FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 1 Temmuz 2021 290 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 29 HAZİRAN 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım.

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

29 HAZİRAN 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım.

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

………….ooo…………

KAYMAKAMLIKTA UYUŞTURUCU ile MÜCADELE İÇİN TOPLANTI

Tarsusta  Kaymakamlıkta Uyuşturucu ile mücadele kapsamında bir toplantı yapıldı. Kaymakam Kadir Sertel Otcu başkanlığında yapılan  toplantıda  İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi kamu kurum ve kuruluş yöneticilerine anlatıldı.

………….OOO…………..

BAKİ ŞİMŞEK TSO ve BORSABAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Milletvekili Baki Şimşek’i konuk etti.

…………ooo…………

TARSUS BİSİKLET FESTİVALİ HAZIRLIĞI

Tarsus Kent Konseyi Bisiklet Topluluğu olarak bu yıl Tarsus Belediyesi’nin Desteği İle  Tarsus Bisiklet Festivalinin ikincisi yapılacak. Gökhan Özberk “Sizlerle birlikte olacağımız 3 gün boyunca 10.000 yıllık Tarsus’umuzu ve çevresini pedallayacağız. Sizlerle birlikte güzel bir festival geçireceğimizeinanıyoruz” dedi.

………….ooo…………

MERSİN ASKF BAŞKANI MİTHAT ERTAŞ, TİY YENİ TESİSLERİNİ GEZDİ

Mersin  Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu  Başkanı Mithat Ertaş,  geçtiğimiz gün Tarsus’a gelerek yenilenen Tarsus İdmanyurdu tesislerinin açılışına katıldı.

………….ooo…………

PÜİS MERSİN ŞUBESİ’NİN 20. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

PÜİS Mersin Şubesi’nin 20. Olağan Genel Kurulu Mersin Divan Oteli’nde yapıldı.  Tarsuslu Nihat Kürklü yeniden başkan seçildi.
………….ooo…………

YENİ TARSUS KİTABI TARİHİMİZE IŞIK SAÇACAK

 “Tarsus: Bir Ölümsüz Şehre Dokunmak” adlı kitabı yayınlanan Arkeolog Hüseyin Adıbelli’nin imza günü Tarsus’ta REM Sanat Galerisi’nde yapıldı.

………….ooo…………

TÜM EMEKLİLER SENDİKASI TARSUS ŞUBESİ YARENLİK’TE AÇIKLAMA YAPTI

Tüm Emekliler Sendikası Tarsus Şube Temsilcileri, Yarenlik Alanında toplanarak, Temmuz ayında maaşlarında ilan edilen enflasyon rakamlarının üzerinde bir artış talep ettiler.

Tüm Emekliler Sendikası Tarsus Şube Temsilcileri Recai Parti ve Hasan Güvendir’in yaptıkları açıklamalarda, emeklilerin şu talepleri dile getirildi.

………….OOO…………

Av. Ozan VARAL EMEKLİLERİN HAKKINI SAVUNDU

CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, paranın sürekli değer kaybetmesinin emeklileri her geçen gün daha da zorladığını belirterek, “CHP iktidarında emeklilerimizin yüzü gülecek. Emekçi, emekli ve emeklilikte yaşa takılan yurttaşlarımızın maruz kaldığı haksızlıklar sona erecek” dedi.

………….ooo…………

TARSUS ÜNİVERSİTESİ DAHİL 9 ÜNİVERSİTEYE 10 YENİ ENSTİTÜ, FAKÜLTE ve YÜKSEKOKUL KURULDU

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararıyla Tarsus Üniversitesi dahil  9 üniversiteye 10 yeni enstitü, fakülte ve yüksekokul kuruldu. Kararla, 7 üniversiteye ait 13 enstitü, fakülte ve yüksekokul kapatılırken, 5 üniversiteye ait akülte ve yüksekokulların isimleri ise değişti.

Tarsus Üniversitesine bağlı Yabancı Diller Yüksekokulu kuruldu.

………….ooo…………

ŞAHİN KIRBIYIK NE DEMEK İSTEDİ?

Tarsus İdman Yurdu Başkanı sosyal medya hesabından “Bir masaldı, bitti… Herkesin yolu açık olsun. Güzel günlerdi” şeklinde bir açıklama yaptı. Taraftarlar şaşkınlık, üzüntü ve hayal kırıklığı içerisinde yapılacak bir açıklama bekliyor.  Biz,  Şahin Başkanın kararını tekrar gözden geçirmesini istiyoruz, taraftarlarımızın beklentisi de bu yönde.

………….ooo…………

MERSİN TÜFAD SEÇİMİNDE MESUT BİLİR YENİDEN SEÇİLDİ
Kısa adı TÜFAD olan Türkiye Futbol Antrenörleri Mersin Şubesi olağan seçimi  yapıldı. Toroslar’daki Yunus Emre Kültür Merkezinde gerçekleştirilen kongreye  261 üye katıldı. Seçimde Tarsus İdman Yurdu eski oyuncularından Mesut Bilir ilk tur sonunda çoğunluk sağlayarak başkan seçildi.

………ooo……….…

TÜRKİYE’DE VEFAT SAYISI  49.634 Kişi OLDU

Türkiye’nin Günlük Koronavirüs Tablosu  yenilendi. Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinden paylaşılan tabloya göre; dün  vefat sayısı 49.634 kişi olarak yer aldı.

………..ooo…………

Yakup BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

Yakup BONCUK

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi