FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 11 Nisan 2022 186 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 4-5-6-7-8-9-10 NİSAN 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

4-5-6-7-8-9-10 NİSAN 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

4 NİSAN 2022’de TARSUS

BAŞKAN SEÇER, TARSUS DAHİL MERSİN’İ HATAY’DA ANLATTI

Mersin’i ziyaret etmek isteyen yerli ve yabancı turistler için kenti anlatan Seçer, Mersin merkez, Tarsus, Mut, Silifke, Erdemli, Aydıncık ve Anamur’da mutlaka görülmesi gereken tarihi yerlere değindi. Yumuktepe Höyüğü Arkeopark Projesi’ni çalıştıklarını da belirten Seçer, “Şu anda da bakanlıktan izin aşamasındayız. Orası insanlık tarihinin her dönemine ait kalıntıları barındıran çok önemli bir yapı ve orayı da en kısa sürede hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu tarihi yerlerimiz içerisinde Alahan Manastırı, St. Paul Kuyusu, Mamure Kalesi ve Kirkos Antik Kenti yani Kızkalesi UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan değerlerimiz” şeklinde konuştu.

………….ooo…………

MEGEP – MERSİN GÜÇ BİRLİĞİ KALKINMA VE GELECEK DERNEĞİ

Merkezi İstanbul’da bulunan ve Mersin’in 7 ilçesini kapsayan TAŞELİ PLATFORMU DERNEĞİ yeni bir yapılanma ile birlikte tüzüğünde adını değiştirerek Mersin’in tüm ilçelerini kapsayacak şekilde MERSİN GÜÇ BİRLİĞİ KALKINMA ve GELECEK DERNEĞİ olarak değiştirdi.

………….ooo…………

ŞEHİTLERTEPESİ MAHALLESİNDE CHP TARAFINDAN EKMEK DAĞITILDI

CHP Tarsus İlçe Bşk. Ozan Varal ve Kadın Kolları Bşk. Belda Boroğlunun ekmek dayanışması projesiyle Ramazanın ilk gününde gönüllü kadınlarımızla üretilen ekmekler Şehitlertepesi mahallesinde dağıtıldı. Ozan Varal ‘’Öylesi bir çalışmada birlikte olmak ,ekmeğimizi paylaşmak muhteşemdi. Şehitler Tepesi muhtarımız Ruhi Güngör’e desteklerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz .’’ dedi.

………….ooo…………

TOK SEÇİMİ TAMAM.. NAFİZ BAŞKANLA YOLA DEVAM

Tarsus Otobüsçüler Kooperatifi ( TOK ) Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Beydeğirmenindeki Tarsus Şoförler Odasında yapılan  ve  İki liste ile girilen seçimi mevcut Başkan Nazif Kızılyaka 112 oyun 67 oyunu alarak güven tazeledi.

………….ooo…………

TARSUS TENİS KULÜBÜ TENİSÇİLERİ KUPALARI TOPLADI

Tarsus Tenis Kulübü tenisçilerimiz Türkiye Tenis Federasyonunun Mersin Tenis Kulübünde düzenlediği T400 turnuvasında kupaları topladılar. Yaş gruplarına göre, Erdem Bireroğlu, Nazlıcan Arıcıkuşu ve Hasan Can Kara şampiyon oldular. Zeki Tosun, Burhan Demiroğlu 2. Oldular. Emir Aykurt, Ceren Aykurt, Elvan Alpaltaş ve Levent Alpaltaş çeyrek final oynadılar.

………….ooo………..

RAMAZAN AYI TARSUS’TA BİR BAŞKA GÜZEL…

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, her gün düzenlediği iftar sofrasında vatandaşlarımızla orucunu açtı. Bozdoğan. “Yardımlaşmanın, paylaşmanın ve dayanışmanın yoğun olarak yaşandığı Ramazan Ayı Tarsus’ta bir başka güzel… Tüm hemşehrilerimizi Tarihi Siptilli Çarşısı’nda kurulan iftar soframıza bekliyoruz…” dedi.

…………..ooo………..

İFTARLIK YEMEKLER TARSUS’TA DA DAĞITILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, her kesime yönelik yürüttüğü sosyal projelerine aralıksız devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Ayı boyunca devam edecek olan yemek dağıtımlarını başlattı. İftarın ilk yemeğini vatandaşlara ulaştıran Büyükşehir, Ramazan sofralarına bereket katacak. Ramazan boyunca 13 ilçede devam edecek hizmetten günlük 12 bin kişi yararlanacak.

İftarlık yemekler Tarsus’ta da dağıtıldı

………….ooo…………

TARSUS İDMANYURDU 2-1 GALİP

Tarsus İdmanyurdu’ndan üst üste 7. Galibiyetini elde etti. TFF.2.Lig Beyaz grupta mücadele eden temsilcimiz Tarsus İdmanyurdu ligin 33. Haftasında evinde ağırladığı Kırklarelispor’u 2-1 mağlup etti. Gollerimizi 2. Yarıda Alperen ve Niyazi kaydetti. Böylece temsilcimiz Tarsus İdmanyurdu üst üste 7. galibiyetini elde ederek puanını 46’ı yükseltti

5 NİSAN 2022’de TARSUS

AVUKATLAR GÜNÜ ÇELENGİ BUGÜN KONULUYOR

Bugün 5 Nisan  ‘Avukatlar Günü .. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Barosu’nun düzenlediği geleneksel ‘Avukatlar Günü Balosu’na katıldı. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman Mersin Barosu ile iş birliği içerisinde olacaklarını vurgulayan Başkan Seçer, “Avukatlar Gününüzü kutluyorum” dedi. Tarsus’ta bugün sabah anıta çelenk konulacak.

………….ooo…………

TARSUS ŞEHİR TİYATROSU NİSAN AYI OYUN PROGRAMI

Tarsus Şehir Tiyatrosu Nisan Ayı Oyun Programı belli oldu. Nisan ayı yine dopdolu.. Tüm oyunlar ücretsiz olup katılım için

rezerve gerekmektedir.

☎️0535 545 36 00

………….ooo…………

79 YAŞINDAKİ ŞAHIS EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

Tarsus’ta yalnız yaşayan yaşlı adam komşuları tarafından evinde bulundu. Göçük köyünde tek başına yaşayan 79 yaşındaki Hasan Kılıç’ın bir süredir görünmediğini fark eden komşuları, yaşlı adamın yaşadığı evi kontrol etti. Hareketsiz şekilde elektrikli soba üzerine yaşlanmış şekilde bulunan yaşlı adamın hayatını kaybettiği anlaşıldı. Olay yerine gelen jandarma soruşturma başlatırken yaşlı adamın kalp krizi sonucu öldüğü iddia edildi.

………….ooo…………

TARSUS İDMAN YURDUNDAN SİYASİ PARTİLERE ZİYARET

Tarsus İdmanyurdu  Yönetim Kurulu Başkanı ALİ İLK ve Yönetim Kurulu Üyeleri TBMM’de Grubu Olan Partilerin İlçe Başkanlıklarına Ziyarette Bulundu..

………….ooo…………

TARSUS’TAN LÜBNAN’A UN YARDIMI

Tarsus’tan Lübnan’a 1 Tır Dolusu Un Yardımı gönderildi. Tarsus müftüsü Ali Can koordinesinde Lübnan’daki kamplarda yaşam mücadelesi veren Suriyeli kardeşlerimiz başta olmak üzere, sıkıntıya düşmüş olan Lübnanlılara ve yine bu ülkede kamplarda hayata tutunmaya çalışan Filistinli kardeşlerimize dağıtılmak üzere Türkiye Diyanet vakfı Tarsus şubesi tarafından bir tır dolusu un “iyilik gemisi” vasıtası ile bölgeye gönderildi.

………….ooo…………

İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI MERCAN “HİZMETE TALİBİZ’’

İYİ Parti Tarsus ilçe başkanı Danyal Mercan, gazeteleri ziyaret etti. Mercan, Tarsus Ekspres Kurucusu Mustafa Erdoğan ile Yazı İşleri müdürü Ahmet Can Erdoğan ile görüştü. Mercan, ziyarette hizmete talip olduklarını belirterek,’’Genel seçilerde en az 4 milletvekili çıkaracağız.Tarsus Belediye başkanlığı seçiminde de iddialıyız. Tarsus’ta partimize müthiş bir teveccüh vardır. Kapımız ve gönlümüz herkese açıktır’’ dedi.

………….ooo…………

MUSTAFA DEDE , KUR’ANI KERİM VE KİTAPLARI YENİLİYOR

Tarsus’ta 60  yıldır cilt sanatı ile uğraşan  mesleğinin duayeni Mustafa Güler, “Cilt sanatı gönül ve sevda işidir” dedi. Tarsus’ta matbaacılık ve kitap ciltçiliği yapan Mustafa Güler, aynı zamanda unutulmak üzere olan cilt ustalığını devam ettiriyor.

………….ooo…………

ARATOS FELSEFE DERGİSİ 19. YILINDA

Tarsus’ta 2004 yılında yayın hayatına başlayan Aratos tarih, felsefe, kültür ve sanat dergisi Aratos 19. yılında. Adını Antik çağda yaşamış şair, matematikçi ve gökbilimci Tarsuslu filozof Aratos’tan alan dergi şu ana kadar 109 sayı yayınlandı.

………….ooo…………

TARSUS’UN YİĞİT BİLEĞİ

Şehit Fazlı Kalaycı Ortaokulu Öğrencisi Yiğit Efe İnak, Aksaray’da düzenlenen bilek güreşi şampiyonasında bölge ikincisi olurken, 21 Mayıs’ta yapılacak olan Türkiye Bilek Güreşi şampiyonasına ise katılmaya hak kazandı. 15 yaş altı 50 Kg’da bölge ikincisi olan İnak, Türkiye şampiyonasında Tarsusa altın madalya getirmeyi hedefliyor

………….ooo…………

TARSUS BELEDİYESİ CAN DOSTLARI UNUTMADI

Tarsus belediyesi  4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları günü vesilesi ile vatandaşlarımıza hayvan sevgisini aşılamak,  daha duyarlı olmaya davet etmek ve farkındalık yaratmak amacı ile Yarenlik Alanında ve Belediyede mama dağıtımı gerçekleştirdi. Can dostlarımızın sadece 4 Nisan’da değil her gün yanındayız.

6 NİSAN 2022’de TARSUS

5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ TARSUS’TA DA KUTLANDI

5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle  Tarsus ‘ta görev yapan avukatlar Atatürk Anıtına çelenk koydu. Mersin Barosu Yönetim Kurulu üyesi ve Tarsus Temsilcisi Habib Ekmekçi, avukatlarla birlikte Atatürk anıtına çelenk koyduktan sonra, saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşını söyledi.

………….ooo…………

VALİ SU’YA ‘POLİS HAFTASI’ ZİYARETİ

Vali Ali İhsan Su, Türk Polis Teşkilatı’nın Kuruluşunun 177. yıldönümü münasebetiyle İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ve Mersin Şehit Altuğ Verdi Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdür Vekili Zafer Ağırkaya ile teşkilat mensuplarını makamında kabul etti.

………….ooo…………

TARSUS’TA DOĞRU VE SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM İÇİN ÇİFTÇİLERE BİLGİLENDİRME

Tarım alanında gerçekleştirdiği proje ve destekler ile örnek teşkil eden Tarsus Belediyesi çiftçilere yönelik bilgilendirme faaliyetlerine devam ediyor.

………….ooo…………

SEV’DEN KAYMAKAMA ZİYARET

Özel Tarsus SEV İlkokulu 3. sınıf öğrencileri, Müdür Çiğdem Özyürekoğlu, Müdür Yardımcısı Gülcan Sarı ve Sınıf Öğretmeni Zeynep Kadı nezaretinde Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU’yu ziyaret ettiler.

………….ooo…………

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI HAZIRLIĞI

Tarsus İlçe Kutlama ve Anma Komitesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenecek program ve etkinlikleri, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU başkanlığında değerlendirip kararlaştırdı. Toplantıya çeşitli okullardan davet edilen İlkokul öğrencileri de kutlama ve etkinliklere dair görüş ve önerilerini dile getirdiler

………….ooo…………

ASKIDA EKMEK KAMPANYASINA İLGİ

Ramazan ayında ‘’Askıda Ekmek’’ kampanyasına ilgi büyük. Tarsus belediyesi ‘’destek olan tüm hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ederiz. 2178 Askıda ekmek ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ekmek desteğimiz sürüyor. Ramazan paylaştıkça güzel’’ dedi.

7 NİSAN 2022’de TARSUS

MYP LİDERİ REMZİ ÇAYIR TARSUS’TA

Kısa adı MYP olan Milli Yol Partisi  lideri Remzi Çayır, dün Mersin bölgesine bir dizi ziyarette bulundu. Çayır ilçe kongreleri öncesi Tarsus’a da uğradı. Tarsus ve Çamlıyayla İlçe kongreleri Pazar günü yapılacağı için Tarsus ve Çamlıyayla MYP ilçe başkanları ile görüşen Çayır’ı Tarsus’a gelişinde il başkanı Hasan Köse karşıladı. Milli Yol Partisi  genel başkanının Mersin gezisi olumlu geçti.

………….ooo…………

MYP, MERSİN VE TARSUS’TA KONGRELERE BAŞLIYOR

Milli Yol Partisi Tarsus ve Çamlıyayla İlçe kongreleri Pazar günü yapılacak Muhsin Yazıcıoğlu sevdalılarının kurduğu ve kısa adı MYP olan Milli Yol Partisi Tarsus ve Çamlıyayla İlçe kongreleri Pazar günü yapılacak.

………….ooo…………

MESİAD BAŞKANI HASAN ENGİN, “KARBOĞAZI’NA KAMU-ÖZEL TÜM YATIRIMCILAR GETİRİLMELİDİR”

MESİAD, kayak turizmi açısından Türkiye’nin en uygun bölgelerinden olan Karboğazı’ nın turizme kazandırılması için çalışmalarına devam ediyor. Yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları ile birlikte bölgede incelemede bulunan MESİAD Başkanı Hasan Engin, “Turizm Bakanlığı tarafından tüm işlemleri tamamlanan bu doğa harikası bölgeye bir an önce kamu-özel yatırımcıların davet edilmesini istiyoruz” dedi.

………….ooo…………

ARATOS FELSEFE DERGİSİ 19. YILINI SERGİYLE KUTLUYOR

Tarsus’ta 110 sayıdır kesintisiz yayınlanan Aratos Felsefe Dergisini 19. yılını kutlamaya hazırlanıyor.  9 Nisan Cumartesi günü saat: 14.00’de, Mehmet Bal Sanat Galerisi’nde Mersinli sanatçı Hasan Canel’in “Kibele’nin Kadınları” başlıklı ahşap heykel sergisi açılacak.

………….ooo…………

BOĞAZPINARDA TEK KATLI EV, ÇIKAN YANGINDA KÜLE DÖNDÜ

Evde yalnız yaşayan Behiye C. komşuları tarafından kurtarıldı.Yangın, gece saatlerinde ilçeye bağlı Boğazpınar Mahallesi’ndeki tek katlı müstakil henüz bilinmeyen nedenle çıktı.

………….ooo…………

KAYMAKAM BORSADA TOPLANTIYA KATILDI

Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Okul Hamileri Projesi’nin protokol imza merasimi Tarsus Borsası Toplantı Salonunda yapıldı

………….ooo…………

BÜYÜK İLÇELER GÜVEN VE DÖNÜŞÜM PROJESİ

Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi ve Bağımlılıkla Mücadele 2022 Yılı Eylem Planları kapsamında, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından yürütülen proje ve faaliyetler Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU başkanlığında yapılan toplantıda değerlendirildi.

8 NİSAN 2022’de TARSUS

KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

Mersin İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre; Tarsus ve Gülnar ilçelerinde kaçak sigara sevki ve satışı yaptığı tespit edilen 2 şüpheliye yönelik operasyon icra eden Jandarma ekipleri şüphelileri yakalayarak gözaltına aldı.

………….ooo…………

TARSUS TİCARET BORSASI, İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİNDE

Tarsus Ticaret Borsası personeline, hizmet içi eğitimleri çerçevesinde İSG Uzmanı Mesut Hırlak tarafından ‘İş Sağlığı ve Güvenliği” konusunda eğitim verildi. Üstlendikleri vizyon ve misyon çerçevesinde personelin hizmet içi eğitimlerine büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Murat Kaya, Borsa personelinin çeşitli konularda uzmanlık eğitimi almasının hizmet kalitesini yükselteceğini belirtti.

………….ooo…………

BÜYÜKŞEHİR, RAMAZAN’DA DA ÇÖLYAK HASTALARININ YANINDA

Büyükşehir Belediyesi, içerisinde glütensiz ürünlerin yer aldığı gıda kolileri dağıtarak geçen yıl olduğu gibi bu Ramazan’da da çölyak hastalarının yanında olmaya devam ediyor. Glütensiz ürünlere ulaşmakta büyük sıkıntılar yaşayan ve ürünlerin pahalılığından şikâyet eden çölyak hastaları ve aileleri, Büyükşehir’in gıda kolisi desteğiyle rahat bir nefes aldı.

………….ooo…………

TARSUS İLÇE İNSAN HAKLARI KURUL TOPLANTISI YAPILDI

Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurul Toplantısına Güner Yüksek(Hala) Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezimizde ev sahipliği yaparak Kadın hakları ve Kadınlara yönelik yaptığımız çalışmaların sunumunu gerçekleştirdik.

………….ooo…………

TARSUS BELEDİYE MECLİSİ DÜN TOPLANDI

Tarsus Belediye Meclisi Nisan 2022 1. Toplantısı dün yapıldı. Meclis  Başkan  Haluk Bozdoğan başkanlığında dosyaları ele aldı.

………….ooo…………

AYDIN POLAT, TARSUS BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI OLDU

Aydın Polat, Tarsus belediye başkan yardımcılığına atanmıştır. Bilgisi, becerisi ve birikimiyle belediyenin hizmetlerine yeni bir ivme kazandıracaktır. Bu görevi tevdi eden Tarsus Belediye Başkanı  Haluk Bozdoğan’a teşekkür ederiz.

………….ooo……….

MİLLİ YOL PARTİSİ GENEL SEKRETERİ HAŞİM YANAR TARSUS’A GELDİ

Milli Yol Partisi Genel Sekreteri Haşim Yanar Tarsus’ta kongre ile teşkilatlanma hakkında bilgi almak için Tarsus’a geldi.

………….ooo……….

ENGELLİ GENÇ BULUNDU

Tarsus’ta ailesinden habersiz evinden ayrılan engelli genç Silifke’de bulundu. Bir süredir  haber alınamayan zihinsel engelli Harun D.(33), 7 gün sonra 130 kilometre uzaklıktaki Silifke ilçesinde bulundu

………….ooo……….

DOKTOR HİDAYET YILDIRIM İYİLEŞİP HASTA MUAYENE ETMEYE BAŞLADI

Bir süredir rahatsız olan Doktor Hidayet Yıldırım iyileşip görevine döndü. Yaklaşık 3 ay önce hastalanan ve hastanede tedavi gören Dr. Hidayet Yıldırım geçtiğimiz gün iyileşerek görevine döndü. Fakir fukara babası olarak bilinen Dr. Hidayet Yıldırım’ın iyileşmesi memnuniyet yarattı

 ………….ooo…………

TARSUS İDMANYURDU, PAZARSPORA GİDECEK

Tarsus İdmanyurdu’ndan üst üste 7. Galibiyetini elde ettikten sonra yarın Rize’nin Pazar ilçesinin futbol takımı  Pazarspora konuk olacak. TFF.2.Lig Beyaz grupta mücadele eden temsilcimiz Tarsus İdmanyurdu ligin 34. Haftasında Yarın Pazarsporla oynayacak.

9 NİSAN 2022’de TARSUS

BAŞKAN BOZDOĞAN,’’TÜM ENGELLERE RAĞMEN ÇALIŞMAYA DEVAM’’

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısında muhalefet tarafından yapılan yatırım az eleştirilerine sert cevap verdi. Başkan Bozdoğan, hayata geçirilecek olan birçok projede gizli güçlerce engellendiğini ve siyasi çıkarlar gözetilerek alınması engellenen alanların, zorlu koşullarda mücadele edilerek vatandaşların hizmetine sunmak için çalışıldığını ifade etti.

………….ooo…………

VUSLAT MEYDANI PROJESİ ÇOK YAKINDA

Tüm çalışmaları bitmesine rağmen, siyaset kullanılarak engellenen Vuslat Meydan Projesi hakkında konuşan Başkan Bozdoğan, ‘’Projemize başladığımız andan beri her kazı çalışmasında tarihi eser çıkıyor. Gerekli yerlere sürekli gidiliyor. dedi.

………….ooo…………

ÜCRETSİZ DÜĞÜN SALONU AÇILIYOR

Düğün Salonu projesinde tek amaçlarının vatandaşların ceplerine katkı sağlamak olduğunu belirten Başkan Bozdoğan, ‘’Hayata geçmesine çok az kalan düğün salonu projemizde tek amacımız vatandaşlarımızın yüksek meblağlar ile düğün yapmasını engellemek ve salonu ücretsiz kullanımlarına sunmaktı. Kimseye de peşkeş çekmeyelim istedik. 2019’da elimizde olan bir düğün salonunun, kafenin, pakın işgaliyesine son verdik. Salona sürekli engel koyulmasına rağmen ben orayı vatandaşlarımıza en kısa zamanda sunacağım, işgaliyelere izin vermemek için büyük uğraş verdik,’’ dedi.

………….ooo…………

 “BİZ BETONLARA YATIRIM YAPMAYACAĞIZ, İNSANA YATIRIM YAPACAĞIZ”

Tarsus Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Dinsever “Farklı bir belediyecilik yapacağımızı baştan söylemiştik. Bunun da artık meyvelerini almaya başladık. Son 25 yıldaki yönetimden farklı olarak toplumcu bir belediye yaratmak inancıyla geldik buraya.’ dedi.

………….ooo…………

POLİS HAFTASI KUTLAMALARINDA ŞEHİTLERE MEVLiD OKUTULDU

Türk Polis teşkilatının kuruluşunun 177.yıldönümü etkinlikleri devam ediyor. Dün Tarsus’taki etkinliklerde Şehit olmuş Emniyet Mensupları ve sonradan vefat etmiş Polisler için Mevlid okutuldu.

…………..ooo…………

TARSUS’TA KAZA.1 ÖLÜ

Tarsus’ta bariyerlere çarpan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti.Nuh K. idaresindeki 16 F 007x plakalı otomobil, Tarsus-Pozantı Otoyolu’nda kontrolden çıkarak bariyerlere çarptı. Bölgeye sevk edilen sağlık ekipleri sürücünün yaşamını yitirdiğini belirledi.Nuh Kalender’in cesedi Tarsus Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

…………..ooo…………

GENÇ BAYANLAR VOLEYBOL GRUP BİRİNCİLİKLERİ BAŞLIYOR

Tarsus Belediyespor kız voleybol takımınında katılacağı genç bayanlar grup maçları bugün başlıyor. Müsabakalar 9 ve 10 Nisan tarihlerinde Mersin’de yapılacak.

………….ooo…………

YARENLİKTEKİ ÇEŞMELİ SAAT YIKILDI

Tarsus’ta Yarenlik alanında çevre düzenleme çalışmaları başladı. Bu kapsamda Mersin Büyükşehir belediyesi tarafından başlatılan çalışmada Sadık Eliyeşil Ortaokulu önünde bulunan çeşmeli saat yıkıldı. Öğle saatlerinde başlayan yıkım çalışmaları yaklaşık 4 saat sürdü. Yarenlik alanında geçtiğimiz günlerde büyüyen ağaçlar budanırken, vatandaşların Çeşmeli saatin yıkımı yapılırken meraklı gözlerle izledikleri görüldü.

………….ooo…………

YERLİ VE MİLLİ YAĞLIK AYÇİÇEK TOHUMU EKİLDİ

Tarsus Belediyesi, tarımsal gelişimi desteklemek ve kırsal kalkınmayı sağlamak amacıyla yerli ayçiçeği tohumlarını toprakla buluşturmaya devam ediyor. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü koordinesinde sürdürülen Ayçiçek ekimi, son zamanlarda yağ fiyatlarında fahiş artışa binaen çiftçiler ve üreticilere destek olmak amacıyla sürdürülüyor.

………….ooo…………

TİY  MEYDANI

Eski Park kavşağında bulunan ışıklı havuzun trafik rahatlatılması amacıyla  TİY anıtının kaldırılması Ukome kararı kapsamındaymış. Alınan kararla aynı bölgeye yakın bir yere kentin simgesi olan Tarsus İdman Yurdumuzun bir logosunun mozaik şeklinde işlenerek uygulaması yapılmış. Ancak bu uygulama ile sınırlı kalınmayacakmış… Taraftarımızın bilgisine sunarız..

………….ooo…………

MYP, MERSİN VE TARSUS’TA  KONGRELERE BAŞLIYOR

Milli Yol Partisi Tarsus ve Çamlıyayla İlçe kongreleri Pazar günü yapılacak Muhsin Yazıcıoğlu sevdalılarının kurduğu ve kısa adı MYP olan Milli Yol Partisi Tarsus ve Çamlıyayla İlçe kongreleri Pazar günü yapılacak.

………….ooo…………

TARSUS İDMANYURDU, BUGÜN DEPLASMANDA RİZE’de PAZARSPORLA OYNUYOR

TFF.2.Lig Beyaz grupta mücadele eden temsilcimiz Tarsus İdmanyurdu ligin 34. Haftasında. Bugün Rize ekibi  Pazarsporla oynayacak. Tarsus İdmanyurdu’ndan üst üste 7. Galibiyetini elde ettikten sonra  Rize Pazarspora konuk olacak. 8’de 8 olsun diyoruz.

10 NİSAN 2022’de TARSUS

10 NİSAN POLİS HAFTASI KUTLU OLSUN

10 Nisan Polis Teşkilatının kuruluşunun 177. yıldönümü Tarsus’ta da törenle kutlanacak. Hafta nedeniyle Şehit aileleri ziyaret edildi. Ulu Camide Şehit olan ve vefat eden Güvenlik güçleri için Kuranı Kerim okutulup dualar edildi. Hazırlanan proğrama göre 10 Nisan Pazar günü kutlamalar Atatürk anıtı önünde yapılacak.

………….ooo…………

TARSUS KAYMAKAMI KADİR SERTEL OTCU’NUN POLİS GÜNÜ VE POLİS HAFTASI MESAJI

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, 10 Nisan Polis Günü Ve Polis Haftası Mesajı Yayınladı. Otcu ‘’Milletimizin huzurunu, güvenliğini ve esenliğini her türlü olumsuz koşul ve en tehlikeli ortamlarda dahi sağlamak, korumak ve kollamak gibi onurlu ve o ölçüde zor bir görevi üstlenen, vatanseverlik ve yüksek görev bilinci içinde hareket ederek, devletimizin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünün önemli bir teminatı olmayı 176 yıldır sürdüren emniyet teşkilatımızın tüm personelinin bu anlamlı gününü yürekten kutlarım” dedi.

………….OOO…………

TARSUS BELEDİYE BAŞKANINDAN ŞEHİTLERE TAZİYE

Tarsus Belediye başkanı Haluk Bozdoğan’dan Kozan’da  şehit olan askerlere taziye.. Bozdoğan ‘’Adana’nın Kozan ilçesinde jandarma aracıyla otomobilin çarpışması sonucu şehit olan 2 askerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize baş sağlığı, yaralanan 3 askerimize de acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun!’’ dedi.

………….OOO…………

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN RENKLİ ROMANLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nde Roman vatandaşların yaşadıkları heyecanı kentin sokaklarına taşıdı. Üstü açık otobüsle Romanları şarkılar ve danslar eşliğinde Mersin sokaklarında gezdiren Büyükşehir, ardından Kongre ve Sergi Sarayı sahnesini Romanlara bıraktı.

………….ooo…………

GENÇLERLE GENÇ YAŞ AL PROJESİ ‘İYİLİK EN KIYMETLİ ÖDÜLÜ’NE LAYIK GÖRÜLDÜ

Mersin Alzheimer Derneği’nin ‘2020 Yılı Gönüllülük Yılı’ kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteği ile yaklaşık 1 yıldır yürüttüğü ‘Gençlerle Genç Yaş Al Projesi’ bakanlık tarafından düzenlenen ödül töreninde en iyi 5 proje arasında yerini aldı.

 ………….ooo………..

BÜYÜKŞEHİR’İN GEZİCİ KÜTÜPHANESİ “KİTOBÜS”LE BULUŞTU

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi anlamlı bir çalışmaya imza attı. Büyükşehir’in Tarsus’a bağlı Yenice Mahallesi’ndeki kurs merkezinden destek alan öğrenciler, Büyükşehir’in gezici kütüphanesi “Kitobüs”le buluştu.

……………ooo………….

ARATOS FELSEFE DERGİSİ’NİN 19.YILI NEDENİYLE SERGİ AÇILDI

Tarsus  Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan Aratos Felsefe Dergisi’nin 19.yılı nedeniyle düzenlenen kutlama programına katıldı.

……………ooo………….

MHP KADIN KOLLARINDA DEĞİŞİK

Tarsus MHP’de Kadın kolları başkanı değişti. Uzun yıllardır Fethiye Rüzgar’ın başkanlık yaptığı kadın kollarında atama yapıldı.Bu göreve Tarsuslu turizmcilerden ve Belediye eski meclis üyelerinden Yeşim Sancaktar İçgören atandı.  Yeşim Sancaktar İçgören görevi, eski başkan Fethiye Rüzgar’dan devralarak geçmiş hizmetleri için teşekkür etti. Yeşim hanıma görevinde başarılar dileriz.

………….ooo…………

TARSUS İDMANYURDU, PAZARSPORU DEPLASMANDA 1-0 YENDİ

Tarsus İdmanyurdu’ndan üst üste 7. Galibiyetini elde ettikten sonran Rize Pazarsporu da yendi ve 8 de 8 yaptı. TFF.2.Lig Beyaz grupta mücadele eden temsilcimiz Tarsus İdmanyurdu ligin 34. Haftasında Pazarsporla oynadı. Maçı Tiy 1-0 kazandı. Tek golümüzü 23. Dakikada Abdussamed Karnucu attı. TİY puanını 49’a çıkardı.

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

YAKUP BONCUK-MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi