FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 9 Ocak 2022 247 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 3-4-5-6-7-8-9 OCAK 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

3-4-5-6-7-8-9 OCAK 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

3 OCAK 2022’de TARSUS

BÜYÜKŞEHİR, MERSİN’İN 100. KURTULUŞ YILINI ETKİNLİKLERİNE TARSUSLU KUVAYİ MİLLİYECİLERDE KATILIYOR

Büyükşehir Belediyesi, Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılını Forum AVM yanında kurulan Yenişehir Etkinlik Alanı’nda kutlayacak. 8 gün boyunca sürecek ve birbirinden farklı müzik dinletileri, performanslar ve söyleşilerle renklenecek. Kurtuluş Haftası Kutlamaları etkinliği 2-9 Ocak tarihleri arasında yapılacak.

…………OOO………..

MERSİN’İN VİZYON PROJESİ METRONUN TEMELİ Bugün 3 OCAK’TA ATILIYOR

 Mersin’in 100 yıllık özlemi olan metronun temeli Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılında atılıyor. 3 Ocak Pazartesi günü saat 15.00’te Cumhuriyet Meydanı’nda Başkan Vahap Seçer’in ev sahipliğinde gerçekleşecek törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de katılacak.

…………OOO………..

ÖĞRENCİLER “J”  HARFİNİ JANDARMADAN ÖĞRENDİLER

Tarsus’ta bir ilkokulun 1.ci sınıf öğrencileri alfabenin harflerini öğrenirken ilginç bir yardımlaşma ile “J” harfini öğrendiler.

…………OOO………..

MERSİN’DE ‘KURTULUŞ HAFTASI KUTLAMALARI’ BAŞLADI

Başkan Seçer, Mersin’in kurtuluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Mersin 100. Yıl Etkinlik Alanı’nın açılışını gerçekleştirdi.

…………OOO………..

TARSUS’TA YÜKSEKTEN DÜŞEREK ÖLÜM

Tarsus’ta yüksek katlı binadan beton zemine düşen genç adam olay yerinde yaşamını yitirdi. Olay merkez Öğretmenler Mahallesi’nde yaşandı. Yüksek katlı bir binadan beton zemine düşen 29 yaşındaki S.V., olay yerinde yaşamını yitirdi.
Vakanın yaşanış şekli ile ilgili olarak Emniyet birimleri soruşturma başlatılırken, S.V.’nin cansız bedeni otopsi için Adli tıp Kurumu’na götürüldü.

…………OOO………..

TÜED ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI PROF. DR. VEDAT BİLGİNİ ZİYARET ETTİ

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün ve beraberinde; Genel Sekreteri Gazi Aykırı, Genel Mali Sekreter ve Tarsus Şube başkanı  Ömer Kurnaz, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Abdülkadir Ersal’dan oluşan heyet, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgini ziyaret etti.

…………OOO………..

TARSUS’A YENİ GENÇLİK MERKEZİ HABERİ SEVİNÇ YARATTI

Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun destekleri ile Mersin’e yapılacak 4 Gençlik Merkezinin Protokolü Vali Ali İhsan Su ve Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik tarafından  imzalandı. Biri Tarsus’a yapılacak.

…………OOO………..

TARSUS İDMANYURDU’NDA BAŞKAN İŞİ ELE ALDI

“Transferler başladı, bu kez direksiyon bende” paylaşımında bulunan Başkan Şahin Kırbıyık, yine sosyal medya hesabından dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Başkan Kırbıyık, “Tarsuslu hemşehrilerime. TİY ile ilgili takımda oynamadan para alan her kimse gidecek, TİY’nin haricinde başka takım arayan gidecek.

…………OOO………..

TİY’DE KAPTANLARLA YOLLAR AYRILDI

Tarsus İdman Yurdu’nda kaptanlık da yapan Ferhat Duman ve Nurullah Kaya ile yollar ayrıldı. 2017 yılından beri TİY formasını giyen Nurullah Kaya kariyerini genellikle Mersin İdman Yurdu ve Tarsus İdman Yurdu’nda geçirmişti.

4 OCAK 2022’de TARSUS 

TOPLU KONUTTA GERİ SAYIM BAŞLADI

Tarsus Belediyesi tarafından yaptırılan Toplu Konutlarda ışıklarımız yanıyor… Başkan Haluk Bozdoğan ‘’Mağdur vatandaşlarımıza verdiğimiz sözü tutmanin mutluluğunu yaşıyoruz. Faizler, krediler, harç paraları gibi birçok maliyetin aza indirilmesinde büyük rol oynamanin huzuruyla, 2021’e veda ederken, toplu konutlarımızın ışıklarını yakarak; vatandaşlarımızın kullanımı için hazır hale getirerek, çok yakında hak sahibi vatandaşlarımıza teslim ediyoruz” dedi.

…………OOO………..

TURİST SAYISI DÜŞTÜ..

Tarihi kent Tarsus’ta özellikle son iki yılda Pandemi nedeniyle  gelen yabancı turist sayısı düştü. Ancak Yeni Tarsus Müzesini açılmasıyla birlikte Yerli turist sayısında artış gözlendi. Yerli Turist sayısı 60 bine yaklaşırken yabancı turist sayısı ise 3 bin civarında olarak belirlendi. Toplamda 60 binin üzerinde turist 2021 yılı sonu itibariyle Tarsus’u gezmiş oldu.

…………OOO………..

MÜFTÜLÜKTEN CAMİ HOCASI AÇIKLAMASI

Mersin İl Müftülüğü, Tarsus Belediyesince yaptırılan camilere atama yapılmadığı, görevlendirilen imam-hatiplerin de geri çekildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

…………OOO………..

BU COŞKU MERSİN’E YAKIŞTI! BİNLERCE MERSİNLİ, 3 OCAK ZAFER YÜRÜYÜŞÜ’NDE TEK YÜREK OLDU

 Mersinliler; 3 Ocak Zafer Yürüyüşü’nde bir araya gelerek, kalpaklarıyla, bayraklarıyla, marşlarla,  mehteran eşliğinde Toroslar’dan Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Tarsus 1. Milliyede etkinliklere katıldı.

………OOO………..

TARSUS’TA SORUMLU DENETÇİ SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

2021/22 sayılı “İhracatta Ticari Kalite Denetimlerinin Risk Esaslı Yapılması Amacıyla Firmaların Sınıflandırılmasına İlişkin Tebliğ” hükümlerince sınıflandırılmış olan ihracatçı firmalar Sorumlu Denetçi istihdam etmekle yükümlü olup Sorumlu Denetçi Sınav Sonuçları Açıklandı.

…………OOO………..

CENK AYKIR’I 3. ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE RAHMETLE ANIYORUZ

Tarsus Yeniceli Gazeteci Cenk Aykır’ı 3. ölüm yılında rahmetle anıyoruz.

…………OOO………..

U 60 TAKIMI: ÖRNEK TAKIM

Tarsus’ta kendi insiyatifleri ile kurulan U60 Takımı yeni yılı  ve bazı arkadaşlarının doğum gününü pasta keserek kutladı.

5 OCAK 2022’de TARSUS

TARSUS KUVAYİ MİLLİYE ADANA’YA GİTTİ

5 Ocak  Adana’nın  Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 100. yıl dönümü bugün kutlanıyor. Tarsus K. Milliyede etkinliklere katılmak için Adana’ya gitti.

…………OOO………..

TARSUS KÜLTÜR EVİ’Nİ 1 YILDA 71 FARKLI ÜLKEDEN 48 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ

Tarsus Belediyesi tarafından kültürel mirasları gelecek kuşaklara aktarmak ve topluma yeniden kazandırmak amacıyla hayata geçirilen Kubatpaşa Medresesi Tarsus Kültür Evi, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. 2021 yılında yaklaşık 48 bin ziyaretçiyi ağırlayan Tarsus Kültür Evi, 71 farklı ülkeden gelen yabancı turistlerin de ilgi odağı oldu.

 …………OOO………..

‘’GEÇMİŞTEN MİRAS KALAN TARİHİ ESERLERE VE  KÜLTÜRÜMÜZE EN İYİ ŞEKİLDE SAHİP ÇIKIYORUZ’’

Kubatpaşa Medresesi Tarsus Kültür Evi’nin Tarsus’un önemli mihenk taşlarını barındırdığını belirten Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ‘’Eğiten üreten sağlıklı ve kültürlü Tarsus ilkesiyle çıktığımız bu yolda 10 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan kentimizin tarihi değer ve kültürel miraslarına sahip çıkıyoruz” dedi.

…………OOO………..

‘SEVGİNİN İDAM SEHPASI ŞİDDETTİR’

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu’nun düzenlediği ‘Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi’ konulu sunum Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma Evi’nde gerçekleşti.

…………OOO………..

KAYMAKAM TİY KULÜBÜNÜ ZİYARET ETTİ

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübünü ziyaret etti. TİY Kulübünde, Başkan Vekili Cumali KIRBIYIK’tan faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Ziyarette Kaymakam OTCU’ya İlçe Emniyet Müdürü Ebubekir FİL de eşlik etti.

…………OOO………..

DANIŞTAY ÜYESİ  MEHMET AYDIN TARSUS’A GELDİ

Tarsuslu Hemşerimiz Danıştay Üyesi  Mehmet AYDIN Tarsus’a geldi. Aydın, dün , Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU’yu ziyaret etti.

…………OOO………..

BAŞKAN SEÇER: “BİZİM KÜLTÜRÜMÜZDE ŞEHİDİNE, GAZİSİNE SAHİP ÇIKMAK VARDIR”

Mersin Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Ocak Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı dolayısıyla Azerbaycan’dan gelip Mersin’de ağırlanan gaziler, Başkan Seçer’i ziyaret etti.

…………OOO………..

MEYDANA GELEN KAZADA 4 KİŞİ YARALANDI

Kaza,  Tarsusa bağlı Dörtler- Kadelli bölgesi eski Ankara Karayolu üzerinde meydana geldi. Sürücüsü tespit edilemeyen 33 AGN 403 plakalı otomobil, henüz bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkarak takla attı.

6 OCAK 2022’de TARSUS

TARSUS’TA ÖĞRENCİ KAVGASI

Cengiz Topel Anadolu Lisesi’nde öğrenci kavgası karakolda bitti. Daha önce kavga eden 12’inci sınıf öğrencileri teneffüste yeniden karşı karşıya geldi. Kavgaya bu sırada okulda bulunan öğrenci velileri de katıldı.

…………OOO………..

TARSUS’TA BULUNAN CAMİ VE MEZARLIKLARDA BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİNDEN KAPSAMLI TEMİZLİK

Mersin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü ekipleri, Tarsus merkez ve bağlı mahallelerde bulunan birçok cami ve mezarlıklarda kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.

…………OOO………..

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN TARSUS’A LGS HAZIRLIK KURSU

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mithatpaşa Mahallesi’ne de 8’inci sınıf öğrencilerinin eğitim alacağı LGS’ye yönelik hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi açtı.

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ’NDEN KÖYDEKİ KADINLARA HAMUR YOĞURMA MAKİNASI DESTEĞİ
Tarsus Belediyesi, kadınların vakitlerinden tasarruf etmesini sağlamak ve hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla 16 köye hamur yoğurma makinesi dağıtımı gerçekleştirdi. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ‘’Kadınlarımızın hayatını kolaylaştırmaya yönelik projelerimize her zaman devam edeceğiz’’ dedi.

…………OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN ‘’KADINLARIMIZA DESTEK OLMAYA HER ZAMAN DEVAM EDECEĞİZ’’

Tarsus Belediyesi olarak kadınlara yönelik çalışmalarına devam ettiklerini belirten Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ‘’Bugün Kırsal Mahallelerimizde yaşayan kadınlarımızın hayatını kolaylaştırmak ve üretim yapmasını teşvik etmek amacıyla 16 farklı köyümüze hamur yoğurma makinası dağıtımı gerçekleştirdik” dedi..

…………OOO………..

TARSUS ŞEHİR TİYATROSU OCAK AYI PROGRAMI BELLİ OLDU       

Tarsus Şehir Tiyatrosunun 2022 yılı Ocak ayı programı belli oldu. Buna göre oyunlar 6 Ocak tarihi itibariyle başlayacak ve  Ocak ayı sonuna kadar sürecek. ilk oyun Baba adını taşıyor.  Baba adlı oyun 6 ve 7 Ocak tarihlerinde saat 19.00’da sahnelenmeye başlanacak. “ÇEHOV VODVİL” isimli oyun ise 13, 17 ve 20 Ocak tarihlerinde saat 19.00’da aynı yerde oynanacak

…………OOO………..

MURAT KAYA: YENİ BİR BAŞARI HİKÂYEMİZ DAHA VAR

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, başarı hikayelerinin yeni yılda da devam edeceğini, 2021 yılının son Meclis toplantısında açıklamıştı. Borsa Başkanı Murat Kaya, “Hem Tarsus’a hem de Ülkemize müjdeli haberlerimiz olacak. Bu müjdeli haberimiz ile ilgili çalışmalarımız tamamladık” dedi

…………OOO………..

EMEKLİ ÖĞRETİM ÜYESİ CELAL TEZEL, KAZA GEÇİRDİ

Tarsus Üniversitesi em. öğretim görevlilerinden ve Özel Şahmeran Sürücü Kursu Trafik öğretmeni Celal Tezel geçirdiği bir kaza sonucu sol ayağını kırdı. Kendisine bir an önce sağlığına kavuşması için şifa diliyoruz.

…………OOO………..

TARSUS HAL MÜDÜRÜNE ZİYARET

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Tarsus Hal Müdürlüğünü ziyaret etti. Kaymakam Otcu,  Hal müdürü Gülşah Ekin ÇÜLDÜR ile Yaş Sebze ve Meyve Halciler Derneği Başkanı Ali İLK’i ziyaret ederek istişarelerde bulundu. Ziyaretlerde Kaymakam OTCU’ya İlçe Tarım Müdürü Hayri ERDOĞAN, Emniyet Müdürü Ebubekir FİL ve Ziraat Odası Başkanı Veyis AVCI eşlik etti.

7 OCAK 2022’de TARSUS

TARSUS ZİRAAT ODASI BAŞKANI AVCI “ÇİFTÇİ ZOR DURUMDA

Tarsus Ziraat Odası başkanı Veyis Avcı “Çiftçimize Gübre,mazot, ilaç,tohum girdileri ile mücadele etmeye çalışırken birde işçilik yükü binmiştir. Çiftçimizin bu yükün altından kalkamaz kalkacak kazanca sahip değildir.” dedi.

…………OOO………..

KURNAZ: EMEKLİNİN BEKLENTİSİ KARŞILANMADI

TÜED genel merkez genel mali sekreteri ve Tarsus şube başkanı Ömer Kurnaz ‘’2022 yılı birinci altı ay emekli zamları açıklandı. Buna göre, SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine yüzde 25,48 artış yapıldı. ” dedi.

…………OOO………..

TARSUS BORSA HEYETİ KAYMAKAMLIKTA

Tarsus Ticaret Borsası  heyeti Kaymakam Kadir Sertel Otcu ile görüştü. Borsa Meclis Başkan yardımcısı  Ramazan BOZDAĞ, Meclis Üyesi Refik ZAMAN ve Üretici İş adamları Rasim CAVAŞ, Hasan BERHUMOĞLU, Emrah SEVEROĞLU, Hamit CAVAŞ Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU’yu ziyaret ederek istişarelerde bulundular.

…………OOO………..

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI HASAN PODAK KAYMAKAMI ZİYARET ETTİ

Tarsus Ak Parti İlçe Başkanı Hasan PODAK ve Yönetim Kurulu Üyesi Lütfü KIZILKAYA, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU’yu ziyaret etti. Podak Tarsus ile ilgili konularda kaymakam Kadir Sertel Otcu ile görüş alış verişinde bulundu.

…………OOO………..

TARSUS İLÇE ASAYİŞ VE GÜVENLİK TOPLANTISI  YAPILDI

Tarsus İlçe Asayiş ve Güvenlik Toplantısı; Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU Başkanlığında yapıldı.

.…………OOO………..

TARSUS OTİZM DERNEĞİ 1 YAŞINDA

Geçtiğimiz yıl Tarsus’ta da kurulan Otizm Derneği 1. yaşını kutluyor. Otizm Derneği Başkanı Fatih Düzenli 1.yaş günü nedeniyle teşekkür etti.

……….ooo…………                 

TARSUS BELEDİYE MECLİSİ OLAĞAN TOPLANTISI 1. BİRLEŞİM 1. OTURUMU DÜN YAPILDI

Mecliste  5393 Sayılı Belediye Kanununun 25. maddesine göre 5 Üyenin (Gizli Oyla) Denetim Komisyonuna seçilmesi  ile ilgili teklifin görüşüldü..

…………OOO………..

TARIM İŞÇİLERİNİN YÖVMİYESİ 167 TL OLDU

Tarsus ‘ta tarım işçilerinin yeni yılla birlikte yövmiyesi arttı. Buna göre Tarsus Paketleme ve Tarım İşçileri Derneği, Tarsus‘ta tarım işçilerinin yövmiyesinin 167 TL olduğunu açıkladı. Dün Halde toplanan işçiler yeni zamlı tarifenin uygulanmasını istediler.

…………OOO………..

TARSUS’TA ODA SEÇİMLERİ BAŞLIYOR

Çeşitli meslek gruplarını temsil eden Odalarda 4 yılda bir yapılan  seçimler yılbaşı itibariyle başlıyor. Toplam 18 odanın bulunduğu Tarsus’ta bazı oda başkanlıkları Ocak 2022 ayı içerisinde kongrelerini yapmak için ilan verdiler. Tarsus’taki odalardan ilk kongreyi 8 Ocak’ta Kasaplar yapacak.

…………OOO………..

YENİCE’DE SAHTE İÇKİ ELE GEÇİRİLDİ

Tarsus Yenicede dün  70 litre sahte içki ele geçirildi, bir şüpheli gözaltına alındı. Tarsus İlçesi Yenice Mahallesinde (1) şahsın sahte alkollü içki üretimi yaptığını tespit eden  Jandarma ekipleri, şüpheli şahsı yakalamak amacıyla tespit edilen eve operasyon düzenledi.

…………OOO………..

TARSUS ŞEHİR TİYATROSU BUGÜN BABA ADLI OYUNU SAHNELİYOR

Tarsus Şehir Tiyatrosunun 2022 yılı Ocak ayı programı başladı. ilk oyun Baba adını taşıyor.  Baba adlı oyun 6 ve 7 Ocak tarihlerinde saat 19.00’da sahnelenmeye başlanacak. “ÇEHOV VODVİL” isimli oyun ise 13, 17 ve 20 Ocak tarihlerinde saat 19.00’da aynı yerde oynanacak.

8 OCAK 2022’de TARSUS

BORSA’DAN GÖRME ENGELLİLERE KUTLAMA

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Murat Kaya , mesajında; görme engelli vatandaşların gönül gözlerinin ufku ile sabrın en güzel örneğini gösterdiklerini söyledi.

…………OOO………..

TARSUS’ KUVAYİ MİLLİYE EKİBİ DÖRTYOL’A GİTTİ

Kuvayi Milliye Derneği Ekibi Hatay Dörtyol’a gitti. Kuvayi Milliye Derneği başkanı İsmail Taşgit  önderliğindeki ekip belediyenin tahsis ettiği bir araçla bugün Dörtyola gitti. Yarın Dörtyol’un kurtuluşunun 100. Yılı kutlanacak.

……………O………..

TARSUS’TA 11 NOKTADA MAHALLE MUTFAĞI AÇILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Tarsus’ta 11 noktada mahalle mutfağı Hizmet veriyor. Toplam 30 noktada 3,5 TL’ye 3 çeşit yemek sunulan Mahalle Mutfakları Projesi, Tarsus’ta da 11 noktada vermekte ve  bu hizmetle vatandaşların sofralarına bereket olmakta..

…………OOO………..

TARSUS’TA BARBAROS HAYRETTİN YARKIN İLE “KANSER DEĞİL YAKAMOZ”

Tarsus Kültür Parkında, 8 Ocak günü saat 14.00’de Kanser konusunun ve bu konuda yazılmış kitabın konuşulacağı bir

etkinlik düzenlendi.

……….ooo…………

MADENİ SANATKARLAR  ODASI KONGRESİ 12 OCAK’TA YAPILACAK

Tarsus Madeni Sanatkarlar  Odası kongresi için geri sayım başladı. Kongre  Beydeğirmeni mahallesi Adana caddesi no 5 Tarsus adresinde  Çarşamba günü yapılacak.

……….ooo…………

MAYA GÖZ’DEN AÇIKLAMA

Tarsus  Maya Göz  Merkezi Sahiplerinden Doktor Mehmet Yunus Seven, Harun Yılmaz  ve  İspir Kırbeci bir toplantı düzenlediler. Maya Göz  Merkezi hakkında bilgi verip  belediye tarafından  yazılan bir ceza konusunu anlattılar.

……….ooo…………

BAŞKAN BOZDOĞAN’DAN İL MÜFTÜLÜĞÜNE CEVAP

-BAŞKAN BOZDOĞAN, “MÜFTÜLÜK GERÇEĞİ İNKÂR ETTİ, HİÇ KİMSE TARSUS BELEDİYESİ’Nİ YALANCILIKLA 

SUÇLAYAMAZ”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus Belediyesince inşaatları tamamlanarak ibadete açılan camilerde görev yapan imamların müftülük tarafından  geri çekildiğini bildirdi.

……….ooo…………

BAŞKAN BOZDOĞAN’DAN VALİLİĞE ÇAĞRI

İmamların geri çekilmesine rağmen İl Müftülüğü tarafından böyle bir uygulama yapmadık şeklinde inkâr politikası güdülmesinin doğru bir davranış olmadığını ifade eden Başkan Haluk Bozdoğan, bu şekildeki bir açıklamanın kendisini yalancılıkla itham etmekle eşdeğer olduğunu savundu.

……….ooo…………

TARSUS İDMANYURDU’NUN YARI KARNESİ ZAYIF

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan şehrimiz temsilcisi Tarsus İdmanyurdunun ilk yarı karnesi zayıf oldu. TİY  17 haftada 5 galibiyet, 5 beraberlik ve 7 mağlubiyet alarak 20 puan topladı. 14 gol atan ekibimiz kalesinde 16 gol gördü.

9 OCAK 2022’de TARSUS

BAŞKAN BOZDOĞAN’DAN TAZİYE

Tarsus Belediye başkanı Haluk Bozdoğan ‘’Barış Pınarı Bölgesi Hudut Karakolu’nda askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan Kahraman Askerlerimiz Gülnarlı Hemşehrimiz Ertuğrul Ulupınar’a ve Teğmen Murat Alyurt ile Enes Koç’a Allah’tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum’’ dedi.

…………OOO………..

YENİDOĞAN FAALİYETİ‘ KAPSAMINDA YENİ YIL ZİYARETLERİ YAPILDI

Tarsus’ta Yenidoğan Faaliyeti‘ kapsamında Yeni yıl ziyaretleri yapıldı. Tarsus Kaymakamlığı koordinesinde yürütülen Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi ‘Yenidoğan Faaliyeti‘ kapsamında; Mithatpaşa, Tozkoparan, Bahçe, Şahin ve Akşemsettin Mahallelerinde yenidoğan bebekler ve aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Jandarma ve Emniyet personeli tarafından ziyaret edildi.

…………OOO………..

TARSUS’TA ARAÇ YANGINI

Tarsus’ta seyir halindeki LPG’li otomobilde çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Ü.D. idaresindeki 33 NN 575 plakalı LPG’li otomobilde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı..

…………OOO………..

BORSA’NIN 2. URGE PROJESİ’NE, TİCARET  BAKANLIĞI ONAY VERDİ “TARSUS’UN İHRACAT GÜCÜNÜ ARTTIRACAĞIZ”

  Başkan Murat Kaya müjdeli haberinde Borsanın Yeni Başarı Hikayesini açıkladı. Kaya “Tarsus’un İhracat Gücünü Arttıracağız”  dedi.

…………OOO………..

TARSUS KASAPLAR ODASI  SEÇİMİ YAPILDI

Tarsus Kasaplar Odasının seçimi dün yapıldı. Ticaret Odası toplantı salonunda iki listeyle gidilen olağan genel kurulunda mevcut başkan Nail Uçak yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi. Nail Uçak 138 oy aldı, rakibi Hüseyin Öztalas 91 oy alırken 1 oy geçersiz sayıldı. Seçim sonunda olaylar çıktı.

Yakup BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

Yakup BONCUK

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi