FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 20 Mart 2022 223 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar YAKUP BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 14-15-16-17-18-19-20 ŞUBAT 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar YAKUP BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

14-15-16-17-18-19-20 ŞUBAT 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum..”.

14 MART 2022’de TARSUS

14 MART TIP BAYRAMI KUTLANIYOR

Bugün 14 Mart Tıp Bayramı. Tarsus’ta bugün doktorlar saat 12.00 de SSK Hastanesinde  (Devlet Hastanesi) bir araya gelip açıklama yapacak. Doktorlar ve sağlık çalışanları son günlerdeki gelişmeler hakkında açıklama yapıp doktorların çalışma  koşulları ve ücretlerinin iyileştirilmesini isteyecekler.

………..OOO………..

STEM MERKEZİNDE BİLİM VE TEKNOLOJİ HAFTASI COŞKUSU

Tarsus Belediyesi, 8-14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası dolayısıyla öğrencilerin bilimsel gelişmelerle tanışmasını sağlamak, bilime olan ilgilerini arttırmak ve derslerinde öğrendiklerini uygulamalarına imkân vermek amacıyla STEM Merkezi’nde Teknoloji ve Bilim Şenliği düzenledi.

 ………..OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN, ‘‘ÇALIŞMALARIMIZLA BİLİM VE TEKNOLOJİNİN YAYGINLAŞMASI İÇİN ÇABA GÖSTERİYORUZ’’

Dünyanın hızla değiştiği bu çağda ilerlemenin en etkili yolunun bilim ve teknoloji olduğunu ifade eden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ‘’ Bu şenlikle bilimin ve teknolojinin çocuklarda yaygınlaştırılması, bilim ve teknoloji ile çocuklar arasındaki etkileşimin atölyelerimiz yoluyla aktarılmasını hedefledik.’’ dedi.

………..OOO………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS ATATÜRK GENÇLİK PARKI’NDA YENİLEME ÇALIŞMASI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent estetiğini artırmak ve daha yaşanabilir sosyal alanlar yaratmak için çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir ekipleri, Tarsus kent merkezindeki Atatürk Gençlik Parkı’nın fiziksel ve estetik yapısını yenileyerek, daha kullanışlı bir sosyal alan haline getirecek.

………..OOO………..

BIÇAKLI KAVGADA 1 KİŞİ ÖLDÜ

Tarsus’ta Kızılmurat mahallesinde dün  yaşanan bıçaklı kavgada 1 kişi öldü.
………..OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN PROJE İÇİN ANKARA’DA İDİ..

Belediye Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan, Ankara’da Prof. Dr. Ali Naci Yıldız bir araya geldi. İş sağlığı güvenliği ve meslek hastalıkları ağırlıklı olmak üzere çeşitli sağlık alanları hakkında ve Tarsus’ta halk sağlığının geliştirilmesi konularında hedeflenen ‘’Sağlık Yerleşkesi’’ projesinin son çalışmaları hakkında fikir alışverişi gerçekleştirdi. Nisan ayında ihaleye çıkacak olan projemiz şehrimize hayırlı olsun

………..OOO………..

TARSUS’TA KANALLAR TEMİZLENİYOR

Kışa veda etmeye hazırlanırken İlk Bahar’ın gelişiyle Tarsus’ta bulunan Cetvel -1 ve -2 kanallarında bulunan atıklar ve yosunlar ekskavatör (kepçe) ile temizlenip çıkarılan atıklar damperli kamyonlara yüklenerek başka bir yere taşınıyor.
………..OOO………..

ATOM KARINCA’YA ZİYARET
Şahin mahalle muhtarı Hüseyin Aydın, Sucular mahalle Muhtarı Mustafa Yıldırım, Takbaş mahalle Muhtarı Hamza Bozalı, Mantaş mahalle Muhtarı Yusuf Başböyük İle Beraber Tarsus Mezarlıklar Müdürümüz Sayın Yusuf EVRUZ’u Ziyaret Ettiler. “İlgi Ve Alakası İçin Sayın NEVRUZ’a Teşekkür Ederiz.’’ dediler.

………..OOO………..

KAYA’DAN 14 MART TIP BAYRAMI KUTLAMASI

Başkan Murat Kaya, mesleğine olan inançla her türlü zorluğun üstesinden gelen, hastalarının sağlığını, kendi yaşamlarının önüne koyan hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

………..OOO………..

TARSUS KAYMAKAMI KADİR SERTEL OTCU’YA ZİYARETLER

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU’ya ziyaretler devam ediyor. Önceki gün  Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi Eylem Planı Koordinatörü Esra Solunoğlu ile Bağımlılıkla Mücadele Eylem Planı Koordinatörü Mehmet İşlek ve Kaymakamlık Sosyal Etüt ve Proje Birimi Sorumlusu Osman Irmak, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU’ya Eylem Planları kapsamında devam eden proje ve faaliyetlere dair bilgi verdiler.

15 MART 2022’de TARSUS

KAYMAKAMDAN DOKTORLARA KUTLAMA

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Tarsus Devlet Hastanesini ziyaret etti. Otcu, Tarsus  İlçe Sağlık Müdürü Uz. Dr. Orhan Acehan ve Başhekim Uz. Dr. Emre Direk ile görüştü. Başhekim  Direk’in şahsında tüm hekimler ve sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutladı.

…………OOO………..

TARSUS’TA DOKTORLAR, CUMHURİYET MEYDANI’NDA BULUŞTU

14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle doktorlar  Tarsus’ta Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk anıtı önünde bir araya geldi. Türkiye’de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilen ve tıp alanında çalışanlar için bir anma ve kutlama günü olan 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle doktorlar Cumhuriyet Meydanı’nda buluştu.

…………OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN ‘’SAĞLIK ALANINDA ÖRNEK PROJELERİMİZ DEVAM EDECEK’’

Tarsus’ta sağlık alanında önemli çalışmalara imza atan Başkan Haluk  Bozdoğan, iş sağlığı güvenliği ve meslek hastalıkları ağırlıklı olmak üzere çevre sağlığı, ana çocuk sağlığı, sporcu sağlığı gibi toplum sağlığı ile ilgili öncelikli birçok alanda faaliyet göstermek, Tarsus halkının sağlık düzeyinin arttırılması ve geliştirilmesine katkıda bulunmak amacı ile kentte hayata geçmiş ve geçecek olan projeleri ile örnek olmaya devam edeceklerini ifade etti.

…………OOO………..

TARSUS’TA DOKTORLAR’DAN SİTEMLİ EYLEM

14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle bazı doktorlar  Tarsus’ta Devlet Hastanesi önünde eylem yaparak basın açıklamasında bulundu. Burada doktorlar, sağlık çalışanları hükümetten taleplerini dile getirerek 14,15 ve 16 Mart tarihlerinde yine g(ö)rev yapacaklarını duyurdular.

…………ooo…………..

TARSUSLU RESSAM NURETTİN GÖZEN RESİM ATÖLYESİ RESSAMLARI SERGİ AÇIYOR

Tarsuslu Ressam Nurettin Gözen Resim Atölyesi ” Karma Resim Sergisi” açılıyor. Ressam Gözen   yaptığı davette “Sergimiz 15.03. 2022 Salı günü Tarsus Mehmet Bal Sanat Galerisi saat 15.30 da sanat severlerle buluşacak. Tüm sanatsever halkımız davetlidir” dedi. Sergide Tarsuslu Ressam Nurettin Gözen Resim Atölyesi ressamlarının eserleri yer alacak. Sergi ücretsiz gezilebilecek.

…………OOO………..

TARSUS ZİRAAT ODASI ADINA AT KOŞUSU YAPILDI

Tarsus Ziraat Odası Kupası  için Atlar yarıştı. Koşuyu “Vahşi Kız” kazandı. Adana Hipodromunda  yapılan Tarsus Ziraat Odası Kupası koşusunu 4 yaşlı safkan 5 İngiliz atları arasından “Vahşi Kız” Jokeyi Müslüm Çelik ile kazandı. Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, birinci gelen atın sahibi Seydi Akyıldırım, Atın Jokeyi Müslüm Çelik ve ayrıca TJK Adana  Hipodrom Müdürü Bora Göralp’a çiçek vererek teşekkür etti.

…………..ooo………….

TARSUSLU ŞAİRLERİNDE KATILDIĞI BAHAR KONULU ŞİİR YARIŞMASI SONUÇLANDI

MEYAD-Mersin Yazarlar Derneği’nin 21 Mart Dünya Şiir Günü nedeniyle düzenlediği “Bahar” Konulu Şiir yarışması sonuçlandı. Rüştü Aydın, Mine Bahçeci, Şadan Köse, Şah İsmail Ateş, Habibe Tuna ve Ayşegül Öztürk’ten oluşan Juri üyelerinin değerlendirmesi sonucunda; “Bahar” başlıklı şiiri ile Antalya’dan Ahmet Kara birinci geldi. “Bahar Gelince” adlı şiiri ile Çanakkale’den Orhan Oyanık İkinci ve “Bahar Sevinci “Şiiri ile Tarsus ‘tan  Fatma Özger Bilgiç üçüncü geldi.

…………OOO………..

İYİ PARTİDE BÜYÜK TARSUS BULUŞMALARINA BİR YENİSİ EKLENDİ

İYİ Parti Tarsus İlçe Başkanı Daniyel Mercan, “Millet bizi çağırıyor İYİ Parti Tarsus halkla kucaklaşıyor” dedi. İyi Partinin önceki gün Baraj bölgesinde Su Sesi Cafe ve Restaurantta verdiği kahvaltılı toplantıya çok sayıda partili katıldı.

…………OOO………..

İYİ PARTİDEN ZİYARETLER

İYİ Parti Tarsus İlçe  yönetimi, protokol ziyaretleri yaptı. İYİ Parti Tarsus İlçe Başkanı Daniyel MERCAN “GİK üyemiz Sayın Burhanettin KOCAMAZ  İlçe teşkilatımızı ziyaret etmişlerdir . Akabinde Mehmet CAN beyin işyeri Levent Börek açılışı, Okyay Helva fabrikası, Tarsus İlçe Emniyet müdürlüğü ve Tarsus Üniversite Rektörlüğü ziyaretlerini gerçekleştirdik. “ diyerek halkla iç içe olmaya devam ettiklerini bildirdi.

…………OOO………..

MERSİN’DE HAFTANIN ÖĞRETMENİ TARSUS’TAN

Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kendi alanlarında gerçekleştirdikleri örnek çalışmalarla mesleklerinde fark oluşturan öğretmenlerimizi ödüllendirmeye devam ediyoruz.

…………OOO………..

KÖYLERE FİDAN DAĞITIMI SÜRÜYOR

Tarsus Belediyesinin 12 Köye Fidan Dağıtımı bugün Tekeliören Mahallesi Meydanı gerçekleştirilecek. Bu törene  Tüm Halkımız Davetlidir!

…………OOO………..

TARSUSLU GÜREŞÇİ İSMET ÇİFTÇİ AVRUPA 3.SÜ OLDU

Bulgaristan’ın Plovdiv şehrinde yapılan U23 Avrupa Güreş Şampiyonasında Tarsuslu güreşçi İsmet Çiftçi avrupa 3.sü oldu.

………….ooo…….……

TARSUS’TA SİKKE ELE GEÇİRİLDİ

Tarsus’ta yapılan operasyonda 50 tane tarihi eser niteliği taşıyan sikke ele geçirildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, ilçede bir şahsın tarihi eser satışı yaptığını tespit etti…

16 MART 2022’de TARSUS 

TARSUS TİCARET BORSASI 70 YAŞINDA 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile aynı yıl 5590 Sayılı Kanun ile kurulan ilk Borsa olan Tarsus Ticaret Borsası 70’inci yaşını kutluyor. Borsa Başkanı Murat Kaya 70. Yıldönümü ile ilgili  açıklama yaptı.

…………OOO………..

AKADEMİ DERNEĞİ BAŞKANI ÖZBOZKURT:”TARSUS’U ULUSLARARASI PLATFORMA TAŞIYACAĞIZ” 

10 bin yıllık tarihe sahip Tarsus’u tüm dünyaya tanıtmak, sosyal, kültürel ve akademik anlamda kent kültürüne katkı sağlamak amacıyla kurulan Akademi Derneği çalışmalarını yoğunlaştırdı.

.…………OOO………..

TARSUS CUMHURİYET ALANI BU KEZ DE OTOPARK OLDU

Resmi bayram ve özel günler dahil zaman zaman belediyenin etkinliklerinde kimi zaman da başka amaçlarla alış veriş ve kermes ortamı olarak kullanılan Tarsus Cumhuriyet alanı bu kez de otopark oldu.

…………OOO………..

SANAT KAMPI RESİM SERGİSİ BUGÜN AÇILIYOR…

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Etkinlikleri Çerçevesinde ve Sadece Kadın Ressamların Katıldığı Resim Kampında Yaratılan Eserler, Bugün Çukurova Resim ve Sanat Galerisi’nde Sanatseverlerin Beğenisine Sunulacak. Serginin Açılış Saati 17.30.

…………OOO………..

ÇUKUROVA TOPRAKLARINDA ATA VE YERLİ TOHUM FİDANLARI YEŞERİYOR

Tarsus Belediyesi, üreticilere destek olmak, yerli tohum ile organik tarımı teşvik etmek amacıyla başlattığı ‘’Fidan Bizden Üretim Sizden’’ faaliyeti ile yerli ve ata tohumunun yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda 12 köyde üreticilere ücretsiz fidan dağıtımı gerçekleştirildi. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ‘Tarsus’ta bambaşka bir tarım ortaya koymak için var gücümüzle çalışıyoruz’’ dedi.

…………OOO………..

TARSUS DEVLET HASTANESİ DAHİL TÜRKİYE GENELİNDE 20 BİN KİŞİ ALINACAK

İŞKUR memur alımı ve personel alımı ilanları güncel olarak her gün kurum resmi internet sitesi üzerinden duyurulmaya devam ediyor.

…………OOO………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, TARSUS’A YENİ BİR OKUMA SALONU KAZANDIRDI ÖTÜKEN VADİ PARK İÇERİSİNDE YER ALAN OKUMA SALONU HİZMETE GİRDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus’un merkez Altaylılar Mahallesi’nde yer alan Ötüken Vadi Park içerisine bir okuma salonu kazandırdı. Üst katı kurs merkezi olarak kullanılan binanın alt bölümü okuma salonu olarak dizayn edildi. Ferah ortamıyla dikkat çeken okuma salonu vatandaşlardan büyük beğeni topluyor.

…………OOO………..

ULUSLARARASI UYUŞTURUCU SEVKİYATINA JANDARMA OPERASYONU”

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri uluslararası uyuşturucu sevkiyatı yapan (5) Şahsa yönelik operasyon gerçekleştirdi. Bu haplar, şu ana kadar Türkiye;de yakalanmış en yüksek hap miktarı olarak bildirildi.

…………OOO………..

TARSUS’TA GERİ GELEN ARAÇ KADINI EZDİ

Tarsus’ta sürücüsünün geri manevra yaptığı otomobilin altında kalan Huriye Y. Öldü. Dün  akşam saatlerinde Gaziler Mahallesi’nde meydana geldi.

…………OOO………..

ŞAMPİYON FİLENİN PERİLERİ: TARSUS BELEDİYESPOR

Tarsus BelediyeSpor Kadın Voleybol Takımı, Mersin İl Şampiyonu olarak bölge şampiyonluğu oynamaya hak kazandılar. Emek vererek, çok çalışarak bizlere bu gururu yaşatan Kadın Voleybol Takımımıza teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

17 MART 2022’de TARSUS

ATATÜRK’ÜN TARSUS’A GELİŞİNİN 99 . YILDÖNÜMÜ

Büyük lider Atatürk’ün Tarsus’a gelişinin  99. Yıldönümü bugün kutlanıyor. Bugün sabah saat 09. Da Atatürk temsili olarak Tren garında karşılanacak. Daha sonra tören Cumhuriyet alanında devam edecek. Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Tarsus’a konuk olmak üzere ilk gelişi ise 17 Mart 1923 tür. 17 Mart 1923 günü, Mustafa Kemal ve beraberindekiler Adana’dan Mersin’e, oradan Tarsus’a geçmiştir.

………….ooo…………….

TARSUS İNLEYEN NAĞMELER MUSİKİ DERNEĞİ GENEL KURULU YAPILDI

Tarsus İnleyen Nağmeler Musiki Derneği’nin kongresi tamamlandı. Bu yıl kuruluşunun ‘6’ncı yılını kutlayan Tarsus İnleyen Nağmeler Musiki Derneği,’nin Genel Kurulu Belediye Nikah Salonu altında gerçekleştirildi.

………….ooo…………

KAYA VE EKİNCİOĞLU KANDİLİ KUTLADI

 

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya ve meclis başkanı Hakkı Ekincioğlu , içinde bulunduğumuz üç aylar içerisinde en mübarek gecelerden biri olan ve İslam dünyası için büyük önem taşıyan Berat Kandili dolayısıyla bir kutlama mesaj yayınladı.

………….ooo…………

CHP İLÇE BAŞKANI AV. OZAN VARAL, DON FELAKETİ NEDENİYLE ZARAR GÖREN BAHÇELERİ İNCELEDİ

BAŞKAN OZAN VARAL, TARIM BAKANI’NI TARSUS’A DAVET ETTİ

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, don felaketi nedeniyle zarar gören sert çekirdekli ürün ağaçlarının bulunduğu bahçelerde incelemeler yaptı. Çiftçilere geçmiş olsun dileklerini ileten Varal, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’yi Tarsus’a davet ederek, çiftçilerin yaşadıkları sorunları yerinde görmesi talebinde bulundu.

………….ooo…………

BAŞKANDAN DÖVENCİ’YE ZİYARET

Tarsus  Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Serhat Servet Dövenci’yi ziyaret etti. İkili gündeme dair sohbet gerçekleştirdi. Başkan Bozdoğan ‘’Misafirperverliklerinden dolayı Serhat Servet Dövenci ile Kıymetli Eşi Tülin Dövenci’ye teşekkür ediyoruz’’ dedi..

………..OOO………..

TARSUS’TA ÖLÜMLÜ KAZA

Tarsus’ta otomobilin çarptığı 65 yaşındaki kadın, hayatını kaybetti. Alınan bilgiye göre, U.A’nın kullandığı 33 AJH 489 plakalı otomobil, geri manevra yaparken yoldan geçen Huriye Yıldırım’a çarptı.

18 MART 2022’de TARSUS

ATATÜRK’ÜN TARSUS’A GELİŞİNİN 99. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

Tarsus Belediyesi, Atatürk’ün Tarsus’a gelişinin 99’uncu yıl dönümünü bir dizi etkinlikle kutladı. Düzenlenen etkinliklere katılan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ‘’ Atamızın bizlere bıraktığı emanetlere sonsuza kadar sahip çıkacağız, Ulu Önderimizin Tarsus’a gelişini bir kez daha kutluyoruz” ifadelerini kullandı

…………OOO………..

TARSUS’TA ÇANAKKALE ZAFERİNİN 107. YIL DÖNÜMÜ KUTLAMASI

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 107. Yıl Dönümü dolayısıyla Tarsus’ta Nusret mayın gemisinde tören yapılacak. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yıl Dönümü dolayısıyla Çanakkale Savaşlarında tarihe adını altın harflerle yazdıran Nusrat Mayın Gemisinin de içinde bulunduğu Tarsus’taki Çanakkale Zaferi Kültür Parkında tören düzenleniyor. Tören saat 09.30’da başlayacak. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra günün anlam ve önemi hakkında konuşmalar yapılıp şiirler okunacak, dualar edilecek. Ardından Nusret Mayın gemisi ve Çanakkale müzesi ziyaret edilecek.

…………OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN, ‘’AYDINLIK BİR KENTİN İNŞASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ’’

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Kaburgediği Mahallesi’nde düzenlenen ‘’Fidan Bizden Üretim Sizden’’ etkinliğinde konuşarak tarım alanında gerçekleştireceği projeler ve üreticilere verilen destekler hakkında konuştu. Başkan Bozdoğan, ‘’Aydınlık bir kentin inşası için, vatandaşlarımız için, gencimiz, kadınımız, çocuğumuz için çalışıyoruz’’ dedi.

…………OOO………..

MUHTARLAR GENÇLİK KAMPINDA

Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar A.Ş. Genel Müdürü ve Meclis Üyesi Ali Uyan, Koordinasyon Şube Müdürü Soner Yetgin, Dernek Başkanı-Fatih Mahallesi Muhtarı Turgay Benli ve diğer muhtarlarında katılım gösterdiği programda hep birlikte yemek yenildi.

…………OOO………..

“ATATÜRK TARSUS’TA VE ÇANAKKALE ZAFERİ” PANELİ GERÇEKLEŞTİ

Atatürkçü Düşünce Derneği Tarsus Şubesi tarafından düzenlenen “Atatürk Tarsus’ta ve Çanakkale Zaferi” paneli gerçekleşti. Panele Tarsus Belediye Başkanı sn Dr Haluk BOZDOĞAN da katılım sağladı. Panelde konuşmacı olarak katılan Tarihçi Yazar Hikmet Öz ile Mersin Üniversitesi Emekli Öğretim Görevlisi Tarihçi Celal Tezel’in konuşmaları ilgi ile dinlendi.

…………OOO………..

CAN’DAN TÜED’E ZİYARET

Geçen dönem Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün ve Türkiye Emekliler Derneği Genel Mali Sekreteri ve Tarsus Şube Başkanı, Ömer Kurnaz’ı ziyaret etti.

…………OOO………..

İYİ PARTİ TARSUS İLÇE BAŞKANI DANİYEL MERCAN ‘’TARSUS SAHİPSİZ DEĞİL’’

İyi Parti Tarsus ilçe başkanı Daniyel Mercan “Büyük Tarsus Buluşmasında” memleket sevdalısı cesurlarla bir araya geldik.’’ Dedi. Mercan Şelale Su Sesindeki toplantıda  yaptığı konuşmada ‘’Dün olduğu gibi yarında “Memleketin her köşesine ve her kişisine” hizmet verme mücadelemizi sürdüreceğiz. Ne Tarsus ne Mersin ne de memleket sahipsiz değil!’’ dedi.

…………OOO………..

YILDIRIMSPOR YENİ YÖNETİM KURULU GÖREVE BAŞLADI

Tarsus’un köklü amatör spor kulüplerinden Yıldırımspor da yeni yönetim belli oldu. Yeni bir oluşuma giren Tarsus Yıldırımspor;da başkanlığa kulübün eski sporcularında ve eğitimcilerden Mehmet Uğur SANDAL getirildi.

19 ve 20 MART 2022’de TARSUS

 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YENİCE KURS MERKEZİ’NDE “ÇANAKKALE 1915” FİLM GÖSTERİMİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı olan Yenice Kurs Merkezi’ndeki öğrencilere yönelik, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla, eşsiz zaferin anlatıldığı “Çanakkale 1915” film gösterimi sunuldu.

………….ooo……….

KOÇAK, 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 107’NCİ YILINI KUTLADI

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H.Ruhi Koçak, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107’nci yılını kutladığı mesajında, ‘’Bizlere böyle kutsal bir emanet bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.’’dedi.

………….ooo……….

TARSUS’TA ŞEHİT AİLELERİNE YEMEK

18 Mart Çanakkale Zaferinin 107. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısı ile Tarsus Kaymakamlığı ev sahipliğinde Tarsus’ta yaşayan şehit aileleri ile öğle yemeğinden bir araya gelindi.

………….ooo……….

BOZDOĞAN, ‘’NUSRET MAYIN GEMİSİ’NİN ŞEHRİMİZDE BULUNMASI BİZLERE AYRI BİR GURUR VERİYOR’’

Zaferin Simgesi Nusret Mayın Gemisinin anısıyla Çanakkale Zaferini kutlamanın gururuna değinen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan,  ‘’Çanakkale Zaferi’nin 107. Yılında başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm kahraman şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum”  dedi.

………….ooo……….

TARSUS’TA POLİS DENETİMLERİ

Tarsus’ta aranan 22 şahıs polis tarafından yakalanarak tutuklandı. 2022 Mart ayı itibariyle Tarsus genelinde yapılan operasyonlar, denetlemeler ve uygulamalar sonucunda; Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği, KOM Grup Amirliği ve Asayiş Büro Amirliği tarafından ev, işyerine ve araca toplamda 46 operasyon yapılarak 64 şahıs gözaltına alındı,

……………ooo……….

TİY BU HAFTA ESKİŞEHİR DEPLASMANINA GİDİYOR

TFF 2. lig  beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu bu hafta sonunda Eskişehir deplasmanına çıkacak. Ligde son haftalarda büyük çıkış gösteren Tarsus İdmanyurdu, en son kendi evinde Ankara Demirsporu 2-1 yenmeyi başarmıştı..

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

YAKUP BONCUK MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi