FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 18 Haziran 2021 328 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 17 HAZİRAN 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım.

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

17 HAZİRAN 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım.

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

………….ooo…………

TARSUS SARI ULAK ZEYTİNYAĞI DA TESCİLLENDİ 

 Tarsus’ta 2018 yılında tescil edilen Tarsus’a özgü Sarı Ulak zeytininden sonra bin bir emekle üretilen zeytinyağı da coğrafi işaret olarak tescillendi.

…………..ooo…………..

TARSUS  İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRÜ HAYRİ ERDOĞAN ‘’REKOLTE ARTACAK’

Tarsus  İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hayri Erdoğan, ülkemizde ve bölgemizde önemli bir besin maddesi olan zeytin ve zeytinyağı için öncelikle bölgemiz çiftçisi düzeyinde ekonomik değerinin farkındalığının yaratılması, orijini Tarsus olan ve doğada 500 binden fazla tabi olarak yetişmiş olan yaklaşık 200 bin adet kapama bahçe şeklinde bulunan coğrafi işaretli Tarsus Sarı Ulak zeytini ve zeytinyağının bölge üreticisi açısından ekonomik değerinin farkındalığını yaratmak amacıyla öncelikli olarak Tarsus Sarı Ulak ağaç varlığımızın rekoltelerinin, sayısının, kalitesinin analizlerinin çıkarılması çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

…………..ooo…………..

MEHMET BOLAT, KIRATI İLE ISPARTA’YA GİDİYOR

Tarsus  Evci Sarıibrahimli Belediyesi eski başkanlarından DYP’li Mehmet Bolat, Demokrat Partiyi şahlandırmak için kıratı ile yola çıktı.

…………..ooo…………..

MUHARREM İNCE BUGÜN TARSUS’TA

2018’de CHP’nin CUMHURBAŞKANI Adayı olup, % 30’un üzerinde oy alan, CHP’den ayrılıp, Memleket Hareketi’ni başlatan Muharrem İnce’nin Memleket Partisi’nin kuruluşu ile siyaset sahnesine renk geldi. Memleket Hareketi Genel Başkanı Muharrem İnce bu gün Mersin ve Tarsus’u ziyaret edecek.

…………..ooo…………..

BOZDOĞAN HASTALARA DA DERMAN OLUYOR

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Sağlıklı insan, Sağlıklı Toplum,  bilinciyle Tarsus halkının dertlerine derman olmaya hazırlanıyor. Sosyal Medya üzerinden paylaşım yapan başkan Bozdoğan, köylerimizde haftanın belirli günlerinde merkezdeki sağlık ocağına gelemeyecek kadar rahatsız veya yaşlı hastaların ayaklarına giderek, dertlerine derman olacağını vurguladı.

…………..ooo…………..

BÜYÜKŞEHİR, TARSUS’A MODERN BİR YAYA ÜST GEÇİDİ KAZANDIRIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus’ta Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Sunay Atilla Üst Geçiti’nin yan tarafında kurulu bulunan ve ekonomik ömrünü tamamlayan yaya geçidini yeniliyor. Eski geçit sökülüyor.

…………..ooo…………..

TARSUS ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİNASI YAPTIRILACAK

Tarsus Üniversitesi Mühendislik Fakültesi  için yeni bina  yaptırmak için ihaleye çıkıt. Yerel gazetelere verilen ihale ilanında Tarsus Üniversitesi Mühendislik Fakültesi binası yaptırılacağı belirtilerek ihalenin 29 Haziran 2021 tarihinde saat 10.00’da yapılacak.. İhaleyi alan firmaya   450 gün süre verilecek. Bina üç bloktan oluşacak ve 8495 m2 kapalı alanı olacak.

İhaleye girecekler 0324  600 00 33 nolu telefondan bilgi alabilir.

…………..ooo…………..

ALİ TAVMAN “ESNAFIMIZ ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR”

Tarsus Kebapçılar, Pastaneciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Ali Tavman gazeteleri ziyaret etti.

…………..ooo…………..

BIÇAKLANAN GENÇ ÖLDÜ

Tarsus ‘ta dün çıkan kavgada bıçaklanan genç hayatını kaybetti. Öğretmenler Mahallesi 2904 Sokak üzerinde bulunan park içerisinde bıçaklama olmuştu..

…………..ooo…………..

SUDAKİ ÇOCUĞU KURTARDI

Tarsus Yeni Mahalle’de aracıyla seyir halindeyken sulama kanalı içinde hareketsiz şekilde akıntıda sürüklenen bir çocuk gören servis şoförü V.G., aracını durdurup, suya atladı. Çocuğu sudan çıkartan V.G., durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi.

………….ooo…………

TÜRKİYE’DE VEFAT SAYISI  48.950 Kişi OLDU

Türkiye’nin Günlük Koronavirüs Tablosu  yenilendi. Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinden paylaşılan tabloya göre; dün  vefat sayısı 48.950 kişi olarak yer aldı.

………..ooo…………

Yakup BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00 Yakup BONCUK

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi