FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, SİYASET HABERLERİ 6 Nisan 2022 248 Görüntüleme

Gazeteci Mirza TURGUT, Tarsus CHP’de “Sosyal Demokrasinin Vahap Seçer Modeli”’ni Anlattı

GAZETECİ MİRZA TURGUT “SOSYAL DEMOKRASİNİN VAHAP SEÇER MODELİNİ” TARSUS CHP’DE ANLATTI

Mersinli gazeteci-yazar Mirza Turgut, yaptığı saha çalışmalarından edindiği bilgi ve izlenimlerden derlediği ve önümüzde ki günlerde kitap olarak da yayınlanacak olan “Sosyal Demokrasinin Vahap Seçer Modeli” çalışmasıyla ilgili olarak Cumhuriyet Halk Partisi Tarsus ilçe örgütünde düzenlenen söyleşide konuştu.

CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, Büyükşehir Belediyesi İmar A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan, Tarsus CHP Kadın Kolları Başkanı Belda Boroğlu, Belediye meclis üyeleri, partili yöneticiler ve partililerin katılım gösterdiği söyleşi de konuşan Mirza Turgut “Sosyal Demokrasinin Vahap Seçer Modeli” ismini verdiği çalışmasıyla ilgili Anamur’dan Tarsus’a kadar tüm ilçelerde birçok vatandaşla birebir görüşmeler yapıp, analiz gerçekleştirdiklerini belirtti.

Konuşmasına, “Vahap Seçer’in kendine özgü ideolojik çizgisi var. Ben meslek hayatım boyunca böyle çalışkan bir Belediye Başkanı görmedim. Emekle, vizyonerliği birleştirmiş durumda” diyerek başlayan Mirza Turgut, Başkan Vahap Seçer’in 3 yıllık yönetim döneminde öne çıkan özelliklerini sıraladı.

Turgut, “Başkan Seçer’in görev döneminde Mersin gibi hassas bir kentte barışı hakim kıldığını, kadına öncelik verdiğini, kültürel dönüşümü sağladığını, yine dijital dönüşümü sağladığını görüyoruz. Sosyal projelerle öne çıkan Başkan Seçer, Meclis toplantılarını canlı yayınlatarak şeffaf bir yönetim anlayışı sergiledi” dedi.

Mirza Turgut, Başkan Seçer’in liderlik özelliğine de vurgu yaparak, “Ben sürekli olarak dile getirerek, CHP’li 11 Büyükşehir Başkanının sadece başkan değil, lider olmak zorunda olduklarını vurguladım. Gelinen noktada Vahap Seçer, bu kentte lider duruma gelmiştir” ifadelerini kullandı.

CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal ise programda yaptığı konuşmada, “Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Vahap Seçer, insanların kalbine dokunan, çocukların ve kadınların ve özellikle de daha önce ihmal edilmiş dezavantajlı bölgelere götürdüğü adaletli hizmetleri ile takdir toplamaktadır.

 

İşin temel kıstası adaletli olmak. Belediyeciliğin temel kıstası engellere rağmen mücadele etmek. Başkanımız sayın Vahap Seçer, tüm engelleme çalışmalarına rağmen göreve geldiği günden bu yana sosyal hizmetleri ön planda tuttu ve bu çalışmalarını arttırarak vatandaşlarımıza sunmaktadır. Şunu unutmayalım ki bizler tüm engellemelere rağmen iktidara yürüyoruz” şeklinde konuştu.

 

Başkan Varal, program sonunda çalışma ve sunumundan dolayı Mirza Turgut’a teşekkür ederek, Atatürk resmi işlemeli tabağı armağan etti.