FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 14 Haziran 2021 251 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 12 HAZİRAN 2021’de Tarsus’ta neler Oldu? Kısaca Okuyalım

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

12 HAZİRAN 2021’de Tarsus’ta neler Oldu? Kısaca Okuyalım

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

………….ooo…………

TİY STORE MAĞAZALARI GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE AÇILDI

Tarsus idmanyurdu  markalı  orijinal ürünlerin satışa sunulduğu  Store  Mağazaları törenle hizmete açıldı. Kulüp başkanlığına Harun Şahin Kırbıyık’ın  seçilmesinden sonra başlayan değişim rüzgarı neticesinde taraftarların isteği üzerine TİY ürünlerinin satılacağı Store mağazası ile TİY Store Tır’ı hizmete açıldı.

…………..ooo…………..

TARSUS’TAKİ TÜRK VE SURİYELİ ÇOCUKLARIN DOSTLUK MAÇI

… Tarsus’taki Türk ve Suriyeli çocukların yapmış oldukları dostluk maçını protokol mensupları da izledi.

,………..ooo………

TB BASKET TAKIMI İÇİN ŞAMPİYONLUĞA 1 KALDI

Ankara’da Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi Final Grubunda Şampiyonluk Mücadelesi veren Tarsus Belediyespor Kadın Basketbol Takımımız İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımını 49-61 yendi.

………….ooo…………

 TARSUS BELEDİYESİ 15 TON KARPUZU HALKA ÜCRETSİZ DAĞITTI

Karpuz üreticisi bu yaz sezonunda ürününü satamadı, ürün tarlalarda kaldı. Ancak büyük şehirlerde market ve manavlarda karpuz fiyatı dar gelirli üreticinin beklediği seviyeye düşmedi. Tarsus Belediyesi hem üreticiyi hem tüketiciyi sevindirecek bir adım attı, 15 ton karpuzu ücretsiz olarak dağıttı.

………….ooo…………

KOYUN KEÇİ DESTEKLEME ÖDEMELERİ

Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hayri Erdoğan, Anaç Koyun Keçi Destekleme Ödemelerinin başladığını açıkladı. Erdoğan “8-11-18 Haziran tarihlerinde TC Kimlik ve Vergi No sırasına göre hesaplara yatacaktır. Çiftçilerimize hayırlı olsun” dedi. Bakanlığın açıklamasına göre Türkiye genelinde 201.509 yetiştiricimizin 24 milyon 304 bin 858 baş anaç koyun ve keçisi için 752 milyon 515 bin TL destekleme ödemeleri başladı..

………….ooo…………

TARSUS ÇYDD’YE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ YAPTILAR

 Eğitim-İş Sendikası Tarsus Şube Başkanı Yunus Karamık, ADD Tarsus Şube Başkanı Gökhan Arkan ve yönetici arkadaşları, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin yeni yönetimine seçilen yöneticilere “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundular.

………….ooo…………

 TARSUS’TA KADINLARDAN TEMİZLİK KAMPANYASI

Tarsusta okuma-yazma kursiyeri kadınlar farkındalık oluşturmak için çevre temizliği gerçekleştirdi.Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından Yenice bölgesindeki Günyurdu Mahallesi’nde okuma-yazma kursuna katılan kadınlar çevre temizliği yaptı.

………….ooo…………

TARSUS’TA  ENGELLİLERE SAZ KURSU

Tarsus’ta engellilere saz kursu eğitimi  veriliyor. Kültür Parkı içinde her kurs 4 ay devam ederken bugünlerde tekrar başlayan kursa 40 kişi katılıyor.

………….ooo…………

SARIKAVAK’TA KARAKILÇIK TOHUMU ÇEŞİDİ ÜRETİLDİ

Çamlıyayla ilçemize bağlı Sarıkavak mahallemizde örnek ve önder üretimci Necmettin Eker ata tohumu Kara kılçık buğday çeşidini üreterek Ata tohumuna sahip çıktı. Bu nedenle Çamlıyayla ilçe Tarım ve Ormancılık müdürü Ramazan Yıldız, Sarıkavak’a giderek üreticiyi tebrik etti ve “Kendilerine Kurumum adına teşekkür ediyorum” dedi.

………….ooo…………

15 HAZİRAN DÜNYA YAŞLI İSTİSMARI ve İHMALİ FARKINDALIK GÜNÜ

Tarsus Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evinde 15 Haziranda Dünya Yaşlı İstismarı İhmali İarkındalık Günü  etkinliği yapılacak.

………….ooo…………

(TABİT)  BİSİKLET FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR

Tarsus Kent Konseyi Bisiklet Topluluğu (TABİT)  Bisiklet Festivaline hazırlanıyor. Konu hakkında açıklama yapan TABİT sorumlusu Gökhan Özberk şu bilgileri verdi: “Sevgili Bisikletsever Dostlar 2-3-4 Temmuz 2021 tarihinde düzenleyeceğimiz Tarsus Bisiklet Festivali geçen yıl olduğu gibi Tarsus Tenis Kulübünde yapılacaktır.

………….ooo…………

MERSİN EMEKLİEVİNDEN TARSUS GENÇLİK KAMPINA GELDİLER

Pandemi süresince uygulanan kısıtlamaların hafifletilmesiyle birlikte, Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Mersin Emekli Evi üyeleri,   Tarsus Gençlik  kampında  gönüllerince bir gün geçirdi.

………….ooo…………

TÜRKİYE’DE VEFAT SAYISI  48.593 Kişi OLDU

Türkiye’nin Günlük Koronavirüs Tablosu  yenilendi. Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinden paylaşılan tabloya göre; dün  vefat sayısı 48.593 kişi olarak yer aldı.

………..ooo…………

Yakup BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

Yakup BONCUK

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi