FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 28 Kasım 2021 267 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 22-23-24-25-26-27-28 KASIM 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım.

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

22-23-24-25-26-27-28 KASIM 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım.

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR… Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

22 KASIM 2021’de TARSUS

TARSUSLU ŞAİRİMİZ CABBAR TÜRKYILMAZ  VEFAT ETTİ

Tarsuslu şair Cabbar Türkyılmaz 10 gün önce kalp krizi geçirmişti. Dün (20.11.2021 Günü)  vefat etti.. Cenazesini  Niğde’den getirdiler. Pazartesi öğle namazından sonra Hacıbozan köyünde defnedilecek. Allah rahmet eylesin. Yakup Boncuk.

…………OOO………..

Ali BOLTAÇ ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU

Mersin Büyükşehir ve Tarsus  Belediyesi’nin CHP’li  Meclis Üyesi Ali Boltaç yaklaşan 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesi Eğitim-Sen ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri ile sabah kahvaltısında bir araya geldi.
…………OOO………..

TARSUS’TA “DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ” ETKİNLİĞİ

‘20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’ dolayısıyla etkinlik gerçekleştirildi.

CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, sosyal çalışmalarıyla herkesimden insana ulaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, çocuklara yönelikte birçok projeyi hayata geçirdiğine dikkati çekti.

…………OOO………..

ÇAMLIYAYLA’DA SOBADAN ÇIKAN KIVILCIM EVİ KÜLE ÇEVİRDİ
Çamlıyayla da  meydana gelen yangında dubleks evin üst katı kullanılamaz halde geldi. Çamlıyayla ilçesi
Belçınar Mahallesi’nde meydana gelen yangını görenler itfaiyeye haber verdi.
Olay yerine kısa sürede gelen Mersin Büyükşehir Belediyesi Çamlıyayla itfaiye ekipleri yangına müdahale etti.

…………OOO………..

TARSUSLU MİLLETVEKİLLERİNİN DİKKATİNE!.. ÇAMLIYAYLA’YI SAHİPSİZ BIRAKMAYIN

Mersin İli Çamlıyayla İlçesi Kaleardı Mevkii’nde Çamlıyayla İlçesi giriş yolu üzerindeki heyelana hala neden müdahale edilmiyor.

…………OOO………..

TARSUS’TA BELEDİYE EKMEĞİ 1 TL OLDU

Belediye  Baskanımız Dr.Haluk Bozdoğan, Artan maliyetlere rağmen 95 kuruşa satılan ekmeğin fiyatına sadece 5 kuruş artırılarak 1 TL’ye satılmasına karar verdi.

…………OOO………..

BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, TARSUS’TA TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA YÖNELİK DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı Trafik Denetleme Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri, Tarsus’ta toplu taşıma araçlarına yönelik olarak denetleme çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

…………OOO………..

YAŞ ALMIŞLARA ZİYARETLER

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu 2021-2022 yeni çalışma dönemi ‘Ziyaret Etkinlikliği’ kapsamında Tarsus’un muhtelif mahallelerinde ikamet eden yaş almış çınarları ziyaret etmeye devam ediyor

…………OOO………..

YANLIŞ TEŞHİS NEDENİYLE  GEÇ KALINDI. AYAK PARMAĞINI KAYBETTİ

Ayağındaki  yara için Tarsus’ta ve Mersin’de bir çok uzman  doktora giden Ramazan Arduç, gittiği  tüm uzman hekimlerin  yanlış teşhisi yüzünden ayak parmağını kaybettiğini iddia etti.

…………OOO………..

TARSUSLU EMİRHAN GÜNAŞTI FENERBAHÇE’YE TRANSFER OLDU

Tarsus Altıntaş Kaleci Akademisi’nden yetişen 2008 doğumlu kaleci Emirhan Günaştı Fenerbahçe’ye transfer oldu.

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ SPOR BASKETTE GALİP

Tarsus Belediyesispor kızları  baştan sona önde götürdüğü maçta Bodrum Karya ekibini 64 – 55 yendi. Maça çok iyi başlayan ekibimiz ilk periyodu 21-5 önde bitirdi. İlk yarı sonucu 37-22 takımımız lehine bitti. Bodrum Karya 3 ve 4. periyotlarda arayı kapatmaya çalışsa da Tarsus Bld maçı 9 sayı farkla kazanmayı bildi. Şehrimiz temsilcisinde Sharon, Cansu ve Ezgi 12’şer sayı kaydettiler.

…………OOO………..

TARSUS KENT KONSEYİNDEN SOKAK EKONOMİSİ ÜZERİNE KONFERANS
Tarsus Kent Konseyi 19 Kasım 2021 Cuma günü Güner Baykal Toplantı Salonunda sokak ekonomisine dair “Sokaklar Sorun Değil, Çözümdür!” diyerek, toplumu bilgilendirme amacıyla bir konferans konferans düzenledi.

…………OOO………..

TİY, DEPLASMANDA 2-0 MAĞLUP

TFF 2. Lig Beyaz Grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu Kırklarelinden puansız dönüyor. TİY, deplasmanda oynadığı maçta rakibi Kırklarelispor’a 2-0 mağlup oldu. Son oynadığı 3 maçını kazanarak Kırklareli deplasmanına giden Sarı-Lacivertliler, bu kez 2-0 mağlup olarak haftayı puansız kapattı.

…………OOO………..

23 KASIM 2021’de TARSUS

TARSUS’TA  BELEDİYE  EKMEĞİNE 5 KURUŞLUK ARTIŞ BAŞKAN BOZDOĞAN “HER VATANDAŞIMIZ FİYATI UYGUN EKMEĞE KOLAYCA ULAŞACAK”.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan; ekonomik sıkıntılar ile boğuşan vatandaşlara destek olabilmek için uygulamaya koyduğu askıda ekmek ve ücretsiz glütensiz ekmek dağıtımlarını sürdürürken, artan maliyetleri halkın bütçesine daha az şekilde yansıtabilmek için 95 kuruş olan ekmek fiyatını 1 TL olarak güncelledi.

…………..ooo……………

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER TARSUS’U GEZDİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Merkezi Şube Başkanları Toplantısı’na katıldı.

…………..ooo……………

MUHTARIN ANNESİ VEFAT ETTİ

Aliefendioglu muhtarı Orhan Canbolat’ın Annesi vefat etti. Cenazesi  23 Kasım saat 11:00 da  Aliefendioglu köyünde defnedilecektir.

…………..ooo……………

TARSUS’TA TARİH BULUŞMASI

Tarsus  Ticaret ve Sanayi Odası’nın İçel Sanat Kulübü organizasyonunda Mersin Üniversitesi ile birlikte düzenlediği ‘’İçel Sanat Kulübü Sanat Tarihi-II’’ etkinliğinde tarihçiler konuk edildi.

…………..ooo……………

TARSUS ÜNİVERSİTESİ 52 PERSONEL İSTİHDAM EDECEK

Tarsus Üniversitesi 2020 KPSS(B) grubu puan sırası esas alınarak 52 personel istihdam edecek.
…………..ooo……………

ÇAMLIYAYLA’DA FİDAN DİKİMİ

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeni ile Çamlıyayla Belçınar Mahallesi’nde gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine CHP Çamlıyayla İlçe Başkanı Seher Sorma, CHP Çamlıyayla Gençlik Kolları Başkanı Abdullah İbiş, CHP Tarsus Kadın Kolları Başkanı Belda Boroğlu, çok sayıda partili,vatandaş ve çocuklar katılım gösterdi.
…………..ooo……………

TADER’DEN SAKARYADA TEMSİLCİLİK

TADER olarak Sakarya İl temsilciliği açıldı. Temsilcilik görevine değerli hemşehrimiz Prof. Dr Süleyman Can KURNAZ atandı.

…………..ooo……………

ŞAİR CABBAR TÜRKYILMAZ’I EBEDİYETE UĞURLADIK

Tarsus Şairler ve Yazarlar derneği üyesi Tarsuslu şair Cabbar Türkyılmaz, ani olarak aramızdan ayrılmasından sonra doğum yeri olan Tarsus’un Hacıbozan köyünde toprağa verildi.

…………..ooo……………

TAŞYAD’DAN TAZİYE    

Tarsus Şairler ve Yazarlar Derneği  (TAŞYAD) üyesi Tarsuslu şair Cabbar Türkyılmaz’ın vefatı nedeniyle TAŞYAD başkanı Doğan Akpınar bir taziye yayınladı. Doğan Akpınar”Değerli bir şair arkadaşımızı ani olarak kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet diler ailesinin ve şair arkadaşlarımızın acısını paylaşırım. Allah rahmet eylesin” dedi.

…………..ooo……………

TARSUS’TA 13. ULUSLAR ARASI YARI MARATON HEYECANI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi koordinesinde 28 Kasım’da gerçekleştirilecek olan 13. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu’nun heyecanı yaşanmaya başlandı.

…………..ooo……………

MUSA GÜVENÇLİ’DEN TSO BAŞKANINA TEŞEKKÜR

Tarsus’un coğrafi işaretli ürünlerini Diyarbakır’daki fuarda tanıtıldı. Mersin Aşçılar derneği başkanı Tarsuslu Musa Güvençli “Tarsus’un coğrafi işaretli ürünlerini Diyarbakır mezopotamya gurme ve yöresel lezzetler fuarında tanıtım ve sunumu gerçekleştirdik. Katkılarından dolayı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın H.Ruhi Koçak Beye teşekkür eder saygılar sunarız.

…………..ooo……………

24 KASIM 2021’de TARSUS 

TARSUS’TA ÖĞRETMENLERE KUTLAMA

Bugün 24 Kasım, Öğretmenler günü. Tarsus’ta sabah saat 09.30’da Atatürk anıtı önünde çelenk sunumu ve saygı duruşu yapılacak. Daha sonra Öğretmenler günü kutlamaları Şehitishak ilkokulundaki toplantı salonunda yapılacak.

…………..ooo……………

KAYA’DAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, ” Milletimizin istikbalini emanet ettiğimiz gençlerimize emek veren sevgili öğretmenlerimize, verdikleri emek ve değer için bir kez daha teşekkür ediyoruz.” dedi..

…………..ooo……………

KADINA ŞİDDETE HAYIR

Tarsus Belediyesi tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü programı kapsamında etkinlik düzenleniyor. Etkinliklere  davetlisiniz.

…………..ooo……………

TARSUS’TA TEMİZLİK İŞLERİ

Tarsus Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler,kentimiz genelinde temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ekipler, dün  Altaylılar Mahallemizde genel temizlik çalışması yaptı. Çalışmalar diğer mahallelerimizde devam ediyor

…………..ooo……………

TARSUSLU HEMŞEHRİMİZ PROF. DR. BEKİR SAMİ YILBAŞ REKTÖR OLDU

Tarsuslu hemşehrimiz Prof. Dr. Bekir Sami YILBAŞ  Resmi Gazetede yayınlanan kararname ile İstanbul Türk- Japon Bilim ve teknoloji Üniversitesi Rektörü olarak atanmıştır. Kendilerine yeni görevinde başarılı çalışmalar dilerim.

 …………..ooo……………

TARSUS GENÇLİK DERNEĞİ’NİN VEFASI

Tarsus’ta “Mesleklerinde Tecrübeleri ile Geleceğe İlham Olan 4 Eğitimciye “ÖĞRETMENLER GÜNÜ” anısına vefa ziyaretleri kapsamında Gençlik Derneği plaket verdi.

…………..ooo……………

ÇUKUROVA ÇAĞDAŞ SANATTAN ZİYARET

Çukurova Çağdaş Sanat, Kültür ve Eğitim VAKFI Mütevelli Heyeti Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU’yu ziyaret ederek istişarelerde bulundu. Vakıf Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanı Hasan ŞEMSİ ve Vakıf Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Remzi KARABULUT, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU’yu ziyaret ederek istişarelerde bulundular.

…………..ooo……………

TARSUS BELEDİYESİ’NİN MANTAR YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSUNU BİTİRENLER İŞ SAHİBİ OLUYOR

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın işsizlikle mücadele çalışmaları kapsamında önem verdiği kurslardan olan ve Tarsus Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen mantar yetiştiriciliği kursu yeni mezunlarını verdi.

………OOO………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR ŞEHİR TİYATROSU İLÇELERDE DE SAHNEDE “VAHŞET TANRISI” TARSUS’TA SANATSEVERLERLE BULUŞTU

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, birbirinden güzel oyunları sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Mersin’de prömiyeri gerçekleştirilen “Vahşet Tanrısı” adlı oyun Tarsus’ta da sahnelendi. Şehir Tiyatrosu oyuncularına Tarsuslulardan tam not..

………OOO………..

TARSUS’TA COVİTTEN ÖLÜMDE BİNE DOĞRU!

Tarsus’ta  tüm dünyayı etkisi altına alan ve ölümcül seyreden yeni tip Coronavirüs (Covid-19) nedeniyle  Tarsus’ta hayatını kaybedenlerin sayısı bine doğru yaklaşıyor.

………OOO………..

HALK OTOBÜSÜNÜN FRENİ BOŞALDI

Tarsus ta önceki gün freninin boşalması sonucu kırmızı ışıkta bekleyen araçlara çarpan özel halk otobüsü kazayı ucuz atlattı. 6 araç hasar gördü. Araç  şoförü Mustafa Fuat Gündeş, kaza anını anlattı.

25 KASIM 2021’de TARSUS

BAŞKAN BOZDOĞAN ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle düzenlenen tören ve etkinliklere katılarak öğretmenler gününü kutladı. Başkan Bozdoğan, Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanında düzenlenen Atatürk anıtına çelenk sunma törenine katıldı..

…………OOO………..

ŞEHİT ÖĞRETMEN DUALARLA ANILDI

Tarsuslu Şehit Öğretmen Büminhan Temizkan’ın mezarı ziyaret edildi. Buradaki anma programına Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Osman Polat katıldı. 1994 yılında Tunceli’nin Mazgirt ilçesi Darıkent Beldesi’nde PKK’lı teröristlerce şehit edilen öğretmen Buminhan Temizkan’ın kabri başında anıldı.

…………OOO………..

KARDEŞ ŞEHİR LANGEN’LE ORTAK PROJE YAPILACAK

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Tarsus-Langen kardeş şehir projesinin temelini oluşturup, yaşamının çok büyük bölümünü Türk-Alman dostluğuna adamış ve ilişkilerin güçlendirilmesi için koordinatörlük misyonunu üstlenen Gazeteci Mehmet Canbolat’ı konuk etti.

………OOO………..

KADIN MECLİSİ BAŞKANINA TEKRAR YETKİ

Tarsus’ta 2020-2021 döneminde Kadın Meclisi Başkanı olarak görev yapan Bilgehan Güçtimur, ilgili dönemin Kadın Meclisi faaliyetlerini anlattı.

………OOO………..

TARSUS TSO BAŞKANI KOÇAK ‘’BELİRSİZLİK ENDİŞE YARATIYOR’’.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, piyasalardaki çalkantının iş dünyasındaki kaygı, endişe ve korkuyu artırdığını belirterek, “Belirsizlik yordu ve maalesef ticareti durma noktasına getirdi” dedi.

………OOO………..

YAZAR ALANINDA TARSUS’A BİR DERECEDE YUNUS KIZIL’DAN

81 İl içinde Tarsuslu eğitimci Türkiye üçüncüsü oldu. Akademisyen Yunus Kızıl Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim alanında düzenlediği yarışmada Tarsus’a gurur getirdi.

………OOO………..

HİKMET ÖZ GAZİ MUSTAFA KEMAL ÖĞRETMENLİK COŞKUSUNU İLK KEZ TARSUS’TA YAŞADI.

Eski bir öğretmen olan araştırmacı yazar ve ressam Hikmet Öz ‘’1923 yılı 18 Mart günü, Tarsus İttihat ve Terakki Mektebi’nde, Gazi Mustafa Kemal, sanırım öğretmenliğin ne denli önemli olduğunu vurgulamış ve öğretmenlik yapabilmenin heyecanını Tarsus’ta yaşamış oldu’’ dedi.

………OOO………..

 

TARSUS’UN SAYKÖY’DE ZEHİR TACİRLERİ YAKALANDI

Tarsus’ta uyuşturucu madde ticareti yapan iki kişi uyuşturucu satarken suçüstü yakalandı. Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri,Tarsus’un Sayköy Mahallesinde ellerinde uyuşturucu madde bulunan ve satmak için müşteri arayan 2 şahsı takibe aldı. Yapılan takip ve araştırma sonunda 2 şahıs tutuklandı.

………OOO………..

KADINA ŞİDDETE HAYIR

Tarsus belediyesi tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü programı kapsamında etkinlik düzenleniyor. Etkinliklere  davetlisiniz.

26  KASIM 2021’de TARSUS

ULUSLARARASI TARSUS MARATONU’NUN KAHVALTILI LANSMANI DÜZENLENİYOR

26 Kasım 2021 Cuma günü (bugün) saat 09.30’da Gözenler Restaurant’ta (Tarsus girişinde sağda) 13. Uluslararası Tarsus Maratonu’nun kahvaltılı lansmanı düzenlenecektir. Lansmana  basın mensupları ve maratok komitesi ile başkan Vahap Seçer de katılacak.

………….ooo…………..

EMNİYETTEN OPERASYON

Tarsus’taki asayiş uygulamasında 11 silah ele geçirildi. Mersin’in Tarsus ilçesinde son 1 haftada gerçekleştirilen uygulamalarda, 11 silah ile çok miktarda uyuşturucu ele geçirilirken çeşitli suçlardan aranması bulunan 38 şüpheli gözaltına alındı.

………….ooo…………..

TARSUS’TA BİR KİŞİ TABANCAYLA İNTİHAR ETTİ
Olay Beydeğirmeni Mahallesi Kasım Gülek Bulvarı üzerinde bulunan işyerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, işyeri sahibi olan 73 yaşındaki Şakir Y. adlı kişi sabah saatlerinde dükkanın önünde tabanca ile kafasına sıkarak yaşamına son verdi.
Yıldırım neden intihar ettiği öğrenilemezken, polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

………….ooo…………..

ETKİLİ İLETİŞİM SEMİNERİNE YOĞUN İLGİ

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Kadın, Aile, Çocuk ve Engelli Politikalarından (KAÇEP) Sorumlu Il Başkanlığının Mersin Noax Otelde gerçekleştirmiş olduğu Güçlü Kadın Güçlü Mersin programı yüzlerce MHP’li kadını biraraya getirdi.

………….ooo…………..

TARSUS’TA MUZ YETİŞTİRİCİLİĞİ  TOPLANTISI

Tarsus Ziraat Odası toplantı salonunda düzenlenen Muz Yetiştiriciliği,Muz Hastalık ve Zararlıları eğitimi Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Ziraat Yüksek Mühendisi Süleyman Yalçın sunumu ile gerçekleştirildi..

………….ooo…………..

JANDARMADAN KADINA ŞİDDET BİLGİLENDİRMESİ

Mersin İl Jandarma Komutanlığı; 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Gününde vatandaşlara yönelik Tarsus dahil  bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi.

………….ooo…………..

EKMEK SATIŞ NOKTALARINDA KISITLAMA YOKTUR

Tarsus’ta hafta sonları ekmek satışı yalnız Fırınlardan yapılacak diye ortaya atılan yorumlar tamamen asılsızdır. Tarsus Fırıncılar Odası başkanı Suat Yaşar Tarsus Haber Medya gazetemize yaptığı açıklamada böyle bir uygulama söz konusu değildir. Ekmek satış noktaları bugüne kadar nereden yapıldıysa aynısı devam edecektir. Asılsız çıkartılan yorum ve haberler asparagastır” dedi.

………….ooo…………..

TARSUS CHP KADIN KOLLARI “İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NDEN VAZGEÇMİYORUZ!

CHP Tarsus İlçe Kadın Kolları Başkanı Belda Boroğlu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla partide açıklamada bulundu.

………….ooo…………..

 TARSUS KADIN PLATFORMU AÇIKLAMASI

Tarsus Kadın Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla Tarsus’ta Yarenlik Alanında basın açıklaması yaptı.

………….ooo…………..

KAZA ANI CANLI YAYINA TAKILDI

Tarsus’ta park halindeki araca çarparak takla atan otomobil, sosyal medyada canlı yayın yapan başka bir sürücünün kamerasına yakalandı. Duatepe Mahallesi İsmet Paşa Bulvarı üzerinde meydana gelen kazada, bulvar üzerinde seyreden A.N. idaresindeki 33 MN 042 plakalı otomobil park halindeki hafif ticari araca çarparak takla attı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Çevredekilerin yardımıyla ters dönen araçtan çıkartılan A.N., kazayı ufak sıyrıklarla attı. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.

………….ooo…………..

TARSUS BELEDİYESİ ÇÖLYAK HASTALARINI DESTEKLEMEYE DEVAM EDİYOR 

Tarsuslu Çölyak Hastalarına ücretsiz EKMEK DAĞITIMI Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın Çölyak Hastaları için başlattığı ücretsiz glutensiz ekmek dağıtımı çalışması Mezitli Belediyesi ile işbirliğine gidilerek artık Mezitli’de de yapılacak.

………….ooo…………..

TARSUS’TA EMLAK VE ÇTV VERGİSİ İÇİN VEZNELER HAFTA SONU DA AÇIK

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, 2021 yılı emlak, çevre temizlik, ilan ve reklam vergisinin ikinci taksit ödemeleri ödeme süresinin 30 Kasım 2021 Salı günü mesai saati bitiminde sona ereceğini hatırlattı. Bozdoğan, bu hafta sonu da veznelerin açık olacağını söyledi.

27 KASIM 2021’de TARSUS

  1. ULUSLARARASI TARSUS MARATONU 28 KASIM’DA START ALACAK

BaşkanVahap Seçer, 13. Uluslararası Tarsus Maratonu’nu tüm Mersinlilerle beraber tarih ve kültür kenti Tarsus’ta gerçekleştireceklerini vurguladı. Seçer  3 yıl aradan sonra 28 Kasım’da koşulacak maratona şu an için 3 bin 147 sporcunun kayıt yaptığını belirtti.

…………OOO………..

KEMİK KANSERİNİ YENEN ECRİN MERSİNLİ SPORCU AZMİ ERDOĞAN İLE TARSUS MARATONU’NDA YARIŞACAK

Ecrin Aydoğ ve Azmi Erdoğan’a da başarılar dileyen Başkan Vahap  Seçer, “Ecrin Aydoğ kızımız Tarsus’ta misafir. Güçlü bir çocuk figürü sergiliyor. Onu kutluyorum. dedi.

…………OOO………..

CHP TARSUS İLÇE BAŞKANI VARAL; “TÜM KADINLARIMIZA ŞİDDETTEN UZAK, EŞİT, ADİL, ÖZGÜR BİR DÜNYA DİLİYORUM”.

CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, İlçe Kadın Kolları Başkanı Belda Boroğlu ve yöneticiler, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” dolayısıyla tekstil atölyesinde emek harcayan kadınları ve Er-Za tarım işletmesinde alınteriyle evlerine ekmek götüren  kadın emekçileri ziyaret ettiler.

…………OOO………..

TARSUS TİCARET BORSASI  2022 YILI PLANLAMASINDA REVİZYON YAPTI

Tarsus Ticaret Borsası, ekonomik kondüktörlere bağlı olarak  geleceğine ilişkin misyon ve vizyonu çerçevesinde, değer önermelerini, stratejik yaklaşımlarını ve buna bağlı olarak temel amaçlarını, ölçülebilir hedeflerini 2022 yılı için yeniledi.

 …………OOO……….

STEM MERKEZİ ATÖLYE KAYITLAR DEVAM EDİYOR

Tarsus Belediyesi tarafından hayata geçirilen, çocukların erken yaşta problemlere yaratıcı çözümler üreten, değişimlere uyum sağlayan, analitik düşünmesine yardımcı olan, iletişim becerileri güçlü, donanımlı ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmesine katkı sağlayan  Ülker AYDIN STEM (Bilim, teknoloji, mühendislik, matematik) Merkezi Atölye kayıtları sürüyor. .

…………OOO……….

BÜYÜKŞEHİR YÖNETİCİLERİ, TARSUS ENGELLİLER PLATFORMU’YLA BİR ARAYA GELDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, başta Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı olmak üzere, diğer birimleriyle de özel gereksinimli yurttaşlara yönelik hizmet ve çalışmalarını sürdürüyor.

…………OOO……….

FAHRETTİNPAŞADA EV YANGINI

Tarsus’ta meydana gelen ev yangınında maddi hasar meydana geldi. Alınan bilgiye göre, K.E.’ye ait Fahrettinpaşa mahallesi 1410 sokak 20 nodaki 2 katlı evin üst katında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.
…………OOO……….

KAYMAKAM FIRINCILAR ODASI BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Tarsus Fırıncılar Odası Başkanı Suat YAŞAR, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU’yu ziyaret ederek istişarelerde bulundu.

…………ooo…………

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HAFTASI’NDA MİNİKLERE DİŞ SAĞLIĞININ ÖNEMİ ANLATILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi ekipleri, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında Münir Özkul Kreşi’ndeki miniklere ağız ve diş sağlığı kontrolüyaptı. Kontrolün ardındandiş macunu ve diş fırçası verilen miniklere erken yaşta dişsağlığını korumanın önemi anlatıldı.

28 KASIM 2021’de TARSUS

TARSUS’TA MARATON HEYECANI

Tarsus’ta 13. Uluslar arası yarı Maraton heyecanı yaşandı. Maraton bu sabah saat 09.00 da başladı. Koşunun başlama startını başkan Vahap Seçer verdi. Yarışı Kenyalı atlet kazandı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi koordinesinde düzenlenen 13. Uluslararası Tarsus Maratonu öncesi açılan fuarda yarışmacılar göğüs numaralarını ve kitlerini teslim aldı. Dereceye giren 88 sporcuya toplam 172 bin TL ödül verildi.

…………OOO………..

13. ULUSLARARASI TARSUS MARATONU ÖNCESİ AÇILAN MARATON FUARI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 13. Uluslararası Tarsus Maratonu öncesi Tarsus Şehir Stadyumu yanında Maraton Fuarı açıldı. Koşuya katılacakların göğüs numarası ve kitlerini teslim aldığı fuar, konserler ve dans gösterilerine ev sahipliği yaptı.

…………OOO………..

YARIŞMACILAR FUARDA TARSUS’UN LEZZETLERİNİ TATTI

Fuar alanında kurulan stantlarda Mersin’in markalarının yanı sıra 15 stantta 20 üretici kadın Tarsus’un geleneksel ve yöresel ürünlerini sundu. Karakuş Tatlısı’ndan Kokulu Çörek ve Tarsus Humusu’na kadar sunulan birçok lezzet katılımcıların damağını tatlandırdı.

…………OOO………..

TARSUS’TA “KARAKUŞ TATLISI BAYAĞI İLGİ GÖRÜYOR”

Tarsuslu üretici kadınlardan Asuman Kurt, sunduğu Karakuş Tatlısı’nın katılımcılar tarafından beğeni topladığını vurgulayarak, “Yıllardır evde duran bir kadındım. 8-9 aydır çıktım. Stant açtık. Ortam çok güzel. Buradaki arkadaşlık güzel. Kadınlar birbirine destek” dedi.

…………OOO………..

TAG YOLUNDA ALKOL ELE GEÇİRİLDİ

Tarsus- Mersin arası gişelerde bir tırda yapılan aramada 1000 litre etil alkol ele geçirildi…

…………OOO………..

TARSUS’TA “ARTIK YETER GEÇİNEMİYORUZ” MİTİNGİ            

Tarsus Emek ve Demokrasi Güçleri, yaşanan ekonomik krize ses yükseltti. Yarenlik Alanında gerçekleşen eyleme, Tarsus Emek ve Demokrasi Güçleri bileşenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tarsus Saat kulesi önünde gerçekleşen eylemde katılımcılar adına Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Yasemin Yücel  açıklama yaptı:

…………OOO………..

TARSUS DAHİL İLÇELERDE CEVİZ FİDANI DAĞITIMI

Ceviz Fidanı Dağıtımı Projesi” kapsamında talepte bulunan üreticilere yüzde 50 hibeli ceviz fidanı desteğine devam ediyor. Mut’ta dağıtımın ardından Erdemli ve Toroslar ilçelerinde de 407 üreticiye 12 bin 738 ceviz fidanı teslim edildi. Tarsus ve Çamlıyayla’da da fidan dağıtılacak.

…………OOO………..

TARSUS KADIN VE ÇOCUK BİLİM, TEKNOLOJİ ATÖLYESİ ÖĞRENCİLERİNDEN TÜRKİYE ÇAPINDA DERECE

Mersin Büyükşehir Belediyesi, eğitim odaklı projeleriyle geleceğin mühendislerini ve bilim adamlarını yetiştiriyor. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın Tarsus’taki Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi’nde eğitim gören öğrenciler başarılı sonuçlar almaya başladı.

…………OOO………..

KISA SÜRE ÖNCE KURS  AÇILDI, BAŞARILAR GELMEYE BAŞLADI

Kısa süre önce Tarsus’ta Makam mevkiinde bulunan tarihi binada çalışmalarına başlayan Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi’nde eğitim gören öğrencilerin aldıkları başarıdan dolayı mutlu olduğunu kaydeden birim sorumlusu Emre Aşkın, Mutlu oldu.

…………OOO………..

TARSUS İDMANYURDU, KENDİ SAHASINDA PAZARSPORA 1-0 YENİLDİ

TFF 2. Ligde  temsilcimiz  Tarsus idmanyurdu cumartesi günü  Pazarspor ile oynadı. Son 3 maçını kazanıp tırmanışa geçen Tarsus idmanyurdunun geçen hafta ise Kırklarelispor maçını 2-0 kaybetti. TİY, dün Pazarspor maçından 1-0 yenilip puansız ayrıldı. Maçta tek golü Uğur  attı. 72. Dakikadaki bu golle Pazarspor üç puanın  sahibi oldu.

 

Yakup BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

Yakup BONCUK

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi