FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 19 Mayıs 2021 309 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 18 MAYIS 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

18 MAYIS 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

…………OOO………

TARSUS BELEDİYESİ 2020’yi BÜTÇE FAZLASI İLE KAPATTI

Pandemi döneminde esnaftan işçiye, çiftçiden öğrenciye kadar her kesime nakdi ve ayni yardımda bulunan, sosyal destek projeleriyle örnek olan Tarsus Belediyesi, tüm bu sosyal harcamalara rağmen 2020 yılını yaklaşık 12 milyon liralık bütçe fazlasıyla kapattı.

…………OOO………

BAŞKAN BOZDOĞAN  ‘’BİZİM İÇİN TABLO İYİ’’

Haluk Bozdoğan, “Rapora genel olarak baktığımızda gerçekten çok da sevindirici bir tablo ile karşı karşıyayız. ” dedi.

………..OO………..

YÜKSEKTEN DÜŞEN GENÇ HAYATINI KAYBETTİ

Tarsus’ta  meydana gelen olayda bir kişi yüksekten düşerek hayatını kaybetti. Olay ilçeye bağlı Ferahim Şalvuz Mahallesi Anıt Şanlı sitesinde meydana geldi. İddiaya göre 1663 sokak üzerinde bulunan Özgür Apartmanı 7. Kattaki evinin balkonundan yan tarafa geçmeye çalışan 23 yaşındaki B. K. dengesini kaybederek beton zemine çakıldı. Olay yerinde hayatını kaybeden B.K, nın ölümü ile ilgili polis soruşturma başlattı.

,………..ooo………….

TARSUSLU İLYAS AVCI UNUTULMADI

30 yıl önce bügün, 16 Mayıs 1991 tarihinde Tarsuslu Hemşehrimiz Tiyatro ve Sinema Sanatçısı İlyas AVCI hayatını kaybetti. İlyas AVCI ‘yı rahmetle anıyoruz.

,………..ooo………….

BÜYÜKŞEHİR’LE  TARSUS’TA YOLLAR DA GÜZELLEŞİYOR

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, Kent genelinde cadde, bulvar ve grup yollarında bakım ve iyileştirme çalışması yürütüyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, yeni yerleşim bölgelerindeki yol ve kaldırımlarda da düzenleme ve yağmur suyu tahliye sistemi döşeme çalışması gerçekleştiriyor.

,………..ooo………….

ALTAYLILAR MAHALLESİ 02110. SOKAK ÜZERİNDE KAPSAMLI YOL ÇALIŞMASI

Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Altaylılar Mahallesi’nde bulunan ve çevresinde yüksek katlı binaların bulunduğu 2110 Sokak üzerinde altyapı çalışmaları kapsamında yağmursuyu hattı döşeme ve kaldırım yapım faaliyeti gerçekleştirmişti

,………..ooo………….

18 MAYIS MÜZELER GÜNÜ KUTLU OLSUN…

Tarsus kaymakamlığı ‘’ 18 Mayıs Müzeler Günü kutlu olsun.’’ Açıklaması yaptı.

,………..ooo………….

TARSUS’TA  ÇİÇEKÇİ DÜKKANINA 2. TAHRİBAT

 Yeni Ömerli Mahallesi Hilmi Seçkin Bulvarı ile İstiklal Caddesi kesişiminde bulunan çiçekçi dükkanı 2. Kez araçla tahrip oldu. Buraya bir demir engel konulması istendi.

,………..ooo………….

MAHALLE MUTFAKLARI YENİDEN BAŞLADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kimse Yatağa Aç Girmesin Diye Başlattığı MAHALLE MUTFAKLARI Kısıtlamanın Kalkmasıyla  Beraber  Tarsus’ta da yeniden Faaliyete Başladı.

,………..ooo…………

ANIT MAHALLESİNDE ÖLÜ BULUNDU

Tarsus Anıt mahallesinde dün 73 yaşındaki Şefika O. adlı  kadın ölü bulundu. Kadının cansız bedeni, inşaat alanında bulundu. Talihsiz kadının kesin ölüm nedeni henüz bilinmezken, ekipler çalışmalarını sürdürüyor

…………ooo………..

SEVİLEN KAYMAKAM MUHAMMET ZENCİRLİ’DEN, VEFA PROJESİ.

Çamlıyayla Kaymakamı  tarafından başlatılan “Vefa Projesi” hayata geçirildi.

…………..OOO……….

YENİ MAHALLEDE YANGIN İKİ EVE SIÇRADI

Tarsus’ta Yeni Mahallede meydana gelen olayda itfaiyenin zamanında müdahalesi bir mahalleyi yanmaktan son anda kurtardı. Olay Yeni mahalle 4053 sokak no 5’te meydana geldi. İddiaya göre elektrik kontağından çıktığı iddia edilen yangın büyüyerek yan taraftaki eve sıçradı. İtfaiyenin zamanında müdahalesi ile yangın kısa sürede kontrol altına alınırken olayda ölen yada yaralanan olmaması sevindirdi. Polis yangınla ilgili soruşturma başlattı.

,………..ooo…………

TÜRKİYE’DE VEFAT SAYISI  44.983 Kişi OLDU

Türkiye’nin Günlük Koronavirüs Tablosu  yenilendi. Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinden paylaşılan tabloya göre; dün  vefat sayısı 44.983. kişi olarak yer aldı.

………..ooo…………

Yakup BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

Yakup BONCUK

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi