolayı Kıymetli müdürümüze şükranlarımızı sunuyoruz.’’ Dedi.

………….OOO………..

TARSUS TREN YOLU YERİN ALTINDAN GEÇECEK

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın Tarsus’u baştanbaşa ikiye bölen tren yolunun yer altına inmesiyle ilgili mücadelesi sonuç verdi. Başkan Bozdoğan, tren yolunun yer altına alınmasıyla birlikte şehrin can alıcı noktalarındaki trafik sorununun giderileceğini aktarırken, boşa çıkan arazinin de yeşil alan ve bisiklet yolu olarak değerlendirileceğini ifade etti.

………….OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN, ‘’TARSUS’U İKİYE BÖLDÜRMÜYORUZ!’’

Tarsus’un yaşam kalitesini yükseltmek için çaba sarf ettiklerini dile getiren Başkan Haluk Bozdoğan, ‘’Tren yolunun kentimizi ikiye bölmesine karşı itirazlarımız vücut buluyor. ’ diye konuştu.

………….OOO………..

İL’LE DE TARSUS İMZA KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Tarsus’un il olması için düzenlenen İl’le de Tarsus İmza kampanyası devam ediyor. Elektronik ortamda atılan imzalarda hedef yüzde 100’ü bulmak. Birkaç gündür Süren kampanyada  şu ana kadar imza oranı yüzde 30’lara yaklaştı. Kentimizde yaşayıp il olmasını isteyenlerin vereceği imzaların hedefi bulması ve yüzde 100’lük bir oranın yakalanması hedeflenmektedir.

………….OOO………..

TARSUS’TA LİSE MÜDÜRLERİ ARASINDA DEĞİŞİKLİK

Tarsus’ta bazı okullara yeni müdür ataması yapıldı. Bazı okulların ise müdürlerinin yerleri değiştirildi. Cumhuriyet lisesinden Hüseyin Kavzoğlu Cengiz Topel Lisesi müdürlüğüne, Yenice Şehit Hüseyin Aytürk Çok Proğramlı Lisesinden Çocuk Gelişimi öğretmeni  Şerife Serap Almış, Adile Onbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürlüğüne atandı. AKBAL Müdür yardımcısı Serkan Baya  ise Hadiye Kuradacı Bilim  ve Sanat merkezi müdürlüğüne atandı. Yeni atanan müdürlere görevlerinde başarılar dileriz.

 ………….OOO………..

TARSUS BEYDEĞİRMENİNDE EV YANGINI

Tarsus’ta müstakil evde çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.Beydeğirmeni Mahallesi’nde E.A’ya ait müstakil evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Vatandaşların ihbarıyla olay yerine sevk edilen Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangını söndürdü

………….OOO………..

SARI ÇİZGİLERİ İZLEMEYE DEVAM EDİN

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından;    Tarsus dahil yollardaki çizgilerin silinmesi nedeniyle, termoplastik yol çizgilerinin çizilmesi için, kent genelinde 14 farklı güzergâhta çalışma başlatıldı.

………….OOO………..

KALEBURCU KÖYÜMÜZDEYİZ” “KÖY BİZİM, ŞENLİK BİZİM!” 

Mersin Büyükşehir Belediyesinin köylerde Çocuk Şenliği devam ediyor. Dün Tarsus  Kaleburcu Köy Meydanında etkinlik yapıldı.Etkinliklere tüm çocuklarımızı, ailelerini,  muhtarlarımızı bekliyoruz.

………….OOO………..

TARSUS İDMANYURDU,  BUGÜN MENEMEN’DE  SINAVA ÇIKIYOR

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu  , bugün İzmir’de Menemensporla oynuyor.

11 EYLÜL 2022’de TARSUS

TARSUS’TA CİNAYET 2 ÖLÜ

Tarsus’ta dün cinayet işlendi. 2 kişi hayatını kaybetti. Bir otomobile yapılan silahlı saldırıda 2 kişi öldü. Önce M.K. öldü.  Ağır yaralanarak ambulansla özel bir hastaneye kaldırılan Orhan Y. De  (52), müdahalelere rağmen kurtarılamadı.  Cenazeler, otopsi için morga kaldırıldı. Polis ekiplerinin şüphelileri yakalamak için çalışmaları devam ediyor.

………….OOO………..

ÇAMALAN MEVKİSİNDE İKİ ÖLÜMLÜ KAZA MEYDANA GELDİ

Tarsus Çamalanda TIR’a arkadan çarpan otomobilin sürücüsü Mehmet Ş. ile eşi Şahide Ş. Öldü. Kaza, TEM otoyolu Tarsus-Pozantı istikameti Çamalan mevkisinde meydana geldi.

………….OOO………..

MERHUM BAŞKANIN ANMASINA TARSUS’TANDA  KATILIM OLDU

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kaya Mutlu’nun  anma törenine katıldı. Merhum başkanın anmasına Tarsus’tan da  katılım oldu.

………….OOO………..

TEMİZLEME-3 OPERASYONU

Narkotik suçlar ile mücadelede  uyuşturucuyu sıfıra indirmek, 2022-2023 eğitim öğretim yılı açılış öncesi  gençlerimizin güvenliği ve sağlığının koruması amacıyla (TEMİZLEME-3)  operasyonu gerçekleştirildi.

………….OOO………..

KAYMAKAM OTCU, ŞEHİT AİLESİNİ UNUTMADI

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Şehit Hv. Svn. Asb. Kd. Çvş. Okan Meteöz’ün Hacıhamzalı Mahallesindeki ailesi ile mezarını ziyaret etti.

………….OOO………..

VAKIF HEYETİ TOPLANDI

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti toplandı. Toplantı , Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU başkanlığında  yapıldı. Toplantıya Vakıf Müdürü Ahmet Sarman da katıldı.

………….OOO………..

KARDEŞ ŞEHİRLER PROJESİNE DEVAM

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Kardeş Şehirler Öğrenci Değişim Programı’ ile 23 Temmuz-7 Ağustos tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi’nin kardeş kenti Almanya’nın Oberhausen kentine giden 14-18 yaş aralığındaki Mersinli öğrenciler, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti.

………….OOO………..

TARSUS ULAŞIM A.Ş. BÜYÜK SIKINTI İÇİNDE

Tarsus Ulaşım A.Ş. Yönetim kurulu başkanı Musa Aydın “Tarsus Ulaşım A.Ş. büyük sıkıntı içinde” dedi. Aydın “Elimizde  UKOME kararı var. Tarsus Ulaşım A.Ş. olarak 64 araçla çalıştığımız bir proğramın içinde  ekonomik krizden ve pandemiden dolayı büyük bir sıkıntı yaşadık’ dedi.

………….OOO………..

TARSUS İDMANYURDU,  MENEMEN’DE 2-1 MAĞLUP OLDU

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu  , İzmir’de Menemenspora 2-1 yenildi. Takımımız Tarsus idmanyurdu 3. hafta maçında deplasmanda Menemenspor ile karşılaştı. İlk yarıyı 1-0 önde kapatan  Tarsus İdmanyurdu İzmir’de Menemenspora 2. Yarıda yediği gollerle  2-1 yenildi. Puansız döndü.

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

YAKUP BONCUK – MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi