FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 24 Nisan 2022 227 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 18-19-20-21-22-23-24 NİSAN 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

18-19-20-21-22-23-24 NİSAN 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

18 NİSAN 2022’de TARSUS

TARSUS’TAN LÖSEV’E DESTEK

1998 yılında Pediatrik Hematolog-Onkolog Dr. Üstün Ezer tarafından Ankara’da kurulan, lösemili-kanser hastası çocuk ve yetişkinlere yardımda bulunarak ihtiyaçlarını karşılayan LÖSEV (Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı) Tarsus’ta da Erkan Yağlıpınar ve gönüllülerle çalışmalarını yürütüyor.

………….OOO…………

TARSUS, BUGÜNE KADAR TURİZMDE HAK ETTİĞİNİ BİR TÜRLÜ ALAMADI

Geçmişi kimine göre 8, kimine göre 10 bin yıllık olan bu tarihi ve turistik kentin dünyada eşi benzeri zor bulunur. Ama Tarsus turizmde hak ettiği payı alamıyor.

………….ooo…………

TARSUS DAHİL, BÜYÜKŞEHİR’DEN ‘YEREL HAYVAN KORUMA GÖREVLİSİ’ EĞİTİMİ

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi,patili dostların korunması için ‘Yerel Hayvan Koruma Görevlisi’ eğitimi düzenledi. Kentin farklı ilçelerinden katılan 350 gönüllüye hayvan davranışı, hayvanların bakım ve beslenmesi, kısırlaştırılması, sahiplendirilmesi gibi konularda eğitim verildi.

………….ooo…………

 TARSUS’TA SPORA SİYASET KARIŞTI YAPILAN YANLIŞ, KENTİN BELEDİYE BAŞKANINA HAKARETTİR

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, “Şanlı Tarsus İdman Yurdumuz’un arka arkaya aldığı zaferlerin taraflı tarafsız, kırgın küskün, genç yaşlı, kadın ve çocuklarımızı gönendirdiği ve gururlandırdığı bu günlerin, kentimizde şampiyonluk coşkusu yaratarak büyük bir mutlulukla taçlandırılması en büyük gayemiz. ” dedi.

………….ooo…………

KAYMAKAM DONUKTAŞ MABEDİ KALINTILARINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Tekke Mahallesinde bulunan, M.S. 2. yüzyılda inşa edilen ve dünyadaki en büyük mabetler arasında gösterilen Donuktaş Mabedi kalıntılarında incelemelerde bulundu. Donuktaş Mabedi kalıntılarında incelemeleri sırasında müze müdürü Doğukan Alper de hazır bulundu ve kaymakam Otcu ya bilgi verdi.

………….ooo…………

TURİZM HAFTASI BAŞLIYOR

2022 Yılı Turizm Sezonu Tedbirleri ve Turizm Haftası Etkinlikleri Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU başkanlığında ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla yapılan toplantıda değerlendirilerek karara bağlandı.

………….ooo…………

TARSUS’TA VATANDAŞ, POLİSİ İLE BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR

Tarsus Emniyet müdürlüğü ekipleri, Barbaros mahallesinde yüzlerce vatandaşı ile bir araya gelerek iftar açtı. Tarsus emniyet müdürü Ebubekir Fil ile birlikte tüm birim amir ve teşkilat mensupları mahallede kurulan iftar sofrasında edilen duaya amin dediler. Mahalle muhtarı yaptığı konuşmada, “emniyet müdürümüze teşekkür ediyorum, mahalle halkımız ile bir araya gelen tüm ekiplerimize hayırlı Ramazanlar diliyorum dedi

………….ooo…………

TARSUS CHP’DE TOPLANTI

Önceki yıllarda Vedat Günyar Cumhuriyet Halk Partisi Tarsus İlçe Başkanlığı Görevi yapmıştı.

Op. Dr. Vedat Günyar 19.04.2022 Salı Günü CHP Tarsus ilçe başkanlığında saat 12.00 da ilçe başkanı Av. Ozan Varal, ilçe örgütü ve partililerle bir araya gelecektir.

………….ooo…………

TARSUS MUHTEŞEMSİN 2-0 GALİBİZ

TFF 2. Lig Beyaz Grupta Tarsus İdmanyurdu 9’da 9 galbiyet aldı. Tarsus’ta Diyarbakır temsilcisi Amed Spor ile karşı karşıya gelen Tarsus İdmanyurdu güçlü rakibini 2-0 yenerek, üst üste 9. galibiyetini aldı. Sarı-Lacivertliler bu galibiyetle, puanını 52’ye yükselterek, sıralamada ikinciliğe yükseldi.

19 NİSAN 2022’de TARSUS

TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ BUGÜN BAŞLIYOR

İçinde bulunduğumuz hafta Turizm Haftası olarak kutlanırken etkinlikler bugün başlıyor. Saat 10.00 da Tarsus Müzesinde açılış konuşmaları yapılacak. Saat 10.45 de Müzeler haftası yürüyüş korteji olacak. Yürüyüş Müzeden Kubat Paşa Medresesine gerçekleştirilecek. Tarihi yerler gezilip tanıtımı yapılacak. Etkinlikler 22 Nisanda son bulacak.

………….OOO…………

TARSUS GENÇLİK KAMPI, UKRAYNALI SPORCULARI AĞIRLADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Gençlik Kampı, Ukraynalı sporcuları ağırladı. Türkiye Triatlon Federasyonu’nun desteği ve 27 ülkenin katılımıyla Mersin’de gerçekleştirilen Avrupa Triatlon Kupası, büyük heyecana sahne oldu. Organizasyona katılan Ukrayna Triatlon takımı ise Tarsus Gençlik Kampı’nda misafir edildi. 40 kişilik kafile 4 gün boyunca Gençlik Kampı’nda ağırlanırken, kendilerine gösterilen ilgiden dolayı teşekkürlerini ilettiler.

………….OOO…………

KAFA KAFAYA ÇARPIŞTILAR

Tarsus’ta meydana gelen kazada 2 araç kafa kafaya çarpıştı. 2 aracın sürücüsü yaralandı. Olay  Çiçekli ile Karaçerçili Mahallesi arasında meydana geldi.

………….OOO…………

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS’TA SOSYAL ALANLARDA YENİLEME ÇALIŞMASI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent merkezlerinde vatandaşların yoğun olarak kullandıkları sosyal alanların daha işlevsel ve modern yapılara kavuşturulması için proje çalışmalarında devam ediyor. Büyükşehir ekipleri, Tarsus’ta Yarenlik Alanı’ndaki yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, Tarsus’ta Mavi Bulvar ile Ötüken Vadi Park’ta ise altyapı yenileme ve düzenleme işlemi uyguluyor.

………….OOO…………

 KADINLAR, BÜYÜKŞEHİR’İN ÖNCÜLÜĞÜNDE BERGEN FİLMİNİ İZLEDİ

Büyükşehir Belediyesi, Tarsus’ta yaşayan ve aralarında daha önce hiç sinemaya gitmemiş olanların da bulunduğu çok sayıda kadını sinema etkinliğinde buluşturdu.‘Bergen’ filmini izleyen kadınlarla film arasında görüntülü konuşma yapan Başkan Seçer, “İyi seyirler” dileğinde bulundu. Kadınlar, kendilerine sağlanan destek için Başkan Seçer’e teşekkür etti. 

………….OOO…………

23 NİSAN’DA TARSUS’TA ŞENLİK VAR

Tarsus Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği Çocuk Şenliği bu yılda kaldığı yerden devam ediyor. 23 Nisan saat 11.00’da Aznakay Parkı’ndan karnaval havasında bir kortej ile başlayacak olan etkinlikler Kültür (Merkez) Parkı’nda kurulacak oyun grupları, atölyeler, gösteriler, yarışmalar ile 2 gün boyunca devam edecek.

………….OOO…………

 ORGANİZE BİR ŞEKİLDE UYUŞTURUCU TİCARETİ YAPANLAR GÖZALTINA ALINDI

Mersin il emniyet müdürlüğünden yapılan açıklamada organize bir şekilde uyuşturucu ticareti yaptıkları tespit edilen şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı

………….OOO…………

TAL 1972 MEZUNLARI TARSUS’TA BULUŞTU

Tarsus Amerikan Kolejinin eski mezunları zaman zaman  yıllar evvel okudukları Tarsus’a gelip özlem gideriyor. Bu kapsamda önceki gün Amerikan Kolejinin 50 yıl önceki mezunları bir araya gelerek Tarsus’ta buluştu.

………….OOO…………

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DÜZENLEDİĞİ ‘SİNEMA ETKİNLİĞİ’ İLE TARSUSLU KADINLARI BİR ARAYA GETİRDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla daha önce hiç sinemaya gitmemiş kadınlar başta olmak üzere toplumun farklı kesimlerindeki ve meslek gruplarındaki kadınlara yönelik ‘Sinema Etkinliği’ düzenledi.

 ………….OOO…………

TARSUS’TA ‘MESANE PROBLEMLERİNDE FİZYOTERAPİ YAKLAŞIMLARI’ SUNUMU

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu’nun ‘Doktor Sunumları’ kapsamında düzenlediği ‘Mesane Problemlerinde Fizyoterapi Yaklaşımları’ sunumu 20 nisanda yapılacak. Etkinlikte Büşra Kuydeşen-(Kadın Sağlığı Fizyoterapisti) konuşmacı olarak yer alacak.

TARİH.20 Nisan 2022 Çarşamba

SAAT.14.00

YER.Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi Şehitler Tepesi Mahallesi Şehit Fazlı Kalaycı Ortaokulu Yanı-Tarsus

20 NİSAN 2022’de TARSUS

TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ MÜZEDE TOPLANTI İLE BAŞLADI TARSUS’TA TURİZM HAFTASI KUTLAMALARI

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri devam ediyor. Tarsus’ta Turizm Haftası kutlamaları yapılıyor. Dün Tarsus Müzesinde Kaymakam Kadir Sertel Otcu ile Belediye başkan yardımcısı Hakan Yıldırım ve diğer protokol mensuplarının katılımı ile Tarsus turizmi üzerine bir söyleşi yapıldı. Tarsus Müzesinde gerçekleşen toplantıda konuşan Müze Müdürü Doğukan Alper, Tarsus’un tarihi ve turistik yerleri ile turizm potansiyeli hakkında bilgi verdi.

 ………….OOO…………

TARSUS’TA YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜN TURİZM AMAÇLI  KULLANILANABİLİRLİLİĞİ KONULU TOPLANTI BUGÜN

Tarsus’ta Turizm Haftası kutlamaları çerçevesinde 20 Nisan günü  turizm ürünü bileşenlerinde Tarsus.. Yörük kültürünün Turizm amaçlı kullanılabilirliliği konulu konferans Ticaret ve Sanayi Odasında yapılacak. Mersin Üniversitesinden Dr. A. Celil Çakıcı ve Döndü Can konferansa konuşmacı olarak katılacak. 20 Nisan günü St. Paul meydanında saat 10.30 da St. Paul kuyusu ve Tarihi Tarus Evlerinin tanıtımı yapılacak.

………….OOO…………

21 NİSANDA TARİHİ YERLERİN TANITIMI YAPILACAK

21 nisan günü saat 14.00-15.00 arasında Ulu cami, Kırkkaşık bedesteni, St. Paul kilisesi  müzesinin tanıtımı yapılacak. 22 Nisan günü Karabsucak Eko Turizm Parkur ve Doğa yürüyüşü yapılacak. Karabucak alanındaki yürüyüş saat 10.00’da başlayacak.

FİDAN DİKİMİ YAPILACAK

Tarsus’ta Turizm Haftası kutlamalarının sonunda fidan dikimi yapılacak. 22 Nisan günü Doğu Akdeniz Ormancılık Enstitüsünde saat 10.30’da protokolün katılımı ile fidan dikimi gerçekleştirilecek.

………….OOO…………

MATEMATİKTE DÜNYA BİRİNCİSİ TARSUSLU ÖMER ERKEN, BAŞKAN SEÇER’LE BULUŞTU

Başkan Vahap  Seçer, online düzenlenen Uluslararası Caribou Contests Matematik Yarışması’nda bu yıl iki kez dünya birincisi olan Mersinli 9 yaşındaki Ömer Erken’le bir araya geldi. Başkan Seçer, Erken’i kutlayarak, başarılarının devamını diledi. Başkan Seçer, ziyaretin sonunda içerisinde Atatürk’ün “Nutuk” kitabının da bulunduğu hediyeleri Erken’e verdi.

 ………….OOO…………

TARSUS-ÇAMLIYAYLA KARAYOLU’NUN BAŞLANGIÇ NOKTASINDA KAPSAMLI ÇALIŞMA

Mersin  Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, özellikle yaz aylarında yoğun şekilde kullanılan Tarsus-Çamlıyayla Karayolu’nun başlangıç noktası durumundaki Ümit Yaşar Oğuzcan Bulvarı ile Gazi Paşa Bulvarı kavşakları arasında kalan 2 kilometrelik kısımda çalışma başlattı. Gidiş-geliş 3 şerit bölünmüş şekilde olacak yola kaldırım döşenerek, bisiklet yolu da yapılacak.

………….OOO…………

OZAN VARAL”KADINA ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ”

CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal , Bergen adlı filmin ‘Sinema Etkinliği’nde yaptığı konuşmada; “kadına şiddete her zaman karşıyız” dedi.

………….OOO…………

KAZADA FECİ ÖLÜM

Tarsus’ta dün iki  kamyonetin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

………….OOO…………

 TARSUS İDMAN YURDUNA ÜZÜCÜ HABER

Tff 2.Lig Beyaz grupta play-off mücadelesi veren Tarsus İdman Yurduna üzücü haber. TİY’na sahasında konuk ettiği Amedspor maçında yaşanan saha olayları nedeniyle tedbirli olarak PFDK’ya sevk edildi.

21 NİSAN 2022’de TARSUS

TARSUS İDMANYURDU ESKİ BAŞKANI ERKUT KUZEYMAN’I ANIYORUZ

Tarsus İdmanyurdu eski kulüp başkanlarından merhum Erkut Kuzeyman’ın bugün ölüm yıldönümü. Adı efsaneleşen eski merhum başkan Erkut Kuzeyman  21 Nisan 1911 tarihinde vefat etmişti. Bu nedenle Tarsus idmanyurdu kulübünün bir anma etkinliği yapması bekleniyor.

 ………….OOO…………

TARSUS’LU KADINLAR RİTM GRUBUNA ALKIŞ

Kısa bir süre önce Müzisyen İsmet Karabulut önderliğinde kurulan Tarsuslu kadınlar Ritm grubu, Turizm Haftası etkinliklerinde güzel bir şov sundu.

………….OOO…………

TARSUS GAZİPAŞADA BİSİKLET YOLLARI YAPILACAK

Mersin  Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, özellikle yaz aylarında yol açma ve genişletme çalışmaları yapıyor. Tarsus’ta iki bulvar arasına bisiklet yolları yapılacak.

 ………….OOO…………

BAŞKAN BOZDOĞAN, YAPIMI DEVAM EDEN PROJELERDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Yatırım Yılı ilan ettikleri 2022 yılında hayata geçirilecek olan projeler için çalışmalara son hızla devam ediyor. Bu kapsamda kente yeni kazanımlar sağlamak için kolları sıvayan Başkan Bozdoğan, yakın zamanda vatandaşların hizmetine sunulacak olan 75. Yıl Kültür Merkezi, Vuslat Düğün Salonu, Kent Meydanı, İsmet Paşa Mahallesi Kentsel dönüşüm çalışmaları ve diğer projeler için sahada incelemelerde bulundu.

………….OOO…………

TARSUS BELEDİYESİ 2 MAHALLEDE AİLE SAĞLIK MERKEZİ TEMELİNİ ATTI

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan vatandaşlara verdiği vaatleri yerine getirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Şahin Mahallesi ve Tozkoparan Zahit Mahallesi’nde sağlık ocağı bulunmaması sebebiyle sorun yaşayan vatandaşlar, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın verdiği sözü tutması ile tam teşekküllü Aile Sağlık Merkezlerine kavuşuyor.

………….OOO…………

İLKOKULLARDA KARAGÖZ VE KUKLA OYUNLARI GÖSTERİLERİ YAPILDI

Tarsus kaymakamlığının destekleri ileYenice  İlkokullarında Karagöz ve Kukla Oyunları gösterileri yapıldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinlikleri kapsamında Yenice/ Atatürk ve Fatih Sultan Mehmet İlkokullarında Karagöz ve Kukla Oyunları gösterileri yapıldı.

………….OOO…………

TARSUS’TA SATRANÇ TURNUVASI DÜZENLENDİ

Hayrünnisa Köylügil İlkokulunda, 187 oyuncunun katılımıyla Satranç Turnuvası düzenlendi.

22 NİSAN 2022’de TARSUS

TARSUS MÜFTÜLÜĞÜ 300 ÖĞRENCİYE İFTAR VERDİ

Tarsus Müftülüğü ve Diyanet Vakfı kentimizdeki 300 öğrenciye iftar verdi. KYK’larda kalan ve kentimizdeki üniversitelerde eğitim gören kızlı erkekli yaklaşık 300 öğrenci Yeni Kent Lokantasında iftar saatinde ağırlandı.

………….OOO…………

TARSUS’TA ALIÇ FİDANI DAĞITIMI

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarsus ve Çamlıyayla ilçesinde bulunan üreticilere alıç fidanı dağıtılacak. Dağıtım töreni 22 Nisan Cuma günü saat 14.00’de Tarsus çıkışı Takbaş mevkiinde bulunan  Tarsus Koordinasyon Müdürlüğü’nde gerçekleştirilecektir.

………..ooo………..

TARSUS’TA 23 NİSAN KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU

Her yıl 23 Nisan’da kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama proğramı belli oldu. Bu yılki proğrama göre Tarsus’taki etkinlikler 23 Nisan 2022 Cumartesi günü saat 09.30’da Cumhuriyet alanında Atatürk anıtına çelenk sunumu ve saygı duruşu ile başlayacak. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin anıta çelenk  koyacak. İstiklal Marşının okunmasından sonra törenlere  Borsa İstanbul ilkokulunda saat 10.00’dan itibaren devam edilecek.

………….OOO…………

TARSUS DOĞA PARKI, 23 NİSAN’DA ÇOCUKLARA ÜCRETSİZ OLACAK

Büyükşehir Belediyesi Tarsus Doğa Parkı, 23 Nisan’da çocuklara ücretsiz kapılarını açacak. Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi bünyesinde bulunan Tarsus Doğa Parkı, 23 Nisan’da çocuklar için ücretsiz olacak.

………….OOO…………

TARSUS İDMANYURDUNUN EFSANE ESKİ BAŞKANINA ANMA

Tarsus İdmanyurdu nun efsane olan eski kulüp başkanlarından merhum Erkut Kuzeyman’ın dün 31. ölüm yıldönümü idi.  Kuzeyman  21 Nisan 1991 tarihinde vefat etmişti. Bu nedenle Tarsus idmanyurdu kulübü bir anma  yazısı yayınladı.

………….OOO…………

TARSUS’TA BUGÜN FİDAN DİKİMİ YAPILACAK

Tarsus’ta Turizm Haftası kutlamalarının sonunda  bugün fidan dikimi yapılacak. 22 Nisan günü Doğu Akdeniz Ormancılık Enstitüsünde saat 10.30’da protokolün katılımı ile fidan dikimi gerçekleştirilecek.

………….OOO…………

KREŞ MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN “BEN OYNADIM SEN DE OYNA’’ PROJESİ

Tarsus Belediyesi  Kreş Müdürlüğü tarafından yürütülen “Ben Oynadım Sen de Oyna’’ Projesi kapsamında sosyoekonomik seviyesi yüksek olan okullardan edinilen oyuncak ve kırtasiye destekleri devam ediyor.

………….OOO…………

ÇOCUKLAR RESSAM MEHMET BAL’I ANDI

Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Tarsus Ressamlar Derneği işbirliğinde Ressam Mehmet Bal’ı anma söyleşisi düzenlendi.

………….OOO…………

TİY İÇİN DESTEK PROJESİ

Tarsus İdman Yurdu  tesislerinde Ender HORATA sunumu ile proje toplantısı ve tanıtımı düzenledi.

23 NİSAN 2022’de TARSUS

TARSUS’TA 23 NİSAN KUTLAMASI SABAH ATATÜRK ANITINDA YAPILACAK

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama proğramı  bugün Tarsus’ta Cumhuriyet alanında gerçekleştirilecek. Hazırlanan  proğrama göre Tarsus’taki etkinlikler 23 Nisan 2022 Cumartesi günü saat 09.30’da Cumhuriyet alanında Atatürk anıtına çelenk sunumu ve saygı duruşu ile başlayacak. 

………….OOO…………

BELEDİYEDEN 23 NİSAN ETKİNLİĞİ

23-24 Nisan tarihlerinde Kültür sokakta Tarsus belediyesinin Çocuk Şenliği yapılacak. Yine Tarsus belediyesi Şehir tiyatrosunun 5-9-11-12-16-17-18 Nisan tarihlerindeki  Çocuk oyunu tiyatroları izlendi. 21 Nisan günü  saat 10.00 da  Eshabı Kehf Taşkuyu mağarası mevkiinde uçurtma şenliği düzenlendi..

………….OOO…………

BİSİKLET ŞENLİĞİNE DAVET

Tarsus’ta 24 Nisan Günü Çocuklar bisiklet şenliği yapılacak. Bisikletliler 24 Nisan günü Stad bölgesindeki İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü önünde toplanarak bisiklet turu yapacaklar. 24 Nisan günü saat 10.00’da Karabucak’ta Eko Turizm parkur ve Doğa yürüyüşü gerçekleştirilecek. 24 Nisan günü saat 10.30’da Doğu Akdeniz Araştırma Enstitüsünde fidan dikimi yapılacak.

………….OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ YÖNETİMİNDE ÇOCUKLAR SÖZ SAHİBİ OLDU

Tarsus’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Tarsus Belediye Başkanlığı koltuğuna Lütfiye Benli İlkokul 2/A sınıfı öğrencisi Bayram Demir ve Medine Konu oturdu. Öğrenciler Başkan Bozdoğan’a talep ve isteklerini aktardı. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ‘’Tarsus’un geleceğinde, egemenlik çocuklarımıza emanet’’ dedi.

………..ooo……….

TARSUS TİCARET BORSASI’NDAN 23 NİSAN KUTLAMASI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 102. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Tarsus Ticaret Borsası  Yönetim Kurulu Başkanı Murat, 23 Nisan 1920 tarihinin “Egemenliğin kayıtsız şartsız milletimize ait olduğu gün olarak tarihe altın harflerle yazıldığını” söyledi.

………….OOO…………

HAKKI EKİNCİOĞLU’NUN MESAJI

Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkanı İsmail Hakkı Ekincioğlu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

………….OOO…………

BOZDOĞAN ‘’EĞİTİME VERİLEN DESTEĞİ HER GEÇEN GÜN ARTTIRACAĞIZ’’

Tarsus Belediyesi tarafından 2021-2022 öğrenim yılında üniversite öğrencilerine destek olmak amacıyla eğitim yardımı gerçekleştirildi. Bu kapsamda Tarsus Belediyesi tarafından Tarsuslu üniversite öğrencileri için belirlenen eğitim yardımının ilk ödemesi öğrencilerin hesaplarına yatırıldı.

 ………….OOO…………

ZİRAAT ODASI BAŞKANI VEYİS AVCI “ÇİFTÇİLERİMİZ ZOR DURUMDA”

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı Bölge Milletvekillerine ve DSİ Bölge müdürlüklerine üreticilerin sorunlarını bildirdi .

………….OOO…………

TARDOBDER’DE MUHTEŞEM

 23 NİSAN KUTLAMASI Kısa adı TARDOBDER olan Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını çocuklar ve aileleri ile birlikte coşkuyla kutladı. Kızılmurat mahallesinde Otel Zorbaz arkasında bulunan dernek binasında yapılan kutlamalara dernek üyesi  aileler ve çocukları ile İsmet Karabulut yönetimindeki kadınlar ritm grubu,  gitar, keman gurubu da katılarak güzel bir konser verdiler.

 ………….OOO………..

ÇOCUKLAR VALİYİ ZİYARET ETTİ

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem KOCA, öğrencilerle birlikte Vali Ali İhsan Su’yu ziyaret etti. Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 102. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Vali Ali İhsan SU’ yu makamında ziyaret eden Koca ve beraberindekilere Vali teşekkür edip çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı, eğitim hayatlarında başarılar diledi..

……….ooo………….

TARSUS İDMANYURDU YÖNETİMİ KULÜP İÇİN DESTEK ARAYIŞINA ÇIKTI…

TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Tarsus idman yurdu  yönetimi takıma destek için bir dizi ziyaretlerde bulundu. TİY Kulüp Başkanı Ali İlk, Yönetim Kurulu Üyeleri Eski Hazine ve Maliye Bakanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Mersin Valisi Ali İhsan Su’yu ziyaret etti. Milletvekili Elvan, Başkan Seçer ve Vali Su’yu ziyaret eden Başkan İlk ve yönetim kurulu Tarsus İdman Yurdu’nun mevcut durumu ve geleceği ile ilgili bilgi sunarak destek talep etti. Bu arada Elvan,Seçer ve Su ile yapılan ziyaretlerin olumlu geçtiği öğrenildi.

24 NİSAN 2022’de TARSUS

TARSUS’TA 23 NİSAN DOLU DOLU KUTLANDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Tarsus Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikler ile kentin dört bir yanında 23 Nisan coşkusu dolu dolu yaşandı.  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’’ Cumhuriyet’in en büyük ve en özel kazanımlarından birisi olan 23 Nisan’a sahip çıkma ve yaşatma arzumuz ilelebet sürecektir’’ dedi.

………….ooo…………

ATATÜRK ANITINDA TÖREN

Tarsus’ta , 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda  resmî tören yapıldı. Anıta çelenk konuldu saygı duruşunda bulunuldu. Kaymakam ve belediye başkanı ile Milli Eğitim müdürü törene katılım sağladı. Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen resmî törene katılım sağladı. Kaymakam Kadir Sertel Otcu, ‘’23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun” dedi

………….ooo…………

TARSUS’TA POLİSE MUKAVEMET ETTİLER

Tarsus’ta alkollü oldukları iddia edilen 3 kişi, plakasız motosikletin evrakını isteyen polislere saldırdı. 2 polisin yaralandığı olayla ilgili gözaltına alınan şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

………….ooo…………

TARSUS DOĞA PARKI, 23 NİSAN’DA DOLDU TAŞTI 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi bünyesinde bulunan Tarsus Doğa Parkı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, 15 yaş altındaki tüm çocukları ücretsiz olarak ağırladı

………….ooo…………

TARSUS’TA 23 NİSAN YÜRÜYÜŞÜ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Cetvelden çarşıya  yürüyüş yapıldı. Tarsus Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikler ile kentin dört bir yanında 23 Nisan coşkusu dolu dolu yaşandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Cumhuriyet’in en büyük ve en özel kazanımlarından birisi olan 23 Nisan’a sahip çıkma ve yaşatma arzumuz ilelebet sürecektir’’ dedi.

………….ooo…………

TARSUS’TA TKP ADAYLARINI BELİRLİYOR…

Türkiye Komünist Partisi (TKP), tüm ülkede örgütlenme çalışmalarını yürütürken gelecek seçimlere yönelik hazırlıklarını sürdürüyor. Türkiye Komünist Partisi (TKP), Tarsus İlçe Örgütü’nün de “Eşitlik ve özgürlük için halk temsilcilerini seçiyor” toplantısını, 24 Nisan Pazar 14:00’te İsmet Paşa Bulvarı. No: 72 adresinde Yapay Şelale’de yer alan Şiir Kafe’de gerçekleştirileceği bildirildi.

………….ooo…………

GENÇLER VE İŞ ARAYANLAR, BÜYÜKŞEHİR’LE GELECEĞE HAZIRLANIYOR

Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, Tarsus dahil,  lise ve üniversite öğrencilere yönelik seminerlerini yoğunlaştırıyor. Nisan-Mayıs döneminin gelmesi ile üniversiteler ve liselerden kariyer seminerleri için çok sayıda talep alan Kariyer Merkezi, yoğun bir programı hayata geçiriyor..

………….ooo…………

EMNİYET MÜDÜRÜ EBUBEKİR FİL, MUHTARLARLA İFTARDA BULUŞTU

Tarsus İlçe Emniyet müdürlüğü muhtarlarla iftarda bir araya geldi. Tarsus Merkez Karakolu bahçesinde düzenlenen iftar programına tüm muhtarlar katılırken emniyet müdürlüğüne bağlı tüm amir ve komiserlerde hazır bulundu

………….ooo…………

TARSUS İDMANYURDU’NDA KASTAMONU MAÇI OYNANMAYACAK

Tarsus İdmanyurdunun bugün oynaması gereken Kastamonu maçı oynanmayacak. Kastamonu’da sezon başında meydana gelen sel nedeniyle takım liğden çekilmişti. TİY haftayı boş geçiriyor. TİY  kulüp başkanı Ali İlk, “Tarsus İdmanyurdu’nun başarısı  için her zaman elimizi taşın altına koyarız. Önce Play off sonra 1. Liği hedefliyoruz” dedi

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

YAKUP BONCUK-MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi