FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 25 Mayıs 2021 274 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 24 MAYIS 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım.

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

24 MAYIS 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım.

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

…………OOO……….

KIBRIS GAZİSİ 68 YAŞINDAKİ MUSTAFA ALBAYRAK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Kıbrıs Barış Harekatında yaralanan Kıbrıs Gazisi 68 yaşındaki Mustafa Albayrak vefat etti. Allah rahmet eylesin.

……………….ooo……………..

MERSİN’DE EN FAZLA BAL  ÜRETİMİ TARSUS’TA YAPILIYOR

Mersin’li doğal ve katkısız bal ürünlerine Bal Evi’nden ulaşacak Bir kısmı geri dönüşüm malzemelerinden en az maliyetle yapılan ve Büyükşehir Belediyesi’nin ustalarının ellerinde şekillenen “Bal Evi” tanzim satış noktası niteliğinde hizmet veriyor. .

…………ooo……………

DİNÇER, “ ESNAFA HİBE BAŞVURUSU 25 MAYIS’TA BAŞLIYOR”

Tarsuslu esnaflara duyuru… Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi Bakanlar Kurulu kararınca Covid 19 salgınından zarar gören esnaf sanatkarlara yönelik alınan hibe desteği kararın  bugünkü resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdiğini, hibe başvurularının ise 25 Mayıs’ta e-devlet üzerinden başlayarak bir ay boyunca süreceğini söyledi.

…………ooo………….

TARSUS’TA KADIN YAŞAM DESTEK MERKEZİ ÇALIŞMALARI

Kırsal alanlarda yaşayan vatandaşlarımızın gelişimlerine destek olmak amacıyla yürütülen çalışmalar devam ediyor.

…………ooo………….

“TARSUS DAHİL TÜM İLÇELERİMİZDE SPOR TESİSLERİMİZİN SAYISI ARTTIRILACAK’’

 ‘Kır Çiçekleri’ projesinden de bahseden Başkan Vahap Seçer, “Tüm ilçelerimizde spor tesislerimizin sayısının arttırılması için her türlü çabayı gösteriyoruz” dedi. Seçer“Biz dedik ki; ‘Nasıl ki eğitimde fırsat eşitliği yaratmak için eğitim merkezini açtık. Anamur’dan Tarsus’a, Çamlıyayla’dan Gülnar’a, Mut’a kadar. Sporda da öncelikli olarak kırsal mahallelerimizdeki bu çocuklarımızı bağrımıza basalım. Belediye

…………..ooo…………

TİY ŞAMPİYONLUK İÇİN TRANSFERDE İNCE ELEYİP SIK DOKUYACAK

TFF 2. Liğde yer alan  Tarsus İdmanyurdu, yeni sezonda zirveye oynayacak bir takım kurabilme adına transfer görüşmelerine başladı.
…………ooo………….

TARSUS TARIMI İÇİN BORSADA TOPLANTI

 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 81 İl’e, 81 akademik danışman projesi kapsamında görevlendirilen Mersin Oda ve Borsa Ekonomik Danışmanı Prof.Dr. Erkan Aktaş’ın Borsa’ya ziyaretinde Tarsus’un, Mersin ve Türkiye tarımındaki yerinin istatistiksel değerlendirmesi yapıldı.

…………ooo………….

TARSUS BELEDİYESİ ZABITA DENETİMİ

Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yürütülen denetimler kapsamında şehrimiz genelinde bulunan fırınlarda hijyen ve ekmek gramaj kontrolleri yapıldı. Halkımızın sağlığı için çalışmaya devam edeceğiz.

…………ooo………….

ÇAMALAN’DA YOL ONARIMI

Yol yapım çalışmaları  Tarsus  Çamalan mahallemizde devam ediyor. Şehrimiz genelinde yürütülen yol bakım ve onarım çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Muhtarlık İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekipler tarafından yürütülen çalışmalar Çamalan mahallemizde devam ediyor.

…………ooo………….

TABİT   BİSİKLET FESTİVALİ  ERTELENDİ

Tarsus Bisiklet Festivali pandemi şartlarından dolayı  Haziran ayından Temmuz ayına ertelendi. Gökhan Özberk yaptığı açıklamada ‘’Festivalimiz 2-3-4 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Daha önce Haziran ayında yapmayı düşündüğümüz Tarsus Bisiklet Festivali pandemi şartlarından dolayı 2-3-4 Temmuz tarihleri arasında yapılacaktır’’ dedi..

………ooo………….

TÜRKİYE’DE VEFAT SAYISI  46.268 Kişi OLDU

Türkiye’nin Günlük Koronavirüs Tablosu  yenilendi. Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinden paylaşılan tabloya göre; dün  vefat sayısı 46.268  kişi olarak yer aldı.

………..ooo…………

Yakup BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

Yakup BONCUK

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi