FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 31 Temmuz 2022 203 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 25-26-27-28-29-30-31 TEMMUZ 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

25-26-27-28-29-30-31 TEMMUZ 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus’tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

25 TEMMUZ 2022’de TARSUS

İSTANBUL SÖZLEŞMESİNDEN VAZGEÇMİYORUZ BİZ BİTTİ DEMEDEN BİTMEYECEK

Tarsus Kadın Platformunun düzenlediği CHP Tarsus Kadın Kolları Başkanı Belda Boroğlu’nun yaptığı basın açıklaması ile ‘İstanbul sözleşmesinden vazgeçmiyoruz. Biz bitti demeden bitmeyecek’’ denildi. Basın açıklamasına Tarsuslu kadınlar yoğun katılım sağladı.

………….OOO………..

TEM OTOYOLU TÜNEL GİRİŞİNDE OTOMOBİL YANDI

Tarsus ‘ta dün TEM Otoyolu tünel girişinde bir otomobil yandı.Alınan bilgiye göre, TEM otoyolu Tarsus-Pozantı istikameti Gülek Tüneli yakınlarında A.S.S.’nin kullandığı 80 FM 223x  plakalı binek otomobilin motor kısmında yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine intikal eden Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü. Araç kullanılamaz hale geldi.

………….OOO………..

ÇAY BAHÇELERİ DENETLENDİ

Tarsus Belediyesi  Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü denetim ekiplerince hafta sonu vatandaşlarımızın yoğun olduğu çay bahçesi, kafeterya v.b iş yerleri denetlendi. İşyerlerinde ruhsat, personel hijyeni ve işyeri temizliği kontrolleri yapılmış, gerekli uyarılarda bulunuldu.

………….OOO………..

ABDURRAHMAN ARIKAN HOCA KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Tarsus Karate camiasina onlarca sporcu antrenör kazandiran Toros kaplani sevilen ve sayılan Abdurrahman. Arıkan Hoca kalp krizi geçirdi. Tarsus devlet hastanesinde tedavisi devam eden hocamıza çok geçmìş olsun diyoruz.

………….OOO………..

GAZİ P. UZMAN ÇVŞ. MURAT TUĞRUL BOYU’YA ZİYARET

Tarsuslu Gazi P.Uzman Çvş. Murat Tuğrul Boyu’ya ziyarette bulunuldu. Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Kuzey Irak’ta yürütülen Pençe Kilit Operasyonu sırasında (mayıs ayında) ayağından yaralanıp tedavisi GATA’da tamamlanan Gazi P.Uzman Çvş. Murat Tuğrul Boyu’yu  ziyaret etti. Otcu, gazi askerin Tarsus Kavaklı Mahallesindeki evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

………….OOO………..

ATÖLYELERİMİZ DEVAM EDİYOR

Tarsus Belediyesi  Ülker Aydın STEM Merkezinin  eğitimleri devam ediyor. Bu kapsamda Anne- Çocuk Akıl Oyunları Atölyesi’nde öğrencilerimiz ve anneleri hafta boyunca süren eğitimlerinde çeşitli birçok akıl ve zeka oyununu öğrendi.

………….OOO………..

MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNİN ÇALIŞMA VE YAŞAM KOŞULLARINI İYİLEŞTİRMEK GEREK

Tarsus’ta Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma ve yaşam koşullarını iyileştirmek üzere ilgili kurum amirlerinden oluşturulan Koordinasyon Kurulu, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU başkanlığında Ziraat Odası Toplantı Salonunda toplandı.

………….OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ SPOR KADIN BASKETBOL TAKIMI, MELİS SAĞDIÇ İLE ANLAŞTI

2022-2023 sezonuna Şampiyonluk hedefi ile çıkan Kadın Basketbol Takımımız Melis Sağdıç ile anlaşmaya vardı.

………….OOO………..

TARSUS İDMAN YURDUNDA TRANSFERE DEVAM

Tarsus İdman Yurdu, Hekimoğlu Trabzon takımının 1993 doğumlu sağ kanat oyuncusu Halil İbrahim Tuna ile anlaşmaya vardı. TİY ayrıca 1989 doğumlu stoper FATİH SELİMHAN SOLMAZ ile anlaştı. En son Keçiörengücü’nde oynayan Fatih Selimhan sol ayağını kullanıyor ve boyu 1.83.

………….OOO………..

MERCAN ‘’ÜRETİCİNİN CANINI DEĞİL ÜZÜMÜN SUYUNU SIKIN’’ DEDİ

Tarsus Dedeler  Killik Mevkiinde  Mersin-Tarsus OSB Suma Fabrikası Yaş Üzüm Fiyatını eleştiren bir  Basın açıklaması yapıldı. İYİ Parti Tarsus İlçe Başkanı Daniyel Mercan’ın Konuşmasında ‘’İYİ Parti ilçe Başkanı olmamın yanın da bende sizler gibi bir çiftçiyim. Sizin feryadınızı en iyi biz anlarız. Bizim partimiz İYİ Parti üreten Türkiye hayali olan bir parti. Bizim Liderimiz Meral Akşener tıpkı sizler gibi köyün, köylülüğün, üretimin içinden gelen birisi.’’ Dedi.

26 TEMMUZ 2022’de TARSUS

TARSUS’TA TARIM İŞÇİLERİNİN YENİ ÜCRETİ BELİRLENDİ       

Tarımda İşverenler adına Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı Ramazan Bozdağ ile Tüm Elciler adına Tarsus Paketleme ve Tarım İşçileri Dernek Başkanı Cumali Erbay arasında imzalanan protokol kapsamında tarım İşçilerinin Yeni Ücreti belirlendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından 1 Temmuz 2022 tarihinde Resmi Gazete de yayınlanan yeni asgari ücrete göre yeniden düzenlenen tarımda çalışanların ücreti 1 Temmuzdan geçerli olmak üzere 216,00 TL olarak yeniden belirlendi.

…………OOO………..

TARSUS YARI  MARATONU HAZIRLIĞI

Bu yıl 23 Ekim 2022’de gerçekleştirilmesi planlanan 14. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu için çalışmalar başladı. Birçok atlet şimdiden maratonun başlangıç tarihini iple çekmeye başladı.

…………OOO………..

MERSİN İL-İLÇE ODA -BORSA MÜŞTEREK TOPLANTISINDA BULUŞTU

Mersin İli Oda/Borsa Başkanları müşterek toplantıda bir araya geldi. Kentin sorunlarını gündeme getiren başkanlar yapılabilecek çalışmalar ve yürütülebilecek ortak konuları ele aldı.

           …………….ooo…………..

SATIŞA HAZIR GAZETELERİ ÇALDILAR!

Tarsus’ta Kleopatra kapısı mevkiinde bulunan bir marketten satışa hazır gazete ile demir gazete kutusu çalındı. Hırsızlık olayı marketin güvenlik kamerasına yansıdı.

 …………….ooo…………..

 2010 YILINDA İŞLENEN CİNAYETİN ZANLILARI YAKALANDI

 Tarsus 12 yıl önce, 2010 yılında 2 kişiyi öldürme suçundan kesinleşmiş müebbet hapis cezası bulunan 2 kardeş yapılan operasyonla yakalandı.

           …………….ooo…………..

TARSUS KIZILÇUKUR MAHALLESİ, BÜYÜKŞEHİR’İN DÜZENLEDİĞİ PROGRAMLA ŞENLENDİ

 Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe merkezlerine bağlı yerleşim yerlerinde gerçekleştirdiği “Köy Bizim Şenlik Bizim” etkinlikleri, renkli görüntülere sahne olmaya devam ediyor. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte hız verilen şenliklerden birisi daha, Tarsus’a bağlı kırsalda bulunan Kızılçukur Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

…………….ooo…………..

TARSUS TOPAŞIRDA YANGIN

Tarsus’ta gece  çıkan orman yangını, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Toroslar ve Tarsus ilçeleri arasındaki Topaşır mevkisinde bulunan ormanlık alanda, gece saatlerinde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

…………….ooo…………..

KPSS (LİSANS) SINAVI SINAV KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Tarsus’ta da  31 Temmuz 2022 tarihinde yapılacak KPSS (LİSANS) Sınavı Sınav Koordinasyon Kurulu Toplantısı Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU Başkanlığında Kaymakamlık Misak-ı Milli Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda Tarsus genelinde 17 okulda 5458 adayın katılımı ile yapılacak sınav öncesi, sırası ve sonrasında alınan ve alınacak tedbirler değerlendirildi

…………….ooo…………..

BOZDOĞAN, BİR YAZ AKŞAMLARINA KATILDI

Tarsus belediye başkanı  Dr. Haluk Bozdoğan, Levent Kırca ekibinden duayen oyuncuların sahne aldığı ‘’Bir Yaz Akşamları’’ oyununu katılımın bin kişinin üstünde olduğu hemşehrilerimizle birlikte izledi. Bozdoğan ‘’Tarsus’ta Tiyatro Günleri kapsamında bu akşamda Altaylılar Mahallemizde sergilenen oyuna katılım sağlayan hemşehrilerimize teşekkür ederiz.’’ Dedi.

27 TEMMUZ 2022’de TARSUS

ERDEMLİLİ ŞEHİDİN CENAZE TÖRENİNE TARSUS’TAN DA KATILIM OLDU

Kuzey Irak’ta bölücü terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan Erdemlili hemşehrimiz  Piyade Uzman Çavuş Remzi Nişan dün dualarla toprağa verildi. Törene Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan da katıldı..

………….OOO………..

ŞEHİT MUSTAFA DAĞLI, 27 TEMMUZDA ANILACAK

Tarsus’ta yiğitler unutulacak kahramanlar değildir. Onların unutulmaması gerekiyordu. Üstelik Tarsus  27 Temmuzda kaybettiği ve yine bir 28 Temmuz günü kahraman bir şehidini toprağa veriyordu. Molla Kerim’in torunu sayılan hemşehrilerinden Tepeköylü Mustafa Dağlı, Mut yakınlarında geçirdiği trafik kazası sonucu şehit düşerken Molla Kerim gibi, 28 Temmuz’da kara toprağın bağrına teslim ediliyordu.

…………….ooo…………..

EMEKLİ POLİS TOPRAĞA VERİLDİ

Ankara’da vefat eden emekli polis memuru Cemal KOPAÇLI, kılınan cenaze namazını müteakip Tarsus Şehir Mezarlığında toprağa verildi. ( Ruhu şâd mekanı cennet olsun) Cenaze Merasimine Milli Savunma Eski Bakanı ve İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli, Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın ve Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU da katıldı.

…………OOO………..

TARSUS’TA KIRSAL DEZAVANTAJLI ALANLAR PROJESİ

Tarsus’ta Kırsal Dezavantajlı Alanlar Projesi kapsamında Tarsus ve Çamlıyayla’da faaliyet gösteren 69 çiftçimize destek verildi. 69 çiftçiye  %100 hibe olarak 69 sıvat (demir suluk)  törenle teslim edildi.

.…………OOO………..

MESKİ, TARSUS GÜLEK MAHALLESİ’NDEKİ İÇMESUYU ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

MESKİ, Tarsus’ta başlattığı Gülek Mahallesi Aspava Drenaj Galerisi İçmesuyu Terfi Hattı Yapım İşi’ne devam ediyor. Çalışmanın tamamlanmasıyla, özellikle yaz aylarında artan nüfusun içme suyu ihtiyacı karşılanacak

…………OOO………..

KAYA: E-TİCARET, GELENEKSEL TİCARETİN YERİNİ ALIYOR

“E-Ticarette Payımızı Almalıyız” diyen Tarsus Ticaret Borsası Bşkanı Murat Kaya, “E-ticaret, küresel çapta artan bir ivme sergilerken, etki alanını giderek genişletmektedir. “ dedi.

…………….ooo…………..

TARSUS’TA TARİHİ VE TURİSTİK MEKANLARA GİRİŞ 20 TL OLDU

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Tarsus’ta da tarihi ve turistik mekanlara giriş ücretleri artırıldı. Bu yılın başlarında 12 TL olan ören yerlerine giriş ücreti iki kez artırıldı. 12 TL’lik ücret geçtiğimiz aylarda 15 TL’ye yükseltilmişti. Şimdilerde ise 5 TL zam daha yapılarak Giriş ücreti kişi başına 20 TL oldu.

…………….ooo…………..

TARSUS BELEDİYE EKMEĞİ 2.5 TL OLDU

Tarsus’ta bir aya yakındır 210 gram somun ekmek 4 TL’den satılıyor. Düne kadar200 gramı 1.5 TL’den satılan Belediye ekmeğide girdi fiyatlarının artması ile zamlandı. Yeni fiyat 2.5 TL oldu. Zamlı fiyattan satışa rağmen piyasada en ucuz yine Belediye ekmeği olduğundan satışlarda bir düşüş olmadığı bildirildi.

…………….ooo…………..

MERSİN POLİSİ, EROİN KURYESİNİ 2 KİLO EROİNLE KISKIVRAK YAKALADI

Mersin Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimizce uyuşturucu madde ticareti yapan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, 2 paket halinde toplam 2 kilogram gelen uyuşturucu EROİN maddesi ele geçirildi

…………….ooo…………..

TARDOBDER, TARSUS’TA  BASIN BAYRAMINI KUTLADI

Kısa adı (TARDOBDER)olan Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Derneği yine her zaman olduğu gibi basının bu anlamlı gününde Tarsus basınını unutmadı. Her yıl 24 Temmuz tarihinde kutlanan Basında önemli gün olan.

…………….ooo…………..

GÖKÇEL ÜZÜM ÜRETİCİSİNE SAHİP ÇIKTI

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel üzümcülerle buluştu. Gökçel’in dinlediği Mersinli üzüm üreticisi “Maliyeti 5 lira fabrika 2 lira 10 kuruş verirse, işçilik desen, işçi, zehir, mazot 30 lira. Bu nasıl olacak bilmiyorum” diye dert yandı

…………….ooo…………..

4 OLAY 4 ZANLI TUTUKLU

Tarsus , 4 silahlı saldırıya karıştıkları öne sürülen 4 zanlı tutuklandı.İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, kentteki silahlı saldırılarla ilgili şüphelilerinin yakalanması için çalışmalar sürdürüldü.

28 TEMMUZ 2022’de TARSUS

MOLLA KERİM VE SİLAH ARKADAŞLARI ANILACAK

TÜRKAV, Tarsus’un kurtuluşunda başını veren yiğit Molla Kerim’i anmak için bir proğram düzenledi. Başkan Özden Sarı yaptığı açıklamada  Molla Kerim ve silah arkadaşlarının Şehit oldukları Tarsus Baç köprüsünde 28 Temmuz tarihinde bir anma proğramı yapılacak. Molla Kerim ve arkadaşlarını anmaya, Fransız işgalini ve Ermeni mezalimini telin etmeye tüm vatandaşlarımızın davetli olduğu bildirildi.

…………OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN, “SANATA VE SANATÇIYA VERDİĞİMİZ DEĞER HİÇ BİTMEYECEK

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, kırsal ve merkez mahallelerde düzenlenen kültür sanat etkinlikleri kapsamında, Levent Kırca ekibinden duayen oyuncular tarafından sahnelenen Bir Yaz Eğlencesi; tiyatro oyununu vatandaşlarla birlikte izledi. Başkan Bozdoğan; “Tarsus Belediyesi olarak sanata ve sanatçıya verdiğimiz değer hiç bitmeyecek” dedi.

…………ooo……..

OYUN, TİYATRO SEVERLERDEN TAM NOT ALDI

Başkan Bozdoğan, oyunun yönetmeni Dost Elver’e çiçek takdim ederken, vatandaşlar ise Başkan Bozdoğan’a teşekkür etti. Gündemdeki değerleri, topluma bakış açısını, sevgiyi, muhabbeti anlatan ve tiyatroseverlerden tam not alan Bir Yaz Eğlencesi komedi oyunu sonunda Başkan Bozdoğan, sahneye çıkarak oyuncuları tek tek tebrik etti.

…………OOO………..

İL JANDARMADAN UYUŞTURUCU OPERASYONU

Mersin İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre;  Mut İlçesinde bir şahsın uyuşturucu elde etmek amacıyla kenevir bitkisi ekimi yaptığını tespit eden jandarma ekipleri, şüpheli şahsa yönelik operasyon yaptı.

…………….ooo…………..

TARSUS DOĞA PARKININ SAKİNLERİNE YAZ SICAĞINDA SERİNLETİCİ

 Tarsus Doğa Parkı’nda yaz ayında teyakkuza geçen park çalışanları, hayvanların sıcaktan etkilenmemesi için özel önlemler alıyor. Ekipler, buldukları gölgelerde ve kafeslerdeki havuzlarda serinlemeye çalışan hayvanları, hazırladıkları buzlu meyve kokteylleri ve günde 2 kez tazyikli suyla yağmurlama yaparak serinletmeye çalışıyor.

…………….ooo…………..

MERSİN’E TARSUS’LU ORMAN MÜDÜRÜ

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü görevine Tarsuslu  Mustafa  Yalçın atandı. Tarsuslular olarak bu atamadan büyük memnuniyet duyduk. Mersin Orman Bölge Müdürü olarak atanan  Mustafa Yalçın’a görevinde muvaffakiyetler dileriz.

…………….ooo…………..

TARSUS BÜLTENİ İLK SAYISINI YAYINLADI

Tarsus Belediyesi’nin her kesimin faydalanabilmesi amacıyla düzenlediği kültür sanat etkinliklerine katılanlara Tarsus Belediyesinin yeni çıkardığı Tarsus Bülteni adlı gazete ücretsiz dağıtılıyor

…………….ooo…………..

VALİ PEHLİVAN, TARSUS ÜNİVERSİTESİNDE

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın’a iade-i ziyarette bulundu.

…………….ooo…………..

TARSUS OSB TOPLANTISINA VALİ PEHLİVAN BAŞKANLIK ETTİ

Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (TOSB) Müteşebbis Heyet ve Yönetim Kurulu Temmuz ayı toplantısı Valimiz Ali Hamza Pehlivan başkanlığında gerçekleştirildi.

           …………….ooo…………..

FIRAT MAKTAY’IN SİTEMİ!

Tarsuslu genç gazetecilerden  spor muhabiri  Fırat Maktay’ın sitemi gazeteciler arasında gündem oldu. Maktay haklı gerekçelerle meslekteki zorluğu ve vefasızlığı anlattı.

29 TEMMUZ 2022’de TARSUS

TARSUS TİCARET BORSASI “TARIMSAL GÜCÜ BÜYÜK  BİR İLÇEYİZ”

Tarımsal gücü ile lokomotif bir kentiz, Ancak yakın gelecekte en büyük sorunumuz “SU” olacak. İhracata yönelik narenciye,açıkta ve örtü altı  yaş meyve-sebze üretiminin giderek yaygınlaştığına işaret eden Başkan Murat Kaya, “İl’inin sahip olduğu 3 milyon dekar tarım arazisinin 1 milyon dekarına sahip Tarsus yarattığı tarımsal gücü ile lokomotif bir kenttir, Ancak yakın gelecekte en büyük sorunumuz “SU” olacak,.” Dedi.

…………….ooo…………..

TARSUS’TA YÜZEYSEL ARAŞTIRMALAR YAPILIYOR

Tarsus’ta  yürütülen arkeolojik yüzey araştırmalarında yeni kırsal yerleşim yerleri tespit edildi.

…………….ooo…………..

TARSUS ‘TA ŞOFÖRLERE EĞİTİM

 Tarsus ‘ta Şoförler Odası üyeleri ve Toplu Taşıma Kooperatifleri Başkan ve yöneticilerine yolcu indirme ve bindirme kuralları konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.
…………….ooo…………..

TARSUS JANDARMA KOMUTANLIĞINA MEHMET GÜLER ATANDI

Tarsus Jandarma komutanlığı görevine Hatay’dan Mehmet Güler atandı. Tarsus Ekspres gazetesinin haberine göre Tarsus ilçe Jandarma komutanlığı görevine Kıdemli Yüzbaşı Mehmet Güler atandı.

…………ooo………….

TARSUS BİSİKLET DOSTU KENT OLUYOR HAYALİMDEKİ TARSUS..

Tarsus Kent Konseyi Bisiklet Topluluğu (TABİT) Sorumlularından eğitimci Gökhan Özberk Tarsus’un Bisiklet dostu kent olması için büyük gayret gösteriyor. Gökhan Özberk bu konuda “Hayalimdeki Tarsus” başlığı altında düşüncelerini ifade etti.

 …………….ooo…………..

TARSUS BÜLTENİ  BEĞENİLDİ

Tarsus Belediyesi’nin her kesimin faydalanabilmesi amacıyla düzenlediği kültür sanat etkinliklerine katılanlara Tarsus Belediyesinin yeni çıkardığı Tarsus Bülteni adlı gazete ücretsiz dağıtılıyor.

…………….ooo…………..

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, TARSUS YEŞİL MAHALLESİ’NDE

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Tarsus Yeşil Mahallesi’nde bulunan Güney Mezarlığı Taziye Evi’ni ziyaret etti.

…………….ooo…………..

YENİ MAHALLEDE TIYATRO COŞKUSU

“Bir Yaz Eğlencesi” oyunu vatandaşlarımızın yoğun katılımı ile tüm hızıyla devam ediyor. Dün akşam Yeni Mahalle sakinleri duayen oyuncularımızın sahnelediği oyunumuz ile buluştu. Katılım sağlayan hemşehrilerimize teşekkür ederiz.

…………….ooo…………..

BOZDOĞAN’DAN İLHAN İREM İÇİN BAŞSAĞLIĞI

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ‘’Türk müziğinin duayen ismi İlhan İrem’in vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Duayen sanatçımıza Allah’tan rahmet ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır dileriz. Mekanı cennet olsun.’’ Dedi.

…………….ooo…………..

BOZDOĞAN BUGÜN FLAŞ TV’DE

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan bugün  Flash Haber TV ekranlarına konuk olacak. Bozdoğan,  Gazeteci Fatih Ertürk’ün sunduğu, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Sertaç Eş’in katıldığı Gündem Özel programının canlı yayın konuğu olacaktır.İzlemeniz dileğiyle…

29 Temmuz 2022 Cuma Saat. 16.15’de

30 TEMMUZ 2022’de TARSUS

MOLLA KERİMİ VE SİLAH ARKADAŞLARI RAHMETLE ANILDI

TURKAV Başkanı Özden Sarı  “Ben Molla Kerim kod adım Fettah, Tarsus ilinde çetelere baş diye bilinirim” diyen Molla Kerimi ve silah arkadaşlarını rahmetle andık’’ dedi. Tarsus Kuvayı Milliye Grup Komutanı Molla Kerim ÇELİKTAŞ’ın şehadetinin 102. Yıl anma programı gerçekleştirildi.

………….OOO………..

TARSUS ŞELALE OTELİNDE SONA DOĞRU İLK ADIM

Tarsus’taki 4 yıldızlı tek otel konumunda bulunan Şelale Otelinin yıkımı için ilk adım. Yıllar önce Mersin İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan, ancak Büyükşehir yasası ile birlikte İl Özel idaresinin Mersin Büyükşehir Belediyesine devrettiği Şelale Oteli, bundan 8 yıl kadar evvel kapatılmıştı.

………….OOO………..

EMŞAV’DA TANITIM TOPLANTISI

Kısa adı EMŞAV olan  Emniyet Teşkilatı Vazife Malülü ve Şehit Aileleri Vakfı Tarsus şubesinin yeni yönetimi yeni hizmet binasında basınla tanıştı. Kısa bir süre öncesine kadar Zekeriya Yılmaz’ın başkanlığını yaptığı EMŞAV’da Yılmaz’ın genel merkez teşkilat başkan yardımcılığı görevine getirilmesiyle Tarsus şube başkanlığına İbrahim Özdemir getirildi.

…………….ooo…………..

‘’ÇEHOV VODVİL’’ EXPO 2021 HATAY TİYATRO FESTİVALİNDE SEYİRCİYLE BULUŞTU

EXPO 2021 Hatay Tiyatro Festivali kapsamında, Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından hazırlanan ve sahnelendiği her yerde büyük beğeni toplayan “Çehov Vodvil” adlı oyun Antakyalı sanatseverlerle buluştu.

…………….ooo…………..

2 YENİ OKUMA SALONU

Kavaklı ve Yunusemre Mahallelerindeki Okuma Salonlarına ilgi büyük. Tarsus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından faaliyete geçirilen Kavaklı ve Yunusemre Mahallelerindeki Okuma Salonlarına devam eden öğrenciler bugün Tarsus Müzesini ziyaret ettiler.

…………….ooo…………..

AMBULANS KAN GÖLÜNE DÖNDÜ

Tarsus’ta bir gencimizin babasına ait silahla oynarken aldığı kurşun yarası inanılmaz bir kan kaybına neden olurken, olay yerine kısa sürede gelen 112 ekipleri 16 yaşındaki o çocuğu hastaneye dakikalar içinde yetiştirdi. Mutlak ölümle bitecek bir vaka o ekibin inanılmaz hızı, müdahalesi gözlerden kaçmadı. Teşekkürler 112 ekibi.

…………….ooo…………..

TARSUS TİCARET BORSASI BAŞKANI KAYA ‘MODERN SULAMA ŞART’

Borsa Başkanı Murat Kaya, “Tarsus’un 2021 yılı tarımsal ve hayvansal üretim değerlerinin toplamının aratarak, 2022 yılı sonuna kadar 15 milyar tl’yi ulaşmasını bekliyoruz.” Dedi.

…………….ooo…………..

TARSUS’TA KAYIP ÇİFTÇİYİ SU KUYUSUNDA ARADI

 Tarsus ‘ta bir süre önce  bamya ve üzüm toplamak için bahçeye giden çiftçi Uğur Taşyürek’ten (62) 7 gündür haber alınamıyor. Dün, dalgıçlar bölgede bulunan kuyulara inerek iz bulmaya çalıştı.

…………….ooo…………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, ÖĞRENCİLERİN LİSE HAYALLERİNE KÖPRÜ OLUYOR

 TARSUS’TA BULUNAN 3 KURS MERKEZİ’NDEN 9 ÖĞRENCİ FEN LİSELERİNE GİRMEYE HAK KAZANDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde Tarsus’ta faaliyet gösteren Yenice, Eski Ömerli ve Mithatpaşa LGS Kurs Merkezleri’nin imkanlarından faydalanan 9 öğrenci, hayalleri olan Fen Liseleri’ne girmeye hak kazandılar.

…………….ooo…………..

100 YIL ÖNCE TARSUS’TA OYNANAN MİLLİ MAÇ

2 Ağustos 1922 yılında Tarsus’ta oynanmış Fransa- Türkiye milli maçı hatırlandı. Barış Kenaroğlu, Türk tarihinde önemli bir maça daha ulaştıklarını açıklayarak, şu ifadeleri kullandı:”Buradaki panelimizde gün ışığına çıkmamış belgeler ortaya koyduk. Şunu da burada ilk kez açıklamak istiyorum, 2 Ağustos 1922’de Tarsus’ta oynanmış Fransa-Türkiye milli maçına ulaştık. Fransa askerleri ülkeyi terk ederken oradaki Türk askerleriyle maç yapmışlar. Oradaki Türk askerlerin milli forma giydiği, halkın milli marşlar söylediğini öğrenmiş olduk. Türk futbol tarihine bir milli maçı daha kazandırdık. Bununla da gurur duyuyoruz.” Dedi.

…………….ooo…………..

TİY ESKİ OYUNCUSU HÜSEYİN NAZİLLİ BELEDİYESPORA GİTTİ

Nazilli Belediyespor, Tarsus’tan Hüseyin’i aldı. TFF  2’nci Lig Beyaz Grup takımlarından Nazilli Belediyespor, son olarak Şanlıurfaspor’da ve öncesinde Tarsus idmanyurdunda  forma giyen 32 yaşında, 1.90 boyundaki forvet oyuncusu Hüseyin Çolak ile prensipte anlaştı

31 TEMMUZ 2022’de TARSUS 

TARSUS BELEDİYESİ HEM ÜRETİYOR HEM DE ÜCRETSİZ DAĞITIYOR

 Gerçekleştirdiği çalışmalar ile rol model olan Tarsus Belediyesi, arazilerine ekimini yaptığı buğdayı, un haline getirerek vatandaşlara ücretsiz dağıtıyor. Atıl alanları tarıma kazandırarak üretilen ürünlerden vatandaşların en iyi şekilde faydalanması sağlanıyor. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, katıldığı canlı yayın programında, ‘’Bir kentte tarımın, üretimin en iyi yere getirilmesi, elbette yönetim olarak bizlerin en büyük hedefidir” diye konuştu.

………….OOO………..

FLASH HABER TV KANALLARINDA TARSUS ANLATILDI

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, gündeme dair merak edilen soruları cevaplamak üzere Flash Haber TV kanallarında Fatih Ertürk’ün sunduğu, Cumhuriyet Gazetesi Ankara temsilcisi Sertaç Eş’in konuk olduğu Gündem Özel programında, Tarsus’ta sürdürülen çalışmaları, projeleri ve tüm gelişmeleri değerlendirdi.

………….OOO………..

 ‘’YENİ VE MODERN BİR TARSUS İNŞA EDİYORUZ’’

Tarihi kent Tarsus’un çehresini değiştirmek üzere tüm çalışmaların sürdüğünü belirten Başkan Bozdoğan, ‘’İsmet Paşa Mahallemizde kentsel dönüşümü tamamladık. Şimdi Gaziler, Bağlar, Yenimahalle’ de sürdürüyoruz.” dedi.

………….OOO………..

KENT MEYDANI TAMAMLANACAK

Kısa süre içerisinde kent meydanını tamamlayacaklarını ifade eden Başkan Bozdoğan,’’ Kent meydanını hemşerilerimizin hizmetine zevkle ve gururla sunacağım, çünkü en büyük isteğim o benim. Mustafa Kemal Atatürk döneminde kentimiz için çizilen haritalar hala belediyemizde, biz bunları saklıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk, Ankara’nın dizaynını yaptıktan sonra Jansen’ı ilk gönderdiği yer Tarsus. Bu yüzden kentimizin olanı kentimize yeniden kazandıracağız’’ diye konuştu.

………….OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN,’’ BU KENT HAKETTİĞİNİ ALACAK’’

Tarsus’un gelişimi için tüm potansiyele sahip olunduğu ancak verilen sözlerin tutulmadığını belirten Başkan Bozdoğan, ‘’Biz 10 bin yıllık kentiz lakin çok haksızlığa uğratılmış bir kentiz. Sahil bandı projesi var, otel projesi var. Türkiye’nin en büyük hava limanından birisi Tarsus’ta yapılacaktı. Tüm bu projeler hala askıda, kentimize verilen sözler yerine gelmiyor.’ diye konuştu

………….OOO………..

 TARSUS HALKININ DENİZ SORUNU ÇÖZÜLECEK

Tarsus’ta bulunan sahile erişim için çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Haluk Bozdoğan, ‘’Tarsus denize yalnızca 6 kilometre uzaklıkta. Vatandaşlarımızın denize ulaşımını kolaylaştırmak üzere belediyemizce köprü çalışması sürüyor. Denize açılan sahile açılan köprüyü doğal sit alanı diye yaptırmıyorlar. Ancak halkımıza söz verdik doğal sit alanı deniyor lakin orada tarımla uğraşanlar var. Bu sebeple elimizden geleni yapacak ve kentimizin güzelliklerinden bedeli ne olursa olsun vatandaşlarımızı faydalandıracağız’’ dedi.

………….OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN,’’ GENÇLERİMİZ, KADINLARIMIZ VE ÇOCUKLARIMIZ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ’’

Kentin ileriye taşınması için vatandaşlarla birlikte yönettiklerini ifade eden Başkan Haluk  Bozdoğan,’’ Çocuk meclisimiz, kadın meclisimiz ve gençlik meclisimiz var. Artık bu aydan itibaren de canlı yayınla halka da göstereceğiz.’’ diye konuştu.

………….OOO………..

TARSUSLU DEĞERLERE VEFA BORCUMUZ VAR

 Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu ‘Ziyaret Birimi’ bünyesinde hayır kapılarını aralayarak Tarsus ve Tarsus Halkı’na katkı sunan Tarsuslu Hayırsever Ülker Aydın’ı ziyaret etti.

………….OOO………..

TARSUS’TA KAHVECİ ESNAFININ ÇEKTİĞİ SIKINTILAR DEĞERLENDİRİLDİ
CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, Tarsus Kahveciler Odası Başkanı Halil Şekerci’yi ziyaret etti.
…………….ooo…………..

BAHÇE MAHALLESİNDE EV YANGINI

Tarsus’ta  çıkan ev yangını itfaiye ekiplerince söndürüldü.Bahçe Mahallesi’nde bir apartmanın 7. katında bulunan dairede  belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, yangını kısa sürede söndürdü.Yangın nedeniyle evde hasar oldu.

…………….ooo…………..

“KÖY BİZİM, ŞENLİK BİZİM!”  ETKİNLİĞİ

Tarsus  Karadirlik Köyü’müzde dün düzenlenen  “Köy Bizim, Şenlik Bizim!” etkinliği büyük ilgi gördü.

Mersin BŞB’nin Çocuk Şenliğine çocuklarımız ve aileleri katıldı.

…………….ooo…………..

TARSUSLU GENÇ ANTALYA’DA KAZADA ÖLDÜ

Aslen Tarsuslu olup Antalya’da kullandığı motosikletle aydınlatma direğine çarpan fizik öğretmeni ve müzisyen Hakkı Sucugil (36) vefat etti. Hakkı  Sucugil’in Tarsus’ta da bulunan yakınları, acı olayla birlikte büyük üzüntü yaşadı.
………….OOO………..

TİY’NUN  ERZURUM KAMPI SÜRÜYOR

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Tarsus İdman Yurdu’nun Erzurum kampı sürüyor. Sarı lacivertli ekip Erzurum kampındaki yaptığı çalışmalarla hedefine emin adımlarla ilerliyor. Kampı değerlendiren TİY Teknik Direktörü Serdar Bozkurt, temposu yüksek antrenmanlar yaptıklarını belirtti. 

 

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

YAKUP BONCUK-MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi