FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 22 Ağustos 2021 301 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 16-17-18-19-20-21-22 AĞUSTOS 2021 Günlerinde Tarsus’ta Neler Yaşandı? Kısaca Okuyalım.

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

16-17-18-19-20-21-22 AĞUSTOS 2021 Günlerinde Tarsus’ta Neler Yaşandı?

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

 

16 AĞUSTOS 2021’de TARSUS

BÜYÜKŞEHİR ŞOFÖRÜ, UNUTULAN ÇANTAYI SAHİBİNE TESLİM ETTİ

Diyarbakır’da evlendikten sonra balayına çıkan ve gezi için Tarsus’a gelen çift, düğünde takılan takıların bulunduğu çantayı Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin otobüsünde unuttu. Çanta, vatandaşların ve otobüs şoförünün duyarlılığı sayesinde genç çifte ulaşılarak teslim edildi. Çantayı unuttuklarını fark ettiklerinde derin üzüntü yaşayan yeni evli çift, çantanın kendilerine teslim edilmesiyle mutlu oldu.

…………OOO………..

BOZDOĞAN,   EVİ YANAN ŞABAN TULUK’A GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİNDE BULUNDU

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Kızılmurat mahallesinde evi yanan Şaban Tuluk’a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

…………OOO………..

VARAL YANGIN BÖLGESİNDE

CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, tarihi Tarsus Evlerinin de bulunduğu Kızılmurat Mahallesinde bugün çıkan yangın sonucu zarar gören aileye geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
…………OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN, HAFTA SONU TATİLİNİ VATANDAŞLARA AYIRMAYA DEVAM EDİYOR

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan hafta içi yoğun çalışmalarla yürüttüğü belediye başkanlığı görevinin yanı sıra hafta sonu tatilini de halkın sağlık sorunlarına ayırmaya devam ediyor.

…………OOO………..

GENÇLER SICAKTAN KURTULMAK İÇİN BARAJ GÖLÜNDE ÖLÜME MEYDAN OKUYORLAR

Tarsus ‘ta sıcaklar insanları adeta çıldırtıyor. Berdan baraj gölünde gençler ölüme tepe atlıyorlar. Kentin doğusundaki Berdan baraj gölü piknik alanı yaz sıcaklarından kaçan vatandaşlar tarafından doldurulurken burada serinlemeye gelen gençler ölüme tepe atlıyorlar. 15 metre yükseklikteki regülatörün üzerine çıkan gençler buradan  aşağıdaki baraj gölü sularına atlıyorlar. Bazıları ayak üstü atlarken bazıları ise tepe atlayarak ölüme meydan okuyor.

…………OOO………..

CESUR KADINLARIMIZ … STAND AÇMAK ISTEYEN TÜM CESUR KADINLARIMIZI BEKLİYORUZ

Üretici Ev Kadınlarımız El İşi Takı Gıda vs Getirip Satabilirsiniz. Tarsus Belediyesi ve Tarsus Üretici Kadın Koop. İşbirliği İle Üretici Kadınlar Buluşuyor Park içerisi -İletişim No: 0532 645 54 67

…………OOO………..

EĞİTİM-SEN TARSUS ŞUBE ÜCRET ARTIŞINI YETERSİZ BULDU

Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Yasemin Yücel, hükümet ile devam eden toplu sözleşme süreci ile ilgili açıklamada bulundu.
………….ooo………..

YEŞİLYURT’TA EV YANGINI

Tarsus ta dün tek katlı evde çıkan yangın hasara neden oldu.Yeşilyurt Mahallesi’ndeki tek katlı evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangını söndürdü. Yangın nedeniyle evde hasar oluştu.

………….ooo………..

TARSUS TENİS KULÜBÜ YENİ TURNUVA DÜZENLİYOR

Tarsus Tenis Kulübü Başkanı Levent Alpaltaş “Tenisçi dostlar, Türkiye Tenis Federasyonu Senyör hafta sonu turnuvamız  9-Eylül de, son kayıt 7-Eylül. Katılımınızı bekliyoruz. Tarsus Tenis Kulübümüz de buluşmak dileğiyle” dedi.

………….ooo………..

ÇAMLIYAYLA’DA ” YEŞEREN FİDANLAR” PROJESİ

Mersin Ülkü Ocakları ” Yeşeren Fidanlar” projesi kapsamında eğitim alan ülkü ocakları mensubu gençler Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı’yı ziyarette bulundular.

…………OOO………..

17 AĞUSTOS 2021’de TARSUS

TARSUS’TA EMEKLİLERE SICAKLIK UYARISI

Tarsus’ta Mersin Büyükşehir belediyesine ait Emekli Evi’nde,   üye olan emeklilere aşırı sıcaklarda alınması gereken önlemler anlatıldı.

…………OOO………..

ÖĞRETMENLER MAHALLESİNDE ALANLAR DOLDU TAŞTI!

Tarsus belediyesi tiyatro  etkinliklerimizde halkımızla buluşarak, 10 bin yıllık şehrimizin sokaklarını, meydanlarını dolduruyor ve özlem duyduğumuz günleri birlikte paylaşıyoruz… Bugün Yeşilyurt Mahallemizde aynı oyun saat 21.00 de tekrarlanacak…

…………OOO………..

TARSUS’TA ÜRETİCİ BULUŞMASI

18 Ağustos 2021 Çarşamba günü  Tarsus’ta üretici kadınlar buluşması  gerçekleşiyor. Hoca Ahmet Yesevi Parkı (Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi)

Saat : 09.00-19.00 Detaylı bilgi için : 05357144253

…………OOO………..

MEHMET KEMAL KARAMEHMET ANISINA TJK TARAFINDAN KOŞU DÜZENLEDİ

Tarsuslu hayırsever merhum İşadamı Mehmet Kemal Karamehmet anısına TJK tarafından koşu düzenledi.

…………OOO………

TARSUS’TA TÜRK EĞİTİM-SEN’DEN TOPLU SÖZLEŞME AÇIKLAMASI

Türk Kamu-Sen Tarsus temsilciliği tarafından, devam etmekte olan toplu sözleşme sürecinde yansıyan rakamların, beklenenin çok altında olduğunu ifade edildi. Yarenlik Alanında yapılan basın açıklamasına Türk Kamu-Sen bileşenleri ile Türk Eğitim-Sen yönetici ile üyeleri ve STK temsilcileri katıldı.

…………OOO………

MEMLEKET PARTİSİ MERSİN İL BAŞKANI MEHMET KAYGISIZ BU KEZ SEÇİMLE İŞBAŞINDA

Geçtiğimiz aylarda kurulan ve Memleket Partisi Mersin il başkanı olarak atanan Mehmet Kaygısız seçim sonucunda bu kez sandıktan çıkarak başkan oldu. Önceki gün Mersin’de Kongre merkezinde gerçekleştirilen kongrede Memleket Partisi Mersin il başkanlığına Tarsuslu hemşehrimiz Mehmet Kaygısız bu kez seçimle  yetki alarak geldi. kendisini ve yönetimini kutlarız.

…………OOO………

YARALI LEYLEK BULUNDU

Tarsus’ta  dün bir vatandaş, av dönüşü yol kenarında bulduğu yaralı leyleği veterinerlere teslim etti.İlçeye bağlı Akçakocalı Mahallesi baraj gölünden avdan dönen Levent Sancak, yol kenarında uçamayan leyleği gördü. Hayvanı yolda alan Levent Sancak, leyleğin uçamadığını fark etti. Hayvan sever Sancak, koruma altına aldığı yaralı leyleğe su verdi. Yaralı leyleği, daha sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Tarsus Doğa Parkı’nda bulunan veterinerlere teslim etti

…………OOO………

TİY HAZIRLIK MAÇINDA 2-1 GALİP

TFF 2. Ligde yer alan şehrimiz temsilcisi Tarsus İdmanyurdu Boluda hazırlık maçı yapmaya devam ediyor. Dün TİY, rakibi  Diyarbekirsporu 2-1 yendi. TİY ekibinin gollerini Sinan Kurumuş kaydetti

…………OOO………

AKILLI ULAŞIM PARMAĞINIZIN UCUNDA!
Güzergah, yol tarifi, saat bilgisi, ücret tarifesi ve daha fazlası; ulasim.mersin.bel.tr ve TEKSİN’de.

 

18 AĞUSTOS 2021’de TARSUS

TESKİ, İSMETPAŞA’DA YILBAŞINDAN ÖNCE KAZMAYI VURACAK

Tarsus Belediyesi kuruluşlarından TESKİ A.Ş.  genel müdürü Mehmet Özel, Tarsus’un kentsel dönüşümünde üstlendikleri görevi en iyi şekilde yerine getireceklerini belirterek “İsmetpaşa mahallesinde  yılbaşından önce kazmayı vurmuş olacağız” dedi.

…………OOO………..

“GÜZEL, MODERN BİR OTOPARKI ÇAMLIYAYLA’YA KAVUŞTURACAĞIZ”

Çamlıyayla’da yapılacak otopark projesine Çamlıyayla Belediyesi’nin de katkılarının olduğunu, projenin bittiğini, bu hafta içinde EKAP’a girilerek ihaleye çıkılacağını söyleyen Mersin BŞB Vahap Seçer,

Sanıyorum kış ayları müsaade ettiği sürece kışın ama sonbaharda inşaat başlar. Baharla beraber süratle devam eder, kısa sürede bitireceğimiz bir çalışma olacak. Gayet de güzel, modern bir otoparkı Çamlıyayla’ya kavuşturacağız” dedi.

…………OOO………..

ÇAMLIYAYLA’NIN SUYU BULANIK AKIYOR

Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, ilçede suların bulanık akmasından dert yandı. Bunun üzerine Başkan Seçer, “Doğru, kısmi şikayetler var. Çok zor bir yıl geçiriyoruz ” dedi.

…………OOO………..

GAZETECİ NEVZAT KAYI’NIN OĞLUNA NAZAR DEĞDİ

TASOBDER Derneğin Üyelerinden ve Balık camiasının seviyen ismi Eyüphan KAYI geçirmiş olduğu kalp krizi sonrası Mezitli Medikal Park Hastanesinde Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi altına alındı.

…………OOO………..

DEPREMZEDELERE ANMA

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, ‘’Marmara Depremi’nin 22. yıl dönümünde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum.’’ Dedi.

…………OOO………..

BOZDOĞAN, TARSUS İDMAN YURDU YÖNETİCİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Cumhuriyet ile yaşıt güzide kulübümüz Tarsus İdman Yurdu yöneticileri ile Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan önceki gün bir araya geldi.

…………OOO………..

TFF 2. LİG DE  SEZONUN  İLK HAFTA MAÇLARININ PROGRAMI BELLİ OLDU. TÜM MAÇLAR 5 EYLÜL’DE

TFF 2. Lig 2021-2022 sezonunda ilk hafta maçlarının programı belli oldu. Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, ligde tamamı 5 Eylül Pazar günü oynanacak ilk hafta maç programı şöyle:

Beyaz Grup: 16.00 Karatay Termal 1922 Konyaspor- Tarsus İdman Yurdu (Selçuk Üniversitesi 15 Temmuz stadı) 

…………OOO………..

TARSUS İDMANYURDU’NDA 4 OYUNCU İLE YOLLAR AYRILDI

TİY teknik direktörü  Ergun Penbe’nin Yönetime Sunduğu Rapor Doğrultusunda Abdulkerim Canlı,Ender Yıldırım,Mert Özdestici Ve Ahmet Yılmaz Diki İle Yollar Ayrıldı.

19 AĞUSTOS 2021’de TARSUS

İSTANBUL’DA ÇUKUROVALILAR’I BİR ARAYA TOPLAMAK İÇİN LOKAL AÇILIYOR

İstanbul’da yaşayan Çukurovalıları bir araya toplamak için  bir lokal açılacağı bildirildi. Tarsuslu hemşehrimiz Mustafa Bulut,  yakında İstanbul’da  yaşayan Tarsus, Mersin ve Adanalıları yani  Çukurovalılar’ı bir araya toplamak için lokal açacaklarını söyledi..

…………OOO………..

DİJİTAL SINIF KAYITLARI 23 AĞUSTOS’TA BAŞLIYOR HERKESE AÇIK OLAN PLATFORM, HER ÖĞRENCİYE ÖZEL OLANAKLAR SUNACAK

Bölgede ilk kez Tarsus Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve aynı anda binlerce öğrenciye hizmet verecek olan Dijital Sınıf projesi için kayıtlar 23 Ağustos’ta başlıyor.

…………OOO………..

TARSUS KALEBURCU DERESİNDE TEMİZLİK

Mersin Büyükşehir Belediyesi, dere ıslah ve temizlik çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Tarsus ilçe merkezinden kuzey-güney istikametinde geçen Kaleburcu Deresi’nin D-400 Karayolu kavşağından geçen noktasından başlanarak, Mithatpaşa Mahallesi Paşalar Sekisi’ne paralel giden kısmı ve Cetvel Köprüsü noktasına kadar uzanan bölümünde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştiriliyor.

.…………OOO………..

ESHAB-I KEYHF’TE TEMİZLİK KAMPANYASI

Tarsus’ta temizlik kampanyası açılması için yapılan çağrılardan sonra Tarsus Belediyesi Temizlik işleri müdürlüğüne bağlı ekipler Eshab-ı Kehf ziyaretgahında bir temizlik çalışması yaptılar.

…………OOO………..

ÜLKÜ OCAKLARI TARSUS ‘TA DEĞİŞİKLİK YAPTI

Ülkü Ocakları Tarsus İlçe Başkanlığına Ahmet Bebek atandı. Görevi devreden Ziya Körüklü’ye bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür edildi. Milletvekili Baki Şimşek “Görevi devralan Ahmet Bebek’e yürüyeceği yolda başarılar dileriz” dedi.

…………OOO………..

TARSUS BERDAN VİYADÜĞÜNDE KAZA

Tarsus’ta dün hafif ticari aracın otomobile çarpması sonucu bir kişi yaralandı.Tarsus-Adana- Gaziantep (TAG) Otoyolu Berdan Viyadüğü’nde, Recep U. yönetimindeki 34 FL 0340 plakalı hafif ticari araç, Yusuf K. idaresindeki 06 CBR 776 plakalı otomobile çarptı. Kazada yaralanan Recep U, ambulansla Tarsus Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.Kaza nedeniyle bir süre trafiğe kapanan yol, araçların bulundukları yerden kaldırılmasınınardından yeniden açıldı.

…………OOO………..

YEŞİL MAHALLE’DE TİYATRO COŞKUSU!

Tarsus Belediyesinin sanat programındaki dünkü durağı olan Yeşil Mahalle oldu. Yeşil mahalle’de, tiyatroseverlerin, tiyatro oyunumuzu büyük bir coşkuyla izlemesi eğlenceli anlar yaşanmasına sebep oldu. Muhtar Emrah Kara, belediye başkanı Haluk Bozdoğan ve tiyatro ekibine teşekkür etti.

…………OOO………..

 BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ, SATHİ ASFALT DÖKÜMÜ ÖNCESİ ZEMİN HAZIRLIK ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi yol asfalt birimi ekipleri, hem Tarsus’ta, hem de Çamlıyayla’da sathi asfalt dökümü öncesi birçok noktada zemin revize ve iyileştirme çalışmalarını sürdürüyor.

…………OOO………..

MERSİN ESKİ VALİSİ A. ATİLLA OSMANÇELEBİOĞLU ÖLDÜ

Tarsusluların yakından tanıdığı Mersin eski Valisi A. Atilla Osmançelebioğlu dün vefat etti.

TSO eski başkanı Mehmet Karagözlü “2003-2006 Mersin Valisi olarak birlikte çalışmak’tan onur duyduğum Güzel insan Mersin eski valisi A.Atilla Osmançelebioğlu  vefat etti. Mekanın cennet olsun’’ diyerek olayı duyurdu.

…………OOO………..

MHP HEYETİ CEM EVİNDE

Muharrem ayı nedeniyle oruç tutan Alevilere ziyaretler sürüyor. Milletvekili Baki Şimşek; “Tarsus Cemevi Başkanı Erdal Turgut beyefendiye ve bizlerle lokmasını paylaşan canlara teşekkür ediyoruz. MHP ilçe başkanımız Mehmet Çelik beyle Tarsus cemevini ziyaret ettik’’ dedi.

20 AĞUSTOS 2021’de TARSUS

ZABITA VE POLİS ÇEVRE KİRLİLİĞİ YAPANLARA GÖZ AÇTIRMIYOR

Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler,  İlçe Emniyet Müdürlüğü ile birlikte  kentte görüntü ve gürültü kirliliğine karşı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

…………OOO………..

KADINLAR EL EMEKLERİNİ PAZARDA SATTI

Tarsus’ta üretici kadınlar, ürünlerini açık hava pazarında alıcılarla buluşturdu. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın desteğiyle kurulan Tarsus Emekçi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin üyeleri, Kavaklı Mahallesindeki Hoca Ahmet Yesevi Parkında stant açtılar.

…………OOO………..

SEÇER, BUGÜN TARSUS’TA

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Vahap Seçer’in katılımıyla 20.08.2021 Cuma  saat 17.00 ‘da MBB Tarsus Koordinasyon Müdürlüğünde gerçekleşecek olan Büyükbaş Hayvan Yetiştiricilerine Kaba Yem Desteği programımıza katılımlarınızı bekliyoruz. İyi çalışmalar

…………OOO………..

TARSUS’TA LUNAPARK TAŞINDI

Bundan 4-5 yıl evvel kentimizde açılan lunapark taşındı. Şevket Can’ın belediye başkanlığı döneminde Berdan nehri kenarında yapılanalana konuşlandırılan büyük lunapark geçen yıl kapalı kaldı.. Bundan 3 ay kadar evvel tekrar açılan lunapark normalleşme sürecinde beklenen hasılatı yapamayan Lunapark Tarsus’tan başka bir kente taşındı.

…………OOO………..

ÇAMLIYAYLA BELÇINADA ARAÇ ŞARAMPOLE YUVARLANDI

Çamlıyayla ‘da dün meydana gelen trafik kazasında bir araç şarampole yuvarlandı.
Alınan bilgiye göre, İlçeye bağlı Belçınar mahallesi fidanlık mevkiinde meydana gelen kazada araç içinde bulunanlar şans eseri yara almadı. Çamlıyayla Jandarma ekipleri ise başka bir kazaya sebebiyet vermemek için yolda geniş önlemi aldı.

…………OOO………..

TARSUS ANAOKULU’NDA YAZ OKULU KAPSAMINDA ATÖLYE ÇALIŞMALARI 

Tarsus Anaokulu’ndaki Yaz Okulu çalışmalarını İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Şube Müdürleri Engin Özel ve Ahmet Selbi ziyaret ettiler.
…………OOO………..

ERGÜN POLAT ÖLÜMÜNÜN 2. YILINDA ANILDI

Tarsuslu emekli eğitimci, TEV eski müdürü ve İyi parti Tarsus ilçe yöneticisi Ergün Polat vefatının 2. yılında sevenleri tarafından özlem ve rahmetle anıldı.

 

21 AĞUSTOS 2021’de TARSUS

TARSUS KAYMAKAMI YERİNİ KORUDU

Mersin’de 7 Kaymakam ve 2 Vali Yardımcısının görev yerinde değişim oldu. Dün  Resmi Gazete’de yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile 624 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirildi. Mersin’de Toroslar, Silifke, Bozyazı, Aydıncık, Mut, Anamur, Çamlıyayla ilçe kaymakamları değişti. Tarsus kaymakamı yerinde kaldı.

…………OOO………..

TARSUS BORSADAN AŞI UYARISI

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu olağan haftalık toplantısında “Aşı ve Tedbir Açıklaması” yaptı. Son zamanlarda korona virüs kaynaklı vaka sayılarının yeniden yüksek seviyelere ulaşmasının tedirgin edici olduğuna yer verilen açıklamada “Tüm vatandaşlarımızın sorumlu bireyler olarak tedbirlerini alması ve aşı olarak topluma karşı ödevini yerine getirmesi” hatırlatıldı.

…………OOO………..

TARSUS’UN GELECEĞİNDE TARIM” KONULU SÖYLEŞİ

Belediye Tesisleri (Başkanlık Binası Yanında) bugün  Saat 14.00’te  ”Kent Dekorasyonu ve Tarsus’un Geleceğinde Tarım” Konulu Söyleşi Gerçekleştirilecek .

Yer: Belediye Tesisleri (Başkanlık Binası Yanı)

…………OOO………..

TARSUS KAYMAKAMLIĞINA TOROSLAR KAYMAKAMI AHMET HİKMET ŞAHİN VEKALET EDECEK

Tarsus kaymakamı Kadir Sertel Otcu’nun izinde olması nedeniyle yerine vekalet edecek kaymakamda değişiklik oldu. Tarsus Kaymakamlığından yapılan açıklamada Otcu’nun yerine vekalet eden Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk’un 23 Ağustos tarihinden itibaren 14 gün süreyle yıllık iznini kullacağından görevine başlayıncaya kadar yerine Vali yardımcısı İbrahim Küçük vekalet edecek. Tarsus kaymakamlığına ise Toroslar kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin vekalet edecektir.

…………OOO………..

TİY BOLU KAMPI BİTTİ

TFF 2. ligde yer alan Tarsus İdmanyurdu, Bolu Gerede’de yaptığı sezon öncesi kamp çalışmalarını bitirdi. Önce Ankara Kızılcahamam’da kamp yapan sonrada 15 günden bu yana Bolu’da kamp yapan Sarı-Lacivertliler, oynadığı hazırlık maçlarıyla eksiklerini görmeye çalıştı.

…………OOO………..

TİY 1-0 GALİP

Bolu da son olarak Katar 1. lig takımlarından Al  Shahaniya ile karşılaşan Tarsus İdmanyurdu, maçı 1-0 kazandı.

.…………OOO………..

TARSUS DAMLAMA’DA YARALAMALI KAZA

Tarsus Damlama mevkiindeki kazada  köprü ayağına çarpan demir yüklü tırın sürücüsü yaralandı. Adana- Ankara Otoyolu Damlama mevkisinde, A.K’nin kullandığı 63 YE 557 plakalı demir yüklü tır, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu köprü ayağına çarptı.112 Acil Servis ekipleri, yaralanan sürücüyü ilk müdahalenin ardından Tarsus Devlet Hastanesine kaldırdı.

…………OOO………..

MEMLEKET PARTİSİ TARSUS’TA VATANDAŞLARA AŞURE DAĞITTI

Geçtiğimiz ay Muharrem İnce’nin genel başkanlığında kurulan ve Tarsus’ta da örgütlenen  Memleket Partisi vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

…………OOO………..

SEÇER,  DÜN TARSUS’TA BÜYÜKBAŞ HAYVAN DAĞITTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer’in katılımıyla  dün saat 17.00 ‘da MBB Tarsus Koordinasyon Müdürlüğünde Büyükbaş Hayvan Yetiştiricilerine Kaba Yem Desteği programı yapıldı.

…….……OOO………..

BARINAĞA KAPATMA

Mersin Büyükşehir Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi, koronavirüs vakaları nedeniyle 20 Ağustos-1 Eylül arası ziyarete kapalı olacak. Bu sürede Bakımevi’nin sokak hayvanları için tedavi ve bakım hizmetleri devam edecek.

…………OOO………..

EMEKLİ EVİNDE BİLGİLENDİRME

Mersin Merkez ve Tarsus Emekli Evi üyeleri için “Aşırı Sıcaklarda Alınması Gereken Önlemler” konulu bilgilendirme  yapıldı.

22 AĞUSTOS 2021’de TARSUS

TARSUS’TA ROMA DÖNEMİNE AİT TARİHİ ESER ELE GEÇİRDİ

 Tarsus’ta, Roma dönemine ait 159 parça tarihi eser ele geçirdi.Alınan bilgiye göre, Tarsus Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, ilçe genelinde izinsiz kazı ile tarihi eser kaçakçılığı yapıldığı istihbarat aldı.

……………ooo…………

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN BÜYÜKBAŞ HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİNE KABA YEM DESTEĞİ

Başkan  Vahap Seçer, ‘Destek Büyükşehirden Üretim Çiftçiden’ sloganıyla düzenlenen “Büyükbaş Hayvan Yetiştiricilerine Kaba Yem Desteği Töreni”ne katıldı. Mersin BüyükşehirBelediyesi’nin üreticileri destekleyen projelerini anlatan Başkan Seçer, “Kandırmak için değil, kazandırmak için proje yapıyoruz” dedi.

…………OOO……….

TARSUS , KENTTEN KIRSALA DÖNÜŞ YOLUNA ÇIKTI

 Tarım Ürünlerinde ATA TOHUMLARINI Yeniden Üreten KENT, Kadın ve Çocuklar için yerel belediyecilikte sosyal işlerin, katılımın artması ve “Gerçek Kadın Üreticileri Kimlerdir?” gibi birçok konuda belediyenin çalışmalarını Belediye Başkanımızdan dinledik, sohbet ettik, hayata geçirilen çalışmaları inceledik.

…………OOO……….

MESKİ,  SU BASKINI SORUNLARINI ORTADAN KALDIRACAK ÇALIŞMALARA İMZA ATIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, yağmursuyu altyapısı bulunmayan Silifke ilçesi Gazi Mahallesi’nde başladığı yağmursuyu şebeke hattı yapım işini tamamladı. Bu çalışmalar sayesinde vatandaşlar yoğun yağışlarda oluşabilecek su baskınlarından etkilenmeyecek.

…………OOO………..

TURGUT DURAK EMEKLİLİK KONUSUNDA HALKIMIZI BİLGİLENDİRİYOR

Tarsuslu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlerden Turgut Durak Sosyal Güvenlik ile ilgili hizmet veriyor. Emeklilik işlemlerinde size yol gösteriyor. Makam mevkiinde Eyüpoğlu işhanında hizmet veriyor.  Tel.0543 8323881 Tarsus

…………OOO………

KÖPEĞİ ARAÇLA EZDİ

Tarsus ‘ta bir sürücü yolda yatan sokak hayvanını bilerek ezdi. Olay Tarsus’a bağlı Ergenekon mahallesinde meydana geldi. Plakası belirlenen pikap türü bir araç 12201 sokak üzerinde yatan kulağı küpeli bir sokak hayvanını göz göre göre ezdi.

…………OOO……….

YEŞİL ve İSMETPAŞA  MAHALLESİNDE YANGIN

Yeşil mahalle de bir iş yerinde çıkan yangına Büyükşehir belediyesi Tarsus itfaiyesi müdahale ediyor. Ayrıca ismetpaşada da bir yangın olayı yaşandı.

…………OOO………..

TİY İLK MAÇ  5 EYLÜL’DE

TFF 2. Lig 2021-2022 sezonunda ilk hafta maçlarının programı belli oldu. 16.00 Karatay Termal 1922 Konyaspor- Tarsus İdman Yurdu (Selçuk Üniversitesi Stadı)

 

Yakup BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

Yakup BONCUK

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi