FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 19 Eylül 2021 310 Görüntüleme

Gazeteci- Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 13-14-15-16-17-18-19 EYLÜL 2021’de TARSUS’ta Neler Yaşandı? Kısaca Okuyalım 

Gazeteci- Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

13-14-15-16-17-18-19 EYLÜL 2021’de TARSUS’ta Neler Yaşandı? Kısaca Okuyalım 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus’tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

13 EYLÜL 2021’de TARSUS 

TARSUS’TA 78 BİN 340 ÖĞRENCİ VAR

Tarsus’ta 2021 yılı Eylül ayı itibariyle öğrenci sayısı 78 bin 340’a ulaştı. Milli Eğitim Müdürlüğüne kayıtlı okullarda öğrenime başlayan öğrenci sayısı bu yıl 3.500 civarında artış gösterdi. Toplam öğrenci sayımız 78 bin 340 oldu. Tarsus’ta öğrencilere eğitim veren öğretmen sayısı da bu yıl 4 bin 910 olarak açıklandı.

…………OOO………..

MERSİn 19.ULUSLARARASI MÜZİK FESTİVALİ, GALA KONSERİYLE BAŞLADI

Mersin’de bu yıl 19.uncusu düzenlenen Uluslararası Müzik Festivali, 11 Eylül tarihinde Gala Konseriyle başladı. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, paydaşı olmaktan mutluluk duyduğumuz 19. Mersin Uluslararası Müzik Festivali Gala Konseri’ne katılım sağladı.

…………OOO………..

 BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS’TAKİ TARİHİ OKULUN BAHÇESİNDE KAPSAMLI BAKIM..

DUMLUPINAR HÜRRİYET OKULU’NUN BAHÇESİ GÜZELLEŞTİRİLDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Tarsus’un en eski okulları arasında yer alan Dumlupınar Hürriyet İlkokulu’nun bahçesinde kapsamlı bakım ve yenileme çalışması yaptı. Başkan Seçer’in de eğitim aldığı okulun bahçesinde bulunan bozuk zemin sökülerek, yeniden sıcak asfaltla kaplandı. Okul bahçesinde yeşillendirme ve çiçeklendirme çalışması yapıldı.

  …………OOO………..

ÖMER NAZMİ CADDESİNDE MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN İYİLEŞTİRME ÇALIŞMASI 

Tarsus kent merkezindeki en büyük yerleşim yerleri arasında yer alan Akşemsettin Mahallesi’nden geçen Ömer Nazmi Caddesinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi yol, yapım ve bakım ekipleri tarafından iyileştirme çalışması başlatıldı.

…………OOO………..

TARSUS ÇIPLAK MAHALLESİ KİTABININ 2 BASKISI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

Aratos dergisi, bugüne kadar yayımladığı kitaplara bir yenisini daha ekledi. Daha önce makale olarak yayımlanan, sonra TRT tarafından belgesel film olarak da çekilen Tarsus Çıplak Mahallesi Aratos Kitaplığı Kültür Dizisi’nin 30. Kitabı olarak çıktı.

.…………OOO………..

TARSUS TSO BUGÜN ÜYELERİNE ‘YEŞİL MUTABAKATI’ ANLATACAK

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası gündemine yeni konuları aldı. Global ekonomiyi tehdit eden iklim ve çevre krizine karşı yeşil dönüşüme uyum çalışmalarının başladığı bu dönemin en önemli konuları arasında Yeşil Mutabakat var. Avrupa Birliğinin iklim ve çevreyle ilgili zorluklarla mücadele konusunda yol haritası olan Yeşil Mutabakat ile ilgili iş dünyası temsilcileri yeşil dönüşüme uyum çalışmalarını artırırken bir taraftan da sanayicilere Yeşil Mutabakata uygun üretim çağrısı yapıyor. TOBB Sektörler ve Girişimcilik Daire Başkanı Saygın Baban tarafından 13 Eylül Pazartesi günü saat 16.00’da zoom aracılığıyla düzenlenecek bilgilendirme seminerine Tarsus TSO üyeleri ve ilgili tüm paydaşları davetlidir.

…………OOO………..

ŞEHİTKERİM MAHALLESİ MUHTARI ERCAN OSKAY’IN ANNESİ VEFAT ETTİ

Tarsus Şehitkerim Mahallesi muhtarı Ercan Oskay’ın annesi  Münevver Oskay vefat etti.

…………OOO………..

OTCU VE BOZDOĞAN TİY MAÇINDA

Kaymakam Kadir  Sertel  OTÇU ve Belediye Başkanı  Dr. Haluk BOZDOĞAN TİY maçını birlikte izledi. Bozdoğan ‘’TarsusİdmanYurdu’muzun, Erzincanspor’u 1-0 yendiği maçta her zamanki gibi tribünde yerimizi alarak, takımımıza destek verdik. Tebrikler, Tarsus İdman Yurdu’’ dedi.

…………OOO………..

TARSUS’TA  ÜÇ PUANI İSTEYEN ALDI

TFF 2. Lig Beyaz grupta sezona şampiyonluk parolasıyla giren Tarsus İdman Yurdumuz sezonun ikinci haftasında taraftarının önünde Anagold 24 Erzincanspor’u konuk etti. Şehir Stadında akşam maçında Tarsus İdman Yurdu maçı 1-0 kazandı.

 

14 EYLÜL 2021’de TARSUS

TARSUS’TA İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLAMA TÖRENİ

6 Eylülde başlayan  2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı İlköğretim Haftası kutlama programı  çelenk sunumu töreni  dün yapıldı. Cumhuriyet Alanında Atatürk Anıtı’na İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet METİN’in çelenk sunmasıyla başlayan tören, Pakize Bayraktar İlkokulunda kutlama etkinlikleriyle devam etti.

…………OOO………..

GURURUMUZ BİR KEZ DAHA TARSUS’U TEMSİL ETTİ

Dünyada ilk kez düzenlenen Kıtalararası Uluslararası Boğaziçi Triatlon yarışına giden Azmi Erdoğan Tarsus’u gururla temsil etti.

   …………OOO………..

TARSUS’TA 9. NOTER AÇILDI

Nüfusu 360 bini geçen Tarsus’ta yeni bir noterlik açıldı. Daha önce noter sayısı 8 iken geçtiğimiz gün 9. noter açıldı. 9.Noterlik  Atatürk Caddesi üzerinde Cetvel Köprü başı mevki, Dörtlemez cami yanında hizmete girdi.

…………OOO………..

TARSUS’TA BİR İMAM COVİT KURBANI OLDU
Tarsus Yeni Mahalle Çifte Şerefeli Yeşil Direk Camii İmam Hatibi Mustafa Çalışkan yeni tip koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

…………OOO………..

MÜFTÜ HANI YENİDEN YAPILACAK

Tarsus’ta tarihi hanlardan olan  ve çeşitli nedenlerle günümüze ulaşamayan Tarihi Tarsus Müftü Hanı, arşivdeki fotoğraflardan istifade edilerek rekonstrüksiyon çalışmasıyla aslına uygun yeniden yapılacak.

…………OOO………..

TARSUS’TA COVİD SAYISI 1700’Ü BULDU

Tarsus’ta  günlük yeni tip koronavirüs (Covid-19) vaka sayısı 100-150 arasında değişiyor. Tarsus Ekspresin haberine  göre toplam vaka sayısının  temaslılar hariç  1.700’e ulaştığı belirtildi. Tarsus’ta, şimdiye kadar 816 kişi Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Tarsus Devlet Hastanesinde 60 kişi normal serviste, 5’i Entübe 20 kişinin yoğun bakımda Covid nedeniyle tedavi gördüğü öğrenildi.

…………OOO………..

TARSUS İDMAN YURDU 2 HAFTADA 4 PUAN TOPLADI

TFF 2. Lig Beyaz grupta sezona şampiyonluk parolasıyla giren Tarsus idman Yurdu, Konya 1922 beraberliğinden sonra sahasında Erzincan’ı 1-0 yenerek puanını 4’e çıkardı.

…………OOO………..

TENİSTE KUPALAR VERİLDİ

Tarsus Tenis Kulübü ev sahipliğinde İstanbul, İzmir, Adana,Mersin, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Gaziantep ve şehrimizden Tenisçilerin katıldığı Türkiye Tenis Federasyonu Senyör Hafta sonu Tenis Turnuvasında dereceye giren sporculara kupalarını takdim ettik.

…………OOO………..

TARDOBDER’DEN DAVET

Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Derneği  Başkanı Bayram Yıldız  Derneğin Açılış Merasimine davet etti. Bayram Yıldız başta; Çamlıyayla Belediye Başkanı olmak üzere tüm Tarsus protokolünü makamlarında ziyaret ederek “Derneğimizin içeriği konusunda  bilgilendirme yaptım ve Derneğimizin 17 Eylül 2021 saat 16.00’daki dernek binamızda gerçekleşecek Açılış Merasimine davet ettim. Tüm halkımızı ve dernek üyelerini davet ediyorum” dedi. Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Derneği Başkanı Bayram Yıldız geçtiğimiz yıl Nisan ayında sosyal medyada grup olarak kurulan ve 2021 yılı itibariyle dernek statüsüne geçen TARDOBDER’in Lokalinin açılışının  17 Eylül 2021 Cuma günü saat 16.00’da yapılacağını  gün açılışta Tarsuslu Sanatçılarımızın Müzik Ziyafeti çekeceğini de dile getirdi.

…………OOO………..

SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİ’NİN 100. YILINDA ŞEHİTLER ANILDI

Tarsus belediye başkanı Haluk Bozdoğan ‘’Milli mücadelemizin dönüm noktası olan Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. yılında Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyorum’’ dedi.

…………OOO………..

MERSİN ASKF’DE TARSUSLULAR FİKSTÜR ÇEKTİ

 Mersin ASKF Federasyonu tarafından organize edilen Mersin Süper Amatör küme Takımların katıldığı ,Statüsü daha sonra netlik kazanacağı, Fikstür çekimin yapıldığı toplantı HOSTA Otelde yapıldı.Çekilişe Tarsus ekipleri de katıldı.

………..ooo………..

TARSUS İDMAN YURDU KOMBİNELERİ SATIŞA SUNULDU

2021-2022 futbol sezonu kombineleri Tarsus İdman Yurdu Store Mağazası’nda satışa sunuldu. Buna göre, Maraton Tribünü: 500 TL Kapalı Tribün: 1000 TL Protokol Tribün: 2000 TL olarak fiyat belirlendi. Ayrıca, maç biletleri tüm tribünler olarak ortak 20 TL olarak belirlendi.

15 EYLÜL 2021’de TARSUS

KAYA “AHİLİK SOSYO-EKONOMİK BİR SİSTEMDİR”

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, 34.’sü kutlanan Ahilik Haftası ile ilgili olarak bir mesaj yayınladı. Başkan Murat Kaya, Ahilik kültürünün bizim geleneğimizde bambaşka yeri olduğunu belirterek, “Ahilik, ticaret ile ahlakı buluşturan bir hayat düsturudur” dedi.

…………OOO………..

BAŞKAN VARAL TARSUS-ÇAMLIYAYLA YOLU ULAŞ MEVKİİNDE İNCELEME YAPTI

CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, Tarsus-Çamlıyayla yolunun 11. kilometresine denk gelen Ulaş Mahalle bölgesinin halen kapalı olmasının sürücüler için sıkıntı yarattığına dikkati çekti.

…………OOO………..

TARSUS VE BÜYÜKŞEHİR BİRLİKTE  TARSUS’TA DENİZ SAHİLİNİ TEMİZLEDİ

Suriye’de bulunan bir termik santralden 24 Ağustos tarihinde denize sızan ve 15 bin ton olduğu bildirilen petrol, Doğu Akdeniz’deki birçok sahile ulaştı. Mersin sahillerini de tehdit eden petrol atıklarının çevreye verdiği zararı asgari düzeye indirmek için Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri, Tarsus plajında temizlik çalışması yaptı.

…………OOO………..

 TARİHİ ESER KAÇAKÇILIĞI OPERASYONUNDA 1 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Mersin’in Silifke ilçesinde Jandarma ekiplerince düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda 1 şüpheli yakalandı.

…………OOO………..

TARSUS’TA ORMANLIK ALANDA YANGIN

Tarsus’ta Takbaş Mahallesi mevkiinde bulunan ormanlık alanda yangın çıktı. Yangın ihbarı üzerine olay yerine intikal eden Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, alevleri söndürdü.

…………OOO………..

TARSUS’TA YARALAMALI KAZA

Tarsus ‘ta dün bir  tır ile halk otobüsü çarpıştı. Kazada 1 kişi yaralandı. Kaza, Akşemsettin Mahallesi Akşemsettin Cami yanında meydana geldi.

…………OOO………..

TARSUS’TA KAYNAK TÜPÜ PATLADI

Tarsus’ta önceki gün kaynak tüpü patladı. Olayda 1 kişi yaralandı. Tarsus Ekspresin haberine göre olay Tarsus’un Şahin mahallesinde meydana geldi.  Suriye uyruklu bir kişi yaralandı.

16 Eylül 2021’de TARSUS

 

TSO ÜYELERİNE AVRUPA YEŞİL MUTABAKATI ANLATILDI

TOBB Sektörler ve Girişimcilik Daire Başkanı Saygın Baban, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine Avrupa Yeşil Mutabakatı ile ilgili kapsamlı sunum yaptı.

…………OOO………..

TARSUS SAHİLLERİNDE YOĞUN ÇALIŞMA

Tarsus sahillerinde petrol temizliği çalışmaları yoğunlaştırıldı . Mersin sahillerinde petrol temizliği sürüyor Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, atıkların yoğun görüldüğü Tarsus’ta çalışmalarını yoğunlaştırdı Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sahilleri petrol atıklarından temizlemeye devam ediyor.

…………OOO………..

KAYA: YÜZ YÜZE EĞİTİM İÇİN  ‘AŞI’ ŞART

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, 6 Eylül Pazartesi günü başlayan yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde Covid-19 aşısını yaptırmayan herkesi aşısını yaptırmaya davet etti. “Covid-19 salgınını beraber aşarız veya beraber altında kalırız” diyen Borsa Başkanı Murat Kaya “Bu salgını aşmak zorunda olduğumuzu yeniden belirtmek isterim. ” dedi.

…………OOO………..

MUHTARLAR KAYMAKAM VE  STK BAŞKANLARI İLE KAHVALTIDA BULUŞTU

Tarsus’ta, Tarsus-Çamlıyayla Muhtarlar Derneği üyeleri,  kaymakam ve  bazı sivil toplum kuruluşlarının  başkanları ile kahvaltıda buluştu.

…………OOO………..

BOZDOĞAN, VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTTUK, SU TANKERLERİMİZ ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ’NE TESLİM EDİLDİ

Tarsus Belediyesi, orman yangınlarını söndürme çalışmalarına destek olmaya devam ediyor. Orman yangınlarıyla mücadele çalışmaları kapsamında Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın talimatları doğrultusunda Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından alınan su tankerleri Orman İşletme Müdürlüğü’ne teslim edildi.

…………OOO………..

TARSUS’TA ESKİ ANKARA YOLUNDA TIR’LA, OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 2 YARALI

Tarsus’ta dün eski Ankara karayolunda tır ile otomobilin çarpışması neticesinde meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.

…………OOO………..

YÜKLÜ TIR, TAKLA ATARAK REFÜJE DEVRİLDİ

Tarsus’ta dün TEM otoyolunda M. T. yönetimindeki sebze yüklü TIR, takla atarak refüje devrildi. TIR’ın dorsesindeki sebzeler otoyola savrulurken, şoför Mehmet T. ağır yaralandı.Kaza, Mersin-Adana TEM otoyolu Akgedik mevkisinde saat 19.00 sıralarında meydana geldi.

…………OOO………..

YOLCU MİNİBÜSÜ KAZA YAPTI, HAFİF ŞEKİLDE YARALILAR VAR

Olay Tarsus’un Üçgen Çarşı Mevkiinde meydana geldi. Seyir halinde iken yola dökülen yağlar nedeniyle hakimiyetini kaybeden üç araç zincirleme olarak kaza yaptı.

 

17 EYLÜL 2021’de TARSUS

SERTEL VİDA’YA ÖDÜL… BU GURURU HEPİMİZİN

Sahibi Tarsuslu olan Sertel Vida Metal A.Ş. olarak 2019-2020 Çelik İhracatlarının Liderleri ‘Türkiye Birincisi’ Ödülünü almaya hak kazandı.

…………OOO………..

ERDOĞAN BUGÜN MERSİN’E GELİYOR

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan 17 Eylül Cuma günü Cumhuriyet Meydanında konuşacak. Erdoğan’ın  3.2 Milyar TL’lik Devasa Yatırımların ve Projelerin Toplu açılışının yapılacağı Mersin’de bu tarihi güne şahitlik etmek, coşkulu ve heyecanlı buluşmaya tüm halkımız davetlidir denildi. Erdoğan’ı dinlemeye Tarsus’tan da partililer gidecek.

…………OOO………..

TARSUS ERDOĞAN’DAN İL MÜJDESİ BEKLİYOR

Sayın Cumhurbaşkanımız, AKP Genel Başkanı  RECEP TAYYİP ERDOĞAN, bu gelişinde  Tarsus içinde müjdeler verebilir.

…………OOO………..

TARSUS MHP’DEN DAVET… “ÇEVRECİLİK VE MİLLİYETÇİLİK”

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin İl Başkanlığı öncülüğünde 18/09/2021 Cumartesi günü saat 16:00’da bütün belediyelerimiz ve MHP İlçe Teşkilatlarımızla birlikte “Çevrecilik, Milliyetçiliktir” düsturu ile yola çıkarak ilimiz sınırlarında belirlenen 13 noktada eş zamanlı olarak yapacağımız Çevre Temizliği etkinliğine tüm hemşerilerimiz, sivil toplum kuruluşları ve basın mensupları davetlidir

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYE SPOR, 18 EYLÜL GÜNÜ TARSU AVM’DE ETKİNLİKLERE KATILACAK

Tarsus Belediye Spor Kulübü sporcuları  18 Eylül günü Tarsu AVM’de etkinliklere katılacak düzenlenecek etkinlik saat 14.00’de TARSU AVM içinde yapılacak olup ziyaretçilere sürpriz gösteriler sunulacak.

…………OOO………..

KAÇAK AVLANMAYA CEZA YAĞDI

Ruhsatı olmadan yasa dışı su ürünleri avcılığı yaptığı belirlenen balıkçıya ceza kesildi.  Adı açıklanmaya balıkçıya  4 bin 364 lira ceza uygulandı.

…………OOO………..

”EZGİNİN GÜNLÜĞÜ” KONSERİ BUGÜN TARSUS’TA

Tarsus’ta bugün saat 20.00 da  gerçekleştirilecek ”EZGİNİN GÜNLÜĞÜ” konseri için Mersin’den ücretsiz otobüs kalkacaktır. ”EZGİNİN GÜNLÜĞÜ” konserimiz bugün Tarsus Cumhuriyet alanında gerçekleşecek.

…………OOO………..

KENTİMİZ, UNESCO YOLUNDA İLERLİYOR…

Avrupa’da çeşitli ülkelerde çalışmalar yürüten davetlilerimiz, kentimizin UNESCO KALICI MİRAS LİSTESİ’nde yer alabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Kentimiz, UNESCO yolunda ilerliyor… Ekip Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ı dün ziyaret edip bilgi alış verişinde bulundu.

…………OOO………..

ARATOS FELSEFE DERGİSİNİN 105. SAYISI YAYINLANDI

Tarsus’ta yayın hayatını 18 yıldır düzenli olarak sürdüren Aratos felsefe dergisinin 105. sayısı yayınlandı. Adını Antik Çağ’da yaşamış şair, matematikçi ve gökbilimci Tarsuslu filozoftan Aratos alan dergi gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık tarafından yayınlanıyor.

18 EYLÜL 2021’de TARSUS

AKP TARSUS TEŞKİLATI MERSİN’DE AÇILIŞA KATILDI

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın dün  Mersin Cumhuriyet Meydanında konuştu. Erdoğan’ın  resmî açılışını gerçekleştirdiği, yatırım bedeli 3 milyar 260 milyon lirayı bulan eser ve hizmetlerin şehrimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.

…………OOO………..

TARDOBDER TÖRENLE AÇILDI

Kısa adı TARDOBDER olan Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Derneği, dernek binasının açılışı törenle yapıldı.

Açılışa Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, CHP İlçe Başkanı Ozan Varal,  İYİ Parti İlçe Başkanı Daniyel Mercan, bazı Tarsus Belediye Meclis Üyeleri, bazı Oda ve Dernek Başkanları, üyeler, temsilciler ve davetliler katıldı.

 …………OOO………..

EZGİ’NİN GÜNLÜĞÜ, TARSUSLULARA UNUTULMAZ BİR GECE YAŞATTI

Dün akşam Ezginin Günlüğü, Tarsuslulara unutulmaz bir gece yaşattı. Tarsus Belediyesinin de paydaşı olduğu  Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında düzenlenen konserde sahne alan EZGİ’NİN GÜNLÜĞÜ, Tarsuslulara unutulmaz bir gece yaşattı.

…………..ooo…………

TARSUS BELEDİYESİ ASFALT VE SATHİ KAPLAMA ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİ

Tarsus Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri görev yetki ve sorumluluk alanı içerisinde bulunan mahallelerin yollarında yol yapım bakım ve onarım çalışmaları kapsamında kilometrelerce asfalt sathi kaplama yaptı.

…………OOO………..

TARSUS’TA “EFSANE ZABITA AMİRİ” DANIŞ GÜNYIL VEFAT ETTİ

Tarsus Belediyesinde geçmiş yıllarda görev yapan   Zabıta Amiri Danış Günyıl 17.09.2021 günü vefat etti.  Mekanı Cennet Olsun.

…………OOO………..

MİLLETVEKİLİ BAKİ ŞİMŞEK’İN PCR TESTİ POZİTİF ÇIKTI

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek’in Corona testi pozitif çıktı. Şimşek konuyu sosyal medyadan kendi duyurdu.

…………OOO………..

SÜSLÜ KADINLAR BİSİKLET TURU DÜZENLENİYOR

Tüm dünyada sivil inisiyatifler tarafından gerçekleştirecek olan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu organizasyonu kentimizde Serpil KARA önderliğinde yapılacaktır.

…………OOO………..

TARSUS’TAN ŞAİR FATMA ÖZGER BİLGİÇ KATILIYOR

“1 ŞEHİT 1 ÖYKÜ 1 ŞİİR” kitabımızın Galası için 18 Eylül 2021 Cumartesi günü yapılacak . Bu program için Bursa Büyükşehir Belediyesinin davetlisi olarak Tarsus’tan Şair Fatma Özger Bilgiç Katılıyor.

…………OOO………..

AHMET ALAS HOCA VEFAT ETTİ

Tarsus  birçok camide   ve en son Niyazi Efendi mescidinde görev  Ahmet Alas hoca dün Hakk’ın rahmetine kavuştu. Cenaze namazı bugün saat 11.00 de Tarsus şehir mezarlığında kılınıp doğum yeri olan Kayseri’ye götürülecek. Merhuma Allah’tan rahmet sevenlerine sabırlar diliyoruz.

…………OOO………..

19 EYLÜL 2021’de TARSUS

BUGÜN GAZİLER GÜNÜ, ATAMIZ Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’e Mareşal ve Gazi Unvanının Verilişinin 100. Yıl Dönümü

19 Eylül Gaziler Günü tüm yurtta kutlanıyor. Bugün Tarsus’taki tören saat 09’da Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Çelenk sunumu saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra günün anlam ve önemi hakkında konuşmalar yapıldı. Daha sonra St. Paul parkta ikramlar yapıldı. Törene Tarsus Kaymakamı ve Tarsus Belediye Başkanı, Kurum müdürleri, dernek, oda ve temsilciler katıldı. Ayrıca dernekte tebrikler kabul edilip ve Ulu Camide mevlid okundu.

…………OOO………..

KOÇAK’TAN GAZİLERE KUTLAMA

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutladı.
…………OOO………..

BORSA ÜYE ZİYARETLERİNDE… KOLTARIM “BAŞARI HEPİMİZİN” DEDİ. 

Tarsus Ticaret Borsası, yüksek düzeyde ihracat gerçekleştiren üyelerinden Koltarım Ziraat Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi – Y. Erkan Kolukırıkoğlu’na ziyarette bulundu.

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYE SPORLULAR TARSU’DA HALKLA BULUŞTU

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsu AVM’de sporcularımızla birlikteydi…

…………OOO………..

TARSUS’TA AİLE ŞİDDETİ CİNAYETLE SONUÇLANDI
Tarsus ‘ta dün  meydana gelen olayda bir kişi iş yerinde ateşli silahla vurularak öldürüldü. .

 …………OOO………..

BÜYÜKŞEHİR TOPLU TAŞIMA ARAÇLARININ TARSUS’TAKİ ÇALIŞMA SAATLERİNE YENİ DÜZENLEME

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü’ne bağlı Toplu Taşıma Grup Amirliği’nde hizmet veren araçların çalışma saatlerine 20 Eylül Pazartesi gününden geçerli olmak üzere yeni düzenleme yapılıyor

…………OOO………..

CHP’Lİ ÖZGÜR ÖZEL DÜN TARSUS’TAYDI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel bir dizi ziyaretler için Tarsus’a geldi. Özel, beraberinde CHP Mersin milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Cengiz Gökçel ve Alpay Antmen, Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık ve Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan , CHP İl Başkanı Adil Aktay ile  Ezgi’nin Günlüğü konserini de izledi.

…………OOO………..

CENGİZ TOPEL’E TARSUS’TA ŞEHİT İBARESİ EKLENDİ

Tarsus’taki Cengiz Topel Lisesi’nin ismi 57 yıl sonra ’Şehit Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel Anadolu Lisesi’’ olarak değiştirildi.

…………OOO………..

KANALA DÜŞTÜ

Tarsus ‘ta dün sulama kanalına düşen bir kişi itfaiye ekiplerince sudan çıkarıldı. Mithatpaşa mahallesi Paşalar Sekisi mevkisinde, S.S. (46) henüz belirlenemeyen nedenle sulama kanalına düştü.Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine 112 Acil Servis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

…………OOO………..

TARSUS İDMAN YURDU BU PAZAR BAY..

TFF 2. Liğ beyaz grupta yer alan Tarsus İdman Yurdu bu hafta bay. Bu nedenle takımımız bu haftayı boş geçirecek.

…………OOO………..

Yakup BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

Yakup BONCUK

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi