FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 16 Ocak 2022 305 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 10-11-12-13-14-15-16 OCAK 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

10-11-12-13-14-15-16 OCAK 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

10 OCAK 2022’de TARSUS

TARSUS’TA YILDIRIM DÜŞMESİ SONUCU YANGIN

Yıldırım isabet etmesi sonucu alev alan ağaç söndürüldü. Olay  Camilimanda Mahallesi’nde oldu. Köyde bulunan caminin bahçesindeki ağacın yıldırım isabet etmesinin ardından alev aldığını gören vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine bildirdi.İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler, yangını çevredeki ağaçlara sıçramadan söndürdü.

…………..ooo…………

BAŞKAN DURAN ŞEN, 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Tarsus Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Duran Şen, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

…………ooo…….…..

CHP ÇAMLIYAYLA İLÇE ÖRGÜTÜ SEÇİMİ YAPILDI

CHP Çamlıyayla İlçe Örgütünün Olağanüstü Genel Kurul toplantısı yapıldı. Daha önce Genel Merkez tarafından atanan Seher Sorma, delegelerin desteğini alarak yeniden ilçe başkanlığı görevine seçildi.

…………OOO………..

FOTOĞRAFÇILAR ODASINDAN BASINA KUTLAMA

Basının demokratik hak ve özgürlükler çerçevesinde ifa ettiği bu hizmet, zorlukları nedeniyle her türlü takdiri hak etmektedir. Bu bağlamda basın yayın organları içerisinde çalışan muhabirinden, sayfa editörüne, yazarlarından, matbaasında çalışan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, hayatlarında sağlık ve başarılar dilerim.

Cumali Taş Tarsus Fotoğrafçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim kurulu Başkanı

…………OOO………..

TARSUS AKDENİZ Gazetesi 29. YAYIN YILINA GİRİYOR

Tarsus Akdeniz Gazetesi 29 yaşında. Tarsus’ta sesimiz soluğumuz olan Akdeniz Gazetesinin yaş gününü kutluyorum. Başta Mehmet Can Bulut abimiz ve Hakan Bulut  olmak üzere gazete emekçilerine nice yıllar diliyorum.

…………OOO………..

TARSUS’TA BELEDİYE TÜM BEL-SEN İLE SÖZLEŞME İMZALADI

Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ‘’Belediyemizde görev yapan memurlarımıza ve sözleşmeli personellerimize emeklerinin karşılığını vermek adına Toplu Sözleşmede belirlenen herkese eşit ve en yüksek limitten olan %120 oranında Sosyal Denge Tazminatı ödenmesi konusunda TÜM BEL-SEN ile sözleşme imzaladık.

……….ooo…………

TARSUS KASAPLAR ODASINDA YENİ YÖNETİM BELLİ OLDU

Tarsus Kasaplar Odasının 4 yılda bir yapılan olağan seçimi  yapıldı. Ticaret Odası toplantı salonundaki kongrede divan başkanlığını MESOB Başkanı Talat Dinçer yaptı. Daha sonra  iki listeyle gidilen olağan genel kurulunda mevcut başkan Nail Uçak yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

………ooo………..

GAZETECİLER İÇİN BURUK BAYRAM

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, birçok hakları ellerinden alınan ve ekonomik zorluklar nedeniyle hayatta kalma mücadelesi veren basın çalışanlarının 10 Ocak’ı buruk yaşadığını belirtti.
………ooo………..

TARSUS’TAN CUMHURBAŞKANINA ASLI GÖZEN: “SOKAK HAYVANLARI ÖLMESİN”

Tarsus’ta Yarenlik Alanı’nda basın açıklaması yapılarak, sokak hayvanlarının katledilmesine tepki gösterildi.
………ooo………..

TARSUS FOTOĞRAFÇILAR ESNAF VE SANATKARLAR ODASI SEÇİMİ 11 OCAK’TA

Cumali Taş Tarsus Fotoğrafçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim kurulu Başkanı kongrelerinin 11 Ocakta yapılacağını söyledi.

11 OCAK 2022’de TARSUS

ŞEHİT SİNAN KÖSE ANILDI

Tarsuslu Şehidimiz İs. Asb. Çvş. Sinan KÖSE’nin Şehadetinin sene-i devriyesinde anıldı. Şehit Sinan Köse, ailesinin Tarsus/Taşobası Mahallesi’ndeki ikameti ve kabri başında mevlid-i şerif okundu, dualar edildi. Anma proğramına Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu da katıldı. Otcu ‘’Şehidimizin  Ruhu şâd mekanı cennet olsun” dedi.

…………OOO………..

BAŞKAN SEÇER, METRO PROJESİ HAKKINDA KONUŞTU

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2022 yılı Ocak Ayı Meclis Toplantısı’nın 1. Birleşimi’nde Metro Projesi’nin sözleşme bedelinin 3 milyar 379 milyon 404 bin 875 TL olduğu ifade edildi.

…………OOO………..

TARSUS Belediye Başkanı Dr. Haluk BOZDOĞAN 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde Gazetecileri Ağırladı

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebi ile kentte faaliyet gösteren yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya geldi. Anadolu Sofrası 2. Katta gerçekleşen Kahvaltılı Toplantı öğleden sonraya kadar sürdü. Tarsus’la ilgili hemen hemen her şey huzurlu bir sohbet ortamında konuşuldu. Gazeteciler sordu, Bozdoğan yanıtladı.

…………OOO………..

BOZDOĞAN, “ KAÇAK YAPILARI AFFETMEYECEĞİM”

Başkan Haluk Bozdoğan, ‘’Amirlerimiz, kaçak yapı ekiplerimiz, ruhsata işlenmemiş ve şikâyete tabi olan tüm kaçak yapıların yıkımı noktasında gereğini yapmakla yükümlüdür. Kaçak yapısına ceza kestim diye, herkes basın toplantısı düzenleyecek ise bunun adı hak arama veya mağduriyet değil başka bir şey olacaktır. Ben, bugüne kadar kaçak yapı için kapımı çalan, aracılar sokan herkesi reddettim” dedi.

…………OOO………..

 BOZDOĞAN’DAN BASINA  ‘’SİZLER, BU KENTİN ÖZGÜR SESİSİNİZ’’

Başkan Dr. Haluk Bozdoğan, “Biz, Tarsus Belediyesi olarak yerel basınla iç içe, birlikte, Tarsus’un daha yaşanır bir yer olması, daha kaliteli yaşam alanlarına sahip olması için çalışmaya, işbirliği yapmaya hazırız” dedi.

…………OOO………..

AKÜ HIRSIZLIĞI

Tarsus’ta  park halindeki araçların akülerini çaldığı iddia edilen şüpheli gözaltına alındı.

…………OOO………..

VOLEYBOLCU KIZLARIMIZ GALİP

Belediye Başkanı  Dr. Haluk Bozdoğan, Kadınlar 2. Ligi’nde mücadele eden Tarsus Belediyesi Kadın Voleybol Takımımız ile Aksaray Kuzeyboru Takımı’nın karşılaşmasını izledi. Karşılaşmada 3-1 galip gelen voleybol takımımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

…………OOO………..

TARSUS YENİ ESNAF KEFALET KOOPERATİFİ BAŞKANI BEKTAŞ ASLAN: “ORTAKLARIMIZDAN ALDIĞIMIZ GÜÇLE HİZMET KERVANIMIZA EMİN ADIMLARLA DEVAM EDİYORUZ”

Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Bektaş Aslan, 2021 yılını; pandeminin de getirdiği tüm olumsuzluklara rağmen, verimli şekilde geçirdiklerini söyledi. Başkan Aslan, geride kalan çalışma yılında 822 üye esnafa toplam 133 milyon TL kredi verildiğini belirtti.

…………OOO………..

KAÇAK SİGARA OPERASYONU

 Tarsus’ta silah, uyuşturucu ve kaçak sigara ticareti yaptığı belirlenen 11 şüpheli gözaltına alındı.

…………OOO………..

TSM KONSERİ 20 OCAK’TA

Ahmet Deniz ‘’Başkanlığını Yaptığım Tarsus Türk Sanat Musikisi Derneğinin 20 Ocak 2022 Perşembe Günü Saat 19 00 Da Belediye Nikah Salonunda Yapacağımız Konserimize Tüm Müzik Severleri Bekliyoruz Saygılarımla’’ dedi.

12 OCAK 2022’de TARSUS

ARATOS’UN IŞIĞI TARSUS’TAN ANADOLU’YA YAYILIYOR

ARATOS DERGİSİNİN KURDUĞU FELSEFE OKULLARININ SAYISI 28’e ULAŞTI

Tarsus’ta kurulan Aratos Felsefe Okulu 11. yılında. Aratos Felsefe Dergisi’nin Türkiye genelinde kuruduğu felsefe okullarının sayısı 28’i buldu. Yerel bir dergi olan Aratos’un felsefe adına bu çabasının dünyada örneği yok.

…………OOO………..

BORSA 2022 YILI KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ DENETİMİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Denetimi Türk Loydu Baş Denetçisi Özlem Özkan Bocutoğlu tarafından Borsa hizmet binasında gerçekleştirildi.

…………OOO………..

TARSUS  KUNDURACILAR ODASI GENEL KURULU 2 ŞUBAT’TA

Tarsus  Kunduracılar Odası genel kurul tarihi belli oldu.  Yönetim kurulunun aldığı karar gereği, ilk toplantı 24 Ocak 2022 tarihinde saat 13.00 de Esnaf Kefalet Kooperatifi salonunda yapılacak. Çoğunluk olmazsa genel kurul toplantısı 2 Şubatta.

………OOO………..

MADENİ SANATKARLAR KONGRESİ BUGÜN

Madeni Sanatkarlar  Odası kongresi 5 Ocak 2022 Çarşamba günü  saat 10.00 da Beydeğirmeni mahallesi Adana caddesi no 5 Tarsus adresinde yapılamadığı için  İkinci toplantı tarihi ise 12 Ocak 2022 Çarşamba olarak belirlendi.Kongre bugün..

………OOO………..

BİRİKETÇİLER KONGRESİ BUGÜN

Tarsus Biriketçiler Karocular, Büzcüler, Mozaikçiler ve Büz borucuları esnaf odasının genel kurulu bugün. Kongre bugün.. saat 13.00 de 1 Nolu Esnaf Kefalet Kooperatifinde yapılacaktır.

………OOO………..

KAHVECİLER ODASI KONGRESİ YARIN

Tarsus Kahveciler ve Eğlence Yerleri Odası genel kurulu 5 Ocak 2022 Çarşamba günü saat 10.00 da Vakıflar işhanında Şehir Kulübü Düğün salonunda yapılacaktır. Çoğunluk olmazsa ikinci toplantı 13 Ocak 2022  Perşembe günü saat 10.00 da Şehir kulübü düğün salonunda yapılacaktır.

…………OOO………..

TENEKECİLER, CAMCILAR VE İNŞAAT MALZEMELERİ SATICILARI ODASINDA BAŞKAN DEĞİŞMEDİ

Tarsus Tenekeciler, Camcılar ve inşaat Malzemeleri Satıcıları Odasının genel kurulu yapıldı ve  başkan değişmedi. Yıllardır başkanlık yapan Mustafa Güçyetmez, Esnaf Kefalet Kooperatifinde yapılan kongrede tek liste ile yeniden seçildi.

…………OOO………..

TARSUS’TA BERBER ÜCRETLERİ ZAMLANDI

Tarsus’ta  berberlerde traş ücretlerine 7 ay sonra bir kez daha zam  yapıldı. Alınan bilgiye göre  saç ve sakal traşı ücretlerine zam yapıldı. Yeni fiyat tarifesi uygulanmaya  başladı. Saç traşı  35 liradan 50 TL’ye, sakal tıraşı 25 liradan 30 liraya,saç sakal tıraşı 50 TL’den 70 TL’ye  yükseldi.

…………OOO……….

TARSUS’TA KAÇAK KAZI

Tarsus’ta kaçak kazı yapan 5 kişi suçüstü yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Tarsus ilçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği ekipleri, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu suçu kapsamında kaçak kazı yapan şahısları takibe alıp yakaladı.

………….ooo………..

ELEKTRİK TEKNİSYENLERİ ODASI SEÇİMİ 20 OCAKTA SAAT 13.00’te

Tarsus Elektrik Teknisyenleri Odasının bu ay yapılacak seçimlerinde 5 veya 6 aday yarışacak. Mevcut yönetimde 2. başkan olarak görev yapan Mükafat Tanrıverdi, başkan adayı oldu.

…………OOO………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN EVDE SAĞLIK VE BAKIM EKİBİ 2021’DE 30 BİN HANENİN KAPISINI ÇALDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi’nin Evde Sağlık ve Bakım Ekibi, ihtiyaç sahibi her haneye sağlık hizmeti ulaştırmayı sürdürüyor. Ekipler, 2021 yılında 30 bin 48 haneye toplam 73 bin 193 kez evde sağlık ve bakım hizmeti sundu.

…………OOO………..

BÜYÜKŞEHİR, TARSUS HAL KOMPLEKSİ’NDEKİ ÇALIŞMALARININ SONUNA GELDİ

 Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Hal Kompleksi içerisindeki yol yenileme çalışmalarının sonuna geldi. Her gün ağır tonajlı yüzlerce aracın giriş-çıkış yaptığı Hal Kompleksi’nde hem komisyoncu hem de ardiyeler bölümünü kapsayan 106 dönümlük alanın yolu asfaltlandı.

  13 OCAK 2022’de TARSUS

BAŞKAN BOZDOĞAN, GÖZ BANDI TAKARAK FARKINDALIK OLUŞTURDU 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası sebebi ile engelli bireyler ile bir araya geldi. Engelli bireylere hizmet veren +1 Kafe’de gerçekleştirilen etkinlikte Başkan Bozdoğan, görme engelli bireylerin gündelik hayatlarında yaşadığı sorunlara farkındalık oluşturmak ve dikkat çekmek amacıyla göz bandı takarak yemek yedi.

…………..ooo………….

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, TARSUS’TA EVİ YANAN 3 AİLEYE EŞYA DESTEĞİ VERDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, çeşitli nedenlerle çıkan yangınlarda evi zarar gören ailelerin yaralarını sarıyor. Büyükşehir ekipleri, Tarsus ilçesi Mithatpaşa, Anıt ve Fahrettinpaşa Mahallelerinde yaşayan 3 aileye ihtiyaç durumlarına göre eşya desteğinde bulundu.

…………OOO………..

MADENİ SANATKARLAR KONGRESİ YAPILDI: BAŞKAN KAPLAN KİLTAŞ

Madeni Sanatkarlar  Odası kongresi 12  Ocak 2022 Çarşamba günü  saat 10.00 da Beydeğirmeni mahallesi Adana caddesi no 5 Tarsus adresinde yapıldı. Mevcut başkan Kaplan Kiltaş tek liste ile gidilen seçimde başkan seçildi.

…………..ooo………….

BİRİKETÇİLER KONGRESİNDE ERDAL TURGUT GÜVEN TAZELEDİ

Tarsus Biriketçiler, Karocular, Büzcüler, Mermerciler, Mozaikçiler ve Büz borucuları esnaf odasının genel kurulu 12 Ocak 2022 Çarşamba günü saat 13.00 de 1 Nolu Esnaf Kefalet Kooperatifinde yapıldı. Mevcut başkan Erdal Turgut yeniden seçilerek güven tazeledi.

…………..ooo………….

LPG YÜKLÜ TANKER ŞARAMPOLE UÇTU

Tarsus’taki kaza, TEM otoyolu Mersin-Tarsus bölümü, Tarsus Batı gişeleri yakınında meydana geldi. Tarsus gişelerinden çıkan R.B. idaresindeki 41 AAS 5001 plakalı tanker, kontrolden çıkarak bariyerlere çarptıktan  sonra şarampole uçtu. Kazada tankerin sürücüsü yaralandı.Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine 112 acil, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü Tarsus Devlet Hastanesine kaldırıldı.

…………OOO………..

EMNİYET MÜDÜRÜ TARSUS ZİRAAT ODASINDA

Tarsus ilçe Emniyet Müdürü Ebubekir FİL, Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı’yı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Başkan Avcı, Tarsus ilçe Emniyet Müdürü Ebubekir Fil’e, Oda çalışmalarıyla ilgili olarak bilgiler verdi.
…………OOO………..

TARSUS’TA KARI KOCA 5 SAAT ARAYLA KORONA VİRÜSTEN ÖLDÜ
Korona virüs nedeniyle hastanede tedavi gören Emin Yıldırım (80) hayatını kaybederken, 57 yıllık eşi Aygül Yıldırım (73) da 5 saat sonra kurtarılamadı.

…………OOO………..

TARSUS FOTOĞRAFLARÇILAR ODASINDA CUMALİ TAŞ GÜVEN TAZELEDİ

Tarsus Fotoğraflarçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odasının seçimli olağan Genel Kurul Toplantısı dün yapıldı. Mevcut başkan Cumali Taş güven tazeledi.

…………OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN’DAN PARASI ÇALINAN MEHMET EMMİ’YE YARDIM ELİ

Tarsus’ta evine giren hırsız yada hırsızlar tarafından 1200 TL’si çalınan İstiklal Madalyası sahibi Ali Galip Arkan’ın 96 yaşındaki oğlu Kuvayı Milliyeci Tarsus’un simge isimlerinden Mehmet Turgut Arkan’a Tarsus Belediye Başkanı Dr.Haluk Bozdoğan tarafından yardım eli uzatıldı. Başkan Bozdoğan”Üzülme Mehmet Amca hep senin yanındayız”mesajı gönderdi. Arkan, Başkan Bozdoğan’a teşekkür ederek “Allah razı olsun” diye konuştu.

…………OOO………..

TARSUS’TA KAÇAK DEFİNE AVCILARI YAKALANDI

Tarsus Emniyet Müdürlüğü, KOM Grup Amirliğince Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu suçu kapsamında kaçak kazı faaliyetleri yürüten şahısların yakalanmasına yönelik yürütülen projeli çalışma kapsamında operasyon yapıldı.

…………OOO………..

MESKİ’DE KARADUVAR ATIKSU ARITMA TESİSİ’NDE ÇALIŞMA

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Akdeniz ilçesi Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi’ndeki koku sistemi yapım işini tamamladı.

…………OOO………..

EMŞAV  TARSUS ŞUBESİNDE  BAŞKANLIĞA  İBRAHİM ÖZDEMİR ATANDI

Kısa adı EMŞAV olan Emniyet Teşkilati Vazife Malulü  ve Şehit Aileleri Vakfı Tarsus Şubesinde başkan  değişti.  EMŞAV  Tarsus şubesinde başkanlığa  İbrahim Özdemir atandı. Mevcut başkan Zekeriya Yılmaz’ın sorunları nedeniyle  görevinden affını  istemesi nedeniyle  EMŞAV  Mersin  il başkanı Tufan Nenni, Tarsus Şube başkanlığına İbrahim Özdemir’i  atadı.

……….ooo…………

TARSUS İDMANYURDUNUN 2. YARI İLK MAÇI 1922 KONYA İLE..

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan şehrimiz temsilcisi Tarsus İdmanyurdunun ilk yarı karnesi zayıf oldu.2. yarı bu hafta başlıyor. Rakip 1922 Konyaspor..

14 OCAK 2022’de TARSUS

TARSUS’TA YENİ YILIN İLK MUHTAR TOPLANTISI

2022 Yılı ilk Muhtarlar Toplantısı Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU başkanlığında Belediye Meclis Salonunda yapıldı.

…………OOO………..

KAYMAKAM GÖRME ENGELLİLERLE BULUŞTU

Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası dolayısı ile ArtıBir Kafede farkındalık etkinliği düzenlendi. İlçe protokolü ve engelli dernekleri temsilcilerinin katıldığı etkinlikte katılımcılar bir süre göz bandı ile yemek yemeye çalışarak farkındanlık oluşturup enpati yaptılar. Etkinlikte engelli derneklerinin duayen yöneticilerinden görme engelli Fikri TOPUZ’a da 50. yıl plaketi verildi.

…………OOO………..

TİY 2. YARIDAN UMUTLU

TFF 2.  Lig Beyaz Grup Takımlarından Tarsus İdman Yurdu’nda İdari işlerden sorumlu 2. Başkan Muhammed Günkut,  Tarsus Basın Mensupları Derneğini ziyaret etti.

…………OOO………..

TARSUS’TA YANGINDA ZARAR GÖRENLERE YARDIM YAPILIYOR

Büyükşehir, vatandaşların yaralarını sarıyor Mersin Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaşlara hizmet sunmaya devam ediyor. Büyükşehir ekipleri, Tarsus’ta geçtiğimiz aylarda çıkan yangınlar nedeniyle mağduriyet yaşayan 3 aileye daha eşya desteği verdi

…………OOO………..

TARSUS’TA LGS DENEME SINAVI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin eğitimde fırsat eşitliği yaratabilmek için dezavantajlı bölgelerde açtığı kurs merkezlerinde, kaliteli eğitimin yanı sıra deneme sınavlarıyla da öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olunuyor.

……….ooo………

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ÇAMLIYAYLA’DA KİLİTLİ PARKE TAŞI DÖŞEME ÇALIŞMASI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk alanında ki dört bir noktada altyapı çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yayla turizmi açısından bölgenin cazibe merkezleri arasında yer alan Çamlıyayla’da, kilitli parke taş döşeme çalışmalarını hızlandırdı.

…………OOO………..

TARSUS GÜCÜ OYUNCUSU SINAN GÜÇLÜ PROFESYONEL KULÜPLERİN GÖZDESİ

Tarsus Gücü Spor Kulübü süper amatör kümede mücadele ederken kanat oyununcusu Sinan Güçlü’ herkesin gözdesi oldu.

…………OOO………..

KİLTAŞ’A GÜVENOYU

Tarsus Madeni Sanatkarlar Odası’nda Kaplan Kiltaş’a güven oyu Tarsus Madeni Sanatkarlar Odası’nın yapılan olağan genel kurul toplantısında Kaplan Kiltaş ve ekibi üyelerinin verdiği güven oyu ile bir dönem için daha vize aldı.

……….ooo…………

TARSUS’TA SAHTE EURO

Tarsus ‘ta bir iş yerindeki aramada sahte 500’lük banknotlar halinde toplam 23 bin Euro ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı

15 OCAK 2022’de TARSUS

TARSUS İDMANYURDU’NUN PLAY OFF ŞANSI VAR

Tarsus İdmanyurdu Teknik Direktörü Gürses Kılıç, basın toplantısı yaparak  ikinci yarının ilk maçı ve transferlerle ilgili açıklamada bulundu. Kılıç, beraberinde kulüp 2. başkanlarından Ali İlk ile birlikte TİY tesislerinde yaptığı toplantıda “İkinci yarıdan ümitliyim. Alacağımız başarılı sonuçlarla mutlaka Play offa kalacağız” dedi.

…………..ooo…………

DOKTOR HİDAYET YILDIRIM İYİLEŞİYOR

Tarsus’ta fakir babası olarak bilinen Dr. Hidayet Yıldırım 10 gündür hastanede yatıyor. Dün yoğun bakımdan çıkan Yıldırım’ın yemek yemeye, su içmeye başlaması bile onun yaşama döndüğünün en güzel kanıtı.

…………..ooo…………

BAŞKAN BOZDOĞAN ÖĞRENCİLERİN HEYECANINA ORTAK OLDU

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus Belediyesi’nin her yaştan vatandaşa yönelik, Bilim, Eğitim, Sanat, Kültür alanında bireylerin becerilerinin gelişmesine katkı sunan, bünyesinde gitar, resim, bağlama, el sanatları, tiyatro başta olmak üzere birçok kursun verildiği Dr. Turgut Erkutlu Bilim Eğitim Sanat Kültür akademisinde ilköğretim okul öğrencileri ile buluştu.

 …………..ooo…………

‘’AKADEMİMİZDE HER YAŞTAN VATANDAŞIMIZA YÖNELİK KURSLAR BULUNUYOR’’

Çocukların gelişim sağlamasında ve sosyalleşmesinde önemli bir rol üstlenen kurslara değinen Başkan Haluk Bozdoğan, ‘’ Dr. Turgut Erkutlu Bilim Eğitim Sanat Kültür akademimiz açıldığı günden bu yana binlerce yurttaşa ev sahipliği yapmaya devam ediyor. dedi.

………ooo………..

BÜYÜKŞEHİR’İN “1 EKMEK 1 ÇORBA” HİZMETİ HER GEÇEN GÜN DAHA GENİŞ KESİMLERE ULAŞIYOR 

Mersin genelinde birçok noktada sabahın ilk saatlerinden itibaren dağıtımı yapılan “1 Ekmek 1 Çorba” Tarsus ve Çamlıyayla’da da değişik noktalarda vatandaşlara ulaştırılıyor.

………ooo………..

TARSUS OSB İÇİN TOPLANTI

Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin (TÜİOSB) gelmiş olduğu nokta ile 2022 yılı hedef ve planlarının değerlendirildiği toplantıya katıldı. Vali Su ‘Tarsus dahil Mersinde OSB sayısı 10’a çıktı’’ dedi.

………ooo………..

TARİHİ SİPTİLLİ ÇARŞISINA YENİ AKTİVİTE

Siptilli Çarşısını yenilemek üzere harekete geçti. Tarsus Belediyesi, kentin tarih, kültür ve turizmi açısından önemli bir değeri olan tarihi Siptilli Çarşısını yenilemek üzere harekete geçti. İçerisinde halk restoran, halk manav, halk market ve sosyal alanların bulunacağı tarihi Siptilli Çarşısı, yapılacak olan düzenlemeyle Tarsus’un cazibe merkezi haline gelecek.

………ooo………..

EMNİYET MÜDÜRÜ BİR KEZ DAHA MUHTARLARLA BULUŞTU

Tarsus Emniyet Müdürü Ebubekir Fil, polis sorumluluk bölgesinde bulunan mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

………ooo………..

ZÜBEYDE HANIM TARSUS’TA ANILDI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘ün annesi Zübeyde Hanım, ebediyete intikalinin 99 .yılında, Tarsus’ta şar İşhanı ön bölümünde bulunan heykeli başında anıldı.

16 OCAK 2022’de TARSUS

İYİ PARTİ TARSUS’TA ÇİFTÇİ İÇİN CENAZE NAMAZI KILDI

İyi Parti Tarsus’ta Çiftçi için cenaze namazı kıldı. Helva dağıttı. İyi Parti Tarsus’ta Türk Çiftçisinin Cenaze namazını kıldı  ve Helva Dağıtımını yaptı. İyi Parti İlçe Başkanı  Daniyel Mercan ‘’Ölüme Terk Edilen Türk Çiftçisi yalnız değildir’’ dedi.

…………..ooo…………

BAŞKAN DURAN ŞEN, GÜVEN TAZELEDİ

Tarsus Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın yapılan olağan genel kurul toplantısında Duran Şen ve ekibi üyelerinin güven oyu ile bir hizmet dönemi için daha vize aldı.

…………ooo…….…..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, TARSUS DAHİL ORTAK PROJELERLE DE VATANDAŞIN YANINDA

Uluslararası Göç Örgütü’ne bağlı İyileştirme ve Toplum İstikrarı Birimi’nden sağlanan kaynak ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nin sahada verdiği destekle ihtiyaç sahibi 70 ailenin yaşadığı evlerde tadilat çalışmaları başlatıldı.

 …………OOO………..

TARSUS’TA EVİ YANAN ŞAHSA DESTEK

Tarsus’ta Yangında eski yapı evinin büyük zarar gördüğünü kaydeden Şaban Tuluk, “Evim 14 Ağustos günü yan tarafta çıkan yangın sebebiyle yandı. 50 yıllık birikimim gitti. İçinde paralarım vardı. Yani burada manevi eşyalarım vardı. Hiçbir şey kalmadı evde. Tamamen yandı. Geldiler keşif yaptılar. Dediler ki; ‘elektrik ile sıvayı biz yapalım’. Sağ olsunlar ilgilendiler. Gelip başladılar. Sıvayı yaptırdılar, ben memnunum. Teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

…………OOO………..

TARSUS EĞİTİN SEN: İNSANCA YAŞAMAYA YETECEK BİR ÜCRET İÇİN BORDROLARIMIZI YAKIYORUZ!

Eğitim Sen Tarsus şubesi açıklama yaparak ‘’Geçinemiyoruz ‘’ dedi. Açıklamada özetle ”Binbir türlü zorluk içinde borçla harçla ayakta kalmaya çalışırken yeni yıla da gözlerimizi fahiş zamlarla açtık” denildi.

………ooo……….

TARSUS’TA BAŞKAN ÖĞRENCİLERİN HEYECANINA ORTAK OLDU

Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus Belediyesi’nin her yaştan vatandaşa yönelik, Bilim, Eğitim, Sanat, Kültür alanında bireylerin becerilerinin gelişmesine katkı sunan bünyesinde gitar, resim, bağlama, el sanatları, tiyatro başta olmak üzere birçok kursun verildiği Dr. Turgut Erkutlu Bilim Eğitim Sanat Kültür akademisinde ilköğretim okul öğrencileri ile buluştu.

………ooo………..

TARSUS BELEDİYESİ’NDE EN DÜŞÜK MAAŞ 5.200 TL OLDU

Başkan Haluk Bozdoğan ”DİSK’e bağlı Genel-İş sendikası ile imzaladığımız toplu iş sözleşmesinde, 696 sayılı KHK kapsamında çalışan mesai arkadaşlarımızın, 1 yıllık süre içerisinde alacakları sosyal hakların ortalaması ile birlikte alacakları en düşük maaş 5200 TL olarak belirlenmiştir. Tüm çalışanlarımıza emekleri için teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

………ooo………..

TARSUS İDMANYURDU, BUGÜN 1922 KONYASPORU AĞIRLIYOR

TFF 2. Ligde  Tarsus İdmanyurdu, bugün 1922 Konyasporu Ağırlıyor. Beyaz grupta yer alan temsilcimiz Tarsus idmanyurdunun şehir stadındaki maçı saat 13.00 de başlayacak.

Yakup BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

Yakup BONCUK

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi