FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 6 Haziran 2022 231 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 30-31 MAYIS ile 1-2-3-4-5 HAZİRAN 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

30-31 MAYIS ile 1-2-3-4-5 HAZİRAN 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus’tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

30 MAYIS 2022’de TARSUS

600 YATAKLI YENİ TARSUS DEVLET HASTANESİNDE İNCELEMELERDE BULUNULDU

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, geçici kabulü yapılan 600 yataklı yeni Tarsus Devlet Hastanesinde incelemelerde bulunarak Hastane Başhekimi Emre Direk ve Sağlık Müdürü Orhan Acehan’dan bilgi aldı. Taşınma çalışmaları ve peyzaj/ çevre düzenlemelerinin devam ettiği yeni binaya önümüzdeki günlerde taşınılması öngörülüyor.

………….OOO…………

ARPADA KALİTE YÜKSEK

Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürü  Hayri Erdoğan, Teknik Personeller ve üreticilerimizin katılımı ile Çağbaşı Mahallesinde Mustafa Teke İsimli Üreticimizin arazisinde hasadı yapılan arpa ve verim kalite yönüyle incelenmiştir

………….OOO…………

TARSUS’TA 2. STOA FELSEFE FESTİVALİ SONA ERDİ

Tarsus Belediyesi, Tarsus Kent Konseyi ve Aratos Felsefe Dergisi ile işbirliğinde bu yıl 2.’si düzenlenen ‘’Tarsus Stoa Felsefe Festivali’’ büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

………….OOO…………

KAZANLIDAN ÖĞRENCİLER GELDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi öncülüğünde yürütülen Kent Turu Projesi’nin sınırları genişliyor. Büyükşehir’in ilgili daire başkanlıklarıyla yürütülen ortak çalışmalarla 5. sınıf öğrencilerine yönelik farklı etkinlikler ve geziler gerçekleştirilmeye başlandı. Bu kapsamda Kazanlı Belediyesi Ortaokulu’nda okuyan 32 öğrenci, Tarsus Doğa Parkı’nda hem farklı türdeki onlarca hayvanı yakından görme imkanı buldu hem de veterinerlik ve ziraat mühendisliğiyle ilgili bilgi aldı.

………….OOO…………

TARSUS’TA BİR OTOMOBİL İLE MİNİBÜSÜN ÇARPIŞTIĞI KAZADA 3 KİŞİ YARALANDI

Tarsus  otomobil ile minibüsün çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı.Alınan bilgiye göre, U.K.’ın kullandığı 33 AIA 070 plakalı otomobil, Kasım Ekenler Bulvarı’nda İ.U. idaresindeki 33 AHD 643 plakalı minibüsle çarpıştı.Çarpmanın etkisiyle otomobil sürücüsü U.K. ile araçta yolcu olarak bulunan A.Y.T. ve S.G.Ö. yaralandı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine kaza yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi.Yaralılar ise 112 Acil Sağlık ekiplerince Tarsus Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

………….OOO…………

TARSUSLU BAŞKAN AÇIKLADI

MYP il başkanı Hasan Köse, ‘’Milli Yol Partisi Mezitli kurucu ilçe başkanlığına sn Murat Nuri KURT beyefendi görevlendirilmiştir… Ekibine ve kendisine Başarılar dilerim… RAB”bim yar ve yardımcımız olsun..’ dedi.

………….OOO…………

TARSUS’A ELEYEN KARACABEY, BODRUMSPORA 3-0 MAĞLUP OLDU.

TFF 1. Liğe terfi maçlarında Tarsus’a eleyen Karacabey, Bodrumspora 3-0 mağlup oldu. Bodrumspor, tarihinde ilk kez  1’inci Lig’de mücadele etmeye hak kazandı. TFF 2’nci Play-Off finalinde Alsancak Mustafa Denizli Stadı’nda Teco Karacabey Belediyespor’la karşı karşıya gelen yeşil-beyazlılar rakibini 3-0 yenerek adını bir üst lige yazdırmasını bildi. Ege ekibi 1’inci Lig’e yükseldi. Maç bitiminde Bodrumsporlu oyuncular, teknik ekip ve taraftarlar büyük coşku yaşadı. Karacabey Belediyespor ise umutlarını TİY gibi gelecek sezona bıraktı.

31 MAYIS 2022’de TARSUS

TARSUSLU KIBRIS GAZİMİZ SEFA EBRİŞİM VEFAT ETTİ

Kıbrıs Gazimiz Sefa Ebrişim’in cenaze namazı Tarsus Şehir mezarlığında kılındı. Kıbrıs Gazimiz Sefa Ebrişim’i son yolculuğuna uğurlama törenine kaymakam Kadir Sertel Otcu, Tarsus belediye başkan yardımcısı Hakan Yıldırım, Emniyet müdürü Ebubekir Fil, Muharip Gaziler Dernek Başkanı Rasim Yuvarlakoğlu, Kuvayi Milliye Dernek başkanı İsmail Taşgit, gaziler ve yakınları katıldı. Askeri törenle toprağa verilen gazimize Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz

………….OOO…………

MHP ÇAMLIYAYLA’DA TOPLANDI

MHP liderinin talimatları ile Adım Adım 2023, İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantısı Çamlıyayla İlçemizde gerçekleştirildi.

………….OOO…………

SALÇA YÜKLÜ TIR YANDI

Tarsus’ta aracın lastiklerinden yükselen alevler nedeniyle çıkan yangında tırın dorsesinde bulunan salça yandı. Alınan bilgiye göre salça yüklü tır   TEM otoyolu Pozantı-Tarsus istikameti Çamalan yakınlarında salça yüklü tırda yangın çıktı.

………….OOO…………

KÜSPE YÜKLÜ TIRIN DORSESİ YANDI

TEM otoyolu Tarsus-Pozantı istikameti Yeniköy  yakınlarında küspe  bir Tırın kupa bölümünde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine intikal eden Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri müdahale ederek yangını söndürdü. Küspe yüklü Tır’ın dorse bölümü zarar görmedi.

…………..ooo………….

’EZOP’’ TARİH SAHNESİNDE YENİDEN HAYAT BULDU

TARSUS ŞEHİR TİYATROSU DUAYEN OYUNCULAR VE İZMİRLİLERDEN TAM NOT ALDI

Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu, İzmir Torbalı Belediyesi tarafından düzenlenen 2.Metropolis Tiyatro Festivali’ne katılım sağladı. Tarihi yapısıyla dikkat çeken Metropolis Antik Kentin amfi tiyatrosunda sergilediği ‘’Ezop’’ oyunuyla izleyenleri adeta büyüleyen Tarsus Şehir Tiyatrosu, İzmirli seyirciler tarafından gece sonunda ayakta alkışlandı.

………….OOO…………

ZİHNİ GÖKTAY, ‘’TARSUS İL OLAMADI HALA AMA GÖNLÜMÜZDE BİR İLDEN ÇOK DAHA GÜZEL İŞLERİ VAR’’

Tarsus Şehir Tiyatrosu oyuncularını tebrik eden ve iyi temennilerde bulunan usta oyuncu Zihni Göktay, ‘’ Ben 64 yaşında Tarsus İdman Yurdu davetiyle Tarsus’a geldim. Tarsusluların yaptıkları o güzel humusları yedik. Tarsus’ta çok güzel anılarım var. Tarsus il olamadı hala ama gönlümüzde bir ilden çok daha güzel işleri var.  ”

………….OOO…………

TARSUS ‘TAN BİR DAYANIŞMA ÖYKÜSÜ: BİR ÇUVAL UN, YÜZLERCE DAYANIŞMA ELİ

CHP Tarsus İlçe örgütünün, pahalılığa karşı başlattığı ekmek dayanışması büyüyor. Bağışlanan unların, gönüllü kadınlar tarafından yufka ekmek olarak pişirilip, vatandaşlara ücretsiz ulaştırıldığı proje kapsamında, bu kez ekmekler Kavaklı Mahallesi sakinlerine dağıldı.

………….OOO…………

TARSUS BELEDİYESİ 40 GÜNDE 12 KÖYÜN YOLUNU ASFALTLADI

Tarsus Belediyesi ‘’Kalpten Kalbe Yol Yapıyoruz’’ mottosuyla kent merkezi başta olmak üzere kırsal mahallelerde sürdürdüğü asfaltlama çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalarına son sürat devam eden Tarsus Belediyesi, 40 günde 12 köyün ve kent merkezinin bozuk yollarını asfaltlayarak büyük bir özveriyle Tarsus’ta ulaşım sorununu ortadan kaldırmak için yoğun çaba sarfediyor.

………….ooo…………

TARSUSLU ÖĞRENCİLER KIRKYAMA HARİTASI HAZIRLADI

Tarsus’ta bir köy ilkokulundaki  öğrenciler Kırkyama haritası hazırladı. 81 okul, 81 Güvercin projesi kapsamında hazırlanan dünya barışı Misakı Milli temalı  Kırkyama Türkiye haritası beğenildi.

………….OOO…………

TARSUS İDMAN YURDU’NA İCRA GÖNDERİLDİ.. YÖNETİM İCRALARI TEK TEK AÇIKLADI, ESKİ BAŞKAN KIRBIYIK’A YÜKLENDİ

Geçtiğimiz gün oynadığı finali kaybederek 1. Lig’e çıkma şansını kaybeden Tarsus İdman Yurdu şimdi de icra şokuyla sarsıldı. Kulübe toplam 2 milyon 250 bin TL artı faiz tutan alacaklar için alacaklıların sıraya girmesinin ardından, yönetim eski başkan Şahin Kırbıyık’a yüklenerek, tüm borçları kamuoyuna açıkladı.

İŞTE O KALAN BORÇLAR:

Ergün Penbe: 700 Bin TL + Faiz

Hüseyin Kalpar: 540 Bin TL + Faiz

Gürses Kılıç: 500 Bin TL + Faiz

Ak Yalı Yapı İnşaat: 483 Bin 800 TL

………….OOO…………

TIRIN ALTINDA KALDI

Tarsus’ta  arızasını kontrol ettiği tırın altında kalan sürücü hayatını kaybetti.

1 HAZİRAN 2022’de TARSUS

MERSİN VALİSİ ALİ HAMZA PEHLİVAN TARSUS’TA

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Türkiye’nin ilk Tarım İhtisas Teknoparkı olma özelliği taşıyan Mersin Tarım ve Gıda İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ni (Mersin Agropark) ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

………….OOO…………

TARSUSLU ÖĞRENCİLER KIRKYAMA HARİTASI HAZIRLADI

Tarsus’ta bir köy ilkokulundaki  öğrenciler Kırkyama haritası hazırladı. 81 okul, 81 Güvercin projesi kapsamında hazırlanan dünya barışı Misakı Milli temalı  Kırkyama Türkiye haritası beğenildi.

………….OOO…………

TÜRK EĞİTİM SEN, TARSUS ŞUBESİNDEN PAPAZIN BAHÇESİ GEZİSİ

Türk Eğitim Sen, Mersin 2 Nolu Şubenin (Tarsus Şubesi) üyelerine ve ailelerine yönelik düzenlediği kültür gezisi büyük ilgi gördü.

………….OOO…………

ERASMUS+PROJESİ KAPSAMINDA GELEN ÖĞRENCİLERE AĞAÇ OYMA KURSU

Tarsus’a  Erasmus+Projesi Kapsamında gelen öğrencilere ağaç oyma kursu verildi. Nezihi Ünal Demirtaş ‘’Tarsus Sesim Sarpkaya Fen Lisesinde Yürütülen Let’s Save The vorld with Renewable Energy adlı Erasmus+Projesi Kapsamında Belçika/Polonya/Slovenya/ Mekdonya/Letonya/Ülkelerinden gelen 8 ögretmen 22 öğrenci proje kapsamında geleneksel ağaç oymacılığı hakkında bilgi ve uygulama tekniklerini gösterdim. Onlara birer ıhlamur ağacına istedikleri motifleri kendilerinin el becerilerine bıraktım ve yaptıkları parcaları da  bu günün hatırası olarak kendilerine verdim’ dedi.

………….OOO…………

TARSUS DAHİL HALK KART’IN MAYISAYI TUTARLARI HESAPLARDA

Büyükşehir Belediyesi, Halk Kart’ın Mayıs ayı tutarlarını hesaplara yatırdı. Mayıs ayında Halk Kart’tan yararlanan 10 bin 304 kişinin hesabına toplam 1 milyon 907 bin lira aktarıldı.

………….OOO…………

MERSİN-TARSUS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNİN BAĞLANTI YOLU TAMAMLANIYOR

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesinin (MTOSB) otoban bağlantı yolunda Vali  incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

………….OOO…………

TARSUS SİCİL BÜROSU 2 GÜN AÇIK KALACAK

Birçok İlçe nüfusundan fazla Esnafı olan Tarsus İlçemizin sicil müdürlüğü şubesinin sadece Salı ve Perşembe günü esnaflarımıza hizmet verecek. 5 günden 2 güne düşme yönünde  karar alan Mersin Esnaf Odalar Birliği Başkanı ve yönetim kuruluna tepki var. Mustafa Güçyetmez ‘’Tarsus esnafı bu zulümü haketmiyor. Sadece koltuğunu ve maaşını düşünen diğer Tarsus’lu Oda Başkanlarını da Tarsus Esnafına sahip çıkmaya davet ediyorum‘’ dedi.

………….OOO…………

TARSUS OSB TOPLANTISI YAPILDI

Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (TOSB) Yönetim Kurulu ve Müteşebbis Heyet Mayıs ayı toplantısı Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında gerçekleştirildi.

………….OOO…………

TARSUS İDMAN YURDU’NDA ŞOK SÜRÜYOR

Tarsus İdman Yurdu şimdi de icra şokuyla sarsıldı. Kulübe toplam 2 milyon 250 bin TL artı faiz tutan alacaklar için alacaklıların sıraya girmesinin ardından, yönetim eski başkan Şahin Kırbıyık’a yüklenerek, tüm borçları kamuoyuna açıkladı.

………….OOO…………

MERSİN SANAT KAMPI TARSUS’TA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde kurulan Mersin’e Değer Katanlar Kurulu (MEDEKA) ile Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu’nda (TADEKA) yer alan Plastik Sanat Kurullarının üyelerinin katılımıyla kentin ilk sanat kampı gerçekleştirildi. Tarsus Gençlik Kampı’nda düzenlenen ‘Mersin Sanat Kampı’nda birbirinden yetenekli onlarca sanatçı, görüşve önerilerini aktarıp, çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

………….ooo…………

TARSUS’TA SOYA TOHUMLUĞU DAĞITILDI

Tarım ve Orman Bakanlığının Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAGEP) kapsamında Tarsus’ta  soya üreticilerine Tarsus belediyesinin de katkılarıyla 6 ton 650 kilo tohum verildi. Tohum dağıtma merasimine Mersin Valisi Ali Hamza PEHLİVAN da katıldı.

2 HAZİRAN 2022’de TARSUS

İki GAZETECİ CANLI YAYINDA TARSUS ŞELALE OTELİNİN YIKILMAMASI İÇİN ÇAĞRIDA BULUNDULAR

TRT Haber muhabiri, Gazeteci  ve MEDYAD Başkanı Okan Çalışkan ile Tarsus Ekspres gazetesi kurucusu ve TAMPON yazarı Mustafa Erdoğan, Şelale Otelinin yıkılmaması için canlı yayında görüşlerini açıkladılar.

………….OOO…………

ÇAMLIYAYLA DAĞ OTELİ KİRAYA VERİLECEK

Çamlıyayla’da Dağ Oteli  yıllığı 100 bin TL’den kiraya verilecek. Çamlıyayla belediyesi burayı ihale ile kiraya verecek.

………….OOO…………

TARSUS-ÇAMLIYAYLA YOLU YAPILIYOR BOZULUYOR

Tam 12 yıldır bu yol bitirilemedi. 6-7 yıldır Ulaş mevkiinde bozuk yer yapılamıyor. Bu yüzden trafik sıkışıklığı oluyor. Belçınar bölgesine üstü açık tünel yapıldı. Ama dökülen tünelin betonları yıkıldı, söküldü. Ak parti milletvekili Ali Cumhur Taşkın Sarıkoyaklı, bir gün Çamlıyayla’ya gitmiyor mu? Oradan geçmiyor mu? Gidip baksın bir..

………….OOO…………

MERSİN ZİRVE  DAĞCILIK KULÜBÜ ÜYELERİ, ÇAMLIYAYLA’DA

Mersin Zirve  Dağcılık Kulübü üyeleri, Çamlıyayla’da doğa yürüyüşü yaptı. Geleneksel Aladağlar Şenliği 09-12 Temmuz 2022 tarihlerinde Aladağlar’da gerçekleştirileceğinden bu etkinlik önceki  Tarsus’a gelip Çamlıyayla’ya geçen zirve Dağcılık ekibi  Papazın Bahçesinde hem sportif etkinliklerini gerçekleştirdi, hem de piknik yapma imkanı buldu. Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü  üyelerine Tarsus ve Çamlıyaylalılar sevgi gösterisinde bulundu.

 ………….OOO…………

 TARSUS ŞEHİTİSHAK İLKOKULU ÖĞRETMENLER KOROSU KONSERİ..

Tarsus Şehitishak İlkokulu Öğretmenler Korosu Türk Halk Müziği Konseri muhteşem oldu…

………….OOO…………

 ERASMUS PROJESİ İÇİN GELİP NUSRETİ ZİYARET ETTİLER

Tarsus’taki Tarihi Nusret Mayın Gemisi, yeni ziyaretçilerini ağırladı. Erasmus Projesi kapsamında kentimize Polonya, Litvanya, Slovenya, Makedonya ve Belçika’dan gelen öğrenciler, Tarihi Nusret Mayın Gemimizi ziyaret ederek projeleri için gerekli bilgileri aldılar.

………….OOO…………

ORKİDE ÜRETİM TESİSİNE ZİYARET

Kentimizde faaliyet gösteren özellikle süs bitkisi üretimi ile Türkiye çapında yoğun üretim yapan Garden Koala firmasının Orkide üretim seralarını  Vali Ali Hamza Pehlivan yerinde inceledi.. Önümüzdeki süreçte kentimizin yeşil alanlarında kullanılmak üzere nasıl bir çalışma yapılacağı konusunda görüşme sağladı..

………….OOO…………

TARSUS’TA  DÜNYA BİSİKLET GÜNÜ KUTLAMASI

Yarın 3 Haziran.. Yani  Dünya Bisiklet Günü.  3 Haziran tarihinin  “Dünya Bisiklet Günü” olması münasebetiyle bir davette bulunan  TABİT ekibinden Gökhan Özberk “Gelin bugün yeni  bir başlangıç yapalım. 3 Haziran Dünya Bisiklet gününde hep birlikte Bisiklete binmeye başlayalım ve bunu bir alışkanlık haline getirelim…” diyor. Tarsus’ta 3 Haziran günü saat 17.30’da Bisikletliler Cetvel köprü başında toplanarak bisikletle kent içinde tur yapacaklar. 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nüz kutlu olsun.

………….OOO…………

YAZ GELDİ SULAMA KANALLARI DOLDU

Bazı gençler, her yaz onlarca çocuğun boğulduğu sulama kanallarına tehlikeli atlayışlar yapıp, yüzdükleri videoları sosyal medyada yayınlayarak birbirlerine meydan okuyor.

………….OOO…………

MİLLETVEKİLİ TAŞKIN’DAN ZİYARETLER

Ak parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın  , Tarsus Ergenekon Mahalle Muhtarı Sezgin Koca’yı ziyaret etti. Ziyarette  AK Parti Tarsus İlçe Teşkilatı, Belediye Meclis Üyeleri ve Gençlik Kolları, Kadın kolları teşkilatı hazır bulundu.

………….OOO…………

TARSUS İDMAN YURDU TRANSFER KOMİTESİ KURDU

Geçtiğimiz gün oynadığı finali kaybederek 1. Lig’e çıkma şansını kaybeden Tarsus İdman Yurdu transfer komitesi kurdu.

3 HAZİRAN 2022’de TARSUS

HALUK BOZDOĞAN’IN ABİSİ İSHAK BOZDOĞAN KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Tarsus Belediye Başkanı  Haluk Bozdoğan’ın abisi İshak Bozdoğan kalp krizi nedeniyle vefat etmiştir… Başta ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz. Sevgili İshak Bozdoğan  ağabeyim nurlar içinde uyu. Allah rahmet eylesin

………….ooo…………

UNUTULMAYAN NAĞMELER KOROSU –YAZA MERHABA KONSERİ’NE HAZIR

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu-Unutulmayan Nağmeler Korosu’nun Şef Hasan Basri Üstün yönetiminde Tarsus Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlediği ‘Yaza Merhaba Konseri’ne hepinizi bekliyoruz!..

………….ooo…………

VALİ  PEHLİVAN, ‘’OSB’LER ÖNEMLİ’

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonunda Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ruhi Koçak, Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Kaya, Ayhan Terban, Abdulkadir Filiz ve müteşebbis heyet üyeleri katıldı.
………….ooo…………

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU, TARSUS İLÇE BAŞKANI VARAL’I KABUL ETTİ

CHP  Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Tarsus ilçe örgütü tarafından uygulanan ‘Dayanışma Ekmeği Projesi’nin, ülkenin içine sürüklendiği ekonomik darboğaz döneminde örnek bir davranış olduğunu söyledi.

………….ooo…………

TARSUS BELEDİYESİ’NİN 39 İŞYERİ KİRA İHALESİ CANLI YAYINLANDI

Tarsus Belediyesi hizmetlerine aralıksız devam ederken, canlı yayın ihale usulüyle de şeffaf belediyecilik anlayışını ortaya koyuyor. Bu bağlamda son olarak, Belediye salonunda Mülkiyeti Tarsus Belediyesi’ne ait, 65 adet taşınmazın 39’unun kira ihalesi gerçekleştirildi. İhaleler, canlı yayında kamuoyu ile paylaşıldı. Geriye kalan işyerleri için önümüzdeki günlerde bir ihale daha gerçekleştirilecek.

………….ooo…………

ARAÇ AYDINLANMA DİREĞİNE ÇARPTI

Tarsus’ta dün kontrolden çıkan panelvanın, hafif ticari aracın ardından refüjdeki aydınlatma direğine çarpması güvenlik kamerasına yansıdı.

………….ooo…………

TARSUS’TA  BUGÜN DÜNYA  BİSİKLET GÜNÜ KUTLAMASI VAR

Tarsus’ta 3 Haziran günü saat 17.30’da Bisikletliler Cetvel köprü başında toplanarak bisikletle kent içinde tur yapacaklar

………….ooo…………

TARSUS BELEDİYESİ ATA VE YERLİTOHUMLARDAN YETİŞTİRDİĞİ 2 MİLYON YAZLIK FİDEYİ ÜRETİCİLERE DAĞITTI

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Ata mirası olan yerli tohumların yaygınlaştırmasını sağlamak, üretim yapan çiftçilerin ihtiyaç duyduğu tohum ve fideleri temin etmek adına, üreticilere destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından üretici, çiftçi ve vatandaşlara toplam 2 milyon adet yazlık fide dağıtımı gerçekleştirildi.

………….ooo…………

‘’TOPRAĞI HEP BİRLİKTE ÖRECEK, HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ’’

Başkan Haluk  Bozdoğan, ‘’Tarsus Belediyesi sizlerle birlikte başaracak. Yarın ürettiklerimizi, kurutma makineleriyle taçlandıracağız. Katma değerlerini koyacağız. Şurada halk marketimiz var. Bu ürettiklerimizi bu katma değerlerini koyduğumuz, kuruttuklarımızı ürünleri değerlendirip pozitif artıya geçireceğiz” diye konuştu.

4 HAZİRAN 2022’de TARSUS

İSHAK BOZDOĞAN BUGÜN TOPRAĞA VERİLECEK
Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın abisi İshak Bozdoğan 66 yaşında geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.
112 acil sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılan İshak Bozdoğan kurtarılamadı.
Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine gelen 112 acil sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen İshak Bozdoğan kurtarılamadı.
Tarsus’un tanınmış esnaflarından İshak Bozdoğan’ın vefat haberinin ardından çok sayıda belediye başkanı ve vatandaş Başkan Bozdoğan ve ailesine başsağlığı mesajı yayınladı.
………….OOO…………
TSK MEHMETÇİK VAKFINDAN BORSAYA ZİYARET 
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı Adana Temsilcisi Emekli Albay Hüseyin Akış, Borsa Başkanı Murat Kaya’yı ziyaret etti. Borsa Başkanı Murat Kaya gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Mehmetçiğin, tüm dünyada güven ve teminat olarak bilindiğini vurguladı. Başkan Murat Kaya , “Nasıl biz gönül rahatlığı içerisinde oluyorsak vatani görevini yapan askerimizin de gönül rahatlığı içerinde olması çok önemli. Vatani görev sırasında başlarına bir iş gelirse kendilerine sahip çıkan bir kurumun olduğunu bilmeleri mutlaka askerlerimizin de içini ferahlatıyordur. TSK Mehmetçik Vakfının yaptığı çalışmaları bizler de önemsiyoruz. Sonuçta bu vatan hepimizin. Vatanı için canını veren kıymetli Mehmetçiklerimiz için ne yapsak azdır. Çalışmalarınızda tekrar başarılar diliyor ziyaretiniz için bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.
Emekli Albay Hüseyin Akış ise vakfın çalışmaları hakkında bilgi vererek, Adana Temsilciliği olarak 17 ilin sorumluluk alanında olduklarını şehit ailelerinin eğitim gören çocuklarına, ilköğretimden yüksek lisansa kadar eğitim bursu sağladıklarını belirttiği konuşmasında “Vakfın gelir kaynakları, vakfımız bünyesindeki şirketlerin karlarından ve bağış yoluyla yapılan yardımlardan oluşuyor. Biz bağış toplamıyoruz. Gönüllü bağış alıyoruz” dedi.
………….OOO…………
MEDİCAL PARK TARSUS HASTANESİ KAPANIYOR
Tarsus’ta faaliyette bulunan özel sağlık kurumlarından Medical Park Hastanesi, genel merkez tarafından kapatılıyor.
MLP Sağlık Hizmetleri A.Ş. tarafından çalışanlara gönderilen yazı da Tarsus hastanesinin 30 Haziran itibariyle faaliyetlerini durduracağı belirtildi.
Kurumdan yapılan açıklamada, “Şirketimiz yönetimsel kararı gereği, MLP Sağlık Hizmetleri A.Ş. Tarsus Şubesinin 30.06.2022 tarihi itibariyle faaliyetlerine son verilmesi kararlaştırılmıştır” denildi.

………….OOO…………
TGF BAŞKANI KARACA TARSUS’A GELDİ
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, bir dizi ziyaretler için Tarsus ve Mersin’e geldi.
Beraberinde genel başkan yardımcılarından Tekirdağ Gazeteciler Cemiyeti başkanı Necmi Işıksal ve Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Levent Altun ile birlikte Çamlıyayla’da MEDYAD Başkanı Okan Çalışkan’ın misafiri olan Karaca ile beraberindeki arkadaşları
buradan Tarsus’a geldi.
MEDYAD’DA AÇIKLAMA YAPTI
Tarsus MEDYAD Basın Merkezinde basının son durumunu değerlendiren Karaca “Türkiye’de Anadolu basını son yıllarda büyük sıkıntı yaşıyor. Bu yaz döneminde Güney ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde gazete, radyo ve Televizyon gibi basın kuruluşlarından üyelerimizi ziyaret edip sorunlarını dinliyoruz. Sıkıntıları bizzat yerinde tesbit edip daha sonra çözümü için ilgili birimlere ileteceğiz. Ayrıca Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nin bir toplantısına katılacağız. Gazetecilik zor ve sorumluluk isteyen bir meslek. Bu mesleği yapmak için çok sevmeliyiz,  mesleğe bir şeyler katabilmek için çalışmalıyız. Bu meslek hava atmak için yapılmaz.  TGF olarak bu mesleğin geleceği İletişim fakültesi mezunlarından olacaktır. Şu sıralar ülkemizde basın özgürlüğü sorunu var. Hem bunu aşmak hem de çalışanların sorununu çözüp yaşam şartlarının iyileştirilmesi için devlet desteği istiyoruz. TGF olarak bu yönde çalışıyoruz” dedi. Karaca’ya ziyareti sonrası MEDYAD Başkanı Okan Çalışkan ve başkan yardımcıları Yakup Boncuk ile Ferhat  Günaştı plaket ve Süleyman Şah heykeli hediye ettiler.

………….OOO…………
TARSUS’TA ÜZÜM HASADI
Tarsus üzüm yetişmeye başladı. Kentimizde örtü altında üretilen üzümün hasadı başladı.Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, 70 dönüm arazide örtü altı üzüm üretimi yapılabildiğini söyleyerek “70 dönümden 200 ton rekolte beklemekteyiz” dedi.
Başkan Avcı, Erkenci üzüm çeşitlerimizin hasadına başlandı. dedi.İlçemizde 10 dönümde üzüm üreten Ziya Sarı da 21 yıldır sera sisteminde bağcılık yaptığını bildirdi.
………….OOO…………

VALİ PEHLİVAN TARSUS OSB ŞANTİYE SAHASINI İNCELEDİ
Tarsus Organize Sanayi Bölgesi şantiye alanında inceleme yapan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, yapımı devam eden inşaat çalışmaları ile ilgili Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçaktan bilgiler aldı. Tarsus OSB’yi en kısa sürede faaliyete geçirmek istediklerini belirten Koçak, ‘’421 hektar
alanda yağmur suyu, atıksu çalışmaları tamamlandı ve yollar terasman kotuna getirilmiş durumdadır. OSB’nin içerisinden geçen sepetçiler deresinin menfez yapım işleri hızlı bir şekilde devam etmektedir. Berdan barajından alacağımız kullanım suyu ile ilgili iş ve işlemlerimiz tamamlandı ve inşaat süreci başladı. 2022 yıl sonu – 2023 ilk çeyreği arasında kullanım suyu, elektrik, doğalgaz, telekominikasyon ve parsel bağlantılarını tamamlamayı planlamaktayız. Şalt merkezi kurulması konusunda Teiaş ile son aşamadayız. Ülke ve Bölge ekonomisine çok büyük katkı sağlayacak olan Tarsus OSB stratejik ve topografik anlamda çok iyi bir konumda, 530 hektarlık alana sahip Tarsus OSB’de hiç boş parsel kalmamasının kanıtıda bu olsa gerek. Bu doğrultuda genişleme alanı olarak belirlediğimiz yerler oldu ve başvurularımızı yaptık.En kısa zamanda çözüme kavuşmasını bekliyoruz.
Bilgiler sonrası konuşma yapan Vali Pehlivan, Tarsus Organize Sanayi Bölgesinin gerek konum, gerekse topografik olarak çok güzel ve stratejik bir noktada olduğunu, hızlı bir şekilde ilerliyor oluşundan memnuniyet duyduğunu, bu tür projelerin çok önem verdiğini ve elinden gelen tüm desteği sağlayacağını dile getirerek, emeği geçen herkese gayretlerinden dolayı
teşekkür etti.
Vali Pehlivanın Tarsus Organize Sanayi Bölgesi şantiye alanına yaptığı ziyarete Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İnanç Marım ve Tarsus OSB yetkilileri katıldı.
………….OOO…………

TARSUS’TA TOPRAK ALTINDA KALAN ŞAHIS ÖLDÜ
Tarsus’ta bir evin bahçesine su borusu döşenmesi için yürütülen altyapı çalışmasında, heyelan oluştu. Toprak altında kalan firma sahibi Arif K. (48), öldü. Yaramış Mahallesinde, sulama kanalı yakınındaki evin bahçesine su borusu döşenmesi için
yürütülen altyapı çalışmasında, henüz belirlenemeyen nedenle toprak kayması oldu. Hafriyat firması sahibi olduğu öğrenilen Arif Köle, 7 metre derinlikte toprak yığını altında kaldı. Çalışanların ihbarıyla olay yerine sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin çalışmasıyla toprak altından çıkarılan Köle kurtarılamadı. Arif Köle;nin cansız bedeni, Tarsus Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

5 HAZİRAN 2022’de TARSUS

LGS ‘YE GİRECEK ÖĞRENCİLERE BAŞARILAR

Tarsus’ta bugün yapılacak LGS‘ye girecek olan tüm öğrencilerimize başarılar dileriz. Ayrıca tüm hemşehrilerimizden sınav süresince okul çevrelerinde gürültü yapmamalarını, korna çalmamalarını rica ederiz.

………….OOO…………

İSHAK BOZDOĞAN  DUALARLA TOPRAĞA VERİLDİ

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın kardeşi  merhum İshak Bozdoğan geçirdiği kalp krizi sonucu 3 Haziran 2022 günü vefat etti.  İshak Bozdoğan’ın cenaze törenine yoğun bir katılım oldu. Tarsus Şehir Mezarlığındaki cenaze töreninde cenaze namazını Tarsus Müftüsü Ali Can kıldırdı. Can, merhum için cemaatten helallik istedi.

 ………….OOO…………

BAĞLAR MAHALLESİ MUHTARI AHMET ALTUNDAĞ’IN ACI GÜNÜ

Tarsus Bağlar mahallesi muhtarı Ahmet Altundağ’ın annesi vefat etti. Anne Elif Altundağ 4 Haziran 2022 cumartesi günü hayata gözlerini yumdu. Merhumenin cenaze namazını Tarsus Müftüsü Ali Can kıldırdı.

………….OOO…………

 ÇAKIRLI’DA BUĞDAYI YAKTILAR

Tarsus Çakırlı’da  buğday ekili tarlalarda çıkan yangın söndürüldü. Buğday ekili tarlalarda çıkan yangın söndürüldü. Çakırlı Mahallesi’nde 3 çiftçiye ait buğday tarlalarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.Yangın, Büyükşehir Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.Yaklaşık 12 dönümlük alanda ekili buğday zarar gördü.

………….OOO…………

TARSUS KAYMAKAMI KADİR SERTEL OTCU’DAN CENAZE TÖRENLERİNE KATILIM

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU; dün 3 ayrı cenaze törenine katıldı. Otcu,  Tarsus Belediye Başkanı Haluk BOZDOĞAN’ın abisi İshak BOZDOĞAN,  Bağlar Mahalle Muhtarı Ahmet ALTUNDAĞ’ın annesi ELİF ALTUNDAĞ ve  emekli polis memuru Necati OĞUZ’un Tarsus Şehir Mezarlığında kılınan cenaze namazlarında hazır bulundu.

………….OOO…………

HALK EĞİTİM MERKEZİNİN AÇTIĞI RESİM KURSLARI SONA ERDİ

Tarsus Halk Eğitim Merkezinin açtığı resim kurslarını tamamlayan kursiyerler eserlerini sergiledi. Halk Eğitim Merkezinin açtığı resim kursları sona erdi. HEM Müdürü ve kursiyerler,  Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU’yu ziyaret etti.

………….OOO…………

KİLİKYA NEHİR DERNEĞİ TARSUS ŞUBESİNİN KAHVALTISI

Kilikya Nehir Derneği Tarsus Şubesi Kahvaltı düzenledi. Şeyh Hatem El Tûbani- Muhtarlığın arkası Sağlık ocağı yanında 4 Haziran Cumartesi saat 10 .00 da gerçekleşen Kahvaltı programına halkımız büyük ilgi gösterdi.

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

YAKUP BONCUK-MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi